Orbán: Eljött az idő, hogy kiálljunk magunkért!

Fidesz.hu

Elegünk volt a múlt kudarcaiból, hogy csak azok járnak jól, akik trükköznek és ügyeskednek, de dolgozni nem akarnak – fogalmazott Orbán Viktor a Gazdasági fordulat című, a kormány első évét értékelő konferencián. A kormányfő emlékeztetett, tavaly hazánk szövetséget kötött arra, hogy bármilyen ellenféllel szemben megküzdenek azért, hogy Magyarországot felemeljék.

Orbán Viktor a konferencián elhangzott gondolatokra reagálva, beszéde elején úgy fogalmazott, jelenleg hazánkban heti ötnapnyi munkából nem lehet megélni. Amennyiben ez a jövőben így lesz, akkor ő is elismeri a szabad vasárnap gondolatát, de addig nem tudja támogatni. Hozzátette azt is, amikor történelmi jellegű adórendszer átalakítást hajtanak végre, akkor nem állhat elő olyan helyzet, hogy elsősorban a kétkezi munkások kevesebbet keressenek, mint az előzőben. Be kell tartani a bérmegállapodást – szögezte le, kiemelve: a kormány nem nyugszik addig, míg nem szerez érvényt az adott szavának ezen a területen. Véleménye szerint ez mindennek az alfája és omegája. Mint folytatta, a kitűzött tisztességes adórendszer megvalósításáig másfél évre lesz szükség, ehhez azonban meg kell szüntetni a kedvezményeket és folyamatosan csökkenteni kell az adókulcsot.

Szombaton volt egy éve annak, hogy a választók akaratával munkához látott a nemzeti ügyek kormánya. Egy évvel ezelőtt mi, magyarok arra kötöttünk szövetséget egymással, hogy megfordítjuk Magyarország sorsát, ha kell, tűzön-vízen keresztül is – fogalmazott Orbán Viktor. Mint folytatta, bármilyen ellenféllel megküzdenek azért, hogy Magyarországot felemeljék.

Elegünk volt a múlt kudarcaiból, hogy csak azok járnak jól, akik trükköznek és ügyeskednek, de dolgozni nem akarnak. Elegünk lett abból, hogy a rendszerváltás óta egyszer sem csináltuk végig azt, amit elterveztünk. Nem akartunk belenyugodni abba sem, hogy gyermekeink felnőtté válva elmeneküljenek innen, és az itthon maradás egyet jelentsen a középszerűséggel.

Elhatároztuk, hogy mindent megváltoztatunk, hogy minden gátat lebontunk, Magyarországot talpra állítjuk és erőssé tesszük. Most az egyszer ezt végig fogjuk csinálni, ezt hívják a politika nyelvén kétharmados forradalomnak.

Új úton

Összefogtunk, a közös értékeket és célokat fölébe helyeztük a széttartó egyéni problémáknak, és elszántan elindultunk egy új úton – folytatta beszédét a kormányfő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszerváltás óta nem fordult még elő az, hogy egy év olyan kemény küzdelem után is olyan egyetértés és összefogás maradjon fenn, mint ami most is fennáll.

Mint mondta, nekünk, magyaroknak ugyanakkor van egy jellemvonásunk, amely már számos történelmi helyzetben megmutatkozott. Gyakran mások véleményére, jóváhagyására, intelmére várunk – emelte ki.

Nyilván szerepet játszott a diktatúra is abban, hogy az elmúlt húsz évben ez a tulajdonságunk szint minden kezdeményezésünket előbb vagy utóbb megakasztotta – szögezte le Orbán Viktor. Hozzátette: “ezért vagy bele se kezdtünk fontos dolgokba, vagy belekezdtünk, és ha valakinek nem tetszett Berlinben, Brüsszelben vagy Londonban, akkor hagytuk magunkat elbizonytalanítani, és lemondtunk róla”.

© fidesz.hu

A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, a saját problémáinkat a magunk módján kell megoldani, akkor is, ha ez nem esik egybe mások érdekeivel. Eljött az ideje, hogy végre megtanuljunk kiállni saját magunkért – szögezte le. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt húsz évben sorra lefogadtunk olyan jótanácsokat, amelyekről rendre kiderült, hogy akik adták, valójában nem nekünk akartak segíteni, hanem a saját érdekeiket akarták érvényesíteni.

A magyarok dolga

Rámutatott arra, a mai zavaros világrendben senkinek nincs több tudása, mint nekünk, ezért érdemes végre saját magunkra figyelnünk. Összeomlóban egy régi világrend; semmi okunk rá, hogy azoknak a romok alá szorul megmondó embereknek a tanácsaira figyeljünk, akik egyrészt élenjárók voltak az összeomlás felé vezető úton, másrészt ma is a romokhoz próbálnak ragaszkodni – jelentette ki Orbán Viktor.

