Miért bünteti Demszky Csepelt?

Csepel.info

Csepeli Gerincút

Demszky bosszúja

Interpellációval fordult Németh Szilárd Demszky Gábor főpolgármesterhez – tudta meg a Csepel.info. A kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezető és fővárosi képviselő arra kíváncsi, hogy Demszky Gábor mikor váltja be végre 1993-as, a csepeli Gerincút megépítésére tett, és szinte évente megismételt ígéretét. Mint az ismert, a csepeli szennyvíztisztító építése miatt versenyt futunk az idővel, ha nem készül el a beruházás, hamarosan évi hetvenezer tonna szennyvíziszapot fognak – Gerincút híján – Csepel belvárosán és sűrűn lakott területein keresztül elszállítani.

15 évvel ezelőtt, 1993-ban népszavazást tartottak Csepelen a kerület Budapesttől való elválásáról. Városgazdálkodási szempontból, és az azóta történt eseményeket is ismerve valószínűleg ez lett volna Csepel XX. századi történelmének egyik legjelentősebb előrelépése, ugyanakkor a „kincses sziget” elválása a fővárosnak súlyos érvágást jelentett volna. Ezt ismerte fel Demszky Gábor, amikor kampányt indított Csepel megtartásáért, és az itt lakók egy pillanatra úgy érezték, a főváros végre nem mostohaként bánik csepeli polgáraival. Demszky akkori legjelentősebb ígérete a közlekedési problémákra gyógyírt jelentő Gerincút megépítése volt. A fejlesztési ígéreteknek köszönhetően a népszavazás érdektelenségbe fulladt, akik pedig mégis kinyilvánították akaratukat, egyértelműen a főváros mellett tették le voksukat.

15 év telt el a népszavazás óta, miközben az MSZP-SZDSZ-es választási kampányok azóta is rendre a Gerincút megépítéséről szólnak – emlékeztette csokorba gyűjtve ígéreteire Demszky Gábort Németh Szilárd fővárosi képviselő. Meddig kell még Csepelnek másodrendű kerületként élnie a fővárosban? Demszky Gábor főpolgármester – Tóth Mihály csepeli polgármester támogatásával – meddig bünteti még a csepelieket az 1993-as helyi népszavazás kezdeményezéséért? – tette fel a kérdést a képviselő, aki választ vár arra, kik a felelősök a fejlesztés elmaradásáért, és mikor kezdik meg végre a beruházás kivitelezését.

Csepel.info

Németh Szilárd interpellációja:

FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉS

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja

1052 Budapest, Városház u. 9-11. II/209.

Tel.: 327-1731, Fax: 327-1870

K/ /08.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz képviselőcsoportjának tagjaként a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/1992. (III.26.) sz. Főv. Kgy. rendelet 19.§ (1) bekezdése alapján a Fővárosi Közgyűlés 2008. márciusi (soron következő) ülése vonatkozásában az alábbi

i n t e r p e l l á c i ót

kívánom dr. Demszky Gábor főpolgármester úrhoz „Mikor váltja be, a csepeli Gerincút megépítésére tett 1993-as ígéretét? Meddig bünteti még Csepelt, az önállósodásról szóló helyi népszavazás kezdeményezéséért?” címmel intézni.

Tisztelt Főpolgármester úr!

Kérdéseim előtt, engedje meg, hogy a csepeli Gerincút eddigi rövid történetét felvillantsam Önnek, mint aki első számú felelőse annak, hogy ez az út még mindig csak papíron létezik.

1993.: Demszky Gábor főpolgármester attól való félelmében, hogy Csepel kiválik a fővárosi közigazgatásból sok egyéb mellett (pl. Galvani híd) azt ígéri a csepelieknek, hogy 1996-ra átadják a Csepelt elkerülő Gerincutat.

1994.: Az ígéret elhangzik az országgyűlési és az önkormányzati választások kampányában is. Beszáll az ígérgetésbe Tóth Mihály csepeli MSZP-s polgármester, majd Lotz Károly (SZDSZ) közlekedési miniszter, már második parlamenti ciklusát kezdő csepeli országgyűlési képviselő is, de 1998-ig semmi sem történik az ügyben.

1998.: Az újabb választási kampányokban Demszky, Tóth, Lotz mellé felzárkózik Avarkeszi Dezső és Podolák György MSZP-s országgyűlési képviselők, mindegyikük magas csepeli támogatással szerez közpolitikai pozíciót, amit a Gerincút ügyében (is) újabb négyéves semmittevéssel hálálnak meg.

2002.: Az ígérgetés elérkezik egy újabb kampányhoz, de most már „Isten bizony!” megépül a Gerincút. A szereplők ugyanazok a változás csak annyi, hogy Lotz Károly időközben Csepel díszpolgára és párizsi OECD nagykövet lett. A politikai klíma pedig elvtársilag rendkívül kedvező: a parlamentet, a kormányt, a fővárost és a kerületet is MSZP-SZDSZ koalíció tartja hatalmában. (Ilyen a konstelláció 1994 és 1998 között és 2006 óta, jelenleg is!)

2003.: Demszky Gábor és Tóth Mihály nagy csinnadrattával jelentik be, hogy végre megállapodtak a csepeli Gerincút megépítésében, 2006. június 1-jén át is adják azt a forgalomnak.

2004-2006.: A nyomvonal mentén 147 családot telepítenek ki megalázó és embertelen körülmények között. A területre ma is érvényes megnevezést az a lakó tette, aki kiírta az utca elejére: „Gázai Övezet”. Azok a családok viszont, akik a Magyar, Petőfi és Csőgyár utcák másik felén maradhattak emberhez méltatlan körülmények között élik mindennapjaikat.

