Visszaélt ingatlanjaival a Csepel SC Alapítvány?

A Csepel SC cáfolja, hogy titoktartás miatt titkosították a hitelszerződést

MTI, HVG

Csepel fideszes polgármestere azt szeretné, ha a Csepel SC Alapítvány állami kézbe kerülne.

A Csepel SC Alapítvány állami kézbe vételét sürgeti a kerület fideszes polgármestere, mivel szerinte annak jelenlegi “offshore hátterű tulajdonosai” nem a helyi, illetve fővárosi sportérdekeket szolgálják, hanem “lenyúlják” a rájuk bízott ingatlanvagyont. Németh Szilárd szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Podolák György szocialista országgyűlési képviselő 2005-2006. között “játszotta át” az alapítványt az “offshore hátterű”, az Indotek csoporthoz tartózó, Cs.sziget Invest Befektető és Termelő Kft.-nek, amelynek kulcsfigurája Jellinek Dániel.

A kerület vezetője szerint az új tulajdonosok 8 millió euró értékű jelzálog és vételi jogot jegyeztek be az alapítvány Béke téri stadionjára és központi sporttelepére, valamint a Hollandi úti (Kis-Duna-parti) kajak-kenu-telepre, a CIB Bank Zrt. javára. Kiemelte: jelenleg nem tudni, milyen szerződés képezte a jelzálog és a vételi jog alapját, kik a szerződő felek, a szerződést kik, mikor és milyen felhatalmazás alapján írták alá és miért titkosították. Az alapítvány tulajdonosai egyébként megpróbálták megváltoztatni a szervezet működési célját, s így az már olyan gazdasági tevékenységet is végezhetett volna, mint például az érdekeltségébe tartozó ingatlanok bérbe adása, de ezt a bíróság nem engedte – fűzte hozzá.

Németh Szilárd arra is kitért, hogy Jellinek Dániel és három társa szabálytalanul foglalt helyet az alapítvány kuratóriumában, hiszen “függőségi és érdekeltségi viszonyban” álltak a tulajdonos Cs.sziget Invest társasággal. Csepel polgármestere szerint az ügy megoldását az jelentené, ha a Csepel SC Alapítvány állami tulajdonba kerülne, az önkormányzat pedig egy szerződés keretében használhatná a létesítményeit. Ezt arra hivatkozva lehetne megtenni, hogy az alapítvány nem valósította meg az általa kijelölt célt, vagyis a sportolási lehetőség biztosítását – mutatott rá Németh Szilárd.

Hozzátette: eskütétele utáni első kerületi önkormányzati ülésen felfüggesztették az említett ingatlanok övezeti átsorolását, ugyanis “az elvtársak közösen (…) szerették volna átsorolni a különös sportövezetet, hogy ott egyéb célú fejlesztések is történhessenek”. Németh Szilárd szerint a terület átsorolásával a jelzálog alá vont területek kétharmada beépíthetővé vált volna, így az ingatlanok értéke akár a 10-12 milliárdot forintot is elérhette volna.

Felidézte továbbá, hogy január végén a legfőbb ügyészhez fordult a Csepel SC Alapítvány ügyében, mivel az önkormányzat eddig összesen 733 millió forintos támogatást biztosított az alapítványnak, látható eredmények nélkül. Németh Szilárd megjegyezte továbbá, hogy tevékenysége miatt megpróbálták megfenyegetni, mint mondta “sportolókkal üzentek, hogy ők most már a Fidesz környékén is keresnek valakit, aki esetleg engem elfenekel”. A polgármester úgy fogalmazott, a kerület – “egy-két vén bolsevikot és offshore-lovagot leszámítva” – biztosan mögötte áll ebben a kérdésben.

Forrás: MTI, HVG

Németh Szilárd polgármester beszámolója a Csepel SC lenyúlásáról

A Csepel SC cáfol: nem titkolják el az eltitkolt szerződést

Válaszul a csepeli polgármester hónapok óta zajló rágalomhadjáratára, a Csepel SC Alapítvány megteszi a szükséges jogi lépéseket – áll az alapítvány kuratóriuma által kiadott közleményben. A kuratórium szerint nem értékesíteni, hanem fejleszteni kívánják létesítményeiket.

A polgármester korábban a Csepel SC Alapítvány állami kézbe vételét sürgette, mivel szerinte annak jelenlegi “offshore hátterű tulajdonosai” nem a helyi, illetve fővárosi sportérdekeket szolgálják, hanem “lenyúlják” a rájuk bízott ingatlanvagyont. Az alapítvány kuratóriuma “a sokadszorra elismételt, de sohasem bizonyított vádakra” reagáló közleményében azt hangsúlyozta, hogy az általuk kidolgozott sportkoncepció a csepeli létesítmények 1990-as évek elején kezdődött romlását kívánja visszafordítani. Kiemelik: a volt Csepel SC területének egy része teljesen kihasználatlan, kopár, kiürült terep, ahol soha, semmilyen sporttevékenységet sem végeztek, ellenben karbantartása évente több millió forintot emésztett fel.

Az alapítvány a meglévő vagyonelemek felújítása mellett új sportcsarnokokat, a “kerület lakosai által régen várt uszodát, egészségházat, oktatási intézményeket lakó- és kereskedelmi ingatlanokat építtetne fel, az egyesületek által is elfogadott átfogó sportkoncepciója alapján” – írták, megjegyezve, hogy készek garanciát adni a verseny- és tömegsport célú fejlesztések megvalósítására, valamint az egyesületek hosszú távú működtetésére.