Mint mondta, külföldről érkeznek majd még kritikák, dühödt támadások az új alkotmány vagy a készülő sarkalatos törvények kapcsán. Higgadtan, udvariasan annyit kell mondanunk: ez nem a ti dolgotok, ez a magyarok dolga – fűzte hozzá.

© fidesz.hu

Hangsúlyozta, elszántan ki kell állnunk magunkért, és nem szabad hagyni, hogy bárkik elbizonytalanítsanak. Ha a saját józan eszünk helyett másokra hallgatunk, megint nem jutunk sehova – szögezte le.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra is, hogy máris óriási eredményt értünk el. Emlékeztetett arra, hogy a bankadó és a különadó kapcsán egyre többen emlegetik hazánkat pozitív példaként. Leváltunk az IMF-ről, és ezzel visszanyertük Magyarország mozgásterét. Mindenki felszisszent, amikor a kettős állampolgárságot napirendre vettük, de nem hallgattunk senkire, hanem megvalósítottuk – sorolta Orbán.

Hogyan is lenne képes gazdasági vagy bármilyen fordulatot végrehajtani egy nemzet, amely nem meri kimondani az igazságot, és nem vállalja büszkén önmagát, saját sorsát és történetét? – tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Kiálltunk a magyar emberek döntése mellett

A miniszterelnök felidézte: ma már a politikai osztály megfelezése törvénybe foglalt tény, a radikális adócsökkentés kapcsán pedig megjegyezte: Magyarország visszatért a versenyképes országok közé. A hazai vállalkozások támogatásának ügyében felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány elindította az Új Széchenyi Tervet, és emlékeztetett arra is, hogy közel egyéves tárgyalások után megszületett az ötpontos otthonvédelmi akcióterv. Orbán Viktor beszélt a megszületett alkotmányról is. Kiálltunk a magyar emberek döntése mellett, és közösen megalkottuk Magyarország új alaptörvényét, amely képes megvédeni az országot és az embereket mindazoktól a káros jelenségektől, amelyek az elmúlt években tönkre tették a gazdaságot, aláásták az ország hitelét, és megkeserítették az emberek életét – fogalmazott. Önmagában a kormány minden jószándéka és igyekezete kevés lett volna ehhez, ha nincs mögötte a magyar emberek elszánt támogatása és kiállása. Ez a sikeres jövőnk záloga: tartjuk az egymásnak adott szavunkat, és kiállunk magunkért, nem hagyjuk magunkat elbizonytalanítani – jegyezte meg.

Orbán Viktor felhívta arra is a figyelmet, hogy nem lehetünk elégedettek, hosszú és fáradságos út áll még előttünk, de fokról-fokra kapaszkodunk felfelé. A miniszterelnök szerint van okunk reménykedni, sőt van mire büszkének lenni, de egy dolgot nem szabad: elégettnek lenni, nem dőlhetünk hátra, és nem lazíthatunk. A kormányfő szerint az a kormányzati teljesítmény, amely elég volt az elmúlt egy évben, az nem lesz elegendő, sőt kevés lesz a következő esztendőben. 2010 és 2011 közepe között megteremtettük egy történelmi felemelkedés alapjait, sikeresen kitörtünk az előző nyolc év okozta gazdasági csapdából – fogalmazott. Orbán Viktor leszögezte: Magyarország háborúban áll az eladósodottsággal, a munkanélküliséggel, és ha nem győzzük le őket, akkor ők győznek le bennünket. Ezt a háborút csak akkor nyerhetjük meg, ha megújítjuk és átszervezzük Magyarországot, és benne a saját életünket is – tette hozzá.

Fotó: fidesz.hu

Fordulat a gazdaságpolitikában

Mindenkinek meg kell barátkozni a gondolattal: nem fizethetünk életerős embereknek korai nyugdíjat, nem fizethetünk munkaképes embereknek segélyeket, amikor temérdek elvégzetlen munka van. Mi senkit sem hagyunk az út szélén, mindenkinek kínálunk munkát, de nem fogadhatjuk el tovább a visszaéléseket, a pazarlást, az extraprofitokat, a spekulációt – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök kifejtette: Magyarország képes arra, hogy a gazdasági siker esélyét a politika, az állam és a kormányzat működésén keresztül határozza meg. Akkor fordul új irányba a gazdaság, ha fordulat történik a gazdaságpolitikában. A gazdaság önmagától nem hajt végre fordulatot, az államnak kell először másképpen működnie a gazdaság területén – fogalmazott a kormányfő. Akciótervek, arányos adórendszer, új nyugdíjrendszer, új költségvetés, Új Széchényi Terv, Széll Kálmán Terv, magyar munkaterv – mindezek együttes hatására megtörtént a gazdaságpolitikai fordulat. A miniszterelnök szerint áttértünk egy új gazdaságpolitikai képletre, mely úgy hangzik: növekedés+munka=pénzügyi egyensúly.

Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy a gazdaság mélyrétegeiben megindult a fordulat, egyes elemei már érzékelhetőek, mások még nem. A nemzeti össztermék növekedésnek indult, az unió nyolcadik legalacsonyabb költségvetési hiányával rendelkezünk, lezártuk az IMF-el a kölcsönszerződést, sikeresen tértünk vissza a pénzpiacokra, 2011-ben jelentősen csökkentjük az államadósság szintjét, megkezdődött a foglakoztatás bővítése, 28 ezerrel többen dolgoznak – sorolta a miniszterelnök. Még nem látható, de 2011 második felében nőni fog a fogyasztás, a beruházás, megindulnak az első közmunkaprogramok, és élénkülni fognak a szolgáltatások is – tette hozzá. A biztos hátországot jelentő költségvetésből kiindulva az adórendszeren és az Új Széchenyi Terven keresztül jelentős forrásokat juttatunk a vállalkozásoknak. A megerősödő vállalkozásokon keresztül az adórendszer átalakításának befejezésével, a jelzálog- és devizahitelesek kimentésével, a közmunkaprogramokkal, a rezsiköltségek befagyasztásával javítani tudjuk a családok, a dolgozók és a nyugdíjasok jövedelmi helyzetét – mondta el a kormányfő. Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy ez a megújulási program csak akkor működik, ha 2012 után jönnek a Széll Kálmán Terv pozitív hatásai, ha az Új Széchenyi Terv eléri a kis- és középvállalkozásokat, és ha bővítjük a világ nagyvállalatainak itteni jelenlétét, ha megindul a nemzeti iparpolitikai program, és ha lábra kapnak a közmunkaprogramok. A magyar gazdaságpolitika még mindig veszélyzónában van – húzta alá.

A jelenlegi kormányzati politikai képességeink mellett a felemelkedés kereteit még nem tudjuk működő programokkal megtölteni. Miközben leszámoltunk a neoliberális korszak elméleti alapvetéseivel, még nem építettük fel a nem liberális gazdaságpolitika XXI. századi tervezési-koordinációs kereteit és gyakorlatát – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor aláhúzta: a legsürgetőbb feladat, hogy a nemzetgazdasági szintű tervezést és koordinálást vertikálisan, horizontálisan és területileg egyaránt kiépítsük. Ezen múlik a kormány és az ország gazdaságpolitikájának sikere. A miniszterelnök kitért arra is, hogy az oktatás, a szakképzés, innováció és tudástőke felhalmozásának területén még nem sikerült áttörést elérni.

A kormányfő felhívta a figyelmet, hogy a szociális konzultáció befejezésekor elő kell készíteni a nyár során a szükséges törvényjavaslatokat, melyet az ősz folyamán elfogadhat az Országgyűlés. A kormányfő kitért arra is, hogy bár a kamarákkal több sikeres megállapodást is kötöttek, de az állam és a piac még nem működik elég jól együtt, a források elköltése még mindig alacsony hatékonyságú. Hozzátette: márpedig minden XX. és XXI. századi gazdasági siker alapja az “oktatási ugrás” volt.

A miniszterelnök a legfontosabb kormányzati feladatról szólva úgy fogalmazott: a kormányzatnak továbbra is meg kell őriznie emberi arcát, gőg nélküli jellegét. “Szerénység, szolgálat, visszafogottság és gyémánt keménységű eltökéltség” – mondta a kormányfő, aki szerint a legjobb európai kereszténydemokrata hagyományokat kell Magyarországon életben tartani. “A gyarlóság beismerése, az egészséges újrakezdés képessége, a saját jelentéktelenségünknek a tudata a Teremtőhöz és a nemzet közösségéhez viszonyítva. Mindez alkalmassá tehet bennünket a mértéktartásra, és a helyes arányok betartására, és így méltóvá a kormányzásra. Úgy legyen. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta beszédét Orbán Viktor.

Forrás: Fidesz.hu

33 hozzászólás “Orbán: Eljött az idő, hogy kiálljunk magunkért!” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Köszönöm a választ ?!-nek, igyekszem majd bebizonyítani, hogy nem egy síma felfújt hólyag vagyok. Mindennek eljön az ideje, az ötleteknél is legfontosabb az időzítés. Ahogy már sokszor megírtam: Ahogy ingyenebéd nincsen, úgy ingyentanács sincsen!
    Dixi et salvavi animam meam.
    “?!” szerint:
    2011. május 28., szombat – 19:49
    http://csepel.info/?p=14182#comments “Rendkívüli bejelentés: visszaszereztük a 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészt”

  2. csaba péter szerint:

    Most tényleg a Mol részvényekért kifizetett 500 milliárd az adósság csökkentés volt?

