Megálljt mondanak a rombolásra: megmentené a Csepel SC-t a Neuchatel

Csepel.info

Pályák

A jelenlegi tervek szerint ezeket a pályákat
és a stadiont is lebontanák

Fordulat következett be a nagy múltú Csepel SC kétharmadának ledózerolása, lakóparkká, kalandparkká és bevásárlóközponttá alakítása ügyében – tudta meg a Csepel.info. A létesítményt üzemeltető alapítvány vezetője és Tóth Mihály csepeli polgármester azt állították, hogy a sportélet megmentése csak a sporttelep java részének kiárusítása és lebontása árán lehetséges, és ha a sportolóknak vagy az ellenzéki képviselőknek kifogásuk van ez ellen, találjanak jobb megoldást. Találtak.

Zárai László, a Csepel SC Alapítvány vezetője és Tóth Mihály csepeli polgármester 2007-ben még tagadták és hazugságnak nevezték, hogy lakóparkot és bevásárlóközpontot terveznének a Csepel SC területén. A kerület sportbarátainak és sportolóinak aggodalmai miatt Németh Szilárd sporttanácsnok akkor változtatási tilalom bevezetését és olyan szabályozási terv megalkotását kezdeményezte a területre, amely kizárólag sportcélú működtetést tett volna lehetővé. A javaslat elfogadását azonban – noha a sportszervezetek is támogatták – érthetetlen módon a kerület MSZP-frakciója öt alkalommal is megakadályozta.

2008. február elején robbant a hír, hogy az érintettek által addig hazugságnak nevezett terv – az SC több létesítménye, köztük a stadion lebontása és a lakópark, „felnőtt kalandpark” valamint bevásárlóközpont építése – igaz. A versenysportot és az utánpótlás-nevelést teljesen felszámoló elképzelések szerint az átalakítás a csepeli sporttelep területének 2/3-át érintené. Podolák György MSZP-s parlamenti politikus és a kerület MSZP-s vezetői innentől kezdve azt állították, hogy nincs pénz a sportlétesítmény fenntartására, a problémákat csak a nem sportcélú beruházásokkal lehet megoldani. Később azonban az is kiderült, hogy a Zárai László által vezetett Csepel SC kétmilliárd forint értékű jelzáloghitelt vett fel ingatlanfejlesztésre hivatkozva, de az átalakítás terveit azóta is eltitkolják a közvélemény elől.

Gyertyás tüntetés

Sportolók gyertyás tiltakozása a lámpaoszlopok bontása ellen

Meg kell akadályozni a sportkomplexum lenyúlását

A csepeli önkormányzatnak meg kell akadályoznia a sportlétesítmény lenyúlását és más, nem közvetlenül sportcélokra való „hasznosítását” – hangsúlyozza Németh Szilárd csepeli sporttanácsnok abban az előterjesztésben, amely a sportlétesítmény megmentése érdekében az érintett területre ismételten változtatási tilalmat kér egy új kerületi szabályozási terv megalkotásáig – értesült a Csepel.info.

Németh Szilárd sporttanácsnok az előterjesztésben beszámol a Neuchatel és a kerületi sportegyesületek között folytatott egyeztetésről is. Ebben hangsúlyozza: a Neuchatel Financial Ltd. vállalná a csepeli sportlétesítmények fenntartását, a verseny- szabadidő-, para- és diáksport támogatását, a Csepel SC feltámasztását, illetve a kerületi sportélet jövőjének megalapozását.

Befektetői szándékok

A Neuchatel Financial Ltd. képviselői nem tartják helyesnek, hogy jelzálog- és vételi joggal terhelték meg a Béke téri ingatlant, és hogy annak nagy részét kivonnák a sportcélú fejlesztésből. Ezen a jövőben változtatnának. Nem tartják helyesnek azt sem, hogy jelenleg az alapítványnál nincs döntéshozói és ellenőrzési helyzetben egyetlen sportoló vagy edző sem. A Neuchatel polgárjogi szerződésekkel garantálná, hogy európai szintű sportcentrumot hoznak létre Csepelen, és azt legalább 25 éven keresztül működtetnék is. Két utat látnak a fentiek megvalósítására: vagy átvennék, megvennék az alapítványt, vagy társulnának a pénzhiánnyal küszködő alapítvánnyal. A kerület sportszervezetei a befektetővel folytatott megbeszélésről levélben tájékoztatták Tóth Mihály polgármestert és a Csepel SC vezetőjét.

