Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek?

Csepel.info

Jogorvoslat

A szülők jogorvoslati kérelmet adtak be 

 

 


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fia sikeres érettségi vizsgát tett le abban az alapítványi iskolában, ahol ugyanakkor osztálytársainak többsége megbukott. A megbuktatott gyerekek szülei szerint a kormányfő fiával már az írásbelinél is kivételeztek. A szülők mégsem őt okolják, az iskola szerintük minősíthetetlenül gyenge teljesítménye, valamint az érettségin tapasztalt visszásságok miatt azonban jogorvoslati kérelemmel fordultak a minisztériumhoz. A Csepel.info megkereste az érintett iskolát is, melynek titkára elmondta, hogy amíg le nem zárul az ügy, nem kívánnak nyilatkozni.

Nagy aggodalommal vártuk az érettségit, mert tudtuk, hogy az iskolában komoly gondok vannak. Már az írásbelinél súlyos problémák merültek fel – mondta el a Csepel.info-nak az egyik diák édesanyja. A lányom diszlexiás, emiatt pedig az írásbeli hivatalos idején túl bizonyos tantárgyakból még egy órát kellett volna neki biztosítani arra, hogy befejezhesse a vizsgát. A lányomtól ezt megtagadták, Gyurcsány Ferenc fiának azonban, aki osztálytársa volt a lányomnak, ugyanezt megengedték. Így egyedül a miniszterelnök fia részesülhetett két tantárgyból a plusz egy óra vizsgaidőből. Úgy tudom, hogy ez a kedvezmény – noha neki megadták – nem került jegyzőkönyvbe. A miniszterelnök fia egy harmadik tantárgyból már nem volt jogosult tovább bent maradni, de egy fél órával ott is tovább maradt, ez viszont jegyzőkönyvezve is lett.

Diszlexia

 “Javaslataink az érettségi vizsgára is érvényesek” – míg Gyurcsány fia kedvezményben részesült, ez a kislány nem

Úgy tudom, hogy a szabályok szerint ilyen esetben is abban a teremben kell befejezni az írásbelit, ahol azt megkezdték. A miniszterelnök fiát azonban a hivatalos vizsgaidő lejártakor egy különterembe vezették át, ahová egy felkészítő tanár is elkísérte. Miközben így ketten maradtak, egy alkalommal az egyik diák „véletlenül” benyitott az ajtón, ahol azt látta, hogy a fiú a tanár jelenlétében szorgalmasan körmöl, miközben a padon mindenféle papírok is ki voltak terítve, amiket az ajtónyitásra kezdett összekapkodni – mondta el a lány édesanyja.

Töriből a középkori városokig jutottak

 

Szerintünk az iskola nagyon súlyos szakmai hibákat vétett a tanulmányi idő majd az érettségi alatt – állítják a szülők. Négy év alatt négy osztályfőnökük volt a gyerekeknek. Volt olyan tantárgy, amit egyetlen év alatt öten tanítottak. Ha éppen nem volt tanár – az egyik érettségi tantárgyból négy hónapig -, nem volt helyettesítés, az órákat nem tartották meg. Történelemből például negyedik év végén még mindig a középkori városoknál tartottak.

 

Tankönyveket nem hordtak haza a gyerekek. Úgy volt, hogy ez is az iskola egy sajátossága – mindent az iskolában megtanulnak – de aztán rá kellett döbbennünk, hogy sok tantárgyból nincsenek is tankönyveik. Pedig a pénzt befizettük rá. Láttuk és jeleztük is, hogy szerintünk baj van, az iskola vezetése pedig folyamatosan azt ígérte, hogy a hibákat, problémákat kijavítják, a gyerekek hiányosságait pótolják. Ez azonban mindig csak ígéret maradt. Csapdahelyzetbe kerültünk, mert aztán már a gyereket se tudtuk volna máshova vinni, mert hol fogadnák azt el, hogy ennyi a tudásbeli hiányosság?

 

Még azt sem tudni, végül hány gyereknek sikerült

 

A szülők szerint kilenc diák volt az írásbeli és a szóbeli érettségin, abból heten voltak korábban is osztálytársak. Rögtön az írásbeli után aláírattak velük egy nyilatkozatot, hogy nem emelnek kifogást a vizsgával kapcsolatban. Amikor aztán kijavították az írásbeliket, közölték, hogy hat diáknak az nem sikerült. Utána azt közölték, hogy csak három diáknak nem sikerült, majd a szóbeli napján ismét azt, hogy hatnak.

