A Csepeli Védelmi Bizottság közleménye

Csepel.hu

Nem embernek való idő lesz

2012. január 31-én a héten várható rendkívüli időjárási helyzet miatt Németh Szilárd polgármester vezetésével összeült a Csepeli Védelmi Bizottság. A következő intézkedésekről tájékoztatjuk a kerület lakosságát.

A csepeli önkormányzat a rendkívüli hideg miatt – annak megszűnéséig – 2012. február 2-től ideiglenes éjjel-nappali melegedőt nyit az Ady Endre út – Védgát utca sarkán álló, korábbi hajléktalan szálló helyén (Ady Endre u. 62-64., bejárat a Védgát utca felől). Az éjjel-nappali melegedő csak a rendkívüli helyzet idején tart nyitva, de nyitva tartása addig 24 órás lesz. A már meglévő csepeli melegedők és hajléktalanszállók működése emellett is folyamatos marad. Ezek elérhetősége: Központi út 55-59. (fenntartó: Magyar Vöröskereszt), Déli út 14. (fenntartó: Baptista Szeretetszolgálat).

A rendőrség és a közterület-felügyelet január 31-től, amíg a rendkívüli időjárási helyzet tart, együttes és fokozott járőrszolgálatot tart azokon a területeken, ahol hajléktalanok élnek. Feladatuk a hajléktalanok tájékoztatása és segítése.

Az önkormányzat február 2-től rendkívüli meleg étkezési lehetőséget is biztosít a hideg időjárásnak kitett embereknek. A melegétel-osztás az Ady Endre út – Védgát utca sarkán álló ideiglenes melegedőn, valamint a Csepeli úton, a temető mögötti üres területen lesz (12-14 óra között).

A szociális szolgálat munkatársai fokozott figyelemmel kísérik az egyedül és a fűtési nehézségekkel élők helyzetét.

A Védelmi Bizottság arra kér minden segítőkész csepeli polgárt, hogy fokozottan figyeljenek idősebb vagy mozgásukban korlátozott szomszédjaikra, rokonaikra, segítsenek nekik a bevásárlásban, mozgásukban, a fűtés biztosításában, a házuk előtti járdaszakasz síkosság-mentesítésben. Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a hidegnek kitett magatehetetlen emberekre: most egy rosszullét vagy ittasság is okozhat halálos kihűlést vagy súlyos fagyási sérüléseket!

A Védelmi Bizottság arra kéri a csepeli polgárokat, hogy a Csepeli Szociális Szolgálat által működtetett 061-278-0810-es telefonszámon vagy a 0620-518-9150-es éjjel-nappali krízis-telefonszámon jelezzék, amennyiben olyan szomszédokról, ismerősökről tudnak, akiknek nem megoldott a fűtés, a mindennapi meleg étel biztosítása, nem fűtik a lakásukat vagy bármilyen más okból veszélyezteti őket a rendkívüli hideg időjárás.

A Csepeli Szociális Szolgálat ezen túl is várja önkéntesek jelentkezését a fent megadott telefonszámokon.

Az utak, járdák síkosság- és hómentesítése a hét végén várható havazások miatt szintén fontos feladat. A közterületek tisztítása a FŐKEFE feladata, de az intézmények és magánházak, társasházak környékén a járda megtisztítása a tulajdonosok kötelessége. Ennek a kötelességnek az elmulasztása súlyos balesetekhez vezethet, ezért az önkormányzat munkatársai ezt is ellenőrizni fogják.

Budapest, 2012. január 31.

Németh Szilárd

Elnök

Csepeli Védelmi Bizottság

24 hozzászólás “A Csepeli Védelmi Bizottság közleménye” bejegyzésre

  1. uss enterpries szerint:

    Szép és emberséges kezdeményezés.

  2. Dr. grün szerint:

    A halmozottan hátrányos helyzetű nyugdíjasok megsegítésére jégcsákányos segélycsapatok indulnak, hogy a pohárba fagyott protkójukat kiszabadítsák, hogy legalább éhen ne haljanak, ha van mit enniük!

  3. Manitu szerint:

    Egy vérbeli MSZP-s vérbeli szociális érzéseit láthatjuk megnyilvánulni grün esetében. Grün, hoztad a formádat.