A kerület MSZP-s vezetői mindeddig azt állították, hogy a problémákra egyedül az alapítói jogok jelenlegi tulajdonosa, a kuratóriumot kézben tartó Cs. Sziget Invest nevű off-shore cég sportot felszámoló elképzelései jelenthetnek megoldást, ha pedig valaki ezt ellenzi, találjon jobb megoldást. A sportolók, sportszervezetek találtak. Innentől kezdve az önkormányzat felelőssége, hogy a sportéletet fejleszteni kívánó befektetők – legyen az a Neuchatel vagy bárki más – vagy a plazmatévét és lakóparkot árusító üzletemberek kezébe kerül Magyarország második legsikeresebb sportklubjának jövője – hangsúlyozta Németh Szilárd a Csepel.infonak. A sporttanácsnok szerint, bár a Csepel SC nem önkormányzati tulajdon, egy jó szabályozási tervvel megakadályozható a sportlétesítmények lerombolása, és új irányba, a sportélet fejlesztése felé lehet terelni a sportkomplexum jövőjét. Nem egy cég, hanem egy cél érdekében szólalunk fel, keresünk megoldást. Ha tehát a Neuchatel Financial Ltd-n kívül is van sportcélú befektető, amely lehetőséget lát Csepelen, akkor győzzön a jobbik, annak fogunk drukkolni. Ezért is javaslom, hogy nyílt pályázaton dőljön el a Csepel SC sorsa – mondta el lapunknak Németh Szilárd.

Csepel.info

 

Nyílt nap a Csepel SC központi telepén

A Csepel SC Alapítvány szeretettel meghívja a kerület lakóit a Központi Sporttelep bemutatására 2008. április 11-én, délután 3 órától.

A Csepel SC Alapítvány alapfeladata hogy biztosítsa a területen a sport tevékenységet. A sporttelep állapota azonban egyre kevésbé teszi lehetővé a magas színvonalú sportolást. Komoly befektetést igényel a sportterület rendbetétele, felújítása, korszerűsítése. Az Alapítvány átfogó fejlesztési terv készítését kezdte el, annak érdekében, hogy meghatározható legyen, hogy a terület fejlesztése során milyen befektetési szándékok befogadása tenné lehetővé a sport funkciók legteljesebb körű fejlesztését. A Csepel SC Alapítványnak az a célja, hogy a tervezés kapjon széles nyilvánosságot. Ahhoz, hogy a véleményeket reálisan meg lehessen fogalmazni, célszerű előbb megismerni a helyszínt, az ottani problémákat, lehetőségeket, az Alapítvány fejlesztési céljait, elképzeléseit.

Ennek érdekében NYÍLT NAPOT tartunk a Béke téri központi sporttelepen. Meghívjuk Önöket egy közös sétára, beszélgetésre, bemutatjuk a sporttelepet, problémáival, lehetőségeivel. A sportolókkal közösen elfogyasztott uzsonna után röviden ismertetjük a készülő terveket, melyekről szívesen hallgatjuk meg véleményüket.

Bízunk abban, hogy minél többen eljönnek, a kerület egyik legnagyobb hatású fejlesztésének előkészítésében személyesen is részt vesznek, ötleteikkel, véleményeikkel segítik munkánkat.

Szeretettel várjuk 2008. április 11-én délután 3-kor a Béke téri sporttelepen! – áll a Csepel SC Alapítvány közleményében. (Forrás: Csepel Islanders)

IWIW-es vagy és szeretnél hírlevelet Csepel legfrissebb híreiről? Jelentkezz ismerősnek a Csepel.info-nál!

A cikkhez kapcsolódó dokumentumok:

Németh Szilárd előterjesztése

Sportszervezetek levele Tóth Mihály polgármesterhez

Sportszervezetek levele a Csepel SC vezetőjéhez

A témához kapcsolódó cikkek:

Egyelőre nem bonthatják le a Csepel SC lámpaoszlopait! (február 29.)

Igaz volt a kétharmad (február 25.)

Zárai: a Fradi mintáját követnék Csepelen is (fenruár 19.)