 

Úgy érezzük, hogy a vizsgadolgozatok javításakor is voltak hibák. Például magyarból az egyik dolgozatban 31 pontot vontak le helyesírási hibák miatt, miközben mi úgy tudjuk, hogy csak 15 pontot lehetett volna. Az írásbeliket ráadásul hat nappal azután tekinthették meg a gyerekeink, hogy lejárt a megtekintésre előírt határidő, mi szülők pedig egyáltalán nem nézhettük meg azokat.

 

A szóbeli érettségi napján, rögtön reggel kiderült, hogy mégis hat gyereknek volt sikertelen valamilyen tantárgyból az írásbelije. Ekkor azt kértük a vizsgabizottságtól, hogy jelen lehessünk a szóbelin. Ehhez persze szükség volt a gyerekek beleegyezésére, így ezt tőlük is megkérdezték. Elsőre minden gyerek beleegyezett, hogy három szülő a teremben maradhasson, de az egyik tanár – kifejezetten Gyurcsány fiának – újra feltette a kérdést: biztos, hogy beleegyezel? Erre a fiú már nemet mondott. Ez az egy ellenvélemény természetesen már elég volt ahhoz, hogy ne lehessünk bent – állítják a gyerekek szülei.

 

Ilyen nehézkes szóbeli érettségiről még nem is hallottunk korábban. Ha valakinek nem ment egy kihúzott témakör, az még egyszer próbálkozhatott, de volt, akit ötször hívtak vissza a terembe szóbelizni. Délután fél hatra alakult ki a véglegesnek tűnő eredmény, hogy a kilencből hét diáknak nem sikerült az érettségi. Egy kislány sokat és szorgalmasan tanult, azt mindenki gondolta, hogy neki sikerülni fog. Ugyanakkor a miniszterelnök fia egyáltalán nem emelkedett ki tudásával a többi megbuktatott diáktársa, hat osztálytársa közül, ezt mutatta a próbaérettségi-eredménye is – mondták el a szülők.

Bizonyítvány

Bizonyítvány: olaszból elégtelen az év végi jegy, de a fiú mehetett érettségizni

Azt hinné az ember, hogy az érettségi eredménye utólag már nem változhat, de ez sem volt így. A diákok szülei szerint június 20-án, pénteken ugyanis már azt közölték velük, hogy még egy gyereknek sikerült a vizsga, így aztán úgy tűnik, hogy a hét osztálytársból „csak” öten buktak meg. De ebben sem biztosak, mert volt olyan diák, akinek nem a többiek előtt osztották ki a bizonyítványát, hanem hazaküldték a dokumentumot. Egy másik diák szülei pedig a bizonyítvány átolvasásakor döbbentek rá, hogy a fiú olaszból már év végén megbukott, azaz – elvileg – érettségizni sem mehetett volna, művészettörténet tantárgyból pedig egyáltalán nem írtak be év végi jegyet.

 

Nem a gyerekekkel van a baj

 

Azt mondják, hogy miután leteszi az ember az érettségit, „belép a nagybetűs életbe”. A mi gyerekeinknek ezt meg sem kellett várni. Már az érettségin azt láthatták, hogy ez a nagybetűs élet tele van igazságtalansággal, és nem a tudás, hanem az összeköttetés vagy a származás a fontos. Úgy érezzük, hogy az írásbelin diszkriminálták az egyik diszlexiás lányt, miközben Gyurcsány Ferenc fia minimum furcsa körülmények között írta meg a dolgozatot, a szóbelin pedig, úgy érezzük, ismét kivételeztek vele – mondták el a szülők.

 

Mégsem őt okoljuk mindezért. Gyurcsány fiát kedveltük. Rendes srác, még csak nem is felvágós típus, ami ebben a korban pedig előfordul. A gyerekek az érettségiig jó kapcsolatban is voltak egymással. Meg is mondtuk neki, hogy nem őt hibáztatjuk. Azt kifogásoljuk ami, és ahogy történt. Szerintünk itt az iskola vétett sorozatosan több szakmai hibát is, és már az érettségire való felkészítés során is nagyon súlyos hiányosságok voltak. Ezért kívánunk jogorvoslattal fordulni a minisztérium felé. Csak azt akarjuk, hogy a gyerekeink egyenlő feltételekkel, a tudásuk alapján szerezhessék meg az érettségit – hangsúlyozták lapunknak az érintett szülők.