A kuratórium tagjai aláhúzzák, hogy tételesen el tudnak számolni a számukra juttatott összes, vagyis 2006-tól 210 millió forintos önkormányzati támogatással, amelyet a pályamunkások bérére, a létesítmények üzemeltetési költségeire, valamint a lakossági, önkormányzati, iskolai rendezvényekre használtak fel. Németh Szilárd fideszes polgármester szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az új tulajdonosok 8 millió euró értékű jelzálog és vételi jogot jegyeztek be az alapítvány Béke téri stadionjára és központi sporttelepére, valamint a Hollandi úti (Kis-Duna-parti) kajak-kenu-telepre, a CIB Bank Zrt. javára.

Hozzátette: az eskütétele utáni első kerületi önkormányzati ülésen felfüggesztették az említett ingatlanok övezeti átsorolását, ugyanis “az elvtársak közösen (…) szerették volna átsorolni a különös sportövezetet, hogy ott egyéb célú fejlesztések is történhessenek”. Németh Szilárd szerint a terület átsorolásával a jelzálog alá vont területek kétharmada beépíthetővé vált volna, így az ingatlanok értéke akár a 10-12 milliárdot forintot is elérhette volna.

Az alapítvány ugyanakkor arra mutatott rá, hogy a Németh Szilárd által említett 8 millió eurós “hitelösszeg”  a magánalapítvány tulajdonát képező terület újjáépítésének indulótőkéje lesz, az erről szóló szerződést pedig nem titkosították, hanem az a jogszabályok alapján vált üzleti-, illetve banktitokká. Az alapítvány megjegyezte továbbá, hogy nincs szükség sportlétesítményeik államosítására sem, mivel a kerületi rendezvények az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is mindenféleképpen a Csepel Stadionban zajlanak majd.

Forrás: HVG

57 hozzászólás “Visszaélt ingatlanjaival a Csepel SC Alapítvány?” bejegyzésre

  1. Bakker szerint:

    Most már rohadtul kíváncsi vagyok rá, hogy kinek van igaza!
    Mennyit kell várni míg minden tisztázódik? Szerintem……, úgy sacc/kábé: 2 egész és 2/3 évet.
    Esetleg más tipp?

    Na gyerünk! Ti..,Ti.., Biodíszletek!

  2. grün szerint:

    “A Csepel SC Alapítvány állami kézbe vételét sürgeti a kerület fideszes polgármestere”
    Meddig tart benyújtani a T. Háznak egy önálló képviselői indítványt “lex Németh” néven és máris meg van oldva a dolog!
    Meg van a kétharmad ott is, nemcsak Csepelen!!!

  3. kritikus szerint:

    Bakker az nem kb. 3 egész és 2/3 év akar lenni?

  4. Bakker szerint:

    kritikus!
    Azért gondoltam pont ennyire, mert ugyebár idén a “megújulás”, 2012-ben az “elrugaszkodás”, 2013-ban pedig már az “emelkedés” éve lesz.
    2014-ben a “gyarapodás” évében, már nem érünk rá gatyázni, akkor már az erőfeszítéseinknek értelme lesz, akkor már ünnepelni, meg választani kell (ha minden jó megy).
    Addigra mindenki elszámoltatva, bebörtönözve, szegénység száműzve, adósságok visszafizetve, devizahitelek már a múlté, szóval erős Magyarország, erős Európa!

  5. Princess szerint:

    Bakker, nekem szokták mondani, hogy “Álmodj Királylány…” 😀 😀

    De tudod mit? Legyen úgy! Én nagyon örülnék neki, bár akkor szerintem már ebben az évben változnia kéne mindennek, hiszen a megújulás nem erről szól?
    Azaz 2011 az új út kezdete, 2012-2014 már az újban való mozgás… nem?

    Tehát nem kell várni már éveket… vagy most én élek álom világban????

  6. Manitu szerint:

    Reméljük minimum ebben a évben kiderülhet, hogy mit csináltak az alapítványban a pénzzel, jövőre átveheti az álla, és két év múlva leülhet az első, aki felelős. l. kezdhetnék a Podolákkal, aki átjtszotta ezt a sok milliárdosvagyont ismeretlenéknek.

  7. Manitu szerint:

    átveheti az állam, persze. Egyébként könnyebb elcseszni valamit, mint megjavtani, és itt is ez van. Nem olyan egyszerű az államosítás.

  8. Princess szerint:

    Jósolni sokmindent lehet, de egy valami biztos, hogy időt azt nem!
    Nyilván lehet látni, hogy mi várható, de az idő sokmindennek a függvénye… lehet az 1 hónap és lehet az 10 év is… olyan sok határidőről hallottunk már, hogy én már nem hiszem, csak akkor ha látom (és amit látok)!!!
    El kell fogadni a helyzetet, van ami nem változik és van, ami igen…

  9. Miska72 szerint:

    Jaj jaj! De szeretném ezeket a Kossuth téren lámpavason lógni!

  10. ricsi szerint:

    Ideges, vagy Bakker? Biztosan neked is van, miért.
    Szedj nyugtatót.
    Én mindenesetre, várok türelemmel: a dolgok kezdenek jó irányba fordulni.