Megmentik a Csepel SC-t? – Helyi népszavazást kezdeményezett a Fidesz (február 18.)

Újabb fejlemény: hamarosan lebontják a Csepel SC világítóoszlopait (február 15.)

Vérlázító mutyi Csepelen: pláza lesz a patinás sportpályából? (Február 15.)

Ezzel sem büszkélkedtek: jelzálogjog és vételi jog bejegyzés került a Csepel SC sporttelepére (február 14.)

Eltűnhet a lassan százéves csepeli sportélet (2008. február 12.)

Botrány: aljas játékba kezdtek a Csepel SC privatizátorai (2008. február 7.)

Titokban tartják a csepeli MSZP „őszödi beszédét” (2008. február 5.)

Hamarosan megoldódik a Csepel SC és a csepeli sportélet sorsa (2008. február 1.)

Még korábbi cikkek:

Kilátástalanná vált a csepeli sport jövője? (2007. szeptember 16.)

A Csepeli Munkáspárt sajtóközleménye (2007. szeptember 18.)

A Munkáspárt csepeli elnökének felszólalása a KT-ülésen (2007. szeptember 28.)

Elbontják a stadion lámpáit? (2007. október 10.)

Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? (2007. október 17.)

A lámpákért égtek a gyertyák – szó sincs életveszélyről! (2007. október 19.)

Ötödjére is nem a Csepel SC-re (2007. október 24.)

Jönnek, mennek, méricskélnek (2007. november 27.)

Csepel SC: Zárai és Zanati enyhén szólva nem mondtak igazat (2007. december 5.)

 

24 hozzászólás “Megálljt mondanak a rombolásra: megmentené a Csepel SC-t a Neuchatel” bejegyzésre

  1. leslie szerint:

    Szívet melengető ez a hír a csepeli sportbarátok számára. Talán bizakodhatunk végre, hogy megmenekül a pusztítástól a stadion.
    Lakópark sok helyre épülhet, de ezt a létesítményt újra felépíteni, hosszú évtizedekig -a gazdaság állapotát látva-lehetetlen !!!

  2. Kovács Ernő szerint:

    Ha jól értem, lehet, hogy megmenekülünk! Ez a cég a Fradinál is pályázott! Remélem komoly szándékaik vannak! Pénteken az Alapítvány nyílt napot tart 15.00h-kor! Én ott leszek, és a Csepel Infó?

  3. admin szerint:

    Mindjárt erről is hírt adunk, csak meg kell találni. Ha az érintettek komolyan veszik a lehetőséget, akkor nagy dolgok jöhetnek!

  4. Ágoston Tibor szerint:

    Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    Debrecenbe is eljutott a méltán elismerést kiváltó küzdelem híre, melyet Ön folytat a csepeli hazugsággyár helyi moguljaival szembe. Csak csodálni tudom kitartását. Remélem, a csepeliek is átérzik tevékenységének súlyát és fontosságát.

    Debrecenből kívánok sok erőt Önöknek, csepeli polgároknak, valamint Németh Szilárd képviselő Úrnak, aki hatalmas energiát és munkát fektetett abba, hogy az igazság kiderüljön, és a hazugság ármány alakjai lelepleződjenek
    Isten Áldja Csepelen élő Honfitársainkat.

    Minden tiszteletem Öné képviselő Úr.

    Megbecsüléssel, Ágoston Tibor

  5. Chita szerint:

    Nagyszerű dolog, hogy végre valaki pénzt is fektetne a megmaradásunkba! Jó érzés! Örülök az új cégnek

  6. Kovács Ernő szerint:

    Ágoston Tibor:Ne politizáljunk! Itt csak a Csepel!

  7. matyi szerint:

    Ne politizáljunk!!!!!!!!!!! Miért ? hagytudja a világ mitörténik Csepelen!!
    Rombolnak ,eladnak ,becsapják a Csepeli embereket!
    Köszönöm a hozászolást !ÁgostonTibor
    Köszönöm áldását ,sok + sok csepeli nevében !!

  8. Bubus szerint:

    Hajrá Csepel! Engem minden politika nélkül az érdekel a leginkább, hogy MSZP-s önkormányzati siserehad-elvtársaink most meg merik-e tenni, hogy simán továbblépnek, és letojják, hogy lenne, aki megmentené az SC-t.

