Nyílt levél a csepeli választópolgárokhoz

Csepel.info

Mindent lesöpört az MSZP-SZDSZ

Nyílt levélben fordult Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője kerületünk polgáraihoz. Az alábbiakban ezt a levelet ismertetjük.

Tisztelt Csepeli Választópolgárok!

A közelmúltban nyílt levélben kezdeményeztem, hogy Tóth Mihály polgármester úrral, a nyilvánosság előtt érveljünk meggyőződésünk mellett a március 9-i Szociális Népszavazás kérdéseiről. Mint tudják, mi három igennel fogunk szavazni, mert így tudjuk megszüntetni a beteg csepelieket is igazságtalanul sújtó különadókat, a vizitdíjat és kórházi napidíjat, valamint a csepeli fiatalok továbbtanulását is megakadályozó tandíjat. Tóth Mihály azonban gyáván visszautasította a csepeliek előtti vitát.

A népszavazás intézménye a Magyar Köztársaság egyik alapköve. Ezért előterjesztést nyújtottunk be, hogy pártpolitikától mentesen hívjuk fel a csepeli választópolgárok figyelmét a népszavazáson való részvételre. Tóth Mihály és a kerületi MSZP-SZDSZ koalíció azonban még azt is megakadályozták, hogy napirendre kerülhessen az előterjesztés.

A nyilvánosságnak, a demokratikus véleménynyilvánításnak, az állampolgári és szabadságjogaink gyakorlásának nagy ereje van. Gondoljanak csak arra, hogyan hallgatták el a mérgező, több mint kétezer tonna galvániszap problémáját! Ha 2004-ben nem fordulunk a csepeli nyilvánossághoz, és nem folytatjuk a sajtó és Önök előtt a munkánkat, még ma is veszélyeztetné egészségünket a galvániszap. Igaz, közös erőfeszítésünk négy évbe és végül még egy miniszter bukásába is került, de megérte. Elvitték a veszélyes hulladékot, és ezt az Önök segítsége nélkül nem tudtuk volna elérni. Köszönjük!

Már régen épülnének a Kis-Duna-part mentén a csepelieket kerítésen kívülre és a parttól távol szorító luxus-lakóparkok, ha az ott lakók nem fognak össze családjuk, házaik, és a még megmaradt csepeli természeti értékek védelmében. Közösen megakadályoztuk, hogy a kerület nagyurai üzletemberekkel összekacsintva azt tegyenek korábbi ígéreteikkel és az itt élők érdekeivel ellentétben, amit csak akarnak. Meggyőződésem, ha 2004-ben eredményesen szavazunk a kórház-privatizáció ellen, akkor a csepeli Weiss Manfréd Kórház még ma is az itt élő betegek gyógyulásának szolgálatában állna, sebészettel, szülészettel, belgyógyászattal, traumatológiával együtt. Akkor azonban Csepel sajnos nem volt elég erős kiállni érdekeiért.

Tóth Mihály és az önkormányzat MSZP-SZDSZ-es vezetői rettegnek az Önök véleményétől. Ezért akadályozták meg, hogy helyi népszavazáson Önök dönthessék el, hogy a Csepel SC területén ne épülhessenek lakóparkok, bevásárlóközpontok, végérvényesen kiárusítva ezzel a csepeli munkások által megteremtett sportlétesítmények java részét.

Március 9-én először vehetünk részt olyan népszavazáson, ahol az életünket, családunkat közvetlenül érintő, húsba vágó kérdésekről dönthetünk. Az igenek győzelme súlyos terhektől szabadít meg bennünket, az első lépés lesz az újabb- és újabb adó- és járulékemelések megelőzéséhez.

A népszavazás nem a pártállásunkról szól. A három „IGEN” közös érdeke a szociálisan érzékeny, jövőjére is felelősséggel gondoló, jobb- és a baloldali választópolgároknak egyaránt. Szavazatunkkal megszüntetjük a betegek különadóit és a csepeli gyerekeket a tanulástól igazságtalanul elválasztó tandíjat!