  11. Miska72 szerint:

    ricsi remélem is hogy szorul a hurok. 😉

  12. islander szerint:

    Miska72

    “Jaj jaj! De szeretném ezeket a Kossuth téren lámpavason lógni!”

    valami kimaradt a mondatból, ez így értelmetlen…gondolom a látni igenév maradt le…

  13. igazság szerint:

    Bátky Endre MSZP-s a Csevak felügyelőbizottsági tagja Fidesz jelöléssel és szavazatával.
    Lesz valódi elszámoltatás ilyen háttér alkukkal?

  14. mézga szerint:

    Pákozdi József Jobbikos, az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke Fidesz jelöléssel és szavazatával. Lesz valódi elszámoltatás ilyen elnökkel? Eddig még nem vitézkedett.

  15. csaba péter szerint:

    Azért mielőtt valaki is eldobja az első követ, megkérdezném , hogy egy magánalapítvány működése mióta tartozik önkormányzati, vagy állami hatáskörbe?

    “Mert aki nem tudja a történelmet arra ítéltetik , hogy újra élje azt!”

    1) A Csepel SC magán tulajdonként jött létre 1912 ben mint WMFC
    Ez bővült az idők folyamán számos szakosztály létrejöttével WMCSTK
    majd CSEPEL SC- vé .
    2) A Csepel Művek tulajdona volt a Csepel sc és intézményei.

    3)A Csepel Művek 13 vállalata 1990 után mint alapítók + Csepel önkormányzata létrehozták a Csepel Sc alapítványt.

    Ezen alapítvány mint a hajdani tröszt jogutódja magáncégek+ Önkormányzat tulajdonában van.
    Az önkormányzatnak kettő lehetősége van :
    Támogatja – Nem támogatja.

  16. Bugi szerint:

    Csaba et., akkor miért kérnek pénzt az önkormányzattól? És ha Podolák segítségével átmentették a vagyont, akkor el is lophatják?

  17. csaba péter szerint:

    No akkor folytassuk.
    A Csepel SC magán alapítvány tulajdonosai jogutód nélkül megszűntek a Fémmű / Jelinek és az Önkormányzat kivételével .
    Van e a magántulajdonosnak működtetési kötelezettsége?
    Nincs , hisz megszűnhet jogutód nélkül .
    Van e joga hasznosítani , vagy értékesíteni a vagyontárgyak részét és vagy egészét a működés érdekében ? – Van!
    Ki akadályozhatja meg ? – Egy másik tulajdonostárs.

    Ez az önkormányzat jelen pillanatban .

    Tessék átvenni az alapítvány vagyonát.
    Ezt az elmúlt években többször felajánlotta az alapítvány térítés mentesen.

    Ezt a Fidesz ellenezte a leghangosabban eddig , és joggal!

    Az önkormányzatnak nem kötelező feladata a sport üzemeltetése ugyanúgy mint a Csepel újság, Vagy a Csepp TV …. stb.
    Most mi van ?
    Ezért az alapítványt nem lehet elkaszálni , de megvenni igen.

    Az államosítás meg szép ábránd de ezt a Németh Szilárd sem fogja elérni , hogy a mostani Fidesz kormány erre pénzt adjon, amikor a Fradit sem hajlandó államosítani senki.

  18. csaba péter szerint:

    Következő fejezet:
    Ha a jelenlegi vezetés pusztán bosszúból/ politikai előítéletből kinyírja a Jelineket mint egyedüli alapítót aki valamilyen jogcím miatt megmaradt,
    Egyedül marad , mint az alapítvány egyedüli jogutódja.

    És tiszta lesz a képlet .
    1) Megszünteti Csepel Sportját 100 év után . Fidesz embléma alatt . Örök szégyenére a magyar sportnak.
    2) Üzemelteti egyedül ha bele döglik is. hogy mentse becsületét.

    3) sem ingó sem ingatlan vagyontárgyát nem adhatja el mert akkor saját magát köpi szembe.
    Habár mostanában ez nem érdekel senkit.

  19. csaba péter szerint:

    Válasz Bugi elvtárs kérdésére:
    Bárki bármire kérhet támogatást bárkitől legfeljebb nem kap .
    Szerintem ezt még az új FIDESZ alkotmány sem fogja korlátozni.

    Podolák elvtárs semmilyen vagyont nem mentett sehova .
    Az most is ott van ahol volt : A Csepel SC alapítványban.

    A Csepel Sc Egyes ingatlan elemeinek eladása és más elemek hasznosítása , annak értelmezése az Önkormányzatnak természetesen diszkrecionális joga.
    Mint az alapítvány tulajdonostársának.
    Ez nem jelenti azt ,hogy a MAGÁNALAPÍTVÁNY dolgaiba közvetlenül beavatkozhat, mint hatóság.
    Érdekeinek , megegyezéssel, tárgyalással és polgári peres eljárással szerezhet érvényt.
    Erőszakkal Zsarolással nem!
    Bár ha nagyon igyekszik a csapat tényleg lehet eredményes .
    És a Budapest Csepel Önkormányzata tulajdona lesz a CSEPEL SC:

    Csakhogy erre gombot is kéne varrni !
    Higgyétek el kedves elvtársak , nem kell erőlködni, az érintett csúnya alapítványi tagok nagyon örülnének , ha ingyen elvinnétek az egészet.

    Én még olyat sehol a világban nem hallottam hogy egy termelő, kereskedő céget bármilyen alapon rá lehessen késztetni arra hogy tisztán saját költségén sportegyesületet üzemeltessen akkor is ha nincs rá pénze .

  20. "?!" szerint:

    Lassacskán kezd kibontakozni a kép, hogy a csúnya csaba-bavária-gyalog péter védő ügyvéd is érdekelt a Csepel SC alapítványban.

