Gázáremelés marketinges módra

Inforadio.hu

Július 1-től átlagosan 9,9 százalékkal emelkednek a lakossági földgázárak; a közüzemi végfelhasználóknak 7,7 százalékkal kell többet fizetni. A közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárca elsősorban az emelkedő kőolajárakkal indokolta a döntést.

A minisztérium becslése alapján az áremelés egy átlagos, 1660 köbméter éves fogyasztású, ártámogatást nem kérő háztartásnak havonta mintegy 1540 forintos többletkiadást jelent, de aki támogatást igényel, annak ez kevesebb. Jelenleg több mint 1 millió 600 ezer háztartás részesül gázár-támogatásban, amelyet az egy fogyasztási egységre jutó nettó havi jövedelem alapján számolnak ki. A tárca arra is felhívja a figyelmet, hogy a döntés nyomán emelkedhet a távhő díja, ennek mértékét azonban a települési önkormányzatok határozhatják meg.

Forrás: Inforadio.hu

2 hozzászólás “Gázáremelés marketinges módra” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nagyon kellemes dolog a költségvetésnek a minden áremelés, így a gázáremelés is, ugyanis az ÁFA százalékos. Mennél több az alap, annál nagyobb az adó, a költségvetés bevétele. Egy előre megtervezett költségvetés alapján nyugodtan csökkenteni lehetne az adótartalmat, mert a bevétel így is megvan. Ráadásul a gáz nem kerül reexportra. Kisebb adóval nem emelkedne a fogyasztói ár sőt a távfűtés ára sem.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. Moderátor szerint:

    Nem semmi

Itt lehet hozzászólni !