Hagyó Miklós stábja vezeti az Orbán-ellenes mozgalmat

Heti Válasz

Mesterházy Attila két év alatt eluralta az MSZP-t – ám a pártfoglalásnak ad némi stichet, hogy mindezt Hagyó Miklós egykori kádereire támaszkodva tette. A szocialisták március 31-i kongresszusa bebetonozhatja a volt Hagyó-stábot.

Noha a szavazók többsége ma nem tekint biztos váltópártként – 2014-es esélyesként – a szocialistákra, a szombati tisztújító kongresszus mégsem ígérkezik érdektelennek. Egyfelől az MSZP történetében még sosem fordult elő, hogy a hivatalban lévő elnöknek kihívója akadna (sőt az elmúlt három választáson még az újonc Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Mesterházy Attila is ellenjelölt nélkül indult). Másrészt: bár a párt 2010-ben megsemmisítőnek tűnő vereséget szenvedett – és azóta az 59 fős parlamenti frakcióból Szili Katalin, továbbá tíz gyurcsányista is kiszállt -, jelenleg sincs az MSZP-nél erősebbnek tűnő ellenzéki alakulat.

A holnap utcára kerülő Heti Válaszban egyebek mellett azt vizsgáljuk: miért torkollott Mesterházy-Szanyi Tibor párharcba az MSZP úgynevezett megújulása. Háttérbeszélgetéseink alapján egyértelművé vált: az ok, hogy bár a jelenlegi elnök Hagyó Miklós-i tempóban igyekszik eluralni a szervezetet, a párt támogatottsága ettől nem nőtt, sőt hónapok óta legfeljebb „félfidesznyi” szinten stagnál. És a BKV-s büntetőeljárás alá vont exfőpolgármester-helyettes nevét nem csak díszítőjelzőként használtuk: a holnapi Heti Válaszban közölt táblázatból kiderül, hogy a Mesterházy által fémjelzett új MSZP fiatal arcainak névsora majdnem egy az egyben fedi a valamikori Hagyó-stáblistát. Egyik forrásunk szerint „az elnök felállt Puch László volt pénztárnok (ma pártigazgató) hátára, és elkezdte működtetni a Hagyó-networköt”.

Először egyébként 2010 őszén válhatott nyilvánvalóvá a párközvélemény számára, hogy Mesterházy épp Hagyó „árváival” készül szövetséget kötni. Ekkor kapta meg ugyanis a budapesti frakcióvezetővé választott Horváth Csaba parlamenti mandátumát a korábbi Vas megyei tagbeléptetési botrány főalakja, Tóth Csaba – akit 2007-ben Hagyó emberei ejtőernyőztettek a szégyen elől a zuglói MSZP elnöki székébe. Többeknek feltűnt továbbá, hogy Mesterházy hitvese és a vállaltan hagyóista Tóth felesége az előző ciklusban közös tanácsadó kft.-t is működtetett (EMC Consulting néven), melynek társvállalkozásai anno a XIV. kerületi önkormányzatnak számláztak. Ezek után aligha csoda, hogy ma a parlamenti MSZP-frakció helyettes vezetőinek mindegyike olyan személy, akit egykor Hagyó-lekötelezettként azonosítottak a pártkrónikások – Tóbiás József például még az érdi házát is a volt főpolgármester-helyettestől bérelte (majd vette meg).

A Mesterházy-féle pártfoglalás azonban nem csak a szervezeti pozíciók megszerzésében érhető tetten. Az elnök az MSZP gazdasági holdudvarába is bebocsátást nyert; például a szocialista alapítványi hálózat (Szabad Sajtó Alapítvány, Táncsics Mihály Alapítvány, József Attila Alapítvány, Város-Falu Alapítvány, Hungaro-Civis Alapítvány, Villányi úti Konferenciaközpont és Szabadegyetem Alapítvány, Politikatörténeti Alapítvány) testületeiben Puch László és Mesterházy Attila „szemei” már egyaránt ott vannak. A Népszabadság kiadójába a Szabad Sajtó Alapítványon keresztül delegált Braun Róbertet tudomásunk szerint a pártelnök jelölte, a lap felügyelőbizottságába küldött Kákosy Csaba volt SZDSZ-es gazdasági miniszter viszont az expénztárok találmánya. Ugyanezen alapítvány újdonsült vezetője, Kránitz László egyértelműen Mesterházy embere, a kuratórium pedig megfeleltethető Puch baráti körének – legalábbis ami Székely Gábort és az egykori Bábolna-vezér Velez Zoltánt illeti. Utóbbi fia, Velez Árpád egy ideje Mesterházy Attila kabinetfőnökeként véteti észre magát, és könnyen lehet, hogy nemsokára ő örökli Puchtól a pártigazgatói-kincstárnoki posztot.

További részletek a nyomtatott Heti Válaszban, melynek digitális változata március 29-től a Digitalstand.hu honlapon is elérhető.

Forrás: Heti Válasz

5 hozzászólás “Hagyó Miklós stábja vezeti az Orbán-ellenes mozgalmat” bejegyzésre

  1. Zsonyó szerint:

    Hagyó elszámította magát! Azt hitte, hogy már olyan erős, mint az MSZP oligarchái. Ezért kellett sittre mennie. A hagyóizmusra viszont éltető erőkén szüksége van a mai MSZP-nek. A budapesti képviselői és kerületi pártelnökei majdnem mind az ő “tanítványai”!
    A Szili, Gyurcsány és a közelgő “Szanyi meg az öregek” kiválás is a tiltakozást jelenti az elárult baloldali értékek miatt. Az MSZP nem baloldali, hanem hasoldali párt lett!
    Az érdekkörben lévők hasának, zsebének megtömése és az elesettek megvetése jellemzi feltörekvő zsenijeit. Semmi közük a kisemberekhez! Hacsak az nem, hogy paktumokat kötve közösen munkálkodnak a kizsigerelésükben. Hagyót félreállították, de az általa kidolgozott hálózatot a lekötelezettekkel változatlanul működtetik.

  2. Tóth Kati szerint:

    Van annak valami diszkrét bája,hogy a libás,multi milliárdos,hazaáruló libás előadást tart a mély szegénységről.Ezek nem tudnak megváltozni.Csak vissza ne jöjjenek!

  3. Bugi szerint:

    Állítólag a Szenteczky meg a budapesti MSZP elnökség tagja lett. Hánynom kell ezektől! De bezzeg nekik ezek miatt nem kell lemondani, mert ők lophatnak. Hagyó meg a bandája egy egész várost lopott szét, de bocsánatot se kérnek.

  4. "?!" szerint:

    Hagyó volt a FIDESZ 2/3-os sikerének az egyik kovácsa.
    Hagyó, Zuschslag, Hunvald, Wiest, Deme és társaik kampánysegítő produkciója nélkül csak halvány többsége volna a FIDESZ-nek!

  5. Té-Gé szerint:

    Áljobbosok!
    Saját házatok táját is ugyanígy ki lehet vígan vesézni és akkor rájöttök, hogy ugyanazok vagytok, mint a Hagyó és a többi rabló, országkifosztó köcsög!
    Csak nektek most jutott a kasztroj? Nem jobb későn mint soha? 🙂

Itt lehet hozzászólni !