    Védő ügyvédként írja, hogy “az érintett csúnya alapítványi tagok nagyon örülnének , ha ingyen elvinnétek az egészet”, de azt elfelejt hozzátenni, hogy “A JELZÁLOGKÉNT AZ INGATLANOKRA TERHELT ADÓSSÁGGAL EGYÜTT”.

    Azaz, az Önkormányzat vihetné az ingatlanokat és fizethetné azt az adósságot, amelynek az alapját képező hitelt viszont a “csúnya alapítványi tagok” magán célra már régen elvitték.

  21. Miska72 szerint:

    csaba péter jaj de nyalod a vörös seggeket.
    szoci vagy te is!
    Ne ronsd itt a levegőt!
    No comment!
    Az összes szocialista gazember!

  22. fülöpke szerint:

    T. csaba!
    Kár a gőzért. A sportpálya ügye az egyik dontő fordulat volt a szavazók körében, ami a “Vörös Csepel” kifakulását eredményezte.
    A téma felvetését követő első időszakban még egy hervadt reagálást sem sekerült kiizzadni cimboráidnak. Tehetetlenül álltak a vádakkal szemben, még azt sem tudták kinyögni, hogy “rágalom”.
    Két évvel az első hírek után már semmi sem hír az ügyben, az emberek megalkották a véleményüket a kérdésről.

    T. csaba! Nyugodtan erölködhetsz, keveseket izgat.

  23. csaba péter szerint:

    No most kedves F… szájtépők , mivel most írtátok ide hogy halvány fingotok sincs Csepel SC ügyben, idelye utána néznetek.
    Aztán beszéljünk.
    Az meg hogy én ki vagyok azt mindenki tudja, hogy ti kik vagytok azt meg senki.
    Tehát ki nem szarja le hőbörgésetek.

  24. fülöpke szerint:

    Megint sokat ittál?

  25. ricsi szerint:

    csabavária belelendült. Bőszen elvtársozik, mint a régi szép munkásőr időkben. Ő vádol másokat húbörgéssel, amikor neki habzik a szája.
    A helyi szoci Don Quijote büszke azokra, akik meglovasították Csepel vagyonát.
    Egykori harcostársai szépen elhalkultak, volt vezéreik egy része megpattant a kerületből ( igaz, csaba?).

    Amikor megmutattam a sportpályát más kerületben élő ismerőseimnek, elszörnyűködve látták a lepusztult létesítményt, a 16 éves helyi vezetés munkájának szimbólumát.

    csaba! Van mire rázni a rongyot!

  26. "?!" szerint:

    Kedves csaba-bavária-gyalog péter, Te exkommunista és exmunkásőr turmix-magyar!

    Talán ismét az agyadra ment a fáradt gőz és azért döngeted a melled, hogy ki vagy?

    Megnyugtatlak, hogy nem felejtettük el a 2011. január 21-én 14:26-kor dicsekedve írt alábbi hozzászólásodat:
    “Családom apai részről erdélyi német és szibériai kozák. Orosz dédapám Omszk püspöke volt, hercegi rangban . Német dédapám Szolnok megye közgyámja a vaskorona rend tulajdonosa, valóságos császári és királyi titkos tanácsos .
    Anyai nagyapám színmagyar szabadkai és még a török időkig is visszavezethető a család magyarsága. Nagyanyám olasz. Így vagyok színmagyar.”

    A bemutatkozásodból mindenki megismerhette a turmix-magyar származásodat, és megérthette, hogy miért szolgáltad munkásőrként olyan lelkesen a kommunista diktatúrát, továbbá hogy miért üvöltötted évtizedeken keresztül (és valószínűleg most is) olyan lelkesen az internacionálé utolsó sorát, amely szerint NEMZETKÖZIVÉ LESZ HOLNAP A VILÁG.

    A fent ismertetett turmix-magyar származásod ellenére, 2011. január 19-én volt pofád nekem címezve leírni az alábbiakat:
    “Kedves “!?” te egy névtelen senki vagy, nemhogy magyar.
    Csak egy fasiszta bértollnok. egy gyáva féreg vagy és mint ilyen csak söpredék.
    Az én apám kint volt a fronton és harcolt azért a hazáért amiért osztálytársai többsége elesett ő meg megsebesült.
    A te felmenőid meg addig itthon fosztogattak csókolgatták a pártszolgálatos egyenruhájukat és gyilkolták ,kirabolták a zsidókat gondolom most is abból a rabolt vagyonból éltek. Ugye igy van kedves “?!” .”

