A szerb rendőrség jól ismeri a csepeli gyilkosságok gyanúsítottját

“Szégyellek kimenni az utcára”

HVG, MTI, Index

Ő nem a Dragan, hanem a “Szöcske”, aki a Blikk szerint az egyik fontos tanú

Bácsföldvári (Backo Gradiste) illetőségű az a szerb férfi, akit a magyar rendőrség a csepeli gyilkosságsorozat egyik elkövetőjeként őrizetbe vett. A Blic című belgrádi lap szerint a 38 éves Dragan Bajicsot Szerbiában már többször elítélték különböző bűncselekmények miatt.

“A szerb állampolgárságú Dragan Bajics a vizsgálat során, amelybe az FBI is bekapcsolódott, azt állította magáról, hogy macedón nemzetiségű, és egy 39 éves Aleksandar Mencev nevére szóló eredeti dokumentumot találtak nála. Fennáll a gyanú, hogy Bajics három álnevet használt” – olvasható a Blic internetes portálján.

Bajicsot azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi házaspárral együttműködve a Csepel-szigeten kirabolt, majd élve eltemetett több embert. “A szörnyű bűncselekmény augusztus 11-én derült ki, amikor egy 31 éves romániai férfinak, akit Dragan Bajics és tettestársai kifosztottak, majd élve eltemettek, sikerült kiásnia magát, és elmenekült a helyszínről” – írja a Blic.

Az újság megszólaltatta a gyanúsított lánytestvérét, aki a vajdasági Bácsföldváron él. “Dragant utoljára hét évvel ezelőtt láttam, a nagybecskereki börtönben. Nem sokkal később megszökött a börtönből és azóta se nem láttuk, se nem hallottunk róla” – mondta a Blic munkatársának Nadica Bajics, akinek arról sem volt tudomása, hogy bátyját mivel gyanúsítják.

“Közülünk senki, a szülők sem tudják mi van Dragannal. Ezért nem tudok többet mondani erről” – tette hozzá a nő, aki Dragan szűkebb családjának tagjaival együtt él Bácsföldváron. Dragan Bajics viselt dolgairól Szerbiában vastag dossziéval rendelkezik a rendőrség. Tízegynéhány alkalommal elítélték már okirat hamisítás, autólopás, rablás és egyéb bűncselekmények miatt – írta a belgrádi Blic.

Forrás: HVG

Szégyellek kimenni az utcára

Tizenöt éves korától folyamatosan összetűzésbe került a törvénnyel Dragan Bajić, akit a rendőrség a csepeli rablógyilkosságok elkövetésével gyanúsít. Bécsben elfogták az ügy újabb gyanúsítottját.

Újabb gyanúsítottat fogtak el a csepeli erdőben elásott emberek ügyéhez kapcsolódó gyilkossági ügyben szerdán. A férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatása szerint Ausztriában, Bécsben kapták el.

Az NNI közleménye szerint az osztrák hatóságokkal együttműködve fogták el B. Zsolt 32 éves magyar állampolgárt, a férfi megalapozottan gyanúsítható annak a diósdi férfinak a megölésével, amely bűntettel B. Dragan szerb és Cs. János magyar állampolgárt már meggyanúsították.

Dragan Bajić volt már szerb, görög és magyar börtönben is. Otthonról tizenhét évesen szökött meg, szüleinek azt mondta, Boszniába megy harcolni – mondta az MTI-nek Saveta Bajić, Dragan Bajić anyja. Mint mondta, fiuk 2007 szilveszterén szökött meg a nagybecskereki (Zrenjanin) börtönből, azóta nem hallottak róla, úgy vélték, valaki megölhette.

A férfi apja, Mirko Bajić úgy nyilatkozott, mindent elkövettek, hogy jó útra térítsék őt. “Nem tudom elhinni, hogy képes volt arra, amivel gyanúsítják. Sosem viselkedett erőszakosan (…). De aki ilyenre képes, legyen akár a fiam, életfogytiglanit érdemel” – fogalmazott. Anyja azt mondta, nem tudna találkozni újra fiával, és felfoghatatlan, amit tett. “Holnap emberek közé kell mennem. Nem tudom. Szégyellek kimenni az utcára.”

A Blic című belgrádi lap szerdai közlése szerint a 38 éves bácsföldvári (Bačko Gradište) Dragan Bajićot Szerbiában már többször elítélték közokirat-hamisítás, autólopás, rablás és egyéb bűncselekmények miatt.

Bajićot azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi házaspárral együttműködve a Csepel-szigeten kirabolt, majd élve eltemetett több embert.

A rendőrök augusztus 11-én Csepelen, egy erdős területen négy, feltehetően emberölés áldozatává vált ember holttestét hantolták ki. A testek azonosítására, koruk, nemük, haláluk pontos körülményeinek és okának megállapítására igazságügyi orvosszakértőt vontak be az eljárásba. Ez a vizsgálat még tart.

Forrás: MTI, Index

4 hozzászólás “A szerb rendőrség jól ismeri a csepeli gyilkosságok gyanúsítottját” bejegyzésre

  1. pityke őrmester szerint:

    megnéztem a HVG honlapját, jól odarakták a cigánygyilkosságok egyik gyanúsítottjának a fotóját hátulról. még annyit se tettek oda hogy illusztráció.
    héber világgazdaság.
    mit kell tárgyalni ilyenkor, egyszerűen fel kellene akasztani és kész.

  2. Vátesz szerint:

    Három álnév? Mi ez a terrorista Ságvári Endre 32 nevéhez képest!

  3. islander szerint:

    na és ide hogy jön Ságvári? csak nem érintett a zügyben?

  4. […] Bajic Dragan, a csepeli hajléktalanbanda vezetője […]

Itt lehet hozzászólni !