Háromra növekedett az elhunytak száma: őrizetbe vették a járókelők közé hajtó autóst

Origo

Hatan súlyosan megsérültek, amikor egy autó felhajtott a járdára Budapesten, a Soroksári úton hétfőn délután. A sérültek közül hárman a kórházba szállítás után meghaltak. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetet okozó piros furgont egy huszonöt éves fiatalember vezette, kihallgatták, majd őrizetbe vették. A baleset okát még vizsgálják.

Még egy sérült meghalt a kórházban a Soroksári úti baleset életveszélyes sérültjei közül – közölte a rendőrség. Hétfő délután több mentőautót és a tűzoltókat is riasztották a főváros IX. kerületébe, a Soroksári útra, ahol a villamosmegállóban várakozó járókelők közé rohant egy autó. Két ember a kórházba szállítás után vesztette életét, majd egy újabb életveszélyes sérült is meghalt a kórházban. A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézethez tartozó Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet ügyeletvezető főorvosa az [origo]-nak elmondta, hogy egy középkorú nő és egy szintén középkorú férfi halálát agy- és koponyasérülés okozta. Még három embert ápolnak kórházban.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban az [origo]-nak elmondta, hogy egy piros furgon eddig ismeretlen okból felhajtott a járdára, és elütött hat embert. Négyen – két férfi és két nő – életveszélyes sérüléseket szenvedtek, őket a mentők azonnal életmentő beavatkozásokban részesítették. A négy életveszélyes sérült koponya-, mellkas- és végtagsérüléseket szenvedett. A négy életveszélyes sérültön kívül két férfi súlyosan sérült meg, ők combtörést és egyéb végtagtöréseket szenvedtek – mondta Győrfi Pál. A sérülteket három budapesti kórházba, a IX. kerületi Merényi Gusztáv Kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe és a Honvéd Kórházba szállították.

A rendőrség sajtóügyeletese az [origo]-nak azt mondta, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, a huszonöt éves sofőrt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A Független Hírügynökség értesülése szerint a sofőr elaludt a volánnál. Korábbi cikkünkből kiderül, hogy a BKV próbálja csökkenteni az utasvédelem nélküli megállóinak számát, de gyakran az újak építésénél sem képes megfelelni saját elvárásainak.

Forrás: Origo

7 hozzászólás “Háromra növekedett az elhunytak száma: őrizetbe vették a járókelők közé hajtó autóst” bejegyzésre

  1. Zizi szerint:

    Egy órával később jöttem hazafelé, még akkor is borzasztó látvány volt. Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak.

  2. Manitu szerint:

    Elindul valaki munkába, aztán soha nem ér haza. Szörnyűség az ilyen.

  3. csumpika szerint:

    gondolom nem leszek népszerű a véleményemmel. őszinte részvétem az áldozatok családjainak! viszont én sajnálom a sofőrt is. legalábbis ha lehet hinni a híreknek, és tényleg nem street-racing zajlott, hanem elaludt.
    nyilván övé az elsődleges felelősség. azonban csak megkérdezném a főnökét is, hogy nincs-e véletlenül lelkiismeret furdalása, amiért olyan munkatempót diktált, ami eddig három ember életébe került. sőt, a sofőr élete sem lesz már a régi soha.
    nagy divat utálni a furgonosokat, de ezeknek csak töredéke az, aki “önszorgalomból”= gyökér idiótaságból közlekedik állat módjára. a többieknek két lehetőségük van: vagy mennek így, és teljesítenek 180%ot, vagy kereshetnek új állást. pl az a szerencsétlen futár gyerek, aki a cégnél nekünk szokott szállítani. a főnöke leszerelte a klímáról az ékszíjat, hogy ne tudja használni= kevesebb fogyasztás továbbegyenlő még nagyobb haszon.
    viszont ha maga dönthette el, hogy bevállalja-e még azt a fuvart, vagy megáll aludni, és mégis így döntött, akkor viselje a következményét. (más lehetősége úgysem lesz) én is csináltam már hülyeséget, hála Istennek sokkal enyhébb következménnyel. nekem egy életre lecke volt, azóta mindig arra gondolok, hogy inkább három perccel később érjek haza, de hazaérjek!

  4. islander szerint:

    Istenem. Tragédia.

    Mi a francnak ennyire száguldani, még ha hajtanak is? Ott amúgy is 50 a max. De ez kit érdekel. Meglett az eredménye…Borzasztó.

  5. Schneider Ádám szerint:

    “viszont ha maga dönthette el, hogy bevállalja-e még azt a fuvart”
    saját maga dönti el. nagyon ritkán szegeznek fegyvert valaki fejéhez, hogy vezessen. tudtommal nem volt ott fegyver, szóval szabad döntése volt.

  6. J szerint:

    islander: hülyeséget beszélsz. Az nem egy bevehetetlen kanyar még 110-zel sem. Tuti, hogy elaludt a szerencsétlen. Nézd meg a képeket, látszik, hogy tök egyenesen haladt és még féknyom sincs.
    Én is csumpikával értek egyet. Lehet, hogy övé a szabad döntés, de nem ennyire fekete vagy fehér a történet. Ti, mi nagyon könnyű helyzetben vagyunk, hogy BP-en élünk és itt sokkal könnyebb melót találni, mint mondjuk BAZ megyében, ahol van olyan terület, ahol az emberek 90%-ka munkanélküli! Ha ilyen területen él valaki, nem mondhatja azt a munkaadójának azt, hogy nem, mert másnap az utcán van és egyből van helyette ember. Pont ezért kellene felelősségre vonni a főnökét is. Sőt egyre több ügyfél él vissza azzal, hogy a megreccsent piacon élet halál harc van. Épp tegnap hallottam, hogy Budapest – Lyon utat kellene megtenni 24 tonnással 20 óra alatt, mert ez az ügyfél kívánsága és csak így köt szerződést!!! És Persze a fuvarozók belemennek, mert a munkára nagyobb szükség van mint valaha.

  7. csumpika szerint:

    @ Schneider: nem csak fejhez tartott fegyverrel lehet ám valakit kényszeríteni. van neked gyereked, akiről gondoskodnod kell?

    amúgy jelen esetben azóta kiderült, hogy nem a főnökség hajszolta túl a sofőrt. ettől még a kórkép sajnos áll a nagy mezőnyre.

Itt lehet hozzászólni !