    Annak érdekében, hogy legyen mihez viszonyítani magad és a származásodat, az alábbiakban megismétlem részedre a 2011. január 19-i mocskolódásodra korábban adott válaszomat és bemutatom részedre, hogy mi a különbség a Te származásod és az én származásom között:
    A családunk bizonyítható története azzal az 1255-ben kiállított adománylevelével kezdődik, amely adománylevéllel IV. Béla király az egyik apai ági felmenőmnek az ispáni kinevezés mellé birtokot adományozott.
    Felmenőim az ezt követő hét évszázadban is mindig hűek voltak ehhez a hazához, és különböző fontos tisztségekben szolgálták Magyarországot. Például volt aki egy időben Bethlen Gábor erdélyi fejedelem testőrségének volt a parancsnoka.
    A véletleneknek köszönhetően úgy alakult, hogy a családunkba anyai ágon is kizárólag csak magyar nemzetiségű nők kerültek be feleségnek és anyának.
    Apám a II. világháború időszakában előbb a Gyorshadtestben, majd a 2. Magyar Hadseregben, végül a Szent László Hadosztályban páncélvadász tisztként teljesített szolgálatot.
    Részt vett a Felvidék visszacsatolásában, Kárpátalja visszafoglalásában, Erdély visszacsatolásában, és Délvidék visszafoglalásában.
    A II. világháborúba történt belépés után, a doni fronton, az I. Páncélos Hadosztály kötelében Nimród páncélvadász harcjárművek parancsnoka volt.
    Az 1943. januárjában történt orosz áttöréskor az egységét az urivi hídfőhöz vezényelték és a harcokban a támadó kb. 150 orosz harckocsiból (orosz jelentések szerint is) 83-at kilőttek, majd utóvédként igyekeztek védelmezni a visszavonuló magyar csapatokat. (Lehet, hogy apádat is.)
    Ezekben a harcokban az I. Páncélos Hadosztály két harcjármű kivételével az összes harcjárművét elvesztette, de a 2. Magyar Hadsereg gyülekezőhelyére bevonuló megmaradt két harcjármű egyikének az Apám volt a parancsnoka.
    Ezt követően néhány hónapig a 2. Magyar Hadsereg újraszervezésében vett részt, majd 1944. nyarától előbb a Kárpát-vonal védelmében, a románok kiugrása után a déli-Kárpátokon át beözönlő oroszok megállítására irányuló Nagyvárad és Torda környéki harcokban, majd már a Szent László Elit Hadosztály kötelékében előbb a Budapest környéki Atilla-vonal védelmében vett részt az ejtőernyős ezred páncélvadász és légvédelmi támogatását biztosítva.
    Ez után részt vett az Ipoly és Garam környéki véres harcokban, amely után megkapta a tiszti kereszt aranyfokozatát.
    A háborút a Balaton-felvidékért folytatott harc közben Zalaszántónál fejezte be, amikor az Ő parancsnoki harcjárművét is kilőtték és súlyosan megsebesült.
    Soha nem volt párttag (ahogy én sem). Mindig megvetette (ahogy én is) az idegen szívű és idegen hatalmakkal kollaboráló nyilas és kommunista csürhét, valamint a polgári lakossággal szemben legénykedő gyáva nyilas és a hozzád hasonló gyáva munkásőr pártszolgálatosokat.
    Ahogy az Apám, úgy én is mindig megvetettem a hozzád hasonló születésénél fogva is idegen szívű internacionalista turmix-magyarokat, és a véleményükkel együtt annyira értékeltem őket, mint azt amit a járdán azért kerülök ki, hogy nehogy belelépjek.

    Ha figyelmesen elolvasod a fentieket, akkor láthatod, hogy hozzám képest Te csak egy internacionalista turmix-magyar senki vagy, és nincs okod miért verni a melledet.

  27. Gordon szerint:

    ricsi! csaba bavaria péter hsz-eit is mutasd meg, mert azok is legalább akkora szégyenek mint ahogy a sporttelep most kinéz.

  28. donquijote szerint:

    ricsi!

    Kérlek ne mosd össze a “névadómat” csabaváriával nem méltó rá :))) ,
    amúgy egyetértek veled !
    más: nem lehet hogy csabavária ezelőtt csepeliként írogatott legalábbis alpári stílusa elég hasonlatos…..

  29. Gordon szerint:

    Szerintem bármi előfordulhat.

  30. csaba péter szerint:

    Drága agyalágyult “?!” , mikor megszólítasz már kiderül , hogy fogalmad sincs Csepelről nemhogy rólam!

  31. csaba péter szerint:

    Tehát nyilasok voltatok kedves “?!”

  32. Bakker szerint:

    ricsi szerint:
    2011. február 09., szerda – 19:41
    Ideges, vagy Bakker? Biztosan neked is van, miért.
    Szedj nyugtatót.
    Én mindenesetre, várok türelemmel: a dolgok kezdenek jó irányba fordulni.

    Arra kérlek ne személyeskedjünk! Attól még, hogy a narancsot a Helyi Témára pucolom még lehetek rendes ember!
    Ideges nem én vagyok.

  33. D-arkangyal szerint:

    T. Németh Szilárd ÚR!

    Mondjon már nekem egy, egyetlen egy dolgot, amit a Podolák György “épített” (a házain kívül) Csepelen?!

    NEM TUD MONDANI.

    Ő az az “elvtárs”, aki csak eladta-átjátszotta, stb… az állami vagyont, ingatlant. EZT MINDEN HÜLYE TUDAJ! ELADNI MINDENKI TUD!!!!!
    Lásd Schwinn Csepel, Csepel Sc, és amikről még nem tudunk…

  34. "?!" szerint:

    Kedves csaba-bavária-gyalog péter, Te exkommunista és exmunkásőr turmix-magyar!

    Néhány rövid válasz a 08:40-kor és 08:47-kor megjelent írásaidhoz:

    1.) Írtad, hogy “fogalmad sincs Csepelről nemhogy rólam”.
    Csepelről csak annyi fogalmam van, amennyit úgy megszerezhettem, hogy a NATO-nál manapság 34 th Hungarian Special Forces Battalion néven nyilvántartott alakulatnál eltöltött éveim kivételével, az eddigi életemet Csepelen éltem le. Téged pedig évtizedek óta ismerlek.