 

Lapunk telefonon kereste meg az érintett alapítványi iskolát. Érdeklődésünkre az iskolatitkár elmondta, hogy amíg le nem zárul az ügy, nem kívánnak nyilatkozni.

 

Csepel.info

 

A témához kapcsolódó cikk: Amit mondtunk, fenntartjuk

 

A szülők által benyújtott jogorvoslati kérelem:

 

Jogorvoslati kérelem

 

Jogorvoslati kérelem

 

Jogorvoslati kérelem

 

A Csepel.info korábban megjelent, legolvasottabb cikkei, témakörei:


Népszavazás a Csepeli Kórház, a Csepel SC és a Kis-Duna part ügyében:

Népszavazást kezdeményez a csepeli Fidesz

Sarokba szorul az MSZP? – Tóth Mihály polgármester nem nyilatkozik

Helyi népszavazáson dőlhet a Csepel SC sorsa?

Kótyavetye 2.0 – eladják és beépítik a csepeli Kis-Duna partot

 

Vörös Csepel kocsma és más hasonló csepeli különlegességek:

Őrület: Hitler, Szálasi és Goebbels egy csepeli kocsma cégérén!

Lángba borult a Vörös Csepel

A munkásőrségről neveztek el utcát Csepelen

A Munkásőrséget védik Csepelen

 

Botrányos tisztogatás a Csepel újságnál – így működik a cenzúra

 

Az igazi Kovács Pistike

 

Dunába dobált százmilliók

68 hozzászólás “Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek?” bejegyzésre

  1. kisstamás szerint:

    Bocsánatot kérek, de:

    1. Mit keres egy szülő a szóbelin? Azt hiszem leginkább csak a gyerekeket tudja frusztrálni, de azokat nagyon. Vagy esetleg majd apuka bekérdez mentő kérdést, esetleg beszól, ha nem tetszik mondjuk a húzot tétel?

    2. Aki ezen az érettségin megbukik, az megérdemli.

  2. Bubus szerint:

    1. Tudtommal a szülőknek – kérésükre – joguk van bemenni az érettségire.

    2. Aki az érettségin megbukik, az megérdemli. De csak az menjen át, aki megérdemli.

  3. tanar szerint:

    Attól, hogy olaszból megbukott még természetesen érettségizhetett. Csak nem “rendes”, hanem előrehozott érettségit tett.

  4. katus46 szerint:

    Amint látni milyen iskoláról van szó el is hiszem a szülők fájdalmát.

  5. katus46 szerint:

    kisstamás te nem érettségiztél ? Biztosan volt olyan gyerek akit elkellett kísérni és megvárták a szülők. Ezután már csak az lenne a legszebb ha a Corvinusra bejutna a gyerek, ahol a mosth . mama osztja az észt. Verebessel volt egy műsoruka TV-ben , már ott lehetett sajnálni a srácot.

  6. Érdeklödő szerint:

    Kedves katus46!
    Mikor és melyik Verebes műsorban lehetett sajnálni a srácot?

  7. marosy szerint:

    Milyen érettésgi az ahol külön teremben vizsgázhatnak a kivételezettek?

  8. egy Apa szerint:

    Ha az én fiamnak lett volna ilyen a bizonyítványa, nem tartom valószínűnek az ország-világgá kürtölést, inkább otthon a négy fal között tartottam volna az biztos! 🙂

  9. egy Apa szerint:

    És még annyit, hogy talán messzire kerülje a felsőoktatási intézményeket.

  10. xXx szerint:

    Ez az egész cikk egy kamu! Biztos, hogy nem is a Miniszterelnök Gyurcsány Ferenc fiáról van szó… lehet hogy Gyurcsány nevü, de hogy nem Miniszterelnök az is 100%! Milyen különös hogy a vádolt Miniszterelnök fia még csak nem is Csepelre járt suliba*-)
    Eléggé szánalmas, hogy egy felháborodott szülő ilyen kamu magyarázatokat talál ki azért, mert a lánya rosszul produkált az érettségin.

  11. xXx szerint:

    Le lehet szállni a srácról! Milyen alapon kezdi el vki rágalmazni úgy, hogy nem is ismeri?! Ez a vádlót minősíti… szálljon magába és foglalkozzon a saját életével. Arra valószínüleg több szükség van.