2006.: Elérkezik a negyedik országgyűlési és önkormányzati választás, természetesen Gerincutas ígéretekkel. Az átadás újabb dátuma 2008. Demszky éppen csak, Tóth a korábbi 40%-os előny helyett már csak 8-cal, de Avarkeszi és Podolák még az első fordulóban bizalmat kapnak a csepeliektől. A semmittevésért és a pártjelvényekért kapott szavazatokra újabb cinikus semmittevés a válasz.

2008.: A mai napig 1 cm Gerincút sem épült. Ellenben egyre elviselhetetlenebb az óriásira bővült gépjármű forgalom, ami Csepelre zúdul, amely a jövőben még inkább nőni fog. Egyrészt az agglomeráció és a környező kerületek a csepelinél jóval ütemesebb és intenzívebb fejlődése miatt (lásd: Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Ferencváros, Pestszenterzsébet). Másrészt a főváros szennyvízének nagyrészét megtisztító központi szennyvíztisztító építése és majdani működése miatt.

A három párhuzamos, észak-déli forgalmat lebonyolító út (Rákóczi, Kossuth, Táncsics) mellett már a Gubacsi hídra vezető Ady Endre út is egyre telítettebb. A reggeli és a délutáni csúcs a felsorolt utak menti lakótelepeken élőkre és közoktatási intézményekben tanulókra ontja a mérgező kipufogógázt, a fülsüketítő zajt és az idegrendszert romboló rezgést. Az elmúlt években a királyerdei, kertvárosi és más családi házas övezetek forgalma is nagyon megnőtt. A Hollandi, Szabadság, Arany János és Erdősor utcák kimutathatóan az agglomerációból és az MO-ás felől érkezők miatt válnak elviselhetetlenné – mondják az ott élő családok.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

1. A legfontosabb kérdés: Meddig kell még Csepelnek másodrendű kerületként élnie a fővárosban?

2. Demszky Gábor főpolgármester – Tóth Mihály csepeli polgármester támogatásával – meddig bünteti még a csepelieket az 1993-as helyi népszavazás kezdeményezéséért?

3. Kérem, tájékoztassa a csepelieket – a nekem adott válaszon keresztül-, hogy évek és választások hosszú során tett ígérgetésével szemben miért nem épült meg eddig a csepeli gerincút? Kik és miben felelősök ezért?

4. Mikor váltja be a csepelieknek tett 15 éves ígéretét, mikor adják át a Csepelt elkerülő, teljes hosszában megépített Gerincutat a forgalomnak?

5. Mikor kezdik meg a csepeli Gerincút tényleges építését?

6. Milyen környezetvédelmi és egészségügyi intézkedéseket tesznek a megépítendő 2X2 sávos Gerincút mentén élő csepeli családokat érő, zaj-, rezgés- és levegőszennyezéssel szembeni védekezésre?

Németh Szilárd
fővárosi képviselő

14 hozzászólás “Miért bünteti Demszky Csepelt?” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    A gerincut hallatán már borsodzik a hátam , és sajnos ugy érzem , hogy ha elkészül a szennyviztisztító nagyivben le fogja sza…..ni Csepelt is meg a GERINCUTAT is! Ezek a kis keskeny utak, hogy fogják birni a forgalmat? De szerintem a kerületvezetése eszt tudhatta , lehet ezért csinálták meg a Csepeli , Orion ut aszfaltozását!
    De gondolom a lakosság tarsolyában van megoldásikészség!

  2. miska72 szerint:

    Csepeliek! Útzár, barrikád! Lezárni az utakat!

  3. leslie szerint:

    Folyamatosan emlékeztetni szükséges az illetékeseket, az elmúlt 15 év legnagyobb csepeli átveréséhez. Minden szereplőjének tudnia kellett, hogy nincs rá pénz.

  4. galvaniszap szerint:

    Én forgalomlassító tiltakozóakciót javasolok (pl.:félpályás lezárása a Kossuth Lajosnak.) Egy hét alatt megbukna Demszky…. de tényleg.

  5. Hmm….félpályás útlezáró akció – nem hangzik rosszul, de az elszakadással nem értek egyet – megoldásként mégis nem ezekkel az emberekkel végeztetném az ígéreteket, ezt a másfél évet a választásokig kibírja Csepel, aztán meglátjuk mit hoz a jövő, jelenleg a létező összes pénzt elrabolják a kormányt vezető politikusok, nincs idő nekik “holmi” csepeliekkel foglalkozni – engem kérdezvén, biztosra veszem, nem lesz gerincút….

  6. Ferenc szerint:

    Amíg birkák vagyunk, meg is nyírnak bennünket. Radikálisabb, határozottabb fellépés eredményhez vezetne. Akár félpályás útlezárás!? Ki meri ezt magára vállalni pártpolitikától függetlenül Csepel érdekében, akit mondjuk nem lehet csak úgy néhány százezerért megvenni ??? …Senki !!! Ez sajnos így fog maradni. Ferenc

  7. Matyi szerint:

    Öszekéne már Fogni!!!!!!! ,és menjenek nyugdijba MIND!!!!!!!

  8. Jani szerint:

    Egyetértek Matyival. Ezt a kiválás dolgot újra el kellene kezdeni forszírozni.

  9. Márta szerint:

    Igyvan Miska !!!!

Itt lehet hozzászólni !