    2.) Írtad, hogy “Tehát nyilasok voltatok kedves “?!”.”
    A válaszom csak annyi, hogy az volt nyilas aki Téged a világra hozott.

  35. csapos szerint:

    Jé! “?!” -nek már 9:36-kor habzik a szája?! Mi lesz itt még 23:59-ig?! Hab után a tajték jön?! Tajtékozni is fog?! ?!

  36. Csaba Péter szerint:

    “?!” Ha én munkásőr vagyok akkor te nyilas!

  37. Csaba Péter szerint:

    “!?” Amit idáig írtál abból csak úgy süt a nyilas , fasiszta éned , csepelről pedig irásaidból látszik , hogy azt sem tudod, hol van nem ,hogy mi a történelme.
    Pláne az derül ki , hogy csepelért soha nem tettél semmit!
    Úgyhogy bármit pofázol hiteltelen.

  38. Csaba Péter szerint:

    Egyébként meg ha ismernél ennyi faszságot nem írnál rólam , ami nem csak hogy rágalom , de azt bizonyítja hogy még normális sem vagy csak egy fasiszta senki.

  39. islander szerint:

    “-Te vagy a megváltó
    -Nem nem én vagyok a megváltó!
    -De, te vagy a megváltó!
    -Jó, akkor én vagyok a megváltó!”

    Brian élete

  40. "?!" szerint:

    Újabb rövid válaszok “csaba-bavária-gyalog péter”-nek:

    Ma 11:10-kor írtad, hogy “Ha én munkásőr vagyok akkor te nyilas”.
    A válaszom az, hogy ameddig 2011. január 19-én le nem nyilasoztad és fasisztáztad az egész családomat, addig soha nem foglalkoztam a munkásőr múltaddal, és az után sem állítottam, hogy jelenleg munkásőr vagy, hanem csak azt állítottam, hogy az voltál.

    Ma 11:13-kor írtad, hogy “Amit idáig írtál abból csak úgy süt a nyilas , fasiszta éned”, majd 11:16-kor megtoldottad azzal, hogy “csak egy fasiszta senki vagy”.
    A válaszom az, hogy Téged csak az különböztet meg egy görénytől (amelyik szorult helyzetben mindig a bűzmirigyét használva védekezik), hogy Te a vitapartnereddel szemben a legcsekélyebb alap nélkül rögtön nyilasozol és fasisztázol.
    De szerintem Te még a görénynél is rosszabb vagy, mert miközben Te valójában “náci”-nak (nemzeti-SZOCIALISTÁNAK) akarod bélyegezni a vitapartnered, a SZOCIALISTA szó elkerülése érdekében gerinctlenül inkább fasisztának nevezed, pedig magad is tudod, hogy ég és föld különbség van a fasiszta és a nemzetiSZOCIALISTA között.

    A 11:16-os írásodban írtad, hogy “ha ismernél, akkor nem írnál ennyi faszságot rólam”.
    Ehhez annyi megjegyzésem van, hogy az bizonyítható tény, hogy exkommunista vagy.
    Az alábbiakat pedig 2011. január 21-én 14:26-kor Te magad dicsekedted el magadról: “Családom apai részről erdélyi német és szibériai kozák. Orosz dédapám Omszk püspöke volt, hercegi rangban. Német dédapám Szolnok megye közgyámja a vaskorona rend tulajdonosa, valóságos császári és királyi titkos tanácsos .
    Anyai nagyapám színmagyar szabadkai és még a török időkig is visszavezethető a család magyarsága. Nagyanyám olasz. Így vagyok színmagyar.”
    Ha a fentieket esetleg nem szándékosan, hanem beszámíthatatlan állapotban írtad le, azért ne engem hibáztass, és ne legyél megsértődve!
    Én csak szó szerint idéztem az általad leírtakat, amely alapján bárki megalapozottan jelentheti ki, hogy Te egy internacionalista (nemzetközi) turmix-magyar vagy.

  41. csaba péter szerint:

    Az a fasiszta barom aki “?!” álnéven ócsárol engem , és ráadásul azt mondja ,hogy ismer is , és azt állítja hogy munkásőr voltam az még Csepel közelében sem volt soha .

    Nemhogy velem valaha kapcsolatban lett volna .

    Az ily szélsőséges fasiszta söpredék kormánypárti seggnyalása még a tisztességes konzervatív emberek jó érzését is sérti.

    Igen sok ismerősöm , sőt barátom van Csepelen akivel soha nem egyezett a véleményünk, de semmit nem vont le baráti sőt intellektuális kapcsolatunkból .

    Ideje megnevezned magad mert úgy látom “!?” álneved már nem véd meg attól hogy lelepleződj és megszégyenülj .

    Bár tudjuk minden fasiszta gyáva szar ahhoz hogy nyíltan kiálljon véleménye mellett, Te tán még lehetsz kivétel “?!”
    De erre nincs esély mert aki szemét volt az az is marad.

  42. csaba péter szerint:

    Egyébként aki ma Magyarországon családfáját vissza tudja vezetni úgy , hogy nincs benne legalább öt nemzet kapcsolata, azt bizony spirituszba kell tartósítani annyira ritka.

  43. Gordon szerint:

    csaba! Amit “?!”-nek írtál arról annyit, hogy te sem nevezted meg magad amikor bavariaként írogattál.

    Komcsináciként téged nyílván dühít hogy rendszeresen alulmaradsz egy-egy vitában.