  12. Bubus szerint:

    XXX, le vagy maradva, a kormányszóvivők is hazudnak?

  13. Nándi szerint:

    xXx!

    Ha felfogtad volna a cikket, akkor észlelted volna, hogy nem a srácra van kihegyezve. Szerintem elég baj az neki, hogy az az apja, aki. Ennél nagyobb csapás nem kell senkinek, szerintem.

    Ami világosan kirajzolódik, az az iskola magatartása. Igazad van abban, hogy ha valaki gyerekének ilyen a bizonyítványa, akkor azzal a gyerekkel el kell beszélgetni. És is ezt tenném a fiammal, aki jövőre fog érettségizni.

    De az nem járja, hogy az egyiket semmibe veszik, a másiknak pedig puszira adják a “sikert”. Ha ezzel te azonosulni tudsz, az téged minősít.

    Viszont az valós, hogy jelenleg ez a helyzet az országban. De ne felejtsük el, hogy fejétől bűzlik a hal…

  14. bibi szerint:

    Szerintem a hír kamu! Egyébként az alapítványi iskolákról köztudott, hogy mind hülye-képzők, buta, deviáns gyerekeknek. Pénzért mindent alapon! Egy ökör aki nem tud leérettségizni, jól fenékbe rúgni, nem bizonyítványt adni nekik!

  15. Kovács Ernő szerint:

    Nem kell mindenre ugrani! Már, ha érted?

  16. katus46 szerint:

    Mikor bemutatták a családot, Király Tv . Azt mondta szegény a miniszterelnökség olyan mint a kukásautósoké. Sajnálni lehet a gyereket . Ha nem lenne valami baja akkor nem ebbe az iskolába járatták volna, nem de ? xXx gondolod ahova csak pár gyerek jár évi 300 e ft -ért ott nem ismerik egymást a szülők. ? Ha itt 5-re érettségizett miért ide járatták? Feltehetném a kérdést úgy is miért álltak a gyereken bosszút , nem de ? Sok, sok hasonló helyzetű szülő küzd ilyen problémával , elég fájdalom , de a gyereknek megkell tanulnia ő más mint a többi, legyen akárkinek a gyereke. Ezzel a tanárok csak ártottak a gyereknek.

  17. Bombi szerint:

    Akik szerint a hír kamu meg csak a csepel.info találta ki, ez a galád, hazug csapat, azoknak ajánlom, hogy nézzenek körbe a neten, kb fél másodperc alatt rájöhetnek, hogy ismét csak a párthűségükről és a szűklátókörűségükről tettek tanúbizonyságot.

  18. Bubus szerint:

    Úgy tűnik a szülők épp azért járatták ide a gyereküket, és fizettek évi 300 ezer forintot, hogy jobban odafigyeljenek a fiaikra-lányaikra.

    Pont ezt nem kapták meg, sőt, épp az ellenkezője történt: még annyira sem figyeltek oda a gyerekekre, mint egy normális, átlagos iskolában.

    Ez szégyen. A kérdés meg az, hogy – ha mindaz igaz, ami le van írva – és történetesen Gyurcsány fia nem oda jár, és nem kivételeznek vele, akkor meddig folytathatja ezt az iskola, meddig nem lesz ebből botrány, és így hány gyerekkel, szülővel csesznek ki egy életre?

    Na ez a nagy kérdés!!!

  19. Truthsayer szerint:

    Természetesen a szülők – ha ebbe minden érintett diák beleegyezik – benn tartózkodhatnak a szóbelin. Viszont Fletó fia a “jó édesapjához” hasonlóan úgy döntött, hogy “az érettségi műveleti területre” a kíváncsi szülőket nem kell beengedni. Megjegyzem, hogy a szülők naivitása is több mint elképesztő, mert a Montessori típusú “oktatással” már a kezdetektől súlyos gondok vannak. Csak a jó szülők valószínűleg úgy gondolták, hogy ha Fletó gyengébb képességű fia is átmegy, akkor a többieknek is van esélyük. Pedig tudhatták volna előre, hogy a a Montessoriban mindenki egyewnlő, de a Gyurcsány gyerek egyenlőbb…

  20. Laja szerint:

    Látom sokan kételkednek, hogy a hír hamis. Kiváncsi lennék, hogy miért gondolják azt, hogy ez nem történhetett meg…?

    Egyébként én is több helyen hallottam az esetről, de először itt olvastam. Az origó is lehozta.

