A Himnuszt és a Szent Koronát támadták Brüsszelben a szocialisták

„Az MSZP és Bokros aktívan dolgozik az ország lejáratásán”

MTI, Mno.hu, Csepel.info

A sacra corona kifejezés először 1256-ban jelent meg IV. Béla egyik oklevelében, az esztergomi Szent Adalbert-főszékesegyház számára kiállított kiváltságlevélben

Az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportja tiltakozását fejezi ki a magyar baloldal újabb nemzetközi lejárató kampánya ellen. Az MSZP EP-képviselői, valamint Bokros Lajos, a médiatörvénnyel kapcsolatos rágalomhadjárat kifulladása után most újra hazugságokkal teli körlevelekben hangolják hazánk ellen az uniós intézményeket – olvasható a képviselőcsoport csütörtöki nyilatkozatában.

Az új alkotmánnyal kapcsolatos, Brüsszelben a magyar szocialisták által terjesztett „tájékoztató levelek” nyíltan becsmérlik a magyar államiság jelképeit. Mind az MSZP, mind Bokros Lajos kifogásolják az alaptörvényben szereplő „Isten, áldd meg a magyart” kifejezést, meg sem említve, hogy az a magyar Himnusz kezdő sora. Az MSZP szerint emellett a Szent Korona megemlítése a Magyar Királyság területi folytonosságát szimbolizálhatja, ezáltal ellenérzéseket keltve a szomszédos országokban – olvasható a néppárti csoport közleményében.

Az MSZP veszélyesnek tartja – az állítólagosan az alaptörvény-tervezetben szereplő – határon túli magyarok szavazati jogát, amely túlzott politikai befolyáshoz juttatná Magyarországot az uniós intézményekben. Ez szerintük pénzügyi következményekkel járhat és konfliktusokhoz fog vezetni a környező országokkal. A valóság az, hogy az új alaptörvény nem rendelkezik a határon túli magyarok szavazati jogáról – teszik hozzá.

Az MSZP által szintén nem kedvelt Himnusz: az MSZP-s párttagság többsége Csepelen sem énekli

A közleményből az is kiderül, hogy Bokros Lajos ugyanakkor körlevélben kifogásolja, hogy az új magyar alaptörvény a határon túli magyarokat is a nemzet részének tekinti. Elfogadhatatlannak tartják, hogy miközben az MSZP nem képviseli választóit az alaptörvénnyel kapcsolatos vitában, külföldön aktívan dolgozik az ország lejáratásán. A magyar néppárti képviselőcsoport felszólítja a baloldali politikai erőket, haladéktalanul hagyjanak fel azzal, hogy Magyarország ellen uszítsák az uniós intézményeket és a nemzetközi közvéleményt.

Az MSZP a Szent Korona-tantól óvja az Uniót

Visszautasította az MSZP európai parlamenti delegációja csütörtökön a magyar néppárti EP-delegáció (Fidesz-KDNP) azon állítását, hogy a baloldal külföldön a nemzeti jelképeket becsmérli.

A néppárti közlemény szerint “az MSZP EP-képviselői, valamint Bokros Lajos, a médiatörvénnyel kapcsolatos rágalomhadjárat kifulladása után most újra hazugságokkal teli körlevelekben hangolják hazánk ellen az uniós intézményeket”, továbbá “az új alkotmánnyal kapcsolatos, Brüsszelben a magyar szocialisták által terjesztett tájékoztató levelek nyíltan becsmérlik a magyar államiság jelképeit”.

A szocialista reagálás szerint “diktatórikus időket idéz, amikor a kormány véleményétől eltérő álláspontot hazugságnak vagy lejárató kampánynak nyilvánítják a hatalom birtokosai”.

“Az alkotmányozás ügyét a Magyar Néppárti Képviselőcsoport hozta ki az Európai Parlamentbe, hiszen ők szerveztek e témában konferenciát Brüsszelben” – áll az MSZP válaszában. Szintén ők voltak azok, akik már a meghallgatást megelőzően elhiteltelenítették a kezdeményezést azzal, hogy az alkotmánytervezet hiányos és téves fordítását küldték meg az Európai Parlament tagjainak – áll a válaszlevélben.