  44. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    csaba péter:

    “1) A Csepel SC magán tulajdonként jött létre 1912 ben mint WMFC
    Ez bővült az idők folyamán számos szakosztály létrejöttével WMCSTK
    majd CSEPEL SC- vé .”
    Itt kimaradt két világháború és egy államosítás a történetből.

    2) A Csepel Művek tulajdona volt a Csepel sc és intézményei.

    “3)A Csepel Művek 13 vállalata 1990 után mint alapítók + Csepel önkormányzata létrehozták a Csepel Sc alapítványt.”
    Jött a az ellopott vagyon saját kézbe játszása, három csomag fruttiért.”Mert az szar és ezért inkább legyen a Józsié”

    Most ugye nem szeretné azt senkinek elmagyarázni , hogy ezek a privatizált ellopott vagyonok magán tulajdonok?

    Ha azt mondja közös tulajdon az önkormányzattal. Akkor ki volt az az ex önkormányzati vezír aki belement abba , hogy hitelt vegyenek fel rá?? És kinél landolt a pénz???

  45. csaba péter szerint:

    Gordon sem esik messzebb “?!” FÁJÁNÁL minthogy ugyanaz .

    De ha a
    ” Nemzeti Anyázási és Sértegetési Hivatal ”

    portálja helyett visszatérünk az eredeti kérdéshez ,

    miszerint ,hogy lehet
    Csepelen Sportot Csinálni ?
    Válasz:
    Csak és csakis úgy , hogy azokat akik tesznek és tenni akarnak Csepel sportjáért ,
    mondjuk megkérjük a támogatásra és nem kezdjük el őket ócsárolni , sértegetni különösen akkor ,ha a szemétkedők egy fillérrel sem járulnak hozzá semmihez.

    Ez azért is fontos lenne mer ezen magánszemélyek ha berágnak akkor nem hiszem hogy “?!” + Gordon ….stb lelkes semmittevéséből akár egy fillér is összejönne.

    Ha az a bizonyos fasiszta “?!” és gordon tudná hogy ki vagyok ? Amit még csak sejteni sem tudnak , érdeklődés hiánya miatt !
    Tudhatnák , hogy az elmúlt években mennyit és idén mennyit áldoztam saját

    pénzemből Csepel sportjáért. A Csepeli Evezésért.

    Mivel az érintett agyalágyult barmoknak fogalmuk sincs Csepelről , pláne annak sportjáról , sajnos nincs miről vitatkozni .

    De pénzemet , energiámat , munkámat nem azért fektetem Csepel sportjába , mert ilyen agyalágyultak elismerését óhajtom , hanem azért mert ellentétben a szájtépőkkel én Csepeli vagyok és teszek is Csepelért.

  46. csaba péter szerint:

    A rozsdamentesnek , : az hogy 1990- ről nem tudsz semmit nem baj csak ne dumálj mindenfélét össze.
    Nézz utánna vazeg és majd ezt követően pofázzál te is .
    Ha szerinted állami tulajdon volt, akkor mért nem az most is ?
    Mert , nem volt az és az állam nem akarta tulajdonba venni.
    Mondj egy olyan klubot Magyarországon , ami állami tulajdonban van, és annak vagyontárgyai is állami tulajdonban vannak?
    Ha meg nem állami tulajdon akkor mit lehet lenyúlni?

  47. csaba péter szerint:

    Most már tényleg sajnálom , hogy “annó “nem azt szorgalmaztam , hogy hogy az állam vegye át az egész ingatlan komplexumot és aki sportolni akar az piaci áron bérelje a szolgáltatást.
    Igaz ma nem vitatkoznánk Csepel sportján mert rég nem lenne.

  48. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Azok után, hogy ilyen “közvetlen hangvételű” kapcsolatba kerültünk, a magam részéről mindaddig lezártnak tekintem ezt a vitát, ameddig nem kezded ismét verni a melled, továbbá nem kezdesz ismét személyeskedni és nem kezded lekezelően ócsárolni azt az oldalt, amelyik oldalon én állok.

    A Te szavaidat idézve mondhatnám, hogy “ki nem szarja le a hőbörgésedet” és azt, hogy “mit pofázol”, de ezt nem tehetem, mert nem hagyhatom szó nélkül, hogy a pártod 8 éves kritikán aluli kormányzati és 16 évnyi kritikán aluli önkormányzati teljesítménye után, nagy mellénnyel olyan ember oktasson ki és ócsároljon, akinek a Csepel érdekében végzett tevékenységének az eredményei, az én tevékenységem látható és megfogható eredményei mellé állítva, a gatyám száráig sem érnének fel.

    Tehát miután most az előző hozzászólásaiddal kieresztetted a gőzt, azt tanácsolom, hogy a továbbiakban próbálj meg visszafogottan és tárgyilagosan fórumozni!
    Ha megfogadod a tanácsom, akkor elkerülhetjük a korábbihoz hasonló konfliktusokat, és lehet, hogy a múltra fátylat borítva, idővel még akár barátok is lehetünk.

  49. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    Kedves csaba péter:

    Attól hogy azt állítja valakiről hogy 1990-ről nem tud semmit és még személyeskedik is.Még nem jelenti azt hogy igaza van önnek… sőt pont az ellenkezőjét!
    El kell hogy mondjam , hogy az átlagpolgár leszarja , hogy a lenyúlóművészek rikácsolnak most , hogy nem az ő kezükben van a dirigens pálca.
    Az amiket leír egy nagy bull shit. A kérdésekre meg nem felelt.

