Dunai evezősverseny

Nava.hu – 1943. május

A csepeli Duna-ágban rendezték meg az első idei nagyszabású evezősversenyt.

Az üldözési versenyben 18 nyolcas vett részt.

15 hozzászólás “Dunai evezősverseny” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Az, hogy az 1943. május hónapban készült 1003. számú MAGYAR VILÁGHÍRADÓ-ban arról tudósítottak, hogy “A csepeli Duna-ágban rendezték meg az első idei nagyszabású evezősversenyt, amelyen az üldözési versenyben 18 nyolcas vett részt”, nem jelenti azt, hogy az akkor még nem a Fővároshoz tartozó Csepelnek bármivel több köze is lett volna a versenyhez, mint Csepel-sziget többi településének.
    Ennyi erővel sok más térben és időben nem ide illő eseményt is ide lehetne hozni

  2. "?!" szerint:

    Mivel ez a cikk egy 1943. májusában lezajlott nem kimondottan csepeli evezős versenyről tudósít a “Csepel, Sport, Történelem” kategóriában, úgy vélem, hogy most február 27-én sokkal aktuálisabb lett volna megemlékezni a Don-kanyarból 1943. február végén Csepelre haza érkezett sebesült (és nem sebesült) Csepelről bevonultatott magyar katonákról, mint egy két hónappal később megrendezett nem csepeli sporteseményről.

  3. admin szerint:

    Szívesen mutatnánk be olyan híradórészletet is, ha lenne. De nem tudunk ilyet.

  4. csaba péter szerint:

    T Tetű “?!” ha nem érdekel az evezés miért szólsz bele abba amiről fogalmad sincs?
    Te olyan cikkekhez szól hozzá, ahol tetűzni , anyázni és komcsizni kell utasítás szerint.

  5. "?!" szerint:

    Tisztelt “admin”!

    Azért tettem észrevételt ehhez a cikkhez, mert FEBRUÁR 27-én szerintem semmiféle aktualitása nincs egy 67 évvel ezelőtt “MÁJUS végén” megrendezett sporteseménynek.

    Ha ez a cikk MÁJUS végén jelent volna meg, akkor még az sem zavart volna, hogy az akkori Csepel községnek vajmi kevés köze volt ehhez a rendezvényhez.

  6. admin szerint:

    A Nava.hu alapján, szépen sorban megyünk az ottani, archív, csepeli kapcsolódású filmhíradókon. Így könnyű megjegyezni, hogy melyik híradó-részlet volt már, és melyik nem. Egyszerűen ennyi csak a szerkesztési elv ebben az esetben.

  7. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Ha nem vetted volna észre, akkor most felhívom a figyelmedet arra, hogy nem a csepeli evezős sportok képviselőit és teljesítményét kritizáltam, hanem elsősorban a cikk időzítését, mert szerintem semmi nem indokolja, hogy egy május végén rendezett sporteseményre, február 27-én emlékezzünk.

    Ami pedig azt illeti, hogy miről van fogalmam, tájékoztatlak, hogy magam is szívesen vízre szálltam amikor volt rá lehetőségem, továbbá tájékoztatlak arról is, hogy minden csepeli sportoló igyekezetét értékeltem, és az elért teljesítményeiket elismertem, már csak azért is, mert magam is válogatott szinten sportoltam, sőt egy ideig keretedző is voltam. (Az evezésnél kissé bonyolultabb és keményebb sportágban.)

    Tehát ne legyél annyira elszállva magadtól, mert nem Te találtad fel a spanyolviaszt!

  8. "?!" szerint:

    Tisztelt “admin”!

    Elfogadom, hogy ilyen elven is lehet szerkeszteni.

    Ha azonban én határozhatnám meg a szerkesztési elvet, akkor az időbeli aktualitást nem hagynám figyelmen kívül, mert elég furcsa például február 27-én egy 1942. szeptember hónapban megrendezett eseményről megemlékezni csak azért, mert az eseményről szóló tudósításban a “Csepel” szó is szerepel.

  9. meghát.... szerint:

    “?” Üdv! Ne légy már ilyen morózus! A Te javaslatodnak : “A Don- kanyarból 1943 február végén Csepelre haza érkezett sebesült ( és nem sebesült )….” tényleg lehet aktualitása , ha, mint sport teljesítmény nézzük ! Sajnos kevés “versenyző” (magyar katona)került a célszalag (a várva várt meleg otthon )közelébe. Admin elmondta a szerkesztési elveit,(csepeli kapcsolódású filmhíradók) tartsuk tiszteletben! Amúgy , meg van a kronológiai sorrend a filmhíradók függvényében. Örülök ,hogy Te is írtál pár sort a sportpályafutásodról. Javasolnám :tegyük politika mentessé ezeket visszaemlékezéseinket.

  10. "?!" szerint:

    Kedves “meghát”!

    Úgy látom, hogy alaposan félreértetted a 13:38-kor és 13:55-kor elküldött írásaimat.

    Először is tájékoztatlak, hogy nem vagyok morózus, és csupán csak azt észrevételeztem, hogy “Csepel, Sport, Történelem” kategóriában nem egy FEBRUÁR hónapban történt sporteseményről, vagy történelmi eseményről szóló, hanem egy 1943 MÁJUS végi eseményről szóló cikk lett megjelentetve.

    Az a legmesszebb menőkig távol áll tőlem, hogy a doni katasztrófát a sportesemények közé soroljam, de az meggyőződésem, hogy sokkal inkább illene “Történelmi kategóriában” megemlékezni FEBRUÁR 27-én a doni túlélők 1943. február végén történt hazaérkezéséről, mint egy 1943. MÁJUS végén megrendezett jelentéktelen hátországi evezősversenyről.

    A szerkesztési elvekkel kapcsolatban az “admin”-nal folytatott eszmecserénk pedig csak azért látszik vitának, mert az írásaink elkerülték egymást.
    Én szerkesztési elveiket tudomásul vettem azzal a megjegyzéssel, hogy az időbeli egybeesésnek és az évfordulóknak én több figyelmet szentelnék.

  11. Gordon szerint:

    Miért kellene bármilyen apropó ahhoz hogy régi videókat nézegessünk? Vagy ?! pl. csak a házassági évfordulóján nézeget családi képeket?

  12. csaba péter szerint:

    T Tetű “!?” amiben te sportoltál , és voltál keretedző az csak is a százméteres fedett pályás seggnyalás , anyázás , és komcsizás lehetett .
    Egyébként úgy emlékszem , hogy különösen a” bonyolult “sportágakban csak párttagok voltak keret edzők!

  13. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavári-gyalog péter”!

    A 10:03-as írásod nélkül is sokan tudjuk Csepelen, hogy Te az evezés mellett kimagasló teljesítményeket értél el “a rövid és hosszútávú fedett-pályás seggnyalásban” a komcsi és szoc-lib vezetőknél.
    Ami pedig a párttagsággal való meggyanúsításomat illeti, tájékoztatlak Te “Tetű”, hogy soha nem voltam és most sem vagyok párttag.

  14. csaba péter szerint:

    T Tetű “!?” Valószínű nem vettek fel!

  15. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavári-gyalog péter”, Te Tetű!

    Én a teljesítményemmel párttagság nélkül is mindig el tudtam érni azt amit párttagként elérhettem volna.

Itt lehet hozzászólni !