  21. Hegedüs Ferenc szerint:

    A ” Gy ” gyerekkel semmi probléma, az iskolával és szülőkkel annál több :
    1. Jogszabály szerint 30 perccel hosszabbítható meg az írásbeli / nem 1 órával /
    2. Az igazgató kompetenciája, hogy ad-e mentesítést szakértői véleményre / joga van megtagadni ! /
    3. Természetesen tehet előrehozott érettségit az, aki évvégén olaszból megbukik
    4. A szülők csak érettségin veszik észre, hogy nincsenek tankönyvek ?
    5. A szülői szervezetnek előre kell jelezni, hogy részt kíván venni a szóbelin, és nem aznap reggel. Az elnök korlátozhatja a nyilvánosságot.
    6. Ez az alapítványi iskola is rendkívül gyenge képességű gyerekekkel foglalkozik sok pénzért, akik másutt nem vennék az akadályokat. Ez nem menti az iskola szervezési hibáit

  22. Mesztic szerint:

    Ne bántsátok a csepel.info-t! El a kezekkel a csepel.info-tól. Mindig igazat mondanak. Ők csak a dolgukat végzik (nagy dolgukat). Magaslatokat akarnak meghódítani. Ezzel az írással sikerült feljebb jutniuk. Még egy-két lépés, még néhány ilyen írás, és elérik azt a magaslatot, ahonnan indultak, ahonnan egy tapodtat sem mozdultak el, ahol most is állnak, ott lesznek a szemétdombon. Hajrá csepel.info!

  23. Csaba szerint:

    Mesztic!

    El vagy tévedve. Nem kicsit, nagyon!

    Két pannon puma ugrándozás között fel lehetne fogni, hogy ezeknél a hozzászólásoknál nem a megjelenítő lapot, jelen esetben a csepel.info-t kell kritizálni. A cikk tartalma a lényeg, hogy mi történt a suliba.

    Ráadásul a cikk nem is a gyerekre van kihegyezve (nagyon helyesen!), de vitathatatlan, hogy származása miatt vizsgázott “sikeresen”.

    Én megértem, hogy neked, mint az MSZP ide küldött szócsövének fájdalmas, hogy megint történt valami a feddhetetlen főnököddel kapcsolatban, de a cikk fő üzenete egyébként nem ez.

    Abban viszont egyetértünk, hogy Hajrá csepel.info!

  24. Mesztic szerint:

    Kedves Csaba!
    Én téged sajnállak. Kihegyezés nélkül. Mi köze van ennek az egésznek a pártszimpátiához?! Akkor én most nevezzelek téged a Fidesz szócsövének, és így kvittek vagyunk?! Ugyan már! Csak egy csöppnyi gondolkodás kellene hozzá, hogy átérezd, miként érintene téged vagy családod, ha a gyereked gyaláznák (persze, kihegyezés nélkül), csak azért mert Csaba az apja. Kettőnk között -egyelőre – csak annyi a különbség, hogy én képes vagyok ezt átérezni, te pedig képtelen.

  25. Bombi szerint:

    Drága Mesztic!

    Mit éreznél, ha a gyereked azért nem kapna olyat jegyet, mint a másik, mert neki “sikeresebb” az apucija?

  26. zsolt szerint:

    Jó kis család. A kuruc.info-ról bárki letöltheti azokat a hivatalos bírósági végzéseket, amelyek bizonyítják, hogy id. Gyurcsány F. 3-szor ült, mint köztörvényes tolvaj börtönben, és még feltételesen sem helyezhető szabadlábra. Mi derülhet még ki a családról?

  27. szmarty szerint:

    mit várhatnánk ettől az esettől, amit máskor. van akinek mindent lehet, van akinek semmit. egyébként azon is csodálkozom édesapa után, hogy elég volt a + 1 óra. ráadásúl ilyen iskolában. nem is értem, hogy egy ilyen böszme zseninek, miért jár a gyereke, aki egyébként tényleg nem tehet róla /csak nem kisfiú már és ha nem hasonlít édesapára, akkor nem teszi meg a megkülönböztetést jelentő külön irogatást/, szóval nem értem miért ebbe az iskolába jár. nem volt apucinak több pénze az adófizetőktől, hogy esetleg magániskolába járassa ezt a kis okoskát. de beszéhetnénk erről napokig, csak nem ér annyit az egész. fontos a hír annyiból, hogy ma már itt mindent meg lehet tenni, nincs következmény! s ha igy marad itt senkit semmiért nem fognak felelősségre vonni, pedig nem ártana. mindenen átgázolva törtet ez az ember, akár a gyerekét is kitéve a kritikáknak arra, hogy megtarthassa pozicióját és ha nem figyel az ország a mérhetetlen pénzmennyiséf eltűnésére, akkor meg is fogja tartani, mert választás előtt majd osztogatni kezd és sajnos van ebben az országban éppen elég olyan, aki 2 ezerért eladja a lelkét, meg az anyját is.