Mondjunk ezért háromszor IGEN-t

  • Igent a vizitdíj eltörlésére,
  • Igent a kórházi napidíj eltörlésére,
  • Igent a tandíj bevezetésének megakadályozására!

Tisztelettel:

Németh Szilárd
kerületi és fővárosi önkormányzati képviselő

7 hozzászólás “Nyílt levél a csepeli választópolgárokhoz” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    IGEN, IGEN, IGEN
    De azért figyeljünk is. Az alábbi levelet körözika világhálón:
    „Vigyázzatok!
    A 2008.03.09-i népszavazáson 3 féle színű szavazócédula lesz:
    zöld, fehér és lila.
    DE az egyes színekhez nincsenek hivatalosan hozzárendelve a kérdések!!

    Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy pl. 2 különböző színű
    szavazócédulán ugyanaz a kérdés fog állni, vagy akár mindhárom cédulán is!!

    Ezért ELLENŐRIZNI KELL, hogy
    1. mindhárom színből kapjunk szavazócédulát szavazáskor
    ÉS
    2. Mindhárom kérdésből kapjunk szavazó cédulát!
    3. Ha valamelyik nem stimmel, azonnal jelezzük ott helyben, még mielőtt
    a fülkébe vittük volna a szavazólapokat!
    Ha csak gépiesen az “IGEN”-eket x-elgetjük, és nem nézzük meg,
    hogy mire adjuk a voksunkat, könnyen értékes szavazatokat veszíthetünk el!

    ADJÁTOK EZT TOVÁBB!!!!!!”
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. Hajrá Csepel fideszesei szerint:

    Katasztrófa mi megy itt Csepelen. Itt születtem, és jól éreztem magam, mindaddig, amíg ezek a szocialista (volt kommunista-hű) pártbeli valakik hatalomra nem kerültek, és lopnak, csalnak, hazudnak, reggel, délben, este.

    Köztudott, hogy polgármesterünk iskolai képzettsége a béka feneke alatt, és a többi csőcseléknek is maximum érettségije van, és ezek buta döntéseivel több évre sőőőt több tíz évre visszaesünk a haladástól. Ugyanolyan szegényesen, és megfáradt arccal találkozik az ember a HÉV-en,akik Csepelre jönnek, mint az előző rendszerbe. Nézzetek már köbe, csúszúnk lefelé. Azért mert nyugati autóval száguldozik néhány száz ember, ne gondoljátok, hogy gazdagok, mindegyik kocsit hitelek terhelik, eladósodott az ország polgárainak 60%-a. Emberek máról holnapra élnek, csak őket nem veszitek észre! A kisembereket, akik az Orbán-kormánya alatt középpolgárok voltak, ha nem is dúskáltak sok pénzben, de nem volt gondja fizetni a számlát, most meg fohászkodunk minden nap, hogy mit hoz a holnapi nap, milyen újabb áremelés lesz, mit emelnek mennyivel.

    Rendőállamban élünk, ahol a rendőr bármit megtehet, kedvre erőszakoskodhat nőkkel, megrúgdossa a csendes utcán sétálót, pont nemzeti ünnep napon….

    A tandíjat nemcsak lopási kényszerből vezetik be, mertt udjátok meg, most megy a legnagyobb lopás 2008-ban a cocik közt, ami még van a választásokig azt mind elveszik tőlünk. A tandíj azért van, mert ezeknek a volt kommunista-és szadesz koalíció gyerekei viszik tovább az országot, komolyan mint 1975-ben úgy érzem magam. Szájukba adják a sok hülye szöveget, ők meg továbbadják, és a célból, jövőképpel rendelkező szegényebb gyerek majd dolgozik bruttó (!!) 95 ezerért az iktatóba, vagy a kínainak a ruhaboltba, és nem mondhat nemet, mert lehetőséget nem adnak a továbblépésre, és ezért célja Fletónak, hogy taakrodjanak a magyarok innen, mert a kínaiakat majd olcsón dolgoztatja…..

