Demeter: Beismerte Szilvásy György hackere a betöréseket

Mno.hu

Régi nóta: pártmegbízásra, közpénzből, bűncselekményt

Beismerte a Szilvásy György volt titokminiszter által a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) bemutatott és a szervezet megbízásából számítógépes rendszerekbe betörő hacker, hogy elkövette a bűncselekményeket – mondta Demeter Ervin, az elmúlt nyolc év polgári titkosszolgálati tevékenysége során tapasztalható anomáliák vizsgálatára létrejött parlamenti albizottság fideszes elnöke kedden.

Demeter korábban már beszámolt arról, hogy Szilvásy György mutatta be az NBH-nak azt a férfit, akit aztán az NBH foglalkoztatott, és aki több számítógépes rendszerbe is behatolt, és a „fekete úton szerzett” információkat eljuttatta az NBH-nak és MSZP-s politikusoknak. Az MTI kérdésére a politikus elmondta: az albizottság a közelmúltban meghallgatta a hackert, akitől sikerült a főbb kérdésekre választ kapniuk, és aki elismerte a betöréseket. „A férfi az albizottság kérdésére azt mondta, olyan sok helyre tört be, és olyan sok anyagot szerzett meg, hogy ne várjuk el, hogy mindet felsorolja” – mondta a testület elnöke. Hozzátette: egyebekben pedig általános válaszokat kaptak a kérdéseikre, de a beszerzett iratok alapján megalapozottnak tűnnek a férfi által elmondottak.

A testület elnöke hangsúlyozta: fontosabb cél volt a férfi meghallgatása, mint annak sajtónyilvánossága, ezért nem került eddig nyilvánosságra a meghallgatásnak még a ténye sem. A meghallgatásról azonban jegyzőkönyv készült, ami a nemzetbiztonsági bizottság irattárába került. „A hacker által elmondottak lényege bekerül az albizottság jelentésébe is, de mivel a cél az, hogy a jelentés nyilvános legyen, emiatt nagyon sok – egyébként államtitoknak minősülő – részletkérdés rögzítéséről le kell mondanunk” – fűzte hozzá.

A politikus szerint egyébként egy az NBH-ban készült jelentés a bizonyíték arra, hogy a hacker az összegyűjtött információkból egy anyagot készített, amit eljuttatott egy szocialista politikushoz, akivel kapcsolatban volt, azzal, hogy adja oda Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöknek. Ha jól emlékszem a jelentésre, volt visszaigazolás is – fűzte hozzá. Arról azonban nem tudnak, hogy ez az anyag pontosan mit tartalmazott, az érintett szocialista politikust pedig – aki közvetítőként járt el – nem kívánta megnevezni.

Forrás: Mno.hu

11 hozzászólás “Demeter: Beismerte Szilvásy György hackere a betöréseket” bejegyzésre

  1. " ?! " szerint:

    Emlékeztető, különösen az itt fórumozó csepeli MSZP-sek részére!

    Idézet Gyurcsánynak, az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásából:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Ti is láthattátok, hogy bejött Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    Ha azonban csak rátok omlott volna, akkor azt mondanánk, hogy ott egye meg a fene Őket a romok alatt, de Gyurcsányék elkúrásainak a következményeit az egész országnak kell viselni, és a romeltakarítást az Orbán-kormányának kell elvégezni.

  2. TI szerint:

    A vörös polip müködött. De remélem sikerül levágni az összes csápját, csak akkor lesz itt béke és nyugalom! Ehhez kívánok erőt, kitartást, bölcsességet! Hajrá Fidesz!

  3. csepeli szerint:

    Szilvásy cáfol

    Szilvásy György hazugságnak, manipulációnak és ferdítésnek nevezte Demeter Ervinnek, a nemzetbiztonsági bizottság ellenőrzési albizottságának ülése után tett nyilatkozatának több elemét.Úgy látja: felmerül, hogy Demeter Ervin államtitoksértést követett el a zárt üléssel kapcsolatban elmondott információkkal, de a házszabálysértés biztosan megtörtént.

    Véleménye szerint Demeter Ervin erősen érintett az UD Zrt. ügyében és abban, hogy személyes érdekből és a Fidesz érdekében pártpolitikai célra használja a bizottságot. Valószínűleg a személyes érintettsége okán is a vezetésével zajlik a valóság átprogramozása – hangoztatta.