    És ha a hitelezőmet kirúgom és elhordom mindennek “?!”
    illik a valuta alap pénzét elkölteni tőzsdén ,
    ahelyett hogy vissza utalták volna a gonosznak?
    Milyen szabadságharc az ahol az ellenség pénzét ellopják?

  3. Gordon szerint:

    Nem. Az a vagyon növelése volt.

    Amire a hozzád hasonlók évtizedek óta nem voltak képesek.

    Csaba! Jobb lesz ha csendben maradsz. 🙂

  4. Gordon szerint:

    Tarjányi!

    Felesleges “időzítened”, mert a te időd már lejárt. 🙂

  5. grün szerint:

    89-ben volt egy álmom!
    Szerettem volna 80 000forintot keresni és egy 90-es VW Golfot!
    Eltelt húsz év és megvalósult, mert mertem nagyot álmodni!
    Tekinthetem vágyaim beteljesülésének, esetleg teljes besülésének?! 🙂

  6. Tarjányi László szerint:

    Gordon! Az én időm tényleg lejárt. Azon leszek, másoké, akik ugyan egy tizessel fiatalabbak, az ő idejük is minél előbb lejárjon! Ott ülnek a parlamentben 21 éve, felelősek mindenért amit tettek illetve tenni elmulasztottak! Elég volt Demszkyből is 20 év, belőlük is elég 5 ciklus! Jöjjenek a náluk fiatalabbak! Ki a lestrapált 40-esekkel a parlamentből. Ideje lenne, hogy végre valami értékteremtő munkát is végezzenek! Van diplomájuk, éljenek meg a versenypiacon, ahogy nap mint nap másoknak ajánlgatják! Hogy még nem dolgoztak a parlamenten kívül az egyetem elvégzése óta? Lehet majd ötven évesen is gyakornok lenni, vannak baráti cégek, bár fideszéknél a hála nem politikai kategória!

  7. Menyhért Péter szerint:

    Szépen ült a rendszerváltó politikai elit, és hallgatták II. gyurcsány fejedelem lelkesítő szózatát.
    Természetesen nekik mindegy, hiszen a mosópor-marketinges gy helyetti látvány-pékség ov ugyanazt a globál-tőkét szolgálja ki, mint 89 óta mindegyik kormány.

    Közben természetesen az egészségügy kiürül, hiszen ezek a “simlis orvosok és ápolónők” nem átallnak külföldre menni, ahol a munkájukért TISZTESSÉGES BÉRT kapnak!

    Probléma egy szál se: majd minden nyugdíjas egy havi nyugdíját önként az adósságcsökkentésre fordítja, vagy ha nem, hát akkor fizessen belőle 16%SZJA-t.

    Ha ezt Orwell tudta volna …..
    Üdv menyus

  8. Menyhért Péter szerint:

    Kedves viktorom!

    Úgy hazudsz már, mint gyurcsány tette 2006-ban!
    Nincs kedvem tételesen megcáfolni a mondandódat, csak egyre figyelmeztetnélek:

    Azt állítottad, hogy: “Soha, soha a rendszerváltoztatás óta nem fordult elő az, hogy egy év olyan kemény küzdelem után is egyetértés és összefogás maradjon fönn, ami most is fennáll. Soha nem támogatták ennyien a közösen elhatározott célok megvalósítását egy ilyen küzdelmes, kutya nehéz első év után.”

    Na de viktor! Te már értékelni sem vagy képes a valóság tényeit? Mivel magyarázod, hogy a neked oly fontos alaptörvény-konzultációdat a rád szavazók 2/3-a de a legszűkebb fidesz szavazók fele SEM TÁMOGATTA??? Nem látsz a szemedtől? Már a saját tényeidet sem hiszed el?
    Üdv menyus

  9. Gordon szerint:

    Ha itt valaki biztosan hazudik az Menyhért.

  10. Tarjányi László szerint:

    Gyurcsány ment és ma senkinek sem hiányzik. Orbán menni fog, s utánna ő sem fog senkinek hiányozni.

  11. Gordon szerint:

    Tarjányi László szerint:
    2011. június 01., szerda – 14:26

    “Gyurcsány ment és ma senkinek sem hiányzik. Orbán menni fog, s utánna ő sem fog senkinek hiányozni.”