  4. Dr. grün szerint:

    Manitu, nagy szellentés!
    Ne hízelegj, mert a végén még megkedvellek és azt mondom dícséretképpen, hogy féleszű! ))) 🙂 (((
    Még egy komancs bölcsességet ha elfogadsz, így télvíz idején:
    “A tipi mögötti sárga hóból ne olvassz teavizet!” 🙂

  5. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Grün! Akkora bunkó vagy te…

  6. mamus szerint:

    Nehogy már ez a kezdeményezés olyan nagy tett legyen, hisz évek őta mindig volt és lesz is talán. A különbség az hogy régen nem kellett ennyire figyelni a lakásban lakókra , hogy ne fagyjanak meg, mert tudtak venni maguknak szenet, fát stb. ma meg már ez sincs. Régen a nyugdijasoktól havonta levonták a megvett szénutalványukat. Erre sajnos már senki nem akar emlékezni, az a baj, hogy egyre rosszabbodo világunkban, egyre több ember vészeli át keservesen a telet, aztán majd a nyarat.

  7. Királyerdei szerint:

    Ez is egy védelem. 🙂

    Nem kívánatos személlyé nyilvánította Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnököt és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezetet Gyöngyöspatán a község önkormányzata. Juhász Oszkár polgármester közölte, hogy a döntés közvetlen kiváltó oka az az értesülés, hogy Gyurcsány Ferenc a miskolci avasi lakótelepen tett látogatása után a Heves megyei Gyöngyöspatát kívánja felkeresni, de a helybeliek nem kérnek ebből.

    Gyurcsány és a TASZ aktív kezdeményezői annak a lejárató kampánynak, ami szerintük Magyarország és a magyar nemzet ellen folyik, magyarázta a döntést, amelyet hétfő este hozott meg a képviselő-testület a polgármester mellett a jelenlévő öt független képviselő szavazatával. A TASZ jogsegély-pontot működtet a településen. Juhász Oszkár arra a kérdésre, hogy egy hasonló gyöngyössolymosi döntésről a bíróság kimondta, hogy jogsértő, azt válaszolta, hogy „ezt megtehetik”.

    „Vuduátkokkal nem foglalkozunk, tesszük tovább a dolgunkat Gyöngyöspatán” – reagált Dénes Balázs, a TASZ elnöke. Dénes szerint a lépés, amellyel a szabad mozgáshoz való alkotmányos alapjogot próbálják korlátozni, jól illusztrálja az önkormányzat jogfelfogását.

  8. Bugi szerint:

    Mamus, ilyen kezdeményezésről én az MSZP- időszakból nem emlékszem. Adjál már egy linket is példánsk légyszi!

  9. Dr. grün szerint:

    Szúrós dinnyehéj!
    Köszönöm a dícséretet! Sőt Very primitív! 🙂
    Ja, éjszakára muszáj kivenni mert a hangos vacogás zavarja a nagy álmodozást és a szomszédokat!
    Merjünk nagyot álmodni! Hajrá fityesz! ))) 🙂 (((

  10. Dr. grün szerint:

    Látod mamus!
    Meg kellett volna őrizni a szénutalványokat a fiatalkorúaknak, hogy elhiggyék!
    Nehogy már a Rákosi szendvics (két kenyérjegy között egy húsjegy) Orbán változatát
    (két Erzsébet jegy között semmi) zegésséges vegetarianus kategóriát se ismerjék! 🙂

  11. Manitu szerint:

    mamus, tényleg, idézz már egy példát. Mert én olyanra tudok példát, hogy kimutyizták a lakásokat a cocialista elftársak, és évekig nem volt lakáspályázat.

  12. Tóth Mária szerint:

    dr. grün fröcsögéseire, úgy gondolom, nem kellene soha reagálni. Ő már régen kiírta magát a kultúrkörből, nagyon proli és ostoba szegény! / és ezt nem megbántásnak szántam, ezek csak tények!/

  13. hajós szerint:

    “az intézmények és magánházak, társasházak környékén a járda megtisztítása a tulajdonosok kötelessége”

    Sajnos Csepelen van ezzel egy komoly probléma!

    A lakótelepeken nagyon sok helyen a járda és az autók által járt felület összemosódik (pl. a “lakó-pihenő övezetnek” kijelölt részeken, ahol egyszerre járnak gyalogosok és autók az aszfalton, de másutt is hasonló a helyzet).
    Így a társasház nem tisztítja, mert szerinte az nem járda, a FŐKEFE sem tisztítja, mert jelentéktelen mellékútvonal.
    Ezek a területek évről évre mindig teljesen tisztítatlanul maradnak, az emberek sorra-rendre bukdácsolnak, csúszkálnak, botladoznak a hóban-jégen.

    Kérem az Önkormányzatot, hogy erre találjon ki valami megoldást, mert pont ott nincs soha takarítva, ahol a legjobban kéne!