    A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító volt tárca nélküli miniszter reményét fejezte ki, hogy a testület átnézi az összes olyan dokumentumot, amelyekből kiderül, hogy Demeter Ervin torzít és manipulál annak érdekében, hogy elterelje a figyelmet az Ud Zrt. lényeges ügyeiről.

    Szilvásy György szerint tételes hazugság például az, hogy őt tájékoztatták volna számítástechnikai betörésből származó, “fekete úton szerzett” információk tartalmáról és összegzéséről. Mint mondta, az UD Zrt. ügyéről kapott tájékoztatást, teljesen hivatalos módon.

  4. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Gyurcsánynak, Szilvásy és a szocialista agitátoroknak nem hisz már senki!

  5. Tóth Mária szerint:

    Porig alázni a szocikat okt. 3-án !!!!!!!!!!!!! ennyi szemétség után még van pofájuk, pardon arcuk “függetlenként” polgármesternek jelöltetni magukat!

    NEM BEDŐLNI NEKIK !

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    SHAKESPEARE 67-ES SZONETTJE

    Ah, mért most él ő, e ragályban, itt,
    létével mentve a gazt, a pogányt,
    míg általa a bűn emelkedik
    s társaságával díszíti magát?!
    Tolvaj ecsetnek adjanak csinált
    látszatot arca élő színei?
    Szegény szépség mit keres imitált
    árny-rózsát, ha az övé az igazi?
    Miért most? Itt a természet csődje: fürge
    erein nem süt át, hisz pang, a vér:
    egész kincstára ő: sokakra büszke,
    de ma csak az ő betétjein él,
    Őrzi is! Kincsként mutogatja őt:
    míly dús volt e nyomorult vég előtt!

  7. guriga szerint:

    Ezek miért nincsenek még börtönben?

  8. nagyapó szerint:

    Step by step ahogy a művelt francia mondja. Egyre feljebb és feljebb mennek a vizsgálók. A parlamenti bizottsághoz lehet el nem menni, de a rendőrségi idézésnél más a helyzet. Orbán is mondta, az emberek legfontosabb igénye az elszámoltatás, de ezt is a jog keretei között kell tenni (Isten malmai lassan őrölnek (de őrölnek!)).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Jeniszej szerint:

    )))) 😛 (((((

  10. GONDOLKODÓ! szerint:

    A baloldal elveszett a baloldalon. Belefulladt a saját történelmi bűneibe, de még egyszer – alighanem utoljára – kigőzölgött vadul az Apró-villa politikai vegykonyhájából, és kis híján megfojtotta az országot is. Ám a teret nem a jobboldal fogja teljesen kitölteni, hanem az a politikai erő, azok a politikusok, akik az elporladó jobb- és baloldal fölé emelkedve hiteles nemzeti és szociális politikát folytatnak. Ez az, ami már régen nem várható balról.

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    PÉNZBIRODALOM!

    A pénz kizárólagos hatalmához, az uralkodásra törekvés modern szemlélete az államot vásárolja fel, a pénz ügyét szolgáló politikai képviselet megteremtése érdekében. Megvásárol politikusokat, pártokat, használja őket vagy egymásnak uszítja, esetenként média útján ellehetetleníti a közösségi önvédelem kiemelkedő képviselőit. Ha az állam gyenge vagy nincs elégséges számú szövetségese, akkor a pénzhatalom bevásárolja magát a politikai hatalomba. A pénzbirodalom épít a gyengeségre, és arra az új gondolkodásmódra, hogy az emberek sorsuk javítására egyre kevésbé ismernek közös menekülési utakat, hanem ki-ki egyéni és csak a saját sorsát megváltó megoldásokban gondolkodik. Ennek folyományaként elszaporodnak a közvagyont fosztogató hivatali emberek, akik már kizárólag csak a saját túlélésük érdekében „dolgoznak”, s rombolják le a közösségi felemelkedésbe vetett hit erőfeszítéseit.

    A pénzbirodalom leghatékonyabb közege a szegénység és a nyomorúság. Ilyen közegben néhány forintért is lehet szolgálót, hivatalos gyűlölködőt vagy közreműködőt találni, s az egymásra uszított emberek még egymás féken tartását is szívesen elvállalják. Élni muszáj. A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel. Közelednek az önkormányzati választások, ami talán esély egy történelmi kísérletre.

Itt lehet hozzászólni !