    Tarjányi meg csak egy bizottsági tag volt Csepelen. Azóta is büszke rá hogy a szocik tegezték. 🙂

  12. Toth Kati szerint:

    Köszönjük a három csapás törvényt,a gyerekek utáni adókedvezményt,a nyugdíjunk megmentését a spekulánsoktól és nagyon köszönjük,hogy visszakaptuk a hitünket,hogy egyszer jó lesz ebben a hazában élni,jobb,mint bárhol máshol.

  13. Menyhért Péter szerint:

    A mi viktorunk azt mondta: “Mindenkinek meg kell barátkozni a gondolattal: nem fizethetünk életerős embereknek korai nyugdíjat,…”

    Ő már csak tudja, hiszen nagy cimborája Schmitt Pál is 37 éves kora óta korkedvezményes nyugdíjas!

    Végül még egy jellemző idézet a nagy magyartól: “Ez a megújulási program csak akkor, és kizárólag akkor működik, ha 2012 után jönnek a Széll Kálmán terv pozitív hatásai, ha a Széchenyi terv eléri a kis és középvállalkozásokat, és ha bővítjük a világ nagy nemzetközi vállalatainak jelenlétét és beruházásait.”

    Kedves viktor hívők! Újabb gyurcsánnyal bővült a magyar politikusi paletta: már a mi nagy emberünk is eladta lelkét a globáltőkének, hiszen érdekes ugyan, hogy a magyar vállalkozókat eléri-e a Széchenyi terv – a lényeg úgy is a multik hazai gyarapodásában van!

    üdv menyus

  14. grün szerint:

    Egyelőre nem tervezi Viktor a boltok hétvégi zárva tartását, hisz még a zembereknek van pénzük, de már gondolkodik a probléma megoldásán!!! 🙂

  15. Toth Kati szerint:

    Kedves Menyhért Péter !Hol voltál,amikor a szocik felemelték mindenki nyugdíjkorhatárát 55-ről 62_re?Akkor miért nem ágáltál ellene?Vagy te is ilyen 40 éves “nyugdíjas” vagy?Egyébként menjen el nyugdíjba a rendőr,de csak annyit kapjon,amennyit befizetett,miért tart igényt többre a mások befizetéséből?Egyébként miért a jobb oldaltól várjátok a szociális érzékenységet,miért nem a szoci disznófejűektől kértétek számon a szociális védelmet?Egyébként a szoci szavazók megérdemlik Gyurcsányt,ugyanolyan primitívek,mint ő,de minket hagyjatok ki ebből a buliból,vigyétek haza Gy.F-t és ennyi.Mi meg szépen helyre tesszük,amit ti elk….tatok,mert ez az ország a mi hazánk is és elég volt az elrablásából és lepusztításából,úgyhogy húzzátok meg magatokat végre!

  16. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Tóth Kati
    Tűzoltóként nem vonatkoztak ránk az általános szabályok, ezért annak változása ellen nem is tiltakozhattam volna.
    A hivatásos szolgálatot teljesítők munkájára, kötelezettségeire és járandóságaira egy törvény írta elő a feltételeket. Ez a törvény volt az alapja annak is, hogy a rendvédelmisek korkedvezményes illetményét nem a nyugdíjkasszából fizették ki.
    Öregségi nyugdíjat a rendvédelmisek is csak az általános szabályok alapján kapnak a nyugdíjalaptól.
    Már nem vagyok 40 éves nyugdíjas, de majdnem az voltam, amikor az előző Orbán kormány és Pintér Sándor belügyminisztersége alatt szolgálati nyugdíjba helyeztek.

    Mindezek alapján megértheted, hogy az én nyugdíjazásomnak semmi köze sincsen a “bolsikhoz” meg a “szoci bulikhoz”.
    Üdv menyus

  17. Öreg halász szerint:

    A tűzoltók is emberek, munkavállalók. Ezt még nem mondták neked, Menyus? Egy orvos, tanár vagy éppen üzletvezető a Kossuth Lajos utcában, akit mondjuk háromszor rabolt ki fegyveres rabló az elmúlt öt évben, miért alacsonyabb rendű mint ti?

  18. "?!" szerint:

    Menyhért Péter írta kedden 16:06-kor:

    “Kedves olvasók! Véleményem a következő oldalon található értékeléssel azonos.”

    Azon a bizonyos következő oldalon egy elmebeteg által elmondott alábbi értékelés olvasható:

    “Ez a kormány elvette a néptől azt a jogot, hogy a nép saját maga dönthessen korlátozás nélkül arról, hogy ki képviselje az érdekét a törvényalkotásban, hogy megválaszthassa ki üljön a helyi önkormányzati képviselőtestületben. ??????????

    Orbán Viktor azt hazudja a népnek, hogy nincs pénz, miközben százmilliárdokkal tőzsdézik az ország pénzével két focimeccs látogatás között.

