Felszámolják a Kis-Duna parti szeméttelepeket

Több mint száz tonna szemetet vittek el

Csepel.hu, Csepel.info

Március 8-án alpolgármesteri bejárást tartottak a Csepeli Papírgyár mellett fekvő Kis-Duna menti területen. Az akcióban Morovik Attila alpolgármester mellett részt vett Nagy András alezredes, Csepel rendőrkapitánya és Sághi Jenő közrend- közbiztonsági főmunkatárs is – számolt be a Csepel.hu.

Közterületesek, kutyás járőrök, a Vöröskereszt, a szociális szolgálat és a gyámügy képviselői is bejárták a jelzett területet. Megdöbbentő állapotokat tapasztalhattak az akcióban résztvevők. Több tonnányi szemét hevert a folyóparti erdős területen, több, alkalmi – fából és műanyagból összetákolt – „építmény” csúfolkodott a szebb sorsra érdemes erdős-ligetes részen.

A Csepel.info úgy tudja, hogy szerdáig közel 100 tonna szemetet szállítottak el a Kis-Duna part menti – a Daru dombhoz közeli – szeméttelepekről. A drogosoknak, tolvajoknak évek óta otthont adó házikókat is felszámolták. Lapunk úgy tudja, hogy a helyszíneken sok hivatalos személyi igazolványt is találtak a rendfenntartók.

19 hozzászólás “Felszámolják a Kis-Duna parti szeméttelepeket” bejegyzésre

  1. Jobb Csepelért szerint:

    Ideje volt!

    Felháborító, hogy Tóth Mihályék ezt (direkt) figyelmen kívül hagyták! Az előző vezetés éveken át a legminimálisabb törődést és odafigyelést sem tanúsította a természeti értékekkel bíró Kis-Duna parttal szemben.
    Remélhetőleg ezzel a lépéssel javulni fog a csepeli közbiztonság.

  2. baniko21 szerint:

    Igen! Szegény “csőlakók” szoktak rabolni, lopni. A szemét tényleg felháboritó, de
    a szemét elhordásán kivül esetleg gondoskodtak a hajléktalanok elhelyezéséről is?
    Adtak nekik munkát, hogy hasznosan tengethessék életüket. Vagy bevonták őket
    legalább a szemét eltakaritásába?

  3. Öreg halász szerint:

    Anikó, emlékeztetőül:

    Új hajléktalan szálló Csepelen http://csepel.info/?p=12120

  4. Lucifer szerint:

    “Jobb Csepelért” nem igaz, amit írsz. Az előző önkormányzat is többször tartott takarítást a Kis-Duna parton is, meg máshol is. A szemét elszállítása után egy héttel megint tele volt a Duna part szeméttel. Amikor a kis öböl kikotrása történt, (ami miatt az akkori ellenzék reklamált) hűtőszekrényektől a gumicsizmáig sok minden került elő a mederből. A Kis – öböl környékét szépen rendbe hozták, de néhány hét leforgása alatt valakik szétbarmolták az egészet. (például a vadonat új gyaloghídra elkészülte utáni napon autóval ráhajtott valaki. Biztosan nem hajléktalan volt a tettes.) Kíváncsi vagyok, a mostani szemétgyűjtés után meddig lesz tiszta a környék. Gondolom, a mostani önkormányzatot sem veti fel a pénz, hogy hetenként tudjon a Duna parton nagytakarítást végezni.
    Felmerülhet az őrzés is, de a hatékony őrzés komoly anyagi ráfordítást igényel.

  5. földhözragadva szerint:

    Még vagy egy tucat ilyen hely van csepelen, hajrá. Ööö, mitől nem lesz ez a környék kb fél év mulva ugyan ilyen?…:(

  6. Jobb Csepelért szerint:

    Lucifer!
    Éppen ez a gond, hogy az előző vezetés többször tartott takarítást és nem pedig egyszer, ami hatásos lett volna!
    Képzeld, lesz felügyelet a kerületben!
    Senki ne akarja megmagyarázni, hogy nem a 16 évig “uralkodó” MSZP tehet arról, hogy Csepel ilyen szintre süllyedt. Azok a körülmények, amik Csepelen uralkodnak, azok nem XXI. századi körülmények! Tóth Mihály polgármestersége alatt nem fordítottak figyelmet sem a Hárosra, sem a sétányoknál lévő kiserdőre, sem a szintén természeti értékekkel bíró Tamariska-dombra, nem foglalkoztak a királyerdei utcákkal és még lehetne sorolni…

    Baniko21!
    Igazad van, be lehetne vonni a hajléktalanokat a közmunkába, de soknak egyszerűbb az utcán kéregetni.