    Szerintetek?

    Szerintem le van zsírozva az elvtársi pacsi, és ott vannak a tervrajzokon a lakások. Lesz így Csepel SC?

  9. Nándi szerint:

    HAJRÁ CSEPEL!!! Jöjjön az a befektető, aki segít!

    NEM LAKK LAKÓPARK.

  10. Nándi szerint:

    Bocs, NEM KELL LAKÓPARK.

  11. sztojanov szerint:

    gyerünk Szilárd! végre valami!

  12. leslie szerint:

    Ne politizáljunk…na, de képviselő úr!

  13. politizálva szerint:

    politika=közügyek

    sport=közügyek

  14. alkimista szerint:

    Apropó Debrecen!

    Pártállástól függetlenül minden FELELŐS kerület- és városvezető példát vehetne arról, hogyan kell az önkormányzati javakat megbecsülni, azokon saját befektétést eszközölni, s azok bevételekből egyre virágzóbb várost építeni. Van 8 milliárdunk (bízunk benne, még megvan), el lehetne vele kezdeni valamit…
    Ehelyett persze át is lehet játszani ezeket a lehetőségeket az elv(hű)társaknak, dagasztva Annak a kevés embernek az eddg sem vékonyka pénztárcáját!
    A sportpályát azonban nem adjuk!!!

    Ui: Talán tessenek a tisztelt urak jól működtetni kicsiny kerületünket, akkor nem foglalkozna senki azzal, ki milyen párti!
    Kósa Lajosra nem csak a Fideszesek szavaztak Debrecenben…

  15. Kovács András szerint:

    Erről hallottatok?:

    Sallai József, az Üllői úti ingatlan iránt érdeklődő Neuchatel Financial Ltd. magyarországi képviselője tegnap azzal kereste meg az MTI-t, hogy a szóban forgó társaság – írja a távirati iroda – “2007 májusában megvette a klub részvényeit, így a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerinte jogtalanul írta ki az ingatlanra és a klub megvételére vonatkozó ötödik és hatodik pályázatot”….
    … Az Üllői úton egyébként már csak azért is értetlenül állnak a Sallai-kijelentés előtt, mert tárgyalásaik alkalmával hiába kértek az offshore cég illetékeseitől harminc napnál régebbi bankgaranciát, cégiratot, egyebet, ilyesfajta dokumentumból csak jóval régebbit tudtak bemutatni. Miként a ferencvárosi vezetők egyike fogalmazott: “Évekkel korábbi keltezésű papír szerinti, kanadai bankban lévő, más cég nevén lévő pénzösszegre mégsem mondhattuk azt, hogy oké, rendben van. Nekünk az lett volna az alap, ha friss fedezetigazolással a klub nevére szóló külön számlát nyitnak a pénzzel, de ez nem történt meg…”
    A megállapodást szignáló Dámosy elnök akkori legfőbb segítője, dr. Balogh Ákos – aki másfél éve tagja a klub elnökségének – részt vett azon a müncheni tárgyaláson, amelyen a Neuchatel nevében tárgyaló, magát világpolgárnak kiadó Komáromi Tivadar vázolta az egyesülettel kapcsolatos terveit. Kérdésünkre Balogh nem köntörfalazott. “Mindenekelőtt: valaki akkor válik tulajdonossá, ha kifizette a vételárat, márpedig ez nem történt meg. Egyebekben azt kell mondanom: Komáromi azoknak a kalandoroknak a táborába tartozik, akik időnként föltűnnek a klub körül. Aláírtunk egy szerződést, amelynek határidejét ő többször módosította, majd új megállapodást kötöttünk, de annak teljesítése sem jött össze, noha a vételt e feltételhez kötöttük. Vérlázító, ami most történik.”
    Fölvetésünkre, hogy miért is írták alá a szerződést, ha kalandorról van szó, Balogh azt felelte: “Amikor megismerkedtünk Komáromi Tivadarral, roppant kedvező benyomást tett ránk. Vendégül látott bennünket egy elit müncheni szállodában, s amit mondott, az zene volt a füleinknek. És hát tudja, hogy’ van ez: éhes ember finom falatokról álmodik… Nem sokkal később viszont kiderült, hogy fizetési készsége hagy kívánnivalót maga után, majd hiába kerestük, sehol nem értük el őt. Magyarországi képviselőiről csak annyit: minden tekintetben szalonképtelenek.”