    A kormány nem félkarú, hanem kétkarú rablóként akarja ellopni több százezer korkedvezményre jogosult munkavállaló jogos jussát.

    Az ő tehetségtelenségük, hozzá nem értésük, és luxus igényeik az oka az ország eladósodásának és pofátlan módon még mindig mások zsebében kotorásznak és pofátlan módon jogegyenlőségre hivatkoznak.

    Azt a politikust, aki a 20 év rablást kívánja továbbra is a munkavállalókkal megfizettetni, aki gátlástalanul szembe megy a nemzet akaratával, össze kell zúzni, el kell kergetni. !!!!!!!!!!!!!!!!

    Ma Magyarországon kiskirályok, strómanok hajtják rabigába a több ezer éves múlttal rendelkező nagyszerű magyar nemzet tagjait. ??????????????????????

    Övék a politikai hatalom. Övék a gazdasági hatalom. Tőzsdézhetnek, hazudozhatnak, lophatnak.
    Egy dologgal azonban nem számolnak.
    Azzal, hogy az erő és az igazság velünk van. ?????????????????
    És aki ezt veszélyezteti, annak ne maradjon más lehetősége, mint hogy fusson! !!!!!!!!!

    A jelenlegi kormány azonban pusztulásra ítélte magyarok százezreit, csak azért, mert 2006-ban a rendőrök fenntartották a rendet. ???????????????????????????

    Megkérdőjelezik, hogy az évtizedek során tanúsított munka ellentételezéseként törvényben biztosított jogos járandóságunkat. ????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Magyarország az első helyen állt a “rendszerváltó” volt szocialista országok között és jelenleg a sereghajtó “megtisztelő” cím birtokosaivá tettek minket az eddig hatalmon levők, adós rabszolgaságba taszítva Hazánkat.

    A rendszerváltó politikai pártok működésére és hatalmi struktúrájára jobban illik a bűnszervezet-szerű működés jelzője, mint a törvényességé.

    A 8. kerületben élő stricikben több tisztesség van, mint azokban akik elfogadnak egy olyan alkotmánymódosítást, amely korkedvezményben részesülő százezrek szerzett jogát vonná el, miközben ők továbbra is dőzsölnek, habzsolnak.
    Ennek véget kell vetni!

    Reálbérünk 30 évvel ezelőtti szinten van, emögött erkölcsi és lelki válság van, amelynek a fidesz féle megélhetési politikusok az elkövetői, az okozói. ???????????

    Arról beszélnek, hogy hazánkban szabadság, demokrácia, és gazdasági felemelkedés van, de ennek éppen az ellenkezője valósult meg.

    Már az életünkön kívül a jövőnket is követelik, gyermekeink jövőjének elvételével riogatva. ????????????????????

    A szomszédos országainkban a nyugdíj 1500-3000 euró között mozog.
    Tőlünk pedig ennek a töredékrészét is elakarják venni. ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Jogszabály módosításokkal – akarnak most eltaposni bennünket.

    Erővel soha nem tudták a magyar nemzetet letörni, megtörni. Most sem fog sikerülni.

    Az erő velünk, magyarokkal van. ??????????????????

    Mi, akik egyre többen vagyunk, már felébredtünk.

    Látjuk, hogy meztelen a király.

    Elvették a múltunkat, a jelenünket, folyamatosan kifosztottak és kifosztanak bennünket.

    Most a jövőnk kell nekik, a gyermekeink jövője, de ezt már nem engedhetjük! ????????

    Tolvajok, hazugok, rablók alakítják a társadalmi szabályokat.

    Ha nép szavát nem hallják, nem akarják meghallgatni, akkor nem fog más maradni Orbán Viktor kormányának, mint hogy fusson. ???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Akkor az erőnket meg kell mutatnunk. ???????????????????????

    Minden nap hoz valami iszonyatot az életünkbe.
    Nyugdíjelvétel, kollektív büntetés, pénzbehajtóvá silányított rendőrség, a magyar emberek alázása nap.
    Az csak hab a tortán, hogy Orbán úr azt üzente Párizsból, hogy ajánljuk fel 1 havi fizetésünket, a nyugdíjunkat, életünket, gyerekeinket, a jövőnket. ??????????????????

    Azon túlmenően, hogy az életünkre törnek és eladnak bennünket, a tulajdonunkra, megszerzett javainkra is igényt tartanak. ????????????????????

    Igy a nyugdíjunkra, házunkra, bankbetétjeinkre, gyermekeink életére is. ??????!!!!!!!!!

    Tehát vagy összefogunk, vagy elbukunk!