  28. […] Csepeli hírblog « Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? […]

  29. jós szerint:

    Gyerekek, minden megoldódik: a miniszterelnök fia nehezen jut majd valamire magától, mégis “sikeres” lesz, mert mögötte pénz van. A lényeg, hogy boldog is legyen, és akkor minden rendben van. A kárvallott kislány tehetsége is kitör majd valamerre, mert olyan nincs, hogy valaki ne legyen valamely téren jó vagy nagyon jó. Ne acsarkodjatok, figyeljetek egymásra. És arra, ki van és miért hatalmon…

  30. Makkay János szerint:

    Amikor privatizálni lehetett, akkor sem szólt senki, hogy bárki kérheti a részét – ingyen. Érettséginél sem kaptunk előnyöket, leszámítva kommunisták csemetéit és KISZ-tagokat. Ebben a gyurcsányi történetben minden tökéletes illik a csaló apukához és a kommunista időkhöz.

  31. Kovács Ernő szerint:

    Már minden vonalon támadtok? Akkor sem lesz előrehozott választás, és Viktornak az új többsége szépen elfog fogyni! Az emberek józan többsége nem hülye, Viktor!

  32. katus46 szerint:

    Hogy jön ide Viktor ? Kovácskám te is ebbe az iskolába jártál. ?

  33. Kellmi szerint:

    Ne Viktorozzatok szerencsétlenek!!!
    Az ország lakosságának a 80 %-a mondja el a kritikáját,nem Orbán Viktor!
    Ha azt mondaná,amit választói szeretnének,akkor a csunya szavak helyetti
    füttyökből állna a beszéde!!
    Miért sért benneteket az,hogy a gyurcsány fiát is megvádolják???!!
    Kit nem vádolhatnak meg gyurcsány környezetéből???????Akit eddig megvádoltak,arról mindenkiről bebizonyosodott a vád!!!
    De ne csodálkozzunk,hiszen kommunisták,és azok leszármazottai!!!!!!!!

  34. onezizi szerint:

    Mire képesek a “vak” kommunisták, meg mi is, hogy nem teszünk ellene.

  35. Balkó47 szerint:

    Mérséklet, barátaim. Szépen, nyugodtan meg fogja a nemzet büntetni azokat, akik csoport- vagy egyéni érdekből vagy téves elhivatottságból kifosztották őt. A választáson. Csak az a baj, hogy a hatalomra éhezők sosem mondhatnak le önként, itt, a Balkánná tett hazában. Lassan oly’ mély a helyzet, hogy csak egy szikra kell, és a nép szépen, nyugodtan az utcán fogja kikövetelni a magáét. A Kellmi szerinti 80%. Állok elébe.

  36. Béna szerint:

    Miért kéne mindenkinek leérettségizni?! Az a baj, hogy mindenki letud nulla tudással! Az érettséginek semmi értéke már. Lassan már a sz** pucoláshoz is diploma kell!

  37. okoskák szerint:

    Bántó az, hogy mindez egy humánumáról, gyermekközpontúságáról ismert oktatási rendszer nevében történhetett meg. A programot kifejlesztő olasz újságírónő, Maria Montessori gyerekeit százait tanította, készségfejlesztő játékokat talált ki, iskolát alapított, és Casa de Bambini néven iskolát alapított a római utcakölykök számára – hogy vissza tudja őket terelni a nyomor és a nélkülözés útjáról. Nem kért pénzt, nem hajszolt dicsőséget: egyedüli célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű, beilleszkedési és tanulási problémákból küszködő kicsikből önálló, felelősségteljes embereket neveljen – mindegyiket a maga képességei, lehetőségei szerint. Nem az esetleges protekcióról vagy a zűrzavaros érettségi ügyekről kéne beszélni a csepeli Montessori esetében, hanem erről, a Maria Montessori által lefektetett szellemi-erkölcsi alapról. Hogy vallhat kudarcot egy kilenc fős osztályból hat tanuló, ha a csoportban állítólag személyre szabott oktatás zajlik? Hogy alakulhat ki baráti viszony tanár és gyerek között, ha egy tanév alatt öt ember váltja egymást a katedrán? Miért történhet meg, hogy nyilvánvalóan hátrányos helyzetű diák kérelmét az érettségi vizsgán figyelembe sem veszik – éppen egy Montessori-iskolában? Úgy tűnik, a végzős diákokkal együtt maga a gimnázum is elbukott − legalábbis a saját célkitűzéseihez mérten.