    Úgy hogy ha továbbra is ennyire informatív és tényszerű akkor szintén befoghatja a pofáját.

  50. balla bianka szerint:

    Én másik oldalról közelíteném meg a dolgot. Ha pl. én azt mondom, hogy a 8-10 éves gyerekemet el szeretném vinni sportolni Csepelen, mert a heti 2-3 óra testnevelés ami az órarendjében van, az semmi, akkor sem engem, és főleg őt nem érdekli az, hogy a kommunista nénik és bácsik mit és hogyan loptak el vagy sem. Az érdekel, hogy van-e sportolási lehetőség, hol van és hogy mennyi a tagdíj. Nem egy szimpatikus sportegyesület van Csepelen, amik néhány edző és szülő összefogásából jöttek létre, szívvel-lélekkel a gyerekekért vannak és a fennmaradásukért küzdenek. 6-8-10 ezer forintos havi tagdíjat kénytelenek elkérni, mert az önkormányzat az önkormányzati tulajdonú (tehát NEM ALAPÍTVÁNYI!!!) iskoláiban, intézményeiben annyi segítséget sem ad nekik, hogy a tornatermet, vagy a pályát önköltségi áron (villany és víz-számla kifizetése) uram bocsá’ ingyen odaadná használatba nekik. Egy egyesületnek a havi többszázezres bérleti díj kifizetése komoly nehézséget jelent, az önkormányzatnak pedig nullszaldós is lehetne. A szülők pénztárcája is véges, ne csak a tehetős szülők gyerekei sportolhassanak. Ha az önkormányzatnak valóban fontos lenne az, hogy a fiatalok sportoljanak támogatná akár így “természetben” is az egyéb sportegyesületeket.
    Ez az alapítványi hajcihő évekig is eltarthat addig felnő egy korosztály a tv és számítógép mellett. És még csodálkozunk azon, hogy milyen nyeszlettek a mai fiatalok.
    (Ja és gordon csak egy anyázó bunkó)

  51. Gordon szerint:

    “Ja és gordon csak egy anyázó bunkó” – írja idegesen balla.

    😀

  52. csaba péter szerint:

    Hát igen minden igaz és az annak ellenkezője is !

    De tán van mit tenni !
    Én teszem önként ami tőlem telik .
    Ebben a körben érdekes módon elismerik munkám és erőfeszítéseim.
    Itt nem vagyok Csepel Szégyene .
    Gondolom ha ti majd önként finanszírozzátok Csepel sportját , az én munkám és pénzem majd nem kell.
    Lehet mondani: vigyétek munkátokat és pénzeteket a francba , mert mi majd dolgozunk , fizetünk.
    Addig meg jobb , ha kussoltok , mert esetleg megsértődünk.

  53. csaba péter szerint:

    Ami meg a lenyúló művészeket illeti , ha valaki azt hiszi ahogy a teljes körű politikai kör nincs benne mindenben az bizony nem ezen a földön él.

  54. csaba péter szerint:

    Rozsdamentes Acélpatkánynak :
    No akkor írd ide , hogy volt , mint volt?
    Én ott voltam 1985 től 1994 ig .
    Te hol voltál és mit láttál?
    Idelye megosztanod tapasztalataidat , annó , élményeidet a” B ” közönséggel.

  55. csaba péter szerint:

    Egyébként egyetértve T : Polgármester úrral magam is örülnék a sport állami kérbe vétele tárgyában.
    Kíváncsi vagyok mit fog nyilatkozni erről a Nagymester ?
    ÉnTámogatom!!!!!!!!!!!!!!!

  56. pannon puma szerint:

    Kedves Csaba Péter!

    Ön természetesnek veszi azt, hogy 36éves embernek (Jelinek Dániel)van 166 izraeli hátterű ingatlannal foglalkozó cége,és annak 50% Samuelson ( interneten van infó róluk) csoporthoz tartozik,és még csak nem is külföldön van a székhelyek megjelölve, hanem Budapesten a 13,14,15,19,20 kerben, Csepelen a Központi út 18,és a XIV.ker Kerepesi út 52 alatt található. Pl: David Salamon Raviv Haifa

  57. csaba péter szerint:

    T pannon / puma
    Ha zsidózunk csináljuk szakszerűen .

    A Zsidó barátainkkal és üzletfeleinkkel , mindig meg voltunk elégedve:
    mert ellentétben,
    keresztény barátainkkal és üzletfeleinkkel szemben ők mindig időben kifizették számláikat.
    A többi irodalom !
    Általánosságban fogalmazva :

    Idézet tőlem:
    “Az igaz barátság alapja a tisztességes megállapodás, és a pontos elszámolás , a többi irodalom.”

    Tehát ha valaki zsidózik akkor tegye mellé magát ,
    hogy különb és hogy többet tesz az adott ügyért.

    Ha szerinted az ő pénzén lehet finanszírozni Csepel Sportját ellen szolgáltatás nélkül
    A helyi hatalom meg nem ad egy fillért sem akkor enyhén szólva te vagy a szemét rabló, antiszemita gazember.

    Rúgjátok ki és mutassátok meg hogy nem kell egy szemét zsidó pénze !
    És ha ad nehogy már haszna legyen belőle!

    Ideje a pénztárcádba nyúlni nem gondolod?

    Pláne hogy az én munkám és pénzem se kell!
    Fizessétek ki a számlát népnemzeti keresztény testvéreim aztán pofázhattok.

Itt lehet hozzászólni !