    Az erő velünk van!
    Köztes út nincs.
    A szemetet el kell takarítani az útból. ???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ez a szemét ezen az úton a jelenlegi kormánypárt, vele együtt a sehonnai bitang kormánypárti politikusaikkal.

    A kormányváltás szükséges, de nem elégséges feltétel.
    Az új kormányt a népnek arra kell rábírni, hogy eszükbe ne jusson, hogy folytassa a bábjátékos globális hatalom kiszolgálását.

    A kormánypárti hamis próféták lelepleződtek.
    A kormány gyáva arra is, hogy elénk, elétek álljon.
    Gyáva és lapít, mint az a bizonyos a gazban.

    Nem mi lapítunk.
    Mi itt vagyunk tettrekészen és ha arra kényszerít minket a hazug kormánypropaganda, akkor tenni is fogunk céljaink eléréséért.

    Nem tűrhetjük tovább orbán és elvtársai hazudozását, tőzsdézését, a nemzet tönkretételét. Ez eskünkben vállalt kötelességünk is.

    Megtesszük, megteszem, amit megkövetel a haza. ????????????????????????????????
    Isten engem úgy segéljen!”

    A fenti “higgadt és tárgyilagos” értékelést elmondta Szima Judit, a Tettrekész Rendőr Szakszervezet vezetője.

    Kérdezem, hogy lehet-e normális az az ember, aki a fenti értékeléssel azonosulni tud?

  19. Tarjányi László szerint:

    Gordon! Tarjányi valóban csak egy bizottsági tag volt Csepelen és mégis megbuktatta a Fidesz-MSZP közös nagy mutyit, a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést, s ezzel 3.8Mrdot spórolt meg Csepel lakosságának a Fadesa által kifizetett 11.3Mrdból!!!
    Tessék bárkit, fideszest, mszp-st megnevezni aki ennyi pozitív hasznot hajtott Csepelnek. Az itteni politikai garnitúra, s az országos is, csak eladósította Csepelt és az országot. Én voltam az a “kisfiú” aki elkiáltotta magát: A király meztelen! Vajon miért nem perelt be eddig senki, hogy valótlanságot állítok, mivel én nem vagyok a rendszerváltó elit része, sem a nemzetközi nagytőke hűbérese, mondhatok igazat.
    Tarjányi 1989. dec. 21-én is csak egy tüntető volt a román nagykövetség előtt, mégis a Kiáltványával kiprovokálta, hogy a szovjet kormány dec. 22-én elítélje a romániai népirtást, amely hatására Iliescu, Gorbacsov katonai akadémiai évfolyamtársa végrehajtotta a katonai puccsot, az úgynevezett bukaresti “forradalmat”.
    Tarjányi 2002. ápr. 9-én 15.55-kor is csak névtelen miépes senki volt, aki kihúzta a totális vereségből a Fideszt a gázár-kampányötletével! A hála nem fideszes politikai kategória. Tarjányi 2006-ban is csak egy tag volt az 56-os Emlékbizottságban, s mégis ő csalta csapdába az mszp-s többséget, hogy kénytelenek voltak 4 kivégzett 56-os katonát/nemzetőrt posztumusz Csepel Díszpolgára címben részeltetni!
    Tarjányi 2009-ben is csak egy dörzsölt parasztgyerek volt, aki Fodor Gábornak és az SZDSZ-nek elküldött emailjével megakadályozta Glatz Ferenc miniszterelnök-jelöltségét, s amely emailt aztán “Dörzsöltek ezek az szdsz-es fiúk! felkiáltással elküldtem a szocialista frakciónak is, majd a médiának is, majd az egészet megspékeltem a klubrádiós Orosz József “segítségével” egy kis politológusi csámcsogással is, mire Gyurcsány nagyvezér még az MSZP elnöki székből is távozott.
    Tettem mindezeket a saját belső meggyőződésemből, fizetség és elismerés nélkül, mivel azokat a rendszerváltó elit a saját berkein belül osztja!!!

  20. csaba péter szerint:

    Hát kedves gordonka te is hiányoztál a közgazdaságtan óráról.

  21. Menyhért Péter szerint:

    Kedves öreg halász!
    Nekem – veled szemben – eszembe sem jut embereket egymás ellen ugrasztani, amit ez a dicső kormánypropaganda megtett.
    A tévedésed csupán annyi, hogy a jogrendszer által diktált szabályok másként rendelkeznek az egyes munkavállaló csoportok kötelességeiről és javadalmazásukról.
    A különböző csoportok ezért nem hasonlíthatók össze; megítélésük csak az azonos feltételek köt élők csoportjában erkölcsös, etikus és ésszerű.
    Üdv menyus

  22. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Tarjányi László szerint:
    2011. június 01., szerda – 23:13”