  38. okoskák ez nem csepeli iskola szerint:

    Sokkal bántóbb, hogy mindez egy humánumáról, gyermekközpontúságáról ismert oktatási rendszer nevében történhetett meg. A programot kifejlesztő olasz újságírónő, Maria Montessori óvodások százait tanította, készségfejlesztő játékokat talált ki, iskolát alapított, és Casa de Bambini néven iskolát alapított a római utcakölykök számára – hogy vissza tudja őket terelni a nyomor és a nélkülözés útjáról. Nem kért pénzt, nem hajszolt dicsőséget: egyedüli célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű, beilleszkedési és tanulási problémákból küszködő kicsikből önálló, felelősségteljes embereket neveljen – mindegyiket a maga képességei, lehetőségei szerint. Nem az esetleges protekcióról vagy a zűrzavaros érettségi ügyekről kéne beszélni a köbányai Montessori esetében, hanem erről, a Maria Montessori által lefektetett szellemi-erkölcsi alapról.
    Hogy vallhat kudarcot egy kilenc fős osztályból hat tanuló, ha a csoportban állítólag személyre szabott oktatás zajlik?
    Hogy alakulhat ki baráti viszony tanár és gyerek között, ha egy tanév alatt öt ember váltja egymást a katedrán?
    Miért történhet meg, hogy nyilvánvalóan hátrányos helyzetű diák kérelmét az érettségi vizsgán figyelembe sem veszik – éppen egy Montessori-iskolában?
    Úgy tűnik, a végzős diákokkal együtt maga a gimnázum is elbukott − legalábbis a saját célkitűzéseihez mérten.

  39. topikfan szerint:

    Jobboldalon már nem létezik se isten, se ember, se család. A fába is belekötnek, akkor egy gyerekbe miért ne tennék? Orbán azt mondta Gyurcsányról, hogy idióta, ostoba, aztán pedig azt, hogy nem volt helyes ezt mondani, azaz még a kijelentéseit sem vállalja a jobboldal Vezére. Ha Gyurcsányt nem sikerül már lassan két éve megbuktatni, akkor majd talán a fiát, gondolták az agymosott fideszes szülők. Szánalmas.

  40. Pimpó szerint:

    Gyurcsány lekurvázta az országot, mert 15 e. forintért, majd a gazdasági adatok elcsalásával meg tudták nyerni a választást. Még ő is tudja, hogy az olyanok, akik az MSZP-re szavaztak, nagyon mélyre süllyedtek.

    És most finoman fogalmaztam, Gyurcsány pedig ennél sokkal erőteljesebben és egyértelműbben. Ettől függetlenül nem idióta, ezért olyan veszélyes. Rákosit sem négy év alatt buktatták meg.

  41. topikfan szerint:

    Pimpóka néha kivehetnéd a fejedet Orbán seggéből!

  42. Pimpó szerint:

    Én csak arra támaszkodtam, amit Gyurcsány mondott. Pl: kurvaország, hazudtunk reggel, éjjel meg este, trükkök százai stb. stb.

    topikfan, ha aztán kivetted a fejed, mosd is le, mert úgy látom, te addig forgattad odabent, hogy az anyagtól még akkor sem fogsz látni, ha csak kiveszed!

  43. Pimpó szerint:

    A “kurvaországot” aligha a jobboldali szavazókra mondta Gyurcsány. Azt bizony rátok mondta, akik vakon vagy 15 e forintért eladtátok az országot is. A jobboldali szavazókat az állandó hazudozással és a trükkök százaival sem tudta megtéveszteni.

    Gyurcsány többek között téged tart prostinak topikfan. Ez van, ha ez neked tetszik, aláztasd meg magad.

  44. topikfan szerint:

    Pimpóka a TI törpe Vezéretek készül befagyasztani a nyugdíjakat!