“Fenntartjuk álláspontunkat, hogy a Szent Korona kiemelkedő jelentőségű magyar történelmi ereklye. A Fidesz-KDNP alkotmánytervezete szerint azonban a Szent Korona ‘megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét’, ami az elavult Szent Korona-tan újjáélesztéséhez vezet” – állítja a közlemény.

A témához kapcsolódó cikkek:

“Fennáll az alkotmányozási kényszer”

Eltűnt a Gyurcsány-alkotmány

Forrás: Mno.hu, MTI, Hír24.hu

13 hozzászólás “A Himnuszt és a Szent Koronát támadták Brüsszelben a szocialisták” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Simán hazaárulók az mszp-s EP képviselők és Bokros Lajos. Az EP-ben nem kellene a nemzeti ügyeket kiteregetni, ez rosszabb mint amikor Moszkvában árulkodtak, mert akkor Magyarország nem volt független állam. Viszont amikor a magyar nép kifejezte a választásokon, hogy nem kér az MSZP kormányzásából, akkor teljesen erkölcstelen Brüsszelbe rohangálni, hogy segítsenek nekik haragudni és megrendszabályozni a kormányzó pártot. Amennyiben Magyarország valamikor kilép az Únióból, utánna seggbe kell rúgni ezeket az EP képviselőket, menjenek panaszkodni ahová akarnak, vagy akár alijázzanak, nem kötelező a mi adóinkból élniük!

  2. Lora :) szerint:

    Döbbenetes…. ez azért már övön aluli, amit ezek produkálnak. Elgondolkodtató ám ez a cikk, de:
    – azért Európában, az EU-ban lévő országok nem hülyék. Itt azt kell szétválasztani, hogy bal és jobboldal, meg néhány zöldpárti-greenpeace-es akárkik. És éppen ez a lényege a az EP-nek is (Európa Parlament) hogy jobb és baloldal vitázik.
    Bocs a pöchendi kérdésért, de szerintetek, bárkit is érdekel Magyarország, hogy mit mondanak “ezek” ott rólunk.
    Úgy a legegyszerűbb valakitől megszabadulni, hogy nem veszünk róla tudomást, sőt legyintünk, és mosolygunk rajta, és pont most kellene annak a 2/3-os szavazótábornak rákapcsolni a dolgokra:
    -összefogni
    -türelemmel lenni
    -becsülettel dolgozni
    -tanulni
    -jövőképet felállítani, és együtt elindulni

    De sajnos semmi nem történik, mert az embereknek a napi sokk-hatások és történések határozzák meg a mindennapjait. Kikapcsolódni nem lehet, hogy önnön magunk legyünk. Jaj csodaszép Himnuszunk van, és a Szent Korona is ötletes, és senki nem fog arra gondolni, hogy hatalmi erőfitogtatás céljából jelképünkké tesszük, ezután akkor az összes többi európai országra mondhatnánk ezt, ahol anno királyság volt (pl Macedónia,Franciaország) ahol már demokrácia van, ott nincs királyság, ezt csak az MSZP-sek nem tudják. Ahol királyság van, ott alkotmányos monarchia van, de ezt hagyjuk, nevetséges amit kitalálnak ezek.

    Azért én megkérdezném most mindazokat az állampolgárokat, akik a Bokrosra, meg a szoci EP képviselőkre szavaztak, mit gondolnak most a képviselőjükről? Fogadni merek, halvány lila gőzük nincs arról se amit kérdeznék, mert csak surmó, képzelten emberek ikszelgetnek mszp-re, meg Bokros Lajosra…..entschuldigung!

    Milyen feldobott téma az új Alkotmány-tervezet, meg az ezzel kapcsolatos dolgok. Azért amit most leírok, kicsit sértő mindenki felé, de muszáj leírnom: eddig a büdös életben nem érdekelt senkit ez az Alkotmány, tudtuk, hogy 49. évi tra la la tra la la….és 20-25 évig nem is volt téma, persze nem is volt soha 2/3 Magyarországon, de amióta feldobták ezt a topicot, azóta olyan kur*a okosak vagyunk, meg alktományjogászkodunk, meg fuu….én tudom, meg így meg úgy.

    Magyar, nyíljon már ki a szemed, amiről a média enged beszélni, meg amit enged tudatni, arról fog másnap “mindenki” beszélni.

    Fogjunk össze, ne keseregjünk, örüljünk a kis dolgoknak is!

  3. Lorának szerint:

    Szia! Szép a lap. Minden jót. A szociktól az ember mit is várhatna, egyébként…

  4. Perspektíva? szerint:

    “Ezeknek” amióta kikeltek csírájukból, lételemük egyben stratégiájuk a mindenáron való felforgató tevékenység. A minél nagyobb káosz okozása, mert egyébként képtelenek úrrá lenni a saját maguk által okozott mérhetetlen mélységeken, minden tekintetben.

  5. Perspektíva? szerint:

    Még annyit!

    Ez a NEMZETÜNK igaz tragédiája! Amit és akik tesznek saját hazásuk ellen!
    (a német minden megvetés erejével ilyenekre mondja: saize mens! -szar ember-)

  6. csaba péter szerint:

    Na ne röhögtessenek már T Fideszes barátaim !
    Azok ott négyen ? ugyan már?
    A Szájer meg a Dajcs de Főleg Morvai az már igen.

  7. csapos szerint:

    Kedves Lora :)!
    Megszólítottál, hát válaszolok. (Mint írtad: “Azért én megkérdezném most mindazokat az állampolgárokat, akik a Bokrosra, meg a szoci EP képviselőkre szavaztak, mit gondolnak most a képviselőjükről? Fogadni merek, halvány lila gőzük nincs arról se amit kérdeznék, mert csak surmó, képzelten emberek ikszelgetnek mszp-re…”
    Na ez vagyok én, az MSZP-szavazó, a surmó, képzetlen ikszelgető.)

    Lehet, sőt biztos, hogy nem tanultam annyit mint az előttem szólók, különösen Lora :)! Egy vendéglátóipari (csapos) segédlevéllel a zsebemben ezért igen nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy egy übermensch, az igazság letéteményese, a bölcsek kövének tulajdonosa megszólít. Kíváncsi vagy arra, hogy mit gondolok? Bár én nem hiszem, hogy te tényleg kíváncsi lennél arra, amit gondolok, hiszen te eleve surmónak tartasz engem csak azért mert az MSZP-re szavazok. Neked könnyebb, sokkal könnyebb mint nekem, akinek – veled ellentétben – nincs prekoncepcióm (pardon: előzetes véleményem, előzetes ítéletem). Amíg nem látlak, lehet hogy utána is, mindenek előtt az érveid érdekelnének. Azok pedig nincsenek. Van helyettük viszont jócskán előítéleted: “amit a Fdiesz mond, az OK, aki ellentmond a Fidesznek az surmó”. Szegényes világkép ez, de kép. A világ ennél sokkal színesebb, gazdagabb…Le kéne szokni a Fidesznek az üldözési mániáról, hiszen 2/3-os többségével él (és visszaél) bőségesen. Ezt a hazaárulózást egyszer azért abba kellene hagyni. Érvek kellenének, és látod a csepeliekhez hasonlóan a brüsszeli fiatal demokratáknak sincs…

    Az alkotmányozásól majd máskor.

  8. grün szerint:

    Lezárult a XVI. egynapos magyar dráma íróverseny!
    A Szájber- Szili szerzőpáros Alkotmány c. művét időtúllépés miatt diszkvalifikálták!!!

  9. Papi szerint:

    Grün!
    A haverjaid az (árulok) ma sem voltak ott!

  10. Papi szerint:

    Grün!
    Most mondták a hírekben, hogy nem fognak esküt tenni az új Alkotmányra. Akkor most nem lesznek “baloldali” képviselők az országgyűlésben? Nem mintha idáig lettek volna!!

  11. Gordon szerint:

    Az mszp-nek semmi köze nincs az igazi baloldali értékekhez.

  12. Gordon szerint:

    “Érvek kellenének, és látod a csepeliekhez hasonlóan a brüsszeli fiatal demokratáknak sincs…” – írja csapos.

    Miért sejtem azt hogy megint nem mondasz igazat? 🙂

  13. grün szerint:

    Papi!
    Azok akik most esküt tesznek a régi komenista alkotmányra (székely és egyéb /paraguayi/ atyafiak) nyáron újra esküsznek?!
    Épp most mondta a Vezíír, hogy csak lézengenek a honatyák a parlamentben, oldódik a bocskora a kétharmadnak is?!
    Lassan már ott is bértapsolókat kell alkalmazni!

Itt lehet hozzászólni !