    T. Tarjányi Úr!

    Olvasva az ön által írt nekrológját, ami azt illeti valóban tehetett egy s mást! Amennyiben része volt azokban amelyeket leírt (nem kételkedem), akkor már meg kellett volna kapnia Csepel “Díszpolgára címet.” Ezzel együtt “szerénynek tűnő dicsekvése” nem biztos, hogy sokaknak az őszinte elismerését válthatja ki. Ismerve a szinte cselekvésre, önálló gondolkodásra, tettrekészségre alig képes, irigykedéssel “megáldott” sihere hadat. Hiszen ezt Ön is ismeri, tudja, hogy “mifelénk” nem szokás mások sikerének örvendezni, elismerni, inkább az ablakban könyökölve várjuk a sült galambot…talán a szánkba repül. Kérdés, de kifogja azt is helyettünk megrágni? Na és lenyelni?

  23. grün szerint:

    Hát kedves rendvédelmisek, ha ezt elb …szátok nincs tovább!!!

  24. Manitu szerint:

    “Grün szerint:
    2011. június 01., szerda – 21:02
    Egyelőre nem tervezi Viktor a boltok hétvégi zárva tartását, hisz még a zembereknek van pénzük, de már gondolkodik a probléma megoldásán!!! ”

    Már megint hazudtál, hiszen Orbán elég egyértelműen jelentette ki, hogy nem lesz vasárnapi zárva tartás. Na sebaj, nálatok ez a szokás.

  25. Tarjányi László szerint:

    Tisztelt Gondolkodó! A “nekrológomban” leírtak mind megtörténtek. Nem tartozom egyik klientúrához sem, s nem is díjazta tevékenységemet senki sem kézzel foghatóan. A bukaresti “forradalomra” vonatkozó leírásomat éppen 158-an tanúsíthatják, akik annak idején aláírták a szóbanforgó Kiáltványt. A Kiáltvány eredetije a Szabad Európa budapesti tudósítójához került közlésre, ő nekünk három példányban lemásolta, amelyet én a második helyen aláíró L. Balogh Béni történésznek adtam, aki a CEU oktatója, s ezenkívül levéltáros, éppen tíz évvel később jutottam hozzá, közlésre felkínáltam a Magyar Nemzetnek, de addigra ők lehozták az évfordulós anyagukat, azóta pedig a romániai “forradalom” már senkit sem érdekel. A többi történetre is mindre írásbeli bizonyítékaim vannak, mellesleg azokat soha senki nem vonta kétségbe. Sokkal kényelmesebb hallgatni róla, amiről nem beszélnek, az nincs is! Mindazáltal szivesen átadnám közlésre a csepelinfónak, amennyiben bárki kérné azt. A láncemailt eredetiben olvashatja a

    http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=25181  Tárolt változat Olvasó: Buktassuk meg Bajnait is! linknél.

    A Wallis-Észak-Csepel sztori elérhető volt a Csepel újság archívum 2006. már. 3-i szám 8-dik oldalán, sajnos azok az évek ma már nem elérhetők a csepel.hu szervercseréje miatt.

  26. grün szerint:

    Orbán a bohócügyi államtitkárát küldené ki a parlament előtt demonstráló rendvédelmisekkel tárgyalni!
    Ki lehet az?! 🙂

  27. abcd szerint:

    Az eredményekért mindent lehet ……..

    Kamu vendéglőt avatott a kormány az EU-s miniszterek előtt
    Átverte Fazekas Sándor a Hortobágyra meghívott EU-s agrárminisztereket. A Hortobágyi Csárda avatására érkezett minisztereknek egy másik étteremből hozatták az ételt, miközben az EU-s pénzből felújított csárdát reklámozták.

  28. csaba péter szerint:

    Ha o.v. és seggnyalói közül ahogy Demján is említette a fizikai munkát ismerné valaki az sokat lendítene a kormányzati pökhendiség mérséklésében .

  29. Öreg halász szerint:

    Szerintem Orbán és a környezete sokkal jobban ismeri a fizikai munkát, mint Gyurcsány, Mesterházy, Kovács, vagy éppen Tóth Mihály, Orosz Ferenc, Podolák György (aki csak papíron volt fizikai munkás) vagy Avarkeszi.

  30. csaba péter szerint:

    Hát te sem dolgoztál akkor sokat ha ezt mondod. Azt sem tudod csepelen hol van az egyes kapu

  31. Manitu szerint:

    Szerintem Avarkeszi a saját házában keresné.

  32. csaba péter szerint:

    “?!”Manitu ej , ej de hamar felejtesz ! Pedig még nemrég az eltársak seggét nyaltad.
    Mert azt ugye nem állítod , hogy te hősiesen ellenálltál.

Itt lehet hozzászólni !