  14. Dr. grün szerint:

    Manitu, nagy indiánfing!
    Üsd be a gugl-ba “Orbán Viktor lakás ügyei” és egy gyönyörű iskolapéldáját kapod a lakásmutyinak!
    Kellemes szórakozást! ))) 🙂 (((

  15. Dr. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Egyáltalán nem igénylem a reagálást, sőt szégyellném, ha esetleg ahhoz a kultúrkörhöz tartozónak nevezne valaki, ahová soha nem is akartam visszafejlődni!
    Sajnos meg van a nyóc iskolám, reménytelen! ))) 🙂 (((

  16. nagyapó szerint:

    Azért jó lenne, ha a grün-féle komcsik olvasnának is, nem csak a Török-szerű primitív szövegpaneleket ismételgetnék.
    Igaza van a cikknek, figyelnünk kell egymásra, a zemberekre – ahogy Udvarhelyi írta – majd plagizálva grün.
    grün sétáljon el egy csepeli nyugdíjas klubba, mérje fel szegénységüket, aztán írjon (de előbb énekeljék el himnuszukat, az internacionálét). Tegyen úgy, mint Gyurcsány(i) elvtársa, aki elment Miskolcra, ahelyett, hogy a pápai lakásába ment volna.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  17. joságos. szerint:

    Tóth Mária!Előbb végezze el az általános iskolát,utána beszéljen kultúrkörbeli kizárásról!
    Ami a prolizását illeti;nézzen tükörbe!!!

  18. Zoli049 szerint:

    J szerint:
    2012. január 31., kedd – 13:01

    Ez egy “fake”…

  19. Zoli049 szerint:

    hajós szerint:
    2012. január 31., kedd – 13:43

    Előttem a sétányok képe…
    Ott mitől lenne a Társasházak dolga az egybefüggő út-járda felület takarítása? 🙂
    Ez sajnos rendezetlen téma, ebben egyet értek.
    Azonban, mikor az “úszótelkes” (faltól 1m) Társasházak előkertjeit gondozzák, akkor az Önkormányzat örül neki, még pályázni is lehet(ett), ha egy lánccal elkerítem, akkor is közterület, na akkor miért a Társasház takarítsa? —-ELVBEN—-
    Namármost, egy házban laknak annyian, hogy a saját érdekükben a járdát eltakarítsák.
    Itt a “kommuna” eltakarítja! 😛

  20. DFK szerint:

    Zoli: a magántulajdon előtti közerülete (járdát) a tulajnak kell csúszásmentesítenie. A családi ház előtti járdát is, pedig az se a ház tulajáé.

  21. jól értesült szerint:

    “Zoli049 december 31.” a sötét, tahó kommancs, aki bármit képes megcáfolni, megmagyarázni, sőt, annak a szöges ellentétét is. A lényeg, hogy szép nagy elvtársi seggből kandikálhasson kifelé.

  22. "?!" szerint:

    METEOROLÓGIAI ELŐREJELZÉS:

    LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS (Részletek: http://www.eumet.hu)

    – Jövő keddig erősen fagyos, még az évszakos átlagnál is 5 – 7 fokkal hidegebb idő várható.

    – Ezen belül pénteken és a hétvégén erős, olykor viharos északi szél fúj, valamint péntek estétől vasárnap estig bizonytalan mértékű havazás, hófúvás valószínű.

    – Keddtől enyhülésre van kilátás.

    Néhány februári “leg” az időjárásban:

    1929. február 10.-én a napi maximum hőmérséklet mínusz 20 C fok volt, éjszaka pedig mínusz 33 c fokra süllyedt a hajnali hőmérséklet Kecskeméten.

    1940. február 17-én mérték hazánkban a legalacsonyabb hőmérsékletet. Görömbölytapocán mínusz 35 c fokot mértek.

    1947 február 20-án mérték hazánkban a legnagyobb természetes hóvastagságot, amely Kőszegen akkor 151 cm volt.

    A fentiekre hivatkozással mégsem hirdettek ki akkor katasztrófa helyzetet, mert ezek az időjárás természetes kilengéseinek a velejárói.

    A jelenlegi riasztás, a fentiekhez viszonyítva, csak figyelemelterelő vaklárma!

    A Földön eddig mért legalacsonyabb természetes hőmérsékletet egy déli-sarki meteorológiai állomáson mérték 1983. július 21.-én. Akkor mínusz 89,2 C fokot mértek.

Itt lehet hozzászólni !