  7. Lucifer szerint:

    Jobb Csepelért azt hiszem, úgy nagyjából egyetértünk. Ami Hárost illeti, azt a területet a Főváros a XXI. kerületi Önkormányzat többszöri kérésére sem sorolta át építési területté. (Úgy tudom, a mai napig mezőgazdasági művelési besorolása van.) A különböző területek éjjel nappali őrzése is felmerült. Erre megkérdezték a javaslattevőt, van – e rá pénze? Mert sem a rendőrségnek, sem a fővárosnak nincs pénze az őrzés bővítésére. A kiserdőre is voltak konkrét javaslatok, ott is azok a piszkos anyagiak tették lehetetlenné a megvalósítást. Azért tudom ezeket konkrétan, mert ezeknek a témáknak a megbeszélésén részt vettem. Itt is meg kell mondanom, hogy az előző választási ciklusokban a Fővárosi Önkormányzat le se sz@..ta a csepeli problémákat. Úgy látom, most is ez a helyzet. Tarlós főpolgármester úrnak is szorít a cipője, nem fogják őt meghatni sem Csepel “sirámai,” sem a polgármesterünk országgyűlési mandátuma.
    Hogy gyanúba ne keveredjek, soha nem voltam az MSZP-nek sem tagja, sem szimpatizánsa.

  8. miska72 szerint:

    Baniko21 Miről beszélsz ezek nem akarnak dolgozni! A csövesek ALKOHOLISTÁK!
    Ja és én szoktam a kisdunaparton takarítani!

  9. baniko21 szerint:

    Kedves Miska72!
    Elég szomoru, hogy ennyi ember 20 év alatt állati sorba került, de ez nem csak az ő
    hibájuk. Mit tennél akkor: ha elvennék a munkahelyed? elvennék a munkásszállon
    emberi körülmények között lakás lehetőségét? mit tennél, ha rádöbbennél, hogy rád
    nincs senkinek szüksége? Egyébként mi ismerjük egymást, többször voltunk civil
    megmozdulásokon. (csak megjegyezném, hogy sok csepeli munkás faluról került
    fel, de a visszamenést is lehetetlenné tették, mivel a mezőgazdaságunk is padlón van.
    Vagy Te nem igy látod? Minden remekül prosperál? ) Mielött lekommunistáznál kér-
    lek egy kicsit gondolkozz el azon, hogy mi is okozza a jelenlegi egyáltalán nem em-
    berhez méltó létet. Bár 1-2 millió embernek most van a kánaán, de ,mi is van a
    többivel? Mármint a többséggel?

  10. miska72 szerint:

    Az ember valamennyire maga is tehet a sorsárol. Apám csak úgy sétál az utcán és már két helyen adtak volna neki munkát, kertgondozást. Gombartágyát akarunk venni és telefonszámot kért. Azt beszélgetni kezdett a tulajjal, és igy ajánlottak neki munkát. Nyitott szemmel kell járni. Ahhoz hogy ne álati sorba kerüljön az ember, a munkát kell megfogni, nem a műanyag flakonos boros üveget. Minden a kapcsolatokon múlik. ha nem is bejelentett munkát, de lehet találni munkát.

  11. Lucifer szerint:

    Baniko21 hozzászólásához kapcsolódva: Mostanában nagy hanggal, felnagyítva reklámozzák a “kommunizmus áldozatai” címszó alatt a Sztálini időszakban elkövetett törvénytelenségeket. Felmerül a kérdés, hogy a hajléktalanok ezrei, akik kénytelenek télen nyáron, esőben, hóban a szabad ég alatt tengetni életüket, elvesztik emberi tartásukat, kinek, minek az áldozatai? Egyértelműen a mai rendszer, a kapitalizmus áldozatai. Nagyon kevés közöttük az, aki maga tehet sorsáról.

  12. Peidl Balázs szerint:

    Lenne egy további javaslatom, amelyet szeretném, hogy a felsőbb vezetés felülvizsgálna
    mert, nemcsak a papírgyár mögötti résszel kellene törődni, hanem a Csepel Evezős Club mögött lévő résszel is.
    A Csepel Evezős Club mellett elmenő vágány (a sziget északi irányában) egy olyan helyre vezet, ahol megint csak ilyen állapotok uralkodnak, ahol a sínen szemétkupacok hevernek, s ott szétnézve putrik is láthatóak. Egyszer bringázás közben bemerészkedtem erre az elhagyatott területre végig mentem a Transzformátor telep kerítése mellett, majd a vágányon fojtatva utamat a vágányon heverő szemétkupacokra és putrikra lettem figyelmes, utamat tovább nem folytattam, hiszen a hely közbiztonságában kételkedtem.
    Szeretném, ha ezt a területet is felülvizsgálnák.

  13. Milumil szerint:

    A hajléktalan t-mához szeretnék egy saját történetet elmesélni.:
    A Moszkva téren a villamosról leszállva , a saját magamnak készített szendvicsekből egyet odaakartam adni a megsajnált “alany”-nak a reflexeimnek köszönhetően nem leköpött csak elém köpött, majd torka szakadtából üvöltött,hogy ba…. meg a szendvicsemet, plára adjak pénzt. ”
    Hozzáfűzve a véleményemet: Lehet,hogy nem tehet arról,hogy oda került,de arról sokan igenis tehetnek,hogy NEM AKARNAK a lehetőségekhez képest “emberi” életet élni!

  14. Milumil szerint:

    baniko21-től kérdezném csak,hogy megértsem arról sem “ő” tehet,hogy ha nincs is hely a hajléktalanszállókon , de azt megengedik,hogy lefürödjön és kap meleg ételt.
    És erről nem tudunk vitatkozni.
    Nagyon sok nem megy be lefürdeni,a meleg ételért…. inkább pénzt koldul piára,mert azt valóban nem osztanak sehol.
    Akkor erről ki tehet ha nem ő maga?

  15. nagyapó szerint:

    Lucifer! Százmillió legyilkolt áldozat. Kell ezt még nagy hanggal, felnagyítva reklámozni?

  16. Lucifer szerint:

    nagyapó
    2011. március 10., csütörtök – 22:40 Maradjunk abba, hogy a százmillió erős túlzás. Bár én nem számoltam meg, de Te sem. A propagandának meg nem lehet hinni, akármelyik oldal mondja az “igazat”. A II. világháborúban – beleértve a náci haláltáborokat és egyéb vérengzéseket is – Kb nyolcvanmillió ember halt meg. Pedig ott nagyüzemben ment a gyilkolászás.

  17. Egy csepeli szerint:

    Tisztelt Németh Szilárd Polgármester Úr!
    Igaza van az Önkormányzatnak és ne hagyják abba, mert ezek az emberek nem odavalók! Itt van ez a gyönyörő Darubomb és a környezete. Meg lehetett nézni, hogy mit hagyott ránk az előző vezetés! Ez a szemét nem hat hónap alatt került oda! Tegyen rendet, igenis Polgármestre úr, még akkor is ha ez nem tetszik a sok lappangó és kárörvendő embernek. Végre kerékpározhatunk a Papírgyártól a Darudombig és nem kell tartani ott szeméthegyen élő igenis “vadkempingezőktől”. Örömmel várjuk sokan, hogy ezen a téren is rend legyen! Söpörje ki a “szemetet” és szüntettesse meg a
    magukat “hajléktalannak” mondó emberek világát itt a kerületben, ahogy Tarlós Úr is megtette a fővárosban! Baniko 21-nek üzenem, hogy olvasni kellene egy picit, itt is van nálunk Csepelen ilyen szálló, csak nem használják ezeket. Az évek óta tartó problémát
    egy huszárvágással oldották meg. Aki nem ért ezzel egyet, kívánom, hogy ilyen “telep” közelében éljen mint mi itt a lakótelepen és ne “távolról” kiabáljon be! Hajrá Polgármester Úr és kívánom, hogy legyen ereje és kitartása a többi területen is (pld. Háros, Francia öböl,kőfal…stb) a rendcsináláshoz!

  18. […] csepeli Kis-Duna part felújítása 2011-ben kezdődött. Először a hajléktalan-telepeket kellett felszámolni. Később fokozatosan újult meg a partvonal egy-egy újabb szakasza. A strand téliesítésével […]

  19. […] csepeli Kis-Duna part felújítása 2011-ben kezdődött. Először a hajléktalan-telepeket kellett felszámolni. Később fokozatosan újult meg a partvonal egy-egy újabb szakasza. A strand téliesítésével […]

Itt lehet hozzászólni !