  45. miska72 szerint:

    Az alma NEM esik messze a fájától! Hülye ember csak hülye gyereket tud csinálni! Jó mondások.
    topikfan NE légy hülye!!!!!!!

  46. Balkó47 szerint:

    Ha a nagyapám komplett alkoholista lett-légyen-volna, az én géntekervényeimben biztos lenne valami félrecsúszott aminosav molekula, s ezért fiam is félresikeredik. De nem magamról beszélek, mert ilyesféléket nem tudok felmutatni. Jól beszéltél, miska72, ha a Főnökre értetted.

  47. […] arról a Csepel.info beszámolt, jogorvoslati kérelmet adtak be azok a szülők, akik szerint botrányos körülmények között […]

  48. Borbán Viktor szerint:

    Imádom a sok köcsög fideszfant! Most itt hörögnek, de amikor Dajcsfür”kijelöltminiszter”Tamáska vizsgázott,akkor enynire nem volt éles a jogérzékük.. 🙁
    Szóval,kussoljatok!

  49. nobady szerint:

    Borbán Viktor! Látod, az ilyen marhák miatt tart itt az ország… olyan szarban vagyunk, hogy ki sem látszunk belőle, és te még mindih a FIDESZt fikázod… Ne az ellenzékkel foglalkozz, halj inkább éhen!
    Egyébként meg nem szeretem amit Gyurcsány csinál, de a gyermekét nem kéne fikázni senkinek… Ferinek viszont adjátok, ami belefér! 😀

  50. […] Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? Amit mondtunk, fenntartjuk Jogorvoslati kérelem-kiegészítést adtak be a szülők […]

  51. nemeth46 szerint:

    Hihetetlen, hogy emberek min tudnak vitatkozni! Hogy jön Gyurcsány fiához Orbán Viktor???????

  52. topikfan szerint:

    RE nemeth46:
    Úgy, hogy Orbán egy rohadt buzeráns pedofil.

  53. kukker szerint:

    RE topikfan:

    Nem akarlak elkeseríteni de ebből a felettéb választékos és élelmes beszólásból látszik hogy egy agyatlan hülye vagy a

  54. kukker szerint:

    sok közül aki csak azt a faszságot tudja hajtogatni amit a proletár agya diktál mert sajnos összefüggő és értelmes gondolkodásra képtelen… Ehhez még hozzáteném ha Orbán valamelyik gyerekével történt volna meg ugyanez akkor TI lennétek a legjobban felháborodva… Hülyék…

  55. Lalikirály szerint:

    Kedves Gyurcsány elvtárs rajongók! Isteni nagy szerencsétek van hogy a hülyeség nem fáj… mert egyébként az agymosott Kádári maszlagall megetetett fejetekből olyan ordítás hallatszana ami még a világűr csendjét is megtörné… Javaslom hogy továbbra is nézzétek a Heti hetest és a többi prolihülyítő tvműsort, hogy a kis okos buksitok mindig tele legyen tömve iparilag sűrített hülyeségell… ami egyébként a Gurcsány retardált fiát illeti ő sajnos orvosi eset az apjához hasonlóan… egyébként csatlakoznék az amelett szólókhoz h ez a cikk nem konkrétan róla szól hanem arról hogy manapság a pénz beszél….

  56. Lalikirály szerint:

    elnézést az y hiányáért… 😀

  57. […] Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? […]

  58. kiszdobos szerint:

    Ahogy azt Fritz Tamás megfogalmazta ez egy következmények nélküli ország. Remélem a választások után hasznát lehet majd venni PPP épített börtönöknek. Addig is idéznék egy MSZP-s politikust “Teljes vagyonelkobzás aztán majd tárgyalhatunk…

  59. […] Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? […]

  60. […] Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? […]

  61. […] Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? […]

  62. […] Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? […]

  63. […] Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? […]

  64. […] Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek? […]

  65. makka60 szerint:

    Mi örülünk, hogy rátaláltunk erre az iskolára. Harmadik éve jár ide a lányom és szeretnénk, ha végre békén hagynának minket és az iskolát. Szeretnénk biztonságban tudni magunkat, nem lenne jó újra iskolát keresni és beilleszkedni. Politikailag nem a baloldal jön be, de szerintem nem kellene mindenből politikát csinálni. Szeretnénk-mi még mindig idejáró gyerekek szülei- ha végre mással foglalkoznának a “szülők”!

Itt lehet hozzászólni !