  16. miska72 szerint:

    GAZEMBEREK VEZETIK A KERÜLETET!

  17. Bubus szerint:

    Lehet, hogy kétségek vannak a Neuchatel Financial Ltd-vel kapcsolatban, de a jelenlegi csapatról, amelyik le akarja dózerolni a csepeli sportéletet, nincsenek kétségek.

    Esélyt kell adni a túlélésre: egy normális országban még egy beteg embernek is adnak esélyt a túlélésre, és soha nem az a doktor, aki megbetegítette!!!!!

  18. Nándi szerint:

    Érdekes, hogy jött egy cég, ez a N…., aki valami mást képvisel, mint a Zárai-Tóth páros. Most pedig elkezdik őket rossz színben feltüntetni.

    Szerintem érdemes lenne meghallgatni a konkrét terveiket, mert ha jól olvastam ki a cikkből, illetve az egyesületek leveléből, akkor ez a cég nem úgy képzeli el a csepeli sportot, hogy majd a pláza mozgólépcsőjén lehet sétálni, ha az nem működik esetleg.

    Mindent meg kell próbálni, csak ne tüntessék el a kerület vezetői és az alapítvány emberei a stadiont!!!

  19. jani szerint:

    A csepeli sportot meg kell védeni. Mindenki pártállástól függetlenül álljon be a sorba , még akkor is ha “beleköpünk” mások zsíros üzletébe. Meg kell várni milyen ajálnattal áll elő az új jelentkező és akkor fel kell tenni a kérdést Tóth uraméknak , na most akkor mi a helyzet. Kicsit furcsa, hogy Podolák egyből felbukkant mikor kijelentésre került, hogy az önkormányzat a csepel ledózerólását akarók érdekeit fogja szolgálni. Na ne máááááá !!!!! Talán a csepeliek érdekeit kellene szolgálni tisztelt képviselők, nem nyomni a gombot ahogy előre megmondja Tóth nagymester. !!!

  20. ikszdé szerint:

    És az ADU-sok hol fognak tesizni ? :S Szerintem semmi értelme nem lenne itt is 1 bevásárlóközpontnak ott a példa: csepel pláza is veszteséges..

  21. Mózsi szerint:

    Ébredjetek fel kedves “barátaim”! Jani, Nándi, Bubus,K.Ernő stb!Szerintetek az új befektető labdába fog tudni rugni? El ne gondoljátok,hogy ez így lesz !Engedi majd a “baráti”Sc alapítvány, hogy egy esetleges jobb ajánlat szóba kerülhet?

  22. leslie szerint:

    A pénteki programon legfeljebb a “katasztrófa turisták” lesznek ott!

  23. Valaki szerint:

    Komolyan!

    Emberek, hiszi azt valaki, hogy van olyan befektető aki csak úgy megment egy egyesületet, akinek nem üzleti érdekei diktálnak??

    Viszont ugyan ez vonatkozik a másik oldalra is?? Valaki gondolja, nem kifizetődőbb egy lakóparkot építeni mint egy egyesületet fentartani… Ha a mostani garnitúra nem, majd évek múlva anyagi nehézségekre hivatkozva a másik fogja értékesíteni a területet akkor meg igaz többet fog érni..

  24. yamakawa szerint:

    Én Miskolcról írok, és hasonló cipőben járunk. Minden előzetes tárgyalás nélkül lerombolták volna a Város egyik legszebb sportcentrumát.Szeptember óta annyit sikerült elérniük a környéken élőknek, hogy most Januárban úgy került meghirdetésre a terület, hogy csak sportcélú befektetéseket lehessen a területen eszközölni. De nem csodálkoznék azon, hogy-hogy “nem lenne jelentkező” a területre. Így eladnák annak ki bevásárlóközpontot építene.Szeretnénk találni befektetőt aki jelentkezne a pályázaton, 2010 Március 9. A határidő. Ha valaki tudna segíteni, szívesen vennénk az ötletet.
    sportpalyamentok@gmail.com az email címünk.

Itt lehet hozzászólni !