    Beláthatatlan következményekkel számolhatunk, mi, pont mi VOLT középpolgárok, akik mára eltűntek, mert már csak szegény és milliomos van ebben az országban.
    Én nem akarok zsíros kenyéren, meg paprikás krumplin megöregedni, akkor lehet tényleg elmegyek innen olyan nyugati országba, ahol megbecsülik a munkám, és a jogaimmal európaiként élhetek!

    Azt mondják, soha nem késő újrakezdeni, de ezen legalább két-három generációnak kellene igyekezni, hogy a mostani államadósságot törleszteni tudjuk, hogy kábé 50 éven belül beérjük azt a szintet, amit Orbán Viktor elkezdett, csak lerombolták a cocik meg a szadeszesek!

    Hé..szadesz szavazók, csoda, hogy nem sül le a képetekről a bőr, pont rólatok, akik pont a szocialista érvek ellen alakultatok, te Demszky Gábor, aki Fodor Gáborral, meg Orbán Viktorral tűntetettek anno a szabadságotokért, úgy látszik a Hotel játékból ismert szlogen ( a pénz és a hatalom játéka) megragadott titeket, és csak Orbán Viktor képes kitartani a korábbi céljaiért, amit egy egész országnak megadott 4 évig, de remélem 2010-ben őt és FIATAL DEMOKRATA barátait látom a Parlamentbe, ami mára megkapta méltán kiérdemelt “rohadt hús daráló” nevét, ti jelenlegi vezetők csak olyan dolgot tárgyaltok, amit ti jónak tartotok, de a lényeget kihagyjátok, na ezért nincs már a magyarnak kolbászból a kerítése!

  3. miska72 szerint:

    GAZEMBEREK VEZETIK A KRÜLETET!

  4. miska72 szerint:

    IGEN IGEN IGEN! Nem kicsit! Nagyon!

  5. DFK szerint:

    Mindenki bíztassa az igennel szavazni szándékozókat: ne féljenek elmenni a szavazásra; érdemes elmenni, mert az ő szava is számít, most tényleg beleszólhat a dolgokba.
    Nos, Tóth Mihályék nem okoztak csalódást:ők ilyenek.

  6. leslie szerint:

    Amikor a választók akarata 2006-ban hatalomra juttatta a koalíciót,aligha az ön gondoskodásra, a társadalmi kohézió elgyengítésére, az egymást követő korosztályok szembeállítására szavazott.
    Mára bebizonyosodott, a társadalom nagy része az ön gondoskodásra képtelen. A piacosítás felé haladó társadalom többsége vesztese a folyamatoknak. A fordulat első lépése a népszavazás lehet. Sikerét követheti a biztosítási rendszerek újra gondolása.Ezért 3x igen!!!

  7. jani szerint:

    Adalék az IGEN IGEN IGEN -hez !!
    Orvoshoz kellett menni 3oo Ft.
    labornak vizsgálati minta leadása három reggelen 3 X 3oo
    szakorvoshoz beutalóval/ 2 hónapos várakozás után 3oo László kórházi beutalás, időpont még nincs ! ujabb 3oo ft
    eredményekkel ujra körzetihez 3oo ft.
    Feltehetően majd írnak fel és kezelést. Ezekre ujabb 3oo ft.-kat lehet számolni. A gyógyszer, utazás, és a többi nem számolva !
    Nagytudású, okos agyament eü. reformerek lehet számolni !!!
    Mennyi is az a 3oo ft., és hányszor ?!!
    Nem “fél doboz cigaretta ára” Gyurcsány nagymester !! Mellesleg nem dohányzom !
    Azt mondom IGEN IGEN és harmadszor is IGEN. !!!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !