Egy év alatt 33.317 kilométert utazgatott közpénzen az MSZP-s polgármester-jelölt

Hová ment ennyit, igazgató úr?

Csepel.info

Havonta átlagosan 80 ezer csepeli adóforintot költött el benzinre és 2.776 kilométert utazgatott közpénzből Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója 2008-ban – derül ki a Csevak Zrt. egyik kimutatásából.

A vezérigazgató 1500 méterre lakik munkahelyétől. A Csepeli Vagyonkezelő Zrt. kimutatásából kiderül, hogy egyedül használta a gépkocsit, és 2008-ban 971.301 forintot költött közpénzből benzinre, ami átlagosan is több, mint 80 ezer forint havonta. Munkaköre egyáltalán nem magyarázza az esetenként havi 4000 kilométert is meghaladó utazgatásokat, melyekkel messze megelőzi azokat a munkatársait, akiknek a munkakörük alapján valóban sokat kellett használniuk a szolgálati gépkocsit – értesült a Csepel.info.

A kimutatások szerint Szenteczky János vezérigazgató 2008 májusában 4.448 kilométert, júliusban, a szabadságolások idején 5.447 kilométert, augusztusban pedig 4.507 kilométert tett meg a Csevak Zrt. kizárólag általa használt kocsijával – miközben a munkaköre szerint vezérigazgató, nem pedig árufuvarozó volt. Ez a távolság egyébként alig valamivel kevesebb, mint Budapest–Nairobi (Kenya)-távolsága légvonalban.

A Csevak kimutatása: az elméletileg inkább irodai munkát végző vezérigazgató úr mindenkit előz

A Csevak Zrt. kimutatásai azonban ennél sokkal beszédesebbek. Az adatok szerint ugyanis azoknál a munkatársaknál, akiknek a munkakörük miatt volt fontos naponta többször is gépjárművet használniuk, egészen mások – mondhatni életszerűek – a gépkocsik által megtett távolság-adatok.

Ezekben az esetekben átlagosan kevesebb, mint fele annyit használták a gépkocsit, mint az elméletileg inkább irodai, mint terepmunkát végző vezérigazgató.

„A hobbijához biztosan sokat kellett utaznia”

Szenteczky János, mint magát baloldalinak és munkaközpontúnak valló politikus, kedveli a munkások által is köztudottan nagyra becsült és művelt időtöltéseket. Így szeret vadászatokra járni, és úgy tudom, hogy szívesen járt le Horvátországba, Adriai-tengeri vitorlázásra is. Ez persze magánügy, ha a saját pénzén teszi. Más kérdés azonban, ha ezeket az utakat a Csepeli Vagyonkezelő gépkocsijával és közpénzből, vagy esetleg saját kocsival tette meg. Arról viszont nem tudok, hogy a vezérigazgató úrnak lett volna saját kocsija – mondta el a Csepel.info MSZP-s forrása.

Szenteczky Jánost, a Csevak vezérigazgatóját, az MSZP polgármester-jelöltjét is megkerestük kérdéseinkkel:

– Hogyan lehetséges, hogy miközben Ön volt a Csevak Zrt. vezérigazgatója, az átlagosnál több mint kétszer annyit utazott az önkormányzati gépkocsival, mint a munkakörük alapján valóban gyakorta gépkocsit használó beosztottjai?

– Ön kíváncsivá tett: mi alapján határozta meg az „átlagos” gépkocsi-használat mértékét? Ilyen fogalom ugyanis nem létezik! Az létezik azonban, hogy mindazok, akik naponta járnak autóval, pontosan tudják, hogy évi 30 000 km teljesen átlagos igénybevételnek számít. Nem soknak, nem kevésnek.

– Soha nem figyeltem, hogy a kollégáim milyen gyakran használták az autójukat. Én viszont naponta – azt gondolom, hogy ez elég gyakori gépkocsi-használatnak minősül…

– Hogyan lehetséges, hogy 2008 májusában 4.448 km-t, júliusban 5.447 km-t, augusztusban pedig 4.507 km-t tett meg a kocsival, miközben 1500 méterre lakik a munkahelyétől?

– Úgy lehetséges, hogy nem csak a lakás-munkahely-lakás távolság szerepelt a napi gépkocsi-használatomban. Úgy lehetséges, hogy jellemzően ez az időszak, amikor csökken az önkormányzati leterheltség, kevesebb munka adódik a vagyonkezelőben is, és ilyenkor lehet a legtöbb konferenciára, vidéki megbeszélésekre, szakmai utakra elmenni. És természetesen ilyen alkalmakkor mindig az én általam használt autóval mentünk.

– Azt már bebizonyította, hogy az ismeretei –főleg, ami a jogszabályokat illet– meglehetősen hiányosak. E kérdésével azonban azt is bizonyította, hogy Önnek vagy nem áll minden információ a rendelkezésére, vagy szándékosan hallgatja el, illetve másítja meg azokat. Szándékosan hallgatja el, hogy 2008-ban az általam vezetett személyautóval az alábbi távolságokat tettem meg havi bontásban: január_1257 km; február_1357 km; március_1547 km; április_1547 km; május_3778 km; június_1931 km; július_4992 km; augusztus_4092 km; szeptember_1200 km; október_2090 km; november_1838 km; december_2039 km.

– Mihez kellett naponta – még a szombati és vasárnapi napokat is beleszámítva – augusztusban átlagosan 176 km-t megtennie 31 napon keresztül? Készült-e hivatalos kimutatás arról, hogy a gépkocsival hová utazott?

– Bár elég pontos kimutatást vezetek a mindennapjaimról, időt venne igénybe kigyűjtenem, hogy 2008 augusztusában naponta hol is jártam.

– Hivatalos kimutatás pedig azért nem készült, mert nem is kellett, hogy készüljön! Ugyanis, amikor a személygépkocsit átvettem használatra, döntenem kellett: vagy menetlevél kitöltése mellett, napi elszámolásban, útnyilvántartás vezetése mellett használom a gépjárművet, vagy pedig személyes használatra veszem azt át és cégautó-adót fizetek a használat után. Én ez utóbbit választottam, és ezért 2008-ban minden hónapban 40.240,- Ft-ot vontak le a fizetésemből (összesen 482.880,- Ft-ot) – ezt az összeget egyébként jogszabályok alapján, a gépjármű életkora és a motor nagysága alapján kell meghatározni…

– Kapcsolatban állnak-e a hosszú utazások az Ön által megkedvelt vadászatokkal, vitorlázással vagy éppen a szintén magánjellegű, külföldi családlátogatásokkal?

– Nem, sem a vadászathoz, sem a vitorlázáshoz nincs köze! Bár nem Önre tartozik, de azért elmondom: a vadászvizsgámat 2008 végén szereztem meg, így vadászni is csak ez után járhattam. Vitorlázni pedig életemben egyszer voltam, 2010. május 22-28 között (ezt az Ön főnökének, Németh Szilárdnak jobban kellene tudni – ekkor üzente meg Horváth Gyula szocialista alpolgármesterrel, hogy engem börtönbe fog juttatni…) és az utazáshoz a feleségem tulajdonában lévő személyautót használtam.

Távolsági adatok

1006 km     Budapest–Malmö-távolság légvonalban
1013 km     Budapest–Genf-távolság légvonalban
1022 km     Budapest–Nizza-távolság légvonalban
1030 km     Budapest–Koppenhága-távolság légvonalban
1051 km     Budapest–Isztambul-távolság légvonalban
1107 km     Budapest–Athén-távolság légvonalban
1166 km     Budapest–Amszterdam-távolság légvonalban
1266 km     Budapest–Párizs-távolság légvonalban
1333 km     Budapest–Stockholm-távolság légvonalban
1358 km     a Tisza teljes hossza
1470 km     Budapest–London-távolság légvonalban
1566 km     Budapest–Moszkva-távolság légvonalban
1991 km     Budapest–Madrid-távolság légvonalban
2242 km     Magyarország határa
2888 km     a Duna teljes hossza
3480 km     a Hold átmérője
4156 km     New York–San Francisco-távolság légvonalban

5447 km  Szenteczky János ennyit utazott közpénzből a Csevak gépkocsijával 2008 augusztusában

5662 km     Budapest–Nairobi (Kenya)-távolság légvonalban
6400 km     a kínai nagy fal hossza
6685 km     A Nílus hossza (a Föld leghosszabb folyója)
7043 km     Budapest–New York-távolság légvonalban
7348 km     Budapest–Peking-távolság légvonalban
7821 km     a transzkanadai főút hossza
8233 km     Budapest–Bangkok-távolság légvonalban
9065 km     Budapest–Tokió-távolság légvonalban
9833 km     Budapest–San Francisco-távolság légvonalban
10 000 km 12 756 km     a Föld egyenlítői átmérője
15 773 km Budapest–Sydney-távolság légvonalban
17 958 km Budapest–Wellington-távolság légvonalban

33 317 km Szenteczky János ennyit utazott közpénzből 2008-ban a Csevak Zrt. gépkocsijával

40 075 km a Föld egyenlítőjének hossza (a Föld két bármely pontjának légvonalban mért távolsága legföljebb feleennyi lehet)

Csepel.info

109 hozzászólás “Egy év alatt 33.317 kilométert utazgatott közpénzen az MSZP-s polgármester-jelölt” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    “Nem, sem a vadászathoz, sem a vitorlázáshoz nincs köze! Bár nem Önre tartozik, de azért elmondom: a vadászvizsgámat 2008 végén szereztem meg, így vadászni is csak ez után járhattam.”

    Tehát az elvtárs csak úgy letette a vizsgát, és előtte nem járt el vadászatokra. No meg utána, 2009-2010-ben nem is érdekes, hogy mivel járt le az elvtársi kiruccanásokra.

  2. Lexon szerint:

    Ez nem is sok.

  3. csepeli szerint:

    Érdekes, hogy csak töredékesen közli a csepel.info Szenteczky válaszlevelét. Úgyhogy idemásolom a szenteczky.hu-n megjelent teljes választ:

    ” Válaszaim a csepeli Fidesz kérdéseire

    Néhány nappal ezelőtt kérdéseket intézett hozzám a csepeli Fidesz fennhatósága alá tartozó csepel.info, korábbi gépkocsi-használati szokásaimmal kapcsolatban. A kérdéseket és a válaszaimat az alábbiakban olvashatják:

    Tisztelt Ábel Attila!

    Ön 2010. szeptember 17-én levelet küldött nekem az Ön által szerkesztett csepel.info nevében, amelyben „Utazás 2008” jelige alatt néhány, a 2008-as évet érintő gépkocsi üzemanyag felhasználásommal kapcsolatos kérdést tett fel.

    Ahogy a válaszomban ígértem, az adatok megérkezése után az alábbi választ adhatom Önnek.

    Levelével Ön ismét bebizonyította számomra –és bízom benne, hogy mindazok számára is, akik olvasni fogják–, hogy Ön a legalapvetőbb szakmai ismeretek birtokában sincs. Nem egyszerűen a felszínt kapargatja, de annak is tanúbizonyságát adja, hogy életében még egyetlen felelős vezető beosztást nem töltött be. Sőt, arra is alkalmatlan, hogy egy betéti társaságot vezessen, nemhogy egy kerület életét meghatározó beosztásba kerüljön.

    De nézzük a kérdéseit konkrétan:

    1. Hogyan lehetséges, hogy miközben Ön volt a Csevak Zrt. vezérigazgatója, az átlagosnál több mint kétszer annyit utazott az önkormányzati gépkocsival, mint a munkakörük alapján valóban gyakorta gépkocsit használó beosztottjai?

    Ön kíváncsivá tett: mi alapján határozta meg az „átlagos” gépkocsi-használat mértékét? Ilyen fogalom ugyanis nem létezik! Az létezik azonban, hogy mindazok, akik naponta járnak autóval, pontosan tudják, hogy évi 30 000 km teljesen átlagos igénybevételnek számít. Nem soknak, nem kevésnek.

    Soha nem figyeltem, hogy a kollégáim milyen gyakran használták az autójukat. Én viszont naponta – azt gondolom, hogy ez elég gyakori gépkocsi-használatnak minősül…

    2. Hogyan lehetséges, hogy 2008 májusában 4.448 km-t, júliusban 5.447 km-t, augusztusban pedig 4.507 km-t tett meg a kocsival, miközben 1500 méterre lakik a munkahelyétől?
    Úgy lehetséges, hogy nem csak a lakás-munkahely-lakás távolság szerepelt a napi gépkocsi-használatomban. Úgy lehetséges, hogy jellemzően ez az időszak, amikor csökken az önkormányzati leterheltség, kevesebb munka adódik a vagyonkezelőben is, és ilyenkor lehet a legtöbb konferenciára, vidéki megbeszélésekre, szakmai utakra elmenni. És természetesen ilyen alkalmakkor mindig az én általam használt autóval mentünk.

    Azt már bebizonyította, hogy az ismeretei –főleg, ami a jogszabályokat illet– meglehetősen hiányosak. E kérdésével azonban azt is bizonyította, hogy Önnek vagy nem áll minden információ a rendelkezésére, vagy szándékosan hallgatja el, illetve másítja meg azokat. Szándékosan hallgatja el, hogy 2008-ban az általam vezetett személyautóval az alábbi távolságokat tettem meg havi bontásban: január_1257 km; február_1357 km; március_1547 km; április_1547 km; május_3778 km; június_1931 km; július_4992 km; augusztus_4092 km; szeptember_1200 km; október_2090 km; november_1838 km; december_2039 km.

    3. Mihez kellett naponta – még a szombati és vasárnapi napokat is beleszámítva – augusztusban átlagosan 176 km-t megtennie 31 napon keresztül? Készült-e hivatalos kimutatás arról, hogy a gépkocsival hová utazott?

    Bár elég pontos kimutatást vezetek a mindennapjaimról, időt venne igénybe kigyűjtenem, hogy 2008 augusztusában naponta hol is jártam.

    Hivatalos kimutatás pedig azért nem készült, mert nem is kellett, hogy készüljön! Ugyanis, amikor a személygépkocsit átvettem használatra, döntenem kellett: vagy menetlevél kitöltése mellett, napi elszámolásban, útnyilvántartás vezetése mellett használom a gépjárművet, vagy pedig személyes használatra veszem azt át és cégautó-adót fizetek a használat után. Én ez utóbbit választottam, és ezért 2008-ban minden hónapban 40.240,- Ft-ot vontak le a fizetésemből (összesen 482.880,- Ft-ot) – ezt az összeget egyébként jogszabályok alapján, a gépjármű életkora és a motor nagysága alapján kell meghatározni…

    4. Kapcsolatban állnak-e a hosszú utazások az Ön által megkedvelt vadászatokkal, vitorlázással vagy éppen a szintén magánjellegű, külföldi családlátogatásokkal?
    Nem, sem a vadászathoz, sem a vitorlázáshoz nincs köze! Bár nem Önre tartozik, de azért elmondom: a vadászvizsgámat 2008 végén szereztem meg, így vadászni is csak ez után járhattam. Vitorlázni pedig életemben egyszer voltam, 2010. május 22-28 között (ezt az Ön főnökének, Németh Szilárdnak jobban kellene tudni – ekkor üzente meg Horváth Gyula szocialista alpolgármesterrel, hogy engem börtönbe fog juttatni…) és az utazáshoz a feleségem tulajdonában lévő személyautót használtam.

    Tisztelt Ábel Úr, Csepel.info! Tisztelt csepeli Fidesz!

    Ahogy eddig is, ezután is készséggel fogom megválaszolni a személyemet érintő kérdéseiket. Teszem ezt annak ellenére, hogy sok értékes időt vesz el hasznosabb dolgoktól, például a csepeli szocialisták kampányától, attól, hogy a csepeliekkel megismertessem a választási programunkat.

    Ha elfogadnak tőlem egy jó tanácsot: talán Önöknek is több időt kellene fordítaniuk a csepeli emberekre, akik biztosan szívesen megismernék az Önök választási programját is. Ha lenne… Persze, ha az idejüket nemtelen támadásokra, a politikai ellenfeleik bemocskolására fordítják, nem csoda, hogy nem marad programírásra, nyílt polgármesteri vitára – de nem marad idejük a csepeli emberekre, az Ő ügyeikre sem!

    Budapest, 2010. szeptember 21.

    Szenteczky János

    Csepel polgármesterjelöltje”

  4. admin szerint:

    A kérdésekre adott választ közöltük, ahogy azt illik.

    Egyébként még néhány adat:

    Sopron-Záhony távolság közúton 540,3 km (az igazgató úr augusztusban ennek TÍZSZERESÉT tette meg).

    1006 km Budapest–Malmö-távolság légvonalban
    1013 km Budapest–Genf-távolság légvonalban
    1022 km Budapest–Nizza-távolság légvonalban
    1030 km Budapest–Koppenhága-távolság légvonalban
    1051 km Budapest–Isztambul-távolság légvonalban
    1107 km Budapest–Athén-távolság légvonalban
    1166 km Budapest–Amszterdam-távolság légvonalban
    1266 km Budapest–Párizs-távolság légvonalban
    1333 km Budapest–Stockholm-távolság légvonalban
    1358 km a Tisza teljes hossza
    1470 km Budapest–London-távolság légvonalban
    1566 km Budapest–Moszkva-távolság légvonalban
    1991 km Budapest–Madrid-távolság légvonalban
    2242 km Magyarország határa
    2888 km a Duna teljes hossza
    3480 km a Hold átmérője
    4156 km New York–San Francisco-távolság légvonalban
    5662 km Budapest–Nairobi (Kenya)-távolság légvonalban

    Tehát Szenteczky János kb. a Budapest-Nairobi közötti távolságot tette meg a kimutatás szerint augusztusban.

  5. csepeli szerint:

    Következő témának javaslom annak megvizsgálását, hogy Szenteczky János hány méter vécépapírt használt fel a Csevak budijában közpénzből.

  6. " ?! " szerint:

    A vetélytársak sürgős eltakarítása keretében Horváth Gyula helyett, tévedésből Farkas Lászlót rúgta ki Szenteczky a Csepeli MSZP-ből!

    Aki erre a http://www.hgyula.hu/blog.html címre rákattint, megláthatja, hogy milyen
    felületes és idióta balfácán próbálja megszerezni Csepel polgármesteri tisztségét.

    A rákattintás után látható levélen normális embernek azonnal feltűnik, hogy nem azonos a levél címzettjének és a megszólított személynek a neve, ezért eldönthetetlen, hogy a levél címzettjének Horváth Gyulának, vagy a megszólított Farkas Lászlónak az MSZP tagságát akarta megszüntetni a levelet a Csepeli MSZP elnökeként aláíró dilettáns balfácán Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt.

    Ennek a levélnek az alapján hajlamos vagyok elhinni, hogy ez a felületes balfácán Szenteczky tényleg úgy írta alá Császár Mihály lakásbérleti szerződését, hogy nem vette észre a szerződés hibáit, hiszen még arra is képtelen, hogy a levél címzettjének a neve, valamint a levélben megszólított személy neve közötti különbséget észrevegye.

    És még ez az emberszabású akar Csepelen polgármester lenni?

    Jól néznénk ki, ha a csepeli választók egy ilyen felületes és dilettáns alakot választanának meg Csepel polgármesteri tisztségére.

  7. csapos szerint:

    Isten ments, hogy beleszóljak az épületes vitába, de nem értem miért kellett megvágni Szenteczky János válaszát, hiszen tudtátok, hogy ő is leközli. Márpedig a hazug ember és a sánta kutya kapcsolata előttetek is ismert

    De ha már megvágtátok a válaszokat, akkor miért nem jeleztétek a rövidítéseket?

  8. admin szerint:

    Kedves Csapos!

    Kérlek nézd meg még egyszer: egyáltalán nem vágtuk meg Szenteczky János válaszait.

    Az újságírásban megszokott módon feltettük neki a kérdéseinket, és lehoztuk Szenteczky János válaszait.

  9. CsepeliNo1 szerint:

    zed, csepeli.

    Én mint NORMÁLIS állampolgár, munkahely, és családi használattal az autómba 15000 km-t teszek.

    Szenteczkynek ez egy év alatt sikerült. Ha Ő mondjuk 20000-et tett volna a kocsiba, semmi bajom nem lenne, elfogadható lenne! De a 30000!!!!! FELHÁBORÍTÓ.

    A vadászathoz, adriai vitorlázáshoz kell is!!!!!
    Budapest – Split autóval 700 – 750 kilóméter.
    Így kijön a 30000-es kilóméter.

    csepeli, zed.
    És nem érdekel Szenteczkynek a mismásoló válaszai, itt a TÉNYEK beszélnek!!!!!

  10. Manitu szerint:

    Ha még egy picinykét utazik, megkerülhette volna a Földet az egyenlítőnél.

    “Szenteczky János
    Csepel polgármesterjelöltje”

    Kicsit fellengzős így, hogy nem teszi oda, hogy MSZP-s polgármesterjelöltje.

  11. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 10 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Hazudozás és mellébeszélés helyett a fenti elmaradások pótlásával foglalkozzatok!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 10 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 10 naptári nap (a 7 munkanap)!

  12. Tóth Mária szerint:

    az mszp szégyenli a szegfűt, és az mszp-s szöveget, nem is csodálom, most függetlenként indulnak!!!!!!! kitől-mitől függetlenek? a gumigerinc a menő!

  13. "*" szerint:

    Már az eleje hazugság a cikknek, hogy 1 millát vett volna fel, hiszen ott van a válaszaiban, hogy ennek felét le is vonták a fizetéséből:

    – Hivatalos kimutatás pedig azért nem készült, mert nem is kellett, hogy készüljön! Ugyanis, amikor a személygépkocsit átvettem használatra, döntenem kellett: vagy menetlevél kitöltése mellett, napi elszámolásban, útnyilvántartás vezetése mellett használom a gépjárművet, vagy pedig személyes használatra veszem azt át és cégautó-adót fizetek a használat után. Én ez utóbbit választottam, és ezért 2008-ban minden hónapban 40.240,- Ft-ot vontak le a fizetésemből (összesen 482.880,- Ft-ot) – ezt az összeget egyébként jogszabályok alapján, a gépjármű életkora és a motor nagysága alapján kell meghatározni…

    Annak miért nem néztek utána, hogy fideszes polgármesterek, vagyonkezelők, kormánytagok stb. milyen autóhasználattal bírnak? Azt hiszem jönnének ki esetenként ennél sokkal durvább adatok is.

    A csepeli Fidesz kampánya csak Szenteczkyről szól. Németh Szilárdról még egy hírt nem láttunk a kampányban. Hol jár? Mit csinál? És hol a választási programja?

  14. Lexon szerint:

    CsepeliNo1: ezek szerint te még Csepelről is csak ritkán mész ki.
    Hidd el, hogy aki napi szinten a munkájához autót használ, annak egyáltalán nem sok az évi 30 ezer km. Akik szállítanak valamit munkaidőben, azoknál még az 50 ezer is összejöhet.

    Sok oldalról bele lehet kötni Szenteczky munkájába (?), de 30 ezer km éevente tényleg nem kirívó eset.

  15. D-arkangyal szerint:

    Szenteczky nyilatkozza: “az utazáshoz a feleségem tulajdonában lévő személyautót használtam.” – Szóval az Audi az a felesége nevén van (volt)?????
    Vagy már nincs is meg?!

    Én eddig azt hittem, hogy a feleségének Micrája van.
    De azt nehezen tudom elképzelni, hogy Ő egy Micrával megy “utazgatni” . . .

    Meg nemrég, a héten, vagy a múlt héten mintha egy terepjáróban láttam volna . . . 😉

  16. Gordon szerint:

    Az mszp-sek helyében én is szégyelném magam ha mszp-s lennék.

  17. " ?! " szerint:

    Bebizonyosodott, hogy a Csepeli MSZP-nek nincs önkormányzati választási programja.

    A választásokon résztvevő csepeli szervezetek közül csak az MSZP nem hozta nyilvánosságra a programját a Csepel újságban.

    A Csepel újság 2010. szeptember 17-i számának a 7. oldalán közzé lett téve a Civil Mozgalom Egyesület, a FIDESZ-KDNP, a Jobbik, és az LMP programja.
    Az újság 8. oldalán pedig az MDF, és a Munkáspárt programja.

    A Csepel újság 8. oldalának a bal alsó sarkában, az MSZP programjának a helyén csak Szenteczky János polgármester-jelölt magán programja található.

    A közzétett program magánjellegét és a párt-program hiányát az bizonyítja, hogy a program elején egyesszám első személyben fogalmazva, az alábbi mondattal szólítja meg Szenteczky János az olvasót:
    “Arra kérem, tekintse át röviden programomat.”

    Az MSZP programjának a hiányából az következik, hogy a Csepeli MSZP nem hajlandó a csepeli választókkal szemben semmiféle kötelezettséget vállalni, továbbá, hogy a képviselő-testületbe esetleg bejutó MSZP-s képviselők Szenteczky röhejes tartalmú magánprogramja mögül a ciklus folyamán bármikor kihátrálhatnak és kizárólag a saját pecsenyéjük sütögetésével foglalkozhatnak, mert a program hiányában semmire nem vállaltak kötelezettséget.

    Mivel a Csepeli MSZP szervezet nem tette közzé a választási programját, a Csepeli MSZP szervezete és az itt hőbörgő MSZP-s agitátorcsapat elvesztette az erkölcsi alapot ahhoz, hogy bármelyik más pártot a programjával kapcsolatban kritizálhassák.

  18. csepeli szerint:

    Bebizonyosodott, hogy Németh Szilárd fideszes polgármesterjelöltnek nincsen polgármesteri választási programja.

    A három polgármesterjelölt közül egyedül Szenteczky János, az MSZP polgármesterjelöltje hozta nyilvánosságra a programját.

    Németh Szilárd programjának hiányából az következik, hogy a csepeli Fidesz nem hajlandó a csepeli választókkal szemben semmiféle kötelezettséget vállalni.

    Mivel a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje nem tette közzé választási programját, a Németh Szilárd és az itt hőbörgő fideszes agitátorcsapat elvesztette az erkölcsi alapot ahhoz, hogy bármelyik más polgármesterjelöltet a programjával kapcsolatban kritizáljon.

  19. grün szerint:

    Nincs programja?
    Dehogy nincs!
    Válasszatok meg, a többit meglátjátok! Oszt’ jónapot!!!

  20. D-arkangyal szerint:

    csepeli.
    Hány éves Szenteczky programja?!
    Megmondom neked: azt hiszem 4!!!!!
    A váza 4 éve készült, úgy tudom.
    Egy 4 éve készült program, hogyan lehetne naprakész?!

    És azért, mert TE, vagy TI nem tudjátok Németh Szilárd programját, attól még az létezik. Én hallottam tőle (azt hiszem az M1-en, de lehet, hogy a Magyar ATV-n láttam, az biztos, hogy egy reggeli műsorban nyilatkozta), hogy uszodát csinál, csatornát, befejezi a gerincutat, stb . . .
    MIRŐL BESZÉLSZ?!

  21. csepeli szerint:

    D-arkangyal: Aszta, hát az komoly program! 😀
    Kár, hogy ezt is csak hosszas unszolásra tudta kinyögni, mivel szegény riporter nem tudta őt kizökkenteni a “botrány, mutyivilág, mszp” mantrából.

  22. Ábel Attila szerint:

    Kedves János!

    Ön az elmúlt években vagy nagyon túlbecsült vagy nagyon lebecsült. Ez viszont nekem jól jött, és bizony komoly szerepe lesz a bukásában. Ha lehet egy tanácsom: SOHA ne becsülje le az ellenfelét!

    Nézzük csak: Ön folyamatosan azt sulykolja, hogy jogi analfabéta vagyok. Tény, hogy nem vagyok jogász. De Ön sem, és nem is kell jogásznak lennünk a munkánk elvégzéséhez. Ön körül viszont jó néhány jogász volt, tehát hiába mondaná a bíróságon, hogy nem jogász, és nem tudta, hogy mi kell egy bérleti jogviszony megkötéséhez. A bíróság ugyanis abból fog kiindulni, hogy Önnek és a jogászainak ismerniük kellett volna a vonatkozó jogszabályokat és a rendeletet!

    Azt is feltételezi – és ez meg a túlzás -, hogy én csinálom a Csepel.info-t. Tudja mennyi munka van egy ilyen oldallal? Én valóban voltam már internetes híroldal szerkesztője, és elmondhatom: ez egész napos és egész éves munka, egy ember már csak azért sem tudná végezni, mert nyári szabadság, betegség stb. mindig közbejöhet. Másrészt pedig van dolgom elég. A Csepel.info sok ötletemet, javaslatomat megfogadta, és igazi sikertörténet lett. Nem úgy, mint a szánalmasan dilettáns másolata, ami még a nevét is a Csepel.info-tól lopta. Vajon kinek volt ez az ötlete? 🙂

    A programról: az Ön kampánycsapata lemásolta az MSZP 1994 óta szinte szóról szóra azonos programját, amiben benne van a teljes csatornázástól a gerincút megépítéséig meg a közterületek rendbetételéig minden. Ez után kivették belőle a 2006-os választási ígéretek egy részét, pl. az uszoda megépítését, és kiadták, mint Szenteczky János programját. Bravó!

    Bocs János, de ez valójában rosszabb, mint egy rossz vicc. Mint a Föld megkerülése alig több, mint egy év alatt, vagy egy Budapest–Nairobi távolság 2008 augusztusában, kocsival.

    😀

  23. csepeli szerint:

    “A Csepel.info sok ötletemet, javaslatomat megfogadta, és igazi sikertörténet lett. ”

    Már amennyiben sikernek lehet tekinteni azt, hogy a kerület legmocskolódóbb weboldala lett.

  24. ... szerint:

    csepeli még mindig teljesen idióta.
    a programot én már augusztusban megtaláltam a postaládában bedobva, de láttam fent a helyi fidesz honlapon is (http://csepel.fidesz.hu/?p=1652), aminél a dátum augusztus 15.

    szerintem nem csak nekem volt bedobva, hanem csepeli és Szenteczky is kaptak belőle, ha Csepelen laknak.

  25. Gigi szerint:

    A gerincúttal kampányolni vicces, mert ha most építik (nézzétek meg a földhalmokat!), akkor nyilván az új polgármesteri éra alatt fog befejeződni az építése… És az emberek ezt benyelik!

  26. Gigi szerint:

    Amúgy maguk a válaszok nincsenek megnyirbálva, a bevezető és lezáró (minősítő) megjegyzések azonban valóban hiányoznak… Hogy ez így korrekt-e? Szerintem nem, de inkább az olvasók döntsék el…

  27. "*" szerint:

    A csatornázás pedig fővárosi feladat, nem kerületi…

  28. ... szerint:

    persze, mert csepeli itt mocskolódik.

  29. Gigi szerint:

    A km-ekről: teljesen reális az évi 30.000, csak az állítja az ellenkezőjét, aki soha nem vezetett céget (és autót). Félreértés ne essék: nem SZJ-t védem, de ez a piszkálódás már több mint dedós…

  30. Hugi szerint:

    Gigi! Belvárosi munkahellyel, vidéki családdal harmadennyi se jön ki nekem. Szenteczkynek 1500 méterre van a munkahelye.

  31. csepeli szerint:

    Előzetes a csepel.info holnapi cikkeiből:

    – Zámbó Jimmy nem is úgy halt meg, nyilatkozta Hulé Éva
    – Németh Szilárd sajtótájékoztatót tartott a rendőrkapitányság előtt az MSZP-s mutyikról
    – Tabáni István meg van hatódva
    – Szenteczky János közpénzből 3000 méter budipapírt használt el a Csevak vécéjében
    – Lerobbant egy busz, jelenti Mr Gabee. Fénykép 2009 nyaráról.
    – Tarlós István okos és szép ember
    – Hagyó Miklós elrontotta a gyomrát az előzetesben

  32. Gigi szerint:

    csepeli,

    olvasd el a Fidesz programját, a CSÚ múlt pénteki száma lehozta! Igaz, hogy hamis csatornázást ígérni, mert – a gerincúthoz hasonlóan – az az uniós projekt (COL4) most van elindítva, de a program (mint ígérethalom) létezik…

  33. grün szerint:

    Múltkor valaki soknak találta az öreg JAWA-mal 38 év alatt megtett 257 000 km-t!
    Akkor most, hogy is van ez???!

  34. Gigi szerint:

    Hugi, viszont Te valószínűleg csak bemész a munkahelyedre a reggeli órákban, és valamikor délután/este hazamész onnan… Egy vállalatvezető munkaköre nem ilyen!

  35. csepeli szerint:

    Gigi: Én nem a Fidesz programjáról beszélek, hanem Németh Szilárd polgármesteri programjáról.

  36. Gigi szerint:

    Ez egy mocskos kampány, szót sem érdemes fecsérelni rá… Mert még ha a budipapírral is találnak meg, és nyíltan válaszolsz is, azt is ki-ki másképp tálalja! 🙁

  37. csapos szerint:

    Maximálisan egyetértek Ábel Attilával, amikor azt írja, hogy
    “Ha lehet egy tanácsom: SOHA ne becsülje le az ellenfelét!”

    Lehet nekem is egy tanácsom? SOHA ne fenyegesse ellenfelét!

    Mire jó ez, kinek jó ez?

  38. Gigi szerint:

    csepeli,

    nem mindegy, hogy a pm-jelöltnek vagy a támogató pártjának van programja?
    Persze – olvassuk buzgón – ” ?! “-nek sem mindegy, de kérdem: miért nem?

  39. csepeli szerint:

    Gigi: Miért tőlem kérdezed? Kérdezd ” ?! “-t!

  40. Gigi szerint:

    csapos,

    kinek is jó? Nos, akiknek az az érdeke, hogy a világ(unk) kiforduljon önmagából, mert a zavarosban lehet halászni…

  41. Gigi szerint:

    ” ?! ” újabban szóra sem méltat. Persze ez még mindig jobb, mintha agitátornak hívna. 🙂

  42. Hugi szerint:

    Belvárosi munkahellyel (nem 1500 m), vidéki rokonlátogatással harmadannyit nem megyek, mint Szenteczky!

  43. Királyerdei szerint:

    Már megint összegyűltek a bolsik vonyítani szentecki védelmére,mint dögszagra a legyek.

  44. Tömb-bizalmi szerint:

    Na de emberek, a munkaszerződése szerint; ha nem kell útinaplót vezetnie,akkor átalányt állapítanak meg. Ez lehet 2000 km is.Bár ezt csak saját gépkocsinál szokták.Tényleg akkor meg nem értem,amit válaszolt az ennek ellentmond.
    Ha hivatali gépkocsi akkor ott a benzinkártya:
    (http://www.csevak.hu/uploads/Documents/kozadat/Athuzodo_szerzodesek201007.pdf) ami segítségével tankol-de akkor nincs kilométer-gondolom valaki igazolja.
    Ha saját akkor tényleg vezetni kell a nyilvántartást,vagy átalány van?
    Rosszul látom?

  45. schneider szerint:

    Én bizalmas forrásból arról hallottam, hogy a kifogásolt lakáskiutalások valójában nemzetbiztonsági érdekeket szolgáltak. A szakszolgálatok kérték a csepeli önkormányzat és a vagyonkezelő elsőszámú vezetőinek a segítségét, hogy tanúvédelmi program keretében el tudjanak helyezni kiemelten védett személyeket. A papíron Császár Mihály volt csepeli rendőrfőnök által bérelt önkormányzati lakást is ilyen személyek lakták korábban. Minden érintettel büntetőjogi felelősség terhe mellett titoktartási nyilatkozatot írattak alá, ezért nem fedhetik fel az igazságot.

  46. Gigi szerint:

    Új szín a palettán…

  47. Gigi szerint:

    Hugi, megismétlem: viszont Te valószínűleg csak bemész a munkahelyedre a reggeli órákban, és valamikor délután/este hazamész onnan… Egy vállalatvezető munkaköre nem ilyen!

  48. Gigi szerint:

    Tömb-bizalmi,

    én egyéni vállalkozóként fizetek cégautóadót (átalányt), mégis kell útnyilvántartást vezetnem… Egy zrt.-nél hogy van ez?

  49. "*" szerint:

    Én meg úgy hallottam, hogy Szenteczky sokszor már reggel 6-tól bent volt az irodájában és nem egyszer késő este is lehetett bent Vele találkozni. Haladéktalanul kivizsgáltatnám, milyen költséget jelent az a villanyszámla, amit a sötétedés után használt. Fűtött-e ilyenkor az irodában télen, használt-e légkondit nyáron. Kérem a csepel.infot szerezze meg ezen adatokat. Valamint ha ilyenkor járt WC-n akkor a wc lehúzásával, kézmosással stb. mennyi plusz vízszámlát kellett kifizetni miatta közpénzből?

  50. Tömb-bizalmi szerint:

    Gigi szerint:
    2010. szeptember 22., szerda – 12:55
    Kedves Gigi!
    Az én fönököm meg 1000 km után vesz fel általányt vagy mit -aztán az Apeh felé számolnak el vele. De én ehhez nem értek.De az biztos, hogy más a céges autó,meg a saját. Vagy most már nem vagyok biztos benne.

  51. Gigi szerint:

    Ha közpénzt herdáltak el valahol, ki kell derülnie, akárki is követte el (vö. akár kormánypárti, akár ellenzéki).
    De ha minden stimmel (lepapírozva), akkor minek megint sejtetéssel – mert ez semmi egyéb – szítani a kedélyeket?!
    Hja, bocs, kampány van…

  52. Hugi szerint:

    Csillag, akkor az napi három km. Hogy lesz abból 33 ezer?

  53. ÉBRESZTŐ!!! szerint:

    EMBEREK, ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!!!!!

    SZENTECZKY 2008-BAN 1 MILLIÓ FORINTOT VETT FEL A CSEVAKTÓL BENZINRE.

    Ez csepeli, vöröscsillag, zed, meg az összes többi komcsi szerint normális, de vajon a csepeli munkásemberek szerint is minden rendben van ezzel???

    MONDJUK EL MINDENKINEK, ÉS MAJD ELDÖNTIK!

  54. " ?! " szerint:

    Itt látható a csepeli MSZP-sek által 16 év alatt felhalmozott negatív hagyaték:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

    A fentebb felsoroltakra adjatok magyarázatot MSZP-s agitátorok!

  55. " ?! " szerint:

    A Csepeli MSZP hagyatékát képező adósság összetétele a 2010. augusztus 31-én kelt polgármesteri jelentésben közölt adatok figyelembevételével:

    1.) A költségvetési hiány (a II/4. pont szerint) 3 milliárd 808 millió Ft.
    (Feltéve, hogy ezt az összeget az mszp-sek a szeptember 23-i képviselő-testületi ülésen nem emelik 4 milliárd Ft fölé.)

    2.) A Csepeli Önkormányzat tartozása a Fővárosi Önkormányzat felé (a II/3. pont szerint) 1 milliárd 556 millió Ft.

    3.) Az Önkormányzat jelenlegi hosszúlejáratú hiteltartozása (a III/2. pont szerint) 1 milliárd 392 millió Ft.
    (Ennek a hitelnek az érdekessége az, hogy a fennálló hiteltartozás részét képezi az első Orbán-kormánytól a Széchenyi-terv keretében kapott állami támogatással 2002-ben és 2004-ben épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez önkormányzati önrészként felvett hitel is.
    Ez azt jelenti, hogy fideszes kormány támogatásával megépített önkormányzati bérlakások önkormányzati önrészéhez felvett hitelt is az új (valószínűleg fideszes) önkormányzatnak kell visszafizetni, miközben ennek a 116 lakásnak a megépítésével dicsekedett a Csepeli MSZP már a 2006-os választások előtt is, és jelenleg ezzel dicsekszik a szórólapján Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt is.)

    4.) Az Önkormányzatnak (a III/2. pont szerint) a hosszú és rövidlejáratú hitelek után a 2010. év végén 425 millió Ft kamatot kell fizetni.

    A fentiek együtt összesen 7 milliárd 182 millió Ft olyan kötelezettségeket (adósságot) jelentenek, amelyeket az új önkormányzatnak kell a következő években megfizetni.

  56. " ?! " szerint:

    Tájékoztatás a csepeli mszp-sek költségvetési-hiány növelési szándékáról:

    A ciklus utolsó képviselő-testületi ülésén (szeptember 23-án) tíz nappal a választások előtt, a Képviselő-testület MSZP-s többsége a kerület költségvetési hiányát, a polgármesteri jelentés II/4. pontjában közölt 3 milliárd 808 millió Ft-ról, a 177. számú előterjesztés elfogadásával a jelenleginél is magasabbra szándékozik emelni.

    Az alábbiakban idézem az előterjesztéséhez Halmos Istvánné Városgazdálkodási ágazatvezető által leírt észrevételt:

    “A módosítás eredményeként az önkormányzat költségvetésének hiánya 3,8 milliárd Ft fölé emelkedik.
    Ilyen nagyságú hiány mellett alig tudja az önkormányzat az alapvető feladatainak a finanszírozását megoldani, mivel azok ütemezett folyamatos kiadást jelentenek, a nem kötelező feladatok tekintetében pedig olyan kényszerpályán van az önkormányzat, hogy a kifizetéseknek általában azonnal és egyösszegben kell eleget tenni.
    A javaslat elfogadása esetén a költségvetés hiánya megközelíti a 4 milliárd forintot.”

    MSZP-sek! Ne nekem, hanem a Városgazdálkodási Ágazat vezetőjének higgyetek!

  57. demokrata szerint:

    Ébresztő! elolastad Szenteczky válaszát? hogy havont vontak tőle pénzt az autóhasználathoz? Fél millió forintot fizetett ki 2008-ban. Mit hazudoztok itt össze-vissza?
    És utána néztetek már annak, hogy fideszes vagyonkezelők mennyit költenek közpénzből autóra? Várnék egy más kerületekkel, településekkel történő korrekt összehasonlítást.

  58. D-arkangyal szerint:

    csepeli szerint:
    2010. szeptember 22., szerda – 12:04

    “A Csepel.info sok ötletemet, javaslatomat megfogadta, és igazi sikertörténet lett. ”

    Már amennyiben sikernek lehet tekinteni azt, hogy a kerület legmocskolódóbb weboldala lett.

    csepeli.
    Beszéljünk a TE BŐRÖDRŐL!!!!!
    Te (ha dolgozol hivatalosan valahol – és nem a Csevakban vagy igazgatócska), mennyi idő alatt keresel meg annyi pénzt (ami felhasználható benzinre), mint amennyit a Szenteczky elköltött??????

    Írják, hogy 2008-ban 1milliót vett fel. Akkor?!
    Az majdnem 2millió forint 2év alatt!!!!!
    Te mennyi idő alatt raksz félre 2milliót??????
    Szenteczky sem a saját vagyonából tankolt. Ezt mind Én tőlem, meg Te tőled, meg a többi választópolgártól vette el!!!!!

  59. " ?! " szerint:

    Az MSZP-s polgármester jelölt extrém választási programjának az anomáliái:

    Szenteczky János az MSZP polgármester-jelöltje a Csepel újságban leközölt választási programjában leírtakkal ismét birkáknak nézte a csepeli választókat, és a választók tévedésbe ejtésével Szenteczky és a Csepeli MSZP ismét csalásra készül.

    (A Btk. szerint csalást az követ el, aki másokat tévedésbe ejt, tévedésben tart.)

    Szenteczky a választók tévedésbe ejtése céljából, a Csepel újságban közzétett programjában az alábbi teljesen megalapozatlan hazug választási ígéreteket tette:
    (Az idézett ígéretek után zárójelben olvashatók a kérdéseim és megjegyzéseim.)

    1.) „Ha megtisztel a bizalmával, több munkahelyet biztosítunk a kerületnek.”
    (Szenteczky elfelejti, hogy a munkahelyteremtés nem önkormányzati feladat, csak legfeljebb az MSZP-s gyűjtőhelyen a Csevaknál és a hivatalokban, de Csevak 9 igazgatójának a létszámát és a hivatali apparátust nem növelni, hanem csökkenteni kell.)

    2.) „Olyan kerületben élhetünk, ahol a kisgyermekes anyukák is tudnak majd munkát vállalni.”
    (Szenteczky figyelmen kívül hagyja, hogy éppen az MSZP-s önkormányzati vezetés zárt be több bölcsődét és óvodát Csepelen, ezért a kisgyermekes anyukák nem tudják bölcsődébe és óvodába adni a gyermekeket, továbbá figyelmen kívül hagyja, hogy a munkahelyteremtés nem önkormányzati feladat, és hogy az új önkormányzatnak nem lesz pénze újabb gyermeklétesítmények létesítésére.)

    3.) “Azonnal sűrűbb járőrözéssel biztosítjuk majd kerületünk nyugalmát.”
    (Szenteczky figyelmen kívül hagyja, hogy a rendőrség nem önkormányzati alárendeltségben működik, és ezért nincs beleszólása sem a rendőrség létszámába, sem a járőrözési rendjébe.
    Bár lehet, hogy Szenteczky további önkormányzati bérlakások ingyenes tulajdonba adásával tervezi megszerezni a befolyást, mint ahogy Császár Mihály rendőrkapitány esetében tették. )

    4.) “Azonnal csökkentjük a helyi vállalkozók adó- és bürokratikus terheit.”
    (Szenteczky figyelemen kívül hagyja, hogy az adózásrendjét és az adózás mértékét – a helyi adók kivételével – nem az önkormányzat, hanem az országgyűlés határozza meg.)

    5.) “A Csepel Művek területén új városnegyedet építünk saját hajóállomással.”
    (Szenteczky figyelmen kívül hagyja, hogy:
    – a CsM területe ipari létesítményekkel beépített terület, ezért ott lévő építmények bontási költsége, valamint a terület talajmentesítési költségei miatt rendkívül gazdaságtalan lenne ott új városnegyedet építeni;
    – a CsM területe sok tulajdonos privatizált magánterülete, amelynek fejlesztési irányányáról nem az önkormányzat, hanem tulajdonosok jogosultak dönteni;
    – az új önkormányzat üres kasszát fog átvenni az MSZP-s elődöktől (mert az önkormányzati vagyon eladásából származó bevételeket Szenteczky és elvtársai eltapsolták), ráadásul az üres kassza mellé kb. 7 milliárd Ft adósságot fog örökölni az új önkormányzat;
    – a kerület jelenleg lakott területein hiányzik kb. 45 km közcsatorna, valamint kb. 50 km szilárd útburkolat, kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna, a gerincút, az teherforgalmi elkerülő út, stb., és ezeknek elsőbbséget kell élvezni a jelenleg lakatlan CsM terület lakóterületté alakításával szemben;
    – elsőbbséget kell élvezni a lakatlan CsM terület lakóövezetté fejlesztésével szemben, a többezer ember által lakott Háros belterületbevonásának, lakóövezeti átsorolásának, a terület alatti vízbázis megvédését szolgáló csatornázásnak, és a hiányzó egyéb közművek kiépítésének, azaz, az ott élők életkörülményeinek javításának;
    – szintén elsőbbséget kell élvezni az ipari létesítményekkel beépített CsM terület lakóövezetté fejlesztésével szemben, a beépítetlen észak-csepeli terület fejlesztésének annak ellenére, hogy az észak-csepeli területre előirányzott városrészen szükséges önkormányzati bölcsőde, óvoda, iskola, orvosi rendelő, stb. építéséhez és a városüzemeltetési feladatok ellátásához sem áll rendelkezésre pénzügyi fedezet, mert a területért kapott pénzt az MSZP-s önkormányzat Szenteczky tevékeny közreműködésével elköltötte.)

    6.) “A fiatalok akár már jövőre korszerű sportolási lehetőségekkel élhetnek: extrém sport park épül.”
    (Az extrém gondolkodású Szenteczky nem árulja el, hogy hol élhetnek jövőre a fiatalok tömegesen korszerű sportolási lehetőségekkel.
    Talán a kerület határán és hatáskörén kívül, úgy ahogy jelenleg is, mert a tömegsport támogatása Csepelen a fővárosi kerületek között az egyik legalacsonyabb szinten van?
    Szenteczky elfelejti, hogy az extrém sportokban való részvétel nem a tehetségtől, hanem a pénztárca vastagságától függ, és azon túl, hogy nem szolgálja a fiatalok fejlődését, az egyes szegényebb sorsú fiatalok az extrém sport műveléséhez szükséges pénzt bűncselekmény útján szerzik meg. Hasonlóan mint a kábítószer függő személyek.
    Tehát kimondható, hogy Szenteczky ötlete csak a sok pénzzel rendelkezők érdekét szolgálná, miközben az extrém park megvalósítására valószínűleg közpénzt költene.)

    7.) “A közterületeken és közintézményekben ingyenes internet várja az odalátogatókat.”
    (Szentecky programjából nem derül ki, hogy miféle közterületeken, és milyen intézményekben? Azt sem írja, kinek az eszközeivel, és főleg miből finanszírozva? Csak nem a jelenlegi MSZP-s önkormányzattól örökölt 7 milliárd Ft adósságból akarja ezeket finanszírozni?
    Szentecky elfelejti, hogy 7 milliárd Ft-ot nem Csepelnek fizetik, hanem Csepel fizeti a hitelezőknek.)

    8.) “Az idős és mozgási nehézségekkel küzdő polgároknak ingyenes közlekedési lehetőséget biztosítunk saját gépjárműparkkal.”
    (Szentecky nem határozza meg, hogy hány éves kortól, továbbá, hogy milyen mértékű mozgáskorlátozottság esetén, valamint kinek a „saját” gépjárműparkjával, és főleg milyen forrásból finanszírozva, ezért ez az ígéret különösen arcátlan szavazatvásárló hazugság az idősekkel és a kiszolgáltatott helyzetű mozgáskorlátozottakkal szemben.)

    A fentiekből bárki megállapíthatja, hogy Szentecky vagy nem tudja, hogy miről beszél., vagy ha tudja, akkor az MSZP-re jellemzően ismét arcátlanul hazudik és tévedésbe próbálja ejteni a csepeli választókat.

  60. " ?! " szerint:

    Az 1,1 milliárd Ft-os (1.100 millió Ft-os) Csepeli MSZP-s hazugság története:

    Borka-Szász Tamás a Csepeli MSZP volt frakcióvezetője, a 14. evk. képviselő-jelöltje, egyben Szenteczky János egyik szószólója, az MSZP-s Szenteczky János polgármester-jelölti bemutatása céljából a Csepp Tv által leadott kampányfilmben, a Tóth Mihály polgármester által hivatalosan kiadott részletes jelentésben leírtakkal szemben azt állította, hogy:
    “az északi-pénzből jelenleg még rendelkezésre áll a fejlesztésekre közel 5 milliárd Ft”!!!

    Borka-Szász fenti állításával szemben a polgármesteri hivatalos jelentésben az olvasható, hogy “az északi bevételből feladattal lekötött, de még el nem költött összeg 2010. június 30-án 3.900 millió forint volt”. (Azaz, az északi-bevételből június 30-án még 3,9 milliárd Ft volt az önkormányzat számláján.)

    Ha Borka-Szász állítása igaz, akkor a Tóth Mihály polgármester hazudott és neki kell felelni a hamis adatközlésért.
    A Csepeli MSZP-nek pedig az október 3-i választások után el kell számolni a két szám különbségként mutatkozó 1,1 milliárd Ft északi-pénzzel! (Azaz, 1.100 millió Ft-tal!)

    Ha viszont a Polgármester hivatalos jelentésében leírt szám felel meg a valóságnak, akkor kijelenthetjük, hogy Borka-Szász Tamás MSZP-s képviselő-jelölt nézte ismét birkának a csepeli választókat az 1,1 milliárd Ft (azaz, 1.100 millió Ft) összegű hazugsággal, és ezért neki kell felelnie.

  61. CsakCsepel szerint:

    Minden politikus hazudik, sőt.. minden ember, nem tudom ezen mi a meglepő. Ahelyett, hogy valaki ilyen balhülyeségeket gyűjtene és írná le inkább tegyen valamit, de nem tud, mert nem alkalmas az életre, abból él, hogy másokat figyelget és szidja őket. Semmivel sem jobb. Inkább menne ki mindenki csepel utcáira és szedné össze a szemetet, vagy legalább ne dobja el. Nemcsak abból áll a kerület élete, hogy szidjunk mindenkit, hanem hgoy tegyünk érte valamit. Attól, hgoy emgy itt is a szájkarate, hogy melyik párt a jobb, attól nem lesz jobb semmi, mert az összes hazudik.

  62. Öreg halász szerint:

    CsakCsepel: kérdezd meg Szenteczkyt, hogy miért ilyen szemetes Csepel. Neki tudnia kell, ő a felelős.

  63. CsakCsepel szerint:

    Ő IS felelős, meg az a sok ember, aki eldobja a szemetet.. nem csak másokat lehet érte hibáztatni, előbb mindneki nézzen magába és ha teljesen tiszta a lelkiismerete, akkor kérdőre vonhat másokat.. addig nem.

  64. Öreg halász szerint:

    Értem, akkor nincs felelős. Tudod, más országokban is vannak szemetelős emberek, de mégis vannak olyan országok és települések (itthon is) amelyek nem szemetesek.

    Akkor ez csak a véletlen műve lehet?

  65. CsakCsepel szerint:

    Te érted amit írok? Mindenki felelős, aki eldobja és akinek a dolga, hogy tisztán tartsa a kerületet az is. Más országokban kevesebb az oylna tapló ember, aki csak úgy eldobja a szemetét. Egy szóval nem modntam, hogy nem hibás..

  66. TI szerint:

    Mindenki a saját zsebére legyen nagyvonalu. A közpénz nem azt jelenti, hogy számolatlanul költhetem, ha a közelében vagyok és magamnak döntöm el, hogy mennyit költök belőle. Ugye ezzel Szenteczky úr is egyet ért. Tehát nem kell megsértődni azon, ha ezzel el kell számolni és kérdésekre kell felelni.

  67. CsakCsepel szerint:

    Természetes, hogy mindenkinek joga tudni, hogy mit kezdenek a pénzével, de ezzel a bejegyzésssel most boldogabb lettél, vagy okosabb? esetleg tisztább lett csepel? Sajnos nem. Nem lehet bízni a politikusokban, a népnek kell szebbé tenni a környezetét és sajna minden mást is.

  68. Gigi szerint:

    TI,

    szerintem elszámolt és felelt – itt mégis úgy tálalták, mintha nem tette volna, mintha még mindig gyanús lenne… (épp mint a vitakihívás feltételeinek eleget téve, és mégse)

  69. Királyerdei szerint:

    Kell a pénz a Vörös Segélybe,annyi ár a lebukott tolvaj komcsi.
    Már itt is?:
    “Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a rendőrség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) gazdasági tevékenységével kapcsolatban, egyelőre ismeretlen tettes ellen – értesült több forrásból az MTI. Az MTI hatósági forrásokból úgy tudja, a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt több olyan szerződéssel kapcsolatban is vizsgálódik, amelyet a katasztrófavédelem korábbi két vezető munkatársa kötött az elmúlt években. A gyanúsnak vélt szerződések az OKF főigazgatójának, Tatár Attilának leváltása után, az állami szervezetek gazdasági tevékenységének átvilágítása során kerültek elő.

    Bakondi György vezérőrnagy, az OKF július 1-jével kinevezett főigazgatója több állománygyűlésen is utalt a szerveztetnél tapasztalható szakmai és személyi feltételek romlására, a morális gondokra, valamint a szervezet ez évi költségvetésben lévő “komoly problémákra”. Mindezekért az elmúlt nyolc év kormányzatát és az OKF akkori vezetését hibáztatta.

    A vezérőrnagy nyilatkozataiban többször is megemlítette, hogy az OKF-nél a feltételek súlyos hiánya és az örökös megszorítások ellenére értelmetlen külföldi utazások, gépkocs-ivásárlások történtek, és tanácsadói szerződések köttettek. Utóbbiak közül egy 400 millió forintos, “menekülőkámzsáról” szóló szerződést említett, amelyeket a Paksi Atomerőmű térségében élő emberek kapnák meg egy esetleges katasztrófahelyzetben. A főigazgató akkor azt mondta: a szerződéskötés felveti a korrupció gyanúját. Közölte: mindezek ismeretében átvilágítja az OKF elmúlt nyolc évi tevékenységet.

    Az MTI információ szerint a SEVESO II. uniós jogszabály hatálya alá tartozó 20 veszélyes vegyi üzem környezetében telepített Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) megvalósításával kapcsolatban is vizsgálódik a rendőrség. A riasztórendszert, amelyet elsőként 2007 márciusában Borsod megyében építettek ki, az ország nyolc megyéjében és a fővárosban kell kialakítani. A teljes lefedettség 2012-re várható, és a beruházás összköltsége bruttó 7,2 milliárd forint.

    A tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet vezetőjét, Tatár Attila altábornagyot június 30-án mentette fel beosztásából Pintér Sándor belügyminiszter, és az OKF élére július 1-jei hatállyal Bakondi Györgyöt nevezte ki, aki 2000. január elsejétől, az OKF létrehozásától 2002. december 9-ig irányította a szervezetet. A belügyminiszter aznapi hatállyal szintén felmentette beosztásából Muhoray Árpád polgári védelmi vezérőrnagyot, a veszélyhelyzet-kezelési főigazgató-helyettest, valamint az addigi gazdasági főigazgató-helyettest, Kivágó Tamást. Muhoray Árpád azóta az OKF Oktatási Központjának vezetője lett.

    MTI”

  70. Miska72 szerint:

    zed ez a cikk nagyon sz@r volt! Van Benne MASZOPot is! érintő kiadások 🙂 🙂 🙂

  71. Csepel-sziget szerint:

    “Szerény” életvitelt folytatott a a polgármester-jelölt Úr! 400 ezres alapbér, 1 milkó benzinpénz, mindenféle jogcímen, polgármesteri jóváhagyással felvett prémiumok (szintén milliós tétel)…

    De sajnálom szegényt, hogy életében csak egyszer volt vitorlázni…

  72. Csepel-sziget szerint:

    A legnagyobb, hogy hogy megvannak sértődve, ha valaki firtatja, merre jártak közpénzből. Sokért nem adnám, ha láthatnám, hogy napra pontosan mikor mennyit furikázott. Kár, hogy nem a menetleveles módszert kellett használnia.

  73. lolka szerint:

    CsakCsepel szerint:
    2010. szeptember 22., szerda – 15:26
    “Inkább menne ki mindenki csepel utcáira és szedné össze a szemetet, vagy legalább ne dobja el.”
    -Meg tudnád mondani kb mennyi szemetes van Csepel utcáin ki helyezve? A sétáló és Áruház-tér nem ér, mert ott van. A sok reklám kifüggesztő tábla helyett tudod, inkább szemeteseket kellett volna kirakni, csak az biztos jobb üzlet volt valakinek. Igaz ez városi téma, de ha szelektíven szemetelek mi a büdös francér emelkedik a szemét díj állandóan a kuka félig sincs amikor viszi az autó…Miért látok most szeptemberben olyan utcát ahol még a tavalyi falevél rohad?- Ja mert az emberek nem mennek ki takarítani, vagy mert le mert hullani a falevél…Ha minden rendben menne nem lenne szidva senki és senkit nem érdekelne, hogy ki mennyit kocsikázik…( azért ennyi km mellett, hogy lehet a munkát, a “helyit” elvégezni)…

  74. lolka szerint:

    VAN ITT AZ INFON OLYAN VALAKI AKI ÉRT AZ ÚTÉPÍTÉSHEZ? FURCSÁLLOM, HOGY A POSZTÓGYÁR-Ú ÉS KARÁCSONY KÖZÖTTI “GERINC” (RÖHEJ) ÚT ÉPÍTÉSÉNÉL NEM LÁTTAM, HOGY AZ EREDETI TALAJRA KERÜLT VOLNA ALAPOZÁS ÉS MÁR A SZEGÉLY KÖVEKET CSINÁLJÁK. ÚGY EMLÉKSZEM SZOKTAK VALAMI ALAPOZÁST CSINÁLNI SÓDER, ZÚZOTTKŐ STB. Vagy ezután fogják mélyíteni a nyomvonalat és meghordják alapozó anyaggal, de már a csatorna szemek ott vannak a szegély betonozódik…(lehet hogy valami bóvli út lesz alap nélkül??…

  75. Királyerdei szerint:

    Lolka!
    Néhány éve írtam,hogy a Királyerdőben a lehengerelt homokra tették rá az aszfaltot.
    A járdákon a gyökerek már fel is nyomták.

  76. Jobb Csepelért szerint:

    Királyerdei!

    Ezt én is tapasztaltam jó néhány alkalommal.

  77. Királyerdei szerint:

    A baj ott van,hogy oda sem tettek alapot,ahol átmenő kamionforgalom van.
    Pl.Martinász utca.

  78. codec szerint:

    Szegény Gigi!
    Még mindig a vitáért zokog!
    Javaslom a gazdájának, hogy ismerje el a vita kezdeményezéséért tett erőfeszítéseit, csak felejtse már el! Olyan szánalmas.

    Üljetek össze egy baráti körben és érezzétek jól magatokat. Punktum.

  79. lolka szerint:

    Királyerdei szerint:
    2010. szeptember 22., szerda – 18:43
    -Azt az eljárást mondják portalanított földútnak. Kis forgalomnál kis súlyú járműveknél még jó lehet (persze, ha az ára is azt tükrözi)…
    De egy ilyen nagy forgalom és nagy súlyra (teher autók, kamionok) ott már húsz cm-n mérik az alapozást ami több rétegből szokott össze tevődni…
    -20-30cm alap (zúzottkő)
    -15-20cm víz áteresztő (sóder)
    -10-15cm beton (sóder folyami cement keverék)
    -aszfalt + kopóréteg…
    Valamikor nagyon régen az Erdősor utcát mintha így csinálták volna…

  80. Királyerdei szerint:

    Én láttam amikor a Martinászt csinálták.Beton az nem volt

  81. " ?! " szerint:

    Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt már írásban is terjeszti a hazugságait!

    A mi napon a postaládámba bedobták Szenteczky kampány füzetét, amelyben a Csepel újságban leközöltnél bővebb terjedelemben és különféle eltérésekkel írásba adta a polgármesteri programjában leírt hazugságokat.

    A programfüzetben leírt hazugságok közül kiemelkedik a füzet 6. oldalán leírt alábbi hazugság:
    „Az észak-csepeli területekért kapott mintegy 9 milliárd forintból még rendelkezésre álló közel 5 milliárd forintból a fejlesztéseket a jövőben úgy fogjuk végrehajtani, hogy maradjon forrás a kerület költségvetési hiányának a csökkentésére is.”

    Szenteczky fenti állításával szemben a Tóth Mihály polgármester által kiadott hivatalos jelentésben az olvasható, hogy “az északi bevételből feladattal lekötött, de még el nem költött összeg 2010. június 30-án 3.900 millió forint volt”.
    (Azaz, az északi-bevételből június 30-án még 3,9 milliárd Ft volt az önkormányzat számláján.)

    Ha Szenteczky állítása igaz, akkor a Tóth Mihály polgármester hazudott és neki kell felelni a hamis adatközlésért.
    A Csepeli MSZP-nek pedig az október 3-i választások után el kell számolni a két szám különbségként mutatkozó 1,1 milliárd Ft északi-pénzzel! (Azaz, 1.100 millió Ft-tal!)

    Ha viszont a Polgármester hivatalos jelentésében leírt szám felel meg a valóságnak, akkor Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt nézte ismét birkának a csepeli választókat az 1,1 milliárd Ft (azaz, 1.100 millió Ft) összegű hazugsággal, és ezért neki kell felelnie.

    Szentecky hazudozása túlmutat a fentebb leírtakon is, mert az arcátlanságban odáig ment el, hogy azzal hitegeti a választókat, hogy “a még rendelkezésre álló közel 5 milliárd forintból a fejlesztéseket a jövőben úgy fogjuk végrehajtani, hogy maradjon forrás a kerület költségvetési hiányának a csökkentésére is.”

    Ezzel a hazugságával elfedi, hogy az északi-területért kapott pénzből június 30-án meglévő 3,9 milliárd Ft az utolsó Ft-ig feladattal lekötött pénz volt, ezért abból újabb fejlesztéseket nem lehet végrehajtani, és abból költségvetési hiányt sem lehet csökkenteni.

    Az pedig a csodával lenne határos, ha a polgármesteri jelentésben közölt 3,9 millárd Ft-tal szemben igaz lenne a hazug Szenteczkynek az az állítása, hogy az északi-területért kapott pénz maradékából még közel 5 milliárd Ft áll rendelkezésre, ezért én már előre kijelentem, hogy Szenteczky 1,1 milliárd Ft (azaz, 1.100 millió Ft) értékű hazugsággal akarja félrevezetni a csepeli választókat.

  82. Királyerdei szerint:

    Csak szentecki?

    “Vádat emeltek a volt II. kerületi kapitánnyal szemben
    2010. szeptember 22., szerda, 16:55 • Utolsó frissítés: 7 órája
    Szerző: hvg.hu

    ——————————————————————————–

    Magánokirat-hamisítás és nagy értékre elkövetett készpénzfizetési eszközzel való visszaélés miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt II. kerületi rendőrkapitány, Hangyási Sándorral szemben – tudta meg a hvg.hu. A kapitány bűne az ügyészség szerint az volt, hogy szolgálati autóját a nyomozóknak átengedte, ő pedig a saját gépkocsijával intézte teendőit, és abba egy rendőrségi alapítvány által biztosított benzinkártyával tankolt.
    Hangyási Sándor ezredes vezetői megbízását idén január 20-án indoklás nélkül vonta vissza Bencze József országos rendőrfőkapitány. A Budapesti Nyomozó Ügyészség akkori tájékoztatása szerint a volt II. kerületi kapitánnyal szemben a sikkasztás gyanúja merült fel. A vádemelés azonban már okirat-hamisítás és nagy értékre elkövetett készpénzfizetési eszközzel való visszaélés miatt történt.

    Az eljárás alapját az adta, hogy a kapitány a II. kerületi Közbiztonsági Alapítvány üzemanyagkártyáját használta saját autója tankolásához. Hangyási Sándor, a hvg.hu-nak elmondta, valóban így volt, de azért, mert átengedte szolgálati autóját kollégáinak, hogy azzal menjenek teendőik elintézésére, ő pedig a saját tulajdonú gépkocsiját használta a munkájához.

    Megjegyezte, az iratismertetéskor kiderült, hogy a belső ellenőrzés, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata már 2009 májusában lekérte a tankolásainak a listáját, de akkor még nem, csak fél évvel később tett feljelentést vele szemben. „Már pedig, ha így volt, akkor már májusban, azaz a bűncselekmény észlelésekor meg kellett volna indítani az eljárást” – hangsúlyozta a volt rendőri vezető.

    Úgy gondolja, a történtek háttere az lehetett, hogy a sikkasztás bűncselekménye tárgyában, amivel indult az ügy, 200 ezer forint az a határérték, ameddig mediációra lehet vinni a dolgot. Vagyis a kár megtérítése esetén a büntetőeljárás megszűnik. A nagy értékre elkövetett készpénzfizetési eszközzel való visszaélés értéke végül 600 ezer forint lett.

    „Pedig senkinek, sem az alapítványnak, sem az üzemanyagkártyát biztosító Molnak sincs kára” – jegyezte meg Hangyási Sándor, hozzátéve, hogy az okirathamisítás abból származik a hatóság szerint, hogy a kártya átvételét a Mol kérésére látta el a rendőrségi helyett az alapítványi pecsétnyomóval.

    A volt kapitány kreált ügynek tartja a vele szemben kezdeményezett eljárást. Megjegyezte, ugyanezekkel az aláírásokkal a II. kerületi kapitányság élén eltöltött 13 éve alatt nagyon sok millió forintot kalapozott össze, de akkor ez senkit sem bántott.

    Cs. B.”

    Hull az elvtárs mint a légy…..

  83. bavaria szerint:

    Úgy látom egyesek még mindig görcsölnek attól való félelmükben ,hátha nem győz a fidesz és akkor a nagyfiúk eldádázzák őket. Pedig áll a zászló kár fröcsögni.

    A döglött oroszlánba rugdosás meg inkább gusztustalan mint hősies.

    Jaj annak a fideszesnek akinek ezek után közpénzen lesz szolgálati kocsija és elszámol majd harmincezer kilométert évente!

    Ilyen nyilas dumával nem lesznek népszerűek senki előtt.

    Hülyeség arról polemizálni hogy Szenteczky szolgálati kocsival volt e vitorlázni.
    A Jól értesült mszp belső informátor már májusban jelentette volna és ez már akkor lett volna téma.
    És azért nem jelentette mert nem azzal volt.

    De esetleg meg lehetne említeni valamit a várható fényes jövőről?
    mikor szottyanunk már bele a kánaánba?

  84. codec szerint:

    Ki tehet arról, hogy hívei ” döglött oroszlánnak” minősítik a szocialistákat? Ők maguk.
    Ezt ki kellett érdemelni! És mindent meg is tettek, hogy szembe menjenek az állampolgárral – felsőbb érdekek szolgálatában.

  85. " ?! " szerint:

    Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt már írásban is terjeszti a hazugságait!
    (Erre válaszoljon kedves Szenteczky úr, ha tud!)

    Tegnap a postaládámba bedobták Szenteczky kampány füzetét, amelyben a Csepel újságban leközöltnél bővebb terjedelemben és különféle eltérésekkel írásba adta a polgármesteri programjaként leírt hazugságokat.

    A programfüzetben leírt hazugságok közül különösen kiemelkedik a füzet 6. oldalán leírt alábbi hazugság:

    „Az észak-csepeli területekért kapott mintegy 9 milliárd forintból még rendelkezésre álló közel 5 milliárd forintból a fejlesztéseket a jövőben úgy fogjuk végrehajtani, hogy maradjon forrás a kerület költségvetési hiányának a csökkentésére is.”

    Szenteczky fenti állításával szemben a Tóth Mihály polgármester által kiadott hivatalos jelentésben az olvasható, hogy “az északi bevételből feladattal lekötött, de még el nem költött összeg 2010. június 30-án 3.900 millió forint volt”.
    (Azaz, az északi-bevételből június 30-án még 3,9 milliárd Ft volt az önkormányzat számláján.)

    Ha Szenteczky állítása igaz, akkor Tóth Mihály polgármester hazudott és neki kell felelni a hamis adatközlésért.
    A Csepeli MSZP-nek pedig az október 3-i választások után el kell számolni a két szám különbségként mutatkozó 1,1 milliárd Ft északi-pénzzel! (Azaz, 1.100 millió Ft-tal!)

    Ha viszont a Polgármester hivatalos jelentésében leírt szám felel meg a valóságnak, akkor Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt nézte ismét birkának a csepeli választókat az 1,1 milliárd Ft (azaz, 1.100 millió Ft) összegű hazugsággal, és ezért neki kell felelnie.

    Szenteckynek ez a hazugsága azonban túlmutat a fentebb leírtakon is, mert az arcátlanságban odáig ment el, hogy azzal hitegeti a választókat, hogy:

    “A még rendelkezésre álló közel 5 milliárd forintból a fejlesztéseket a jövőben úgy fogjuk végrehajtani, hogy maradjon forrás a kerület költségvetési hiányának a csökkentésére is.”

    Ezzel a hazugságával elfedi azt a tényt, hogy az északi-területért kapott pénzből június 30-án meglévő 3,9 milliárd Ft az utolsó Ft-ig feladattal lekötött pénz volt, ezért abból újabb fejlesztéseket nem lehet végrehajtani, és abból költségvetési hiányt sem lehet csökkenteni.

    Az pedig a csodával lenne határos, ha a polgármesteri jelentésben közölt 3,9 millárd Ft-tal szemben igaz lenne a hazug Szenteczkynek az az állítása, hogy az északi-területért kapott pénz maradékából még közel 5 milliárd Ft áll rendelkezésre, ezért én már előre kijelentem, hogy Borka-Szászhoz hasonlóan, Szenteczky 1,1 milliárd Ft (azaz, 1.100 millió Ft) értékű hazugsággal akarja megtéveszteni a csepeli választókat.

  86. Gigi szerint:

    bavaria,

    jól szóltál…

  87. Királyerdei szerint:

    Gigi!
    Magadat is minősítetted.
    Talán te meg tudnád ezt magyarázni:

    “Jaj annak a fideszesnek akinek ezek után közpénzen lesz szolgálati kocsija és elszámol majd harmincezer kilométert évente!

    Ilyen nyilas dumával nem lesznek népszerűek senki előtt.”

    “Nyilas duma”????

    Az mi?”Aki nincs velünk,az nyilas?”

    A hülye csak hülye marad bármelyik nevét is használja itt.
    És ezesetben nem döglött oroszlánról,hanem döglött patkányról van szó,akik már 60 éve hazudnak,lopnak,gyilkolnak.Vétkesek közt cinkos aki néma,de aki melletük beszél,ugyanolyan vétkes lesz.

  88. Gigi szerint:

    Királyerdei,

    megmagyarázom, bár a prekoncepciód már kész: a nyilas dumát nem szó szerint kell érteni, hanem a félrevezető szinonimájaként. bavaria hozzászólása azt ecsetelte, hogy előbb célszerű a saját portánk körül seperni, vagy legalábbis úgy seperni máshol, hogy előbb-utóbb a sajátunk körül is kell.

    Ha ebbe többet látsz bele, az csak merő rosszindulat.

  89. bavaria szerint:

    Jó , – jó , véres szájjal nyálcsorgatva acsarkodni nem nagy kunszt de mi van a fényes jövővel . ?
    kacagányos szentkoronás árvalányhajas nyomor
    semmivel nem lesz jobb mint a szegfűs, madaras.

    60 éve meg majd mindenki felmenője érintett volt.

    “Én becsületes vagyok nem vettek fel a jogi egyetemre .”mondta -annó -Hofi
    Akik meg ma praktizálnak és ama átkosban végeztek ne dumáljanak , mert hiteltelenek .

  90. bavaria szerint:

    A “mester ” nem tudom miről beszél, az átlagos közterhek a szoci érához képest
    15% al nőttek idáig.
    egy darabig lehet nem észrevenni ………de aztán,

  91. Királyerdei szerint:

    A “fényes jövőt” már ti ígéritek Rákosi óta.És mi lett belőle?
    Ti vertétek szét a “munkásosztályt”.Mert ma nincs proletariátus,nincs munkásosztály,
    nincs dolgozó parasztság,nincsenek gyárak.Ezt ti u.n. “kommunisták” csináltátok.
    És egyre többen vannak,akiknek bajszán nem billeg morzsa és nem jut kapanyél.
    És a ti kezetek véres,amit soha nem fogtok lemosni.

  92. grün szerint:

    Királyerdei!
    Most már póógárok vannak és demokrácia!
    Elég szarul megtérülő befektetés, de a fülkeforradalomban a nép, az Istenadta, felhatalmazta az elitet!
    Innentül már az Ű dóguk a morzsabillegetés és a kapanyél juttatás!

  93. Királyerdei szerint:

    Ti elvtársak akartok maradni és nem póóóógárok.
    És minél több lopott pénzzel a zsebetekben.

  94. grün szerint:

    A póógárok is elvtársak, hiszen elviszemmel viszonyulnak a dógokhoz, különösen a pénzhez!
    El is viszik amit lehet! Nagy az egyetértés mikor sajátjukról van szó! Olyankor nincsenek ideológiai viták!

  95. Ditte szerint:

    “kacagányos szentkoronás árvalányhajas nyomor
    semmivel nem lesz jobb mint a szegfűs, madaras.”- bavaria szerint.
    Ez fejlődés, hiszen nem állítja, hogy rosszabb lesz.

  96. Próbálommegérteni szerint:

    1. Csepel sajnos úgy el van maradva s lepusztítva, mint egy kerület sem (végigmenve rajta, mint egy időutazás)
    2. …tehát gerincút mióta is épül??! Szilárdék fogják lefölözni??! Mit is? Vagy másfél hét alatt el is készül? Munkát, fejtörést, kiadásokat! Azt fognak fölözni!
    3. Janika egy nem tisztességes ember…ezt csak az nem tudja Csepelen aki egy hete lakik.
    4. Orosz, Tóth, Podolák s társaik kb. annyit is érnek, mint amennyire nehéz volt Szenteczky-nek elsöpörni őket…rosszabb tehát lenne…de nem lesz! 😉
    5. Sok ember még itt is olyan vak, hogy ha ugrálnak is a fején s kong már, akkor sem fognak belátni dolgokat…vagy hát illatozni vélik a húsos fazekat…de eláruljuk: üres az a kondér!

    Üdvözlet

  97. bavaria szerint:

    Nem mintha lenne jelentősége ,
    de a rovat eredeti témájához visszatérve.
    Nem kell kimenni Csepelről ahhoz , hogy összejöjjön havi 1100 km és nem kell kimenni Budapestről ahhoz, hogy 3000 km futásteljesítmény/ hó .
    Én sem megyek kevesebbet.

    Inkább az a kérdés , hogy mi lenne olcsóbb egy önkormányzati cégnek ?

    Ha igaz amit itt egyesek leírtak akkor meg nem olvasták el saját írásukat.

    ha az érintett havi 40240 forintot fizet a járműhasználatért és kb 80 ezer forintot autózik el akkor nem nehéz kiszámolni hogy
    a havi k.b 3000 km / k.b 40000 Ft költség 13 ,3 Ft/ km sokkal kevesebb
    mintha menetleveles sofőrös szolgálati autója lett volna
    vagy Taxit használt volna / még a taxi 4 is 186 Ft/ km- ért hirdeti magát/ az pedig minimum 5,5 milló/ év.
    vagy saját gépkocsi átalányt számolt volna el. Ami manapság 100 Ft/ km felett van jócskán.

    Remélem a következő csevak igazgató csak vonalbérlet és kerékpár használatra lesz jogosult. És azt is menetlevélre.

    Próbáljunk meg tárgyilagosak lenni !
    Nem ez az a tétel amiért Szenteczkyt baszogatni kell !
    Van elég és ráadásul indokolt is ezen kívül.
    Ez csak arra jó hogy bizonyítsa a t vádaskodók pitiánerségét.

    Mert ugye az a feladat ,hogy kampányban minden hétre kell egy ügy .

    Ez igy bizony csak faszariság.

  98. Jeniszej szerint:

    “Nem, sem a vadászathoz, sem a vitorlázáshoz nincs köze! Bár nem Önre tartozik, de azért elmondom: a vadászvizsgámat 2008 végén szereztem meg, így vadászni is csak ez után járhattam. ”
    Ha- ha.
    Nevet a Faterom.
    Mikor és miből?
    Ki – hol szeretheti meg a vadászatot?
    Hát ott a Csevak irodában szerette meg az “elvtárs” a vadászatot?
    Előtte nem is járt vadászok között.
    Akiből vadász lett az tudja, hogy ez egy hosszú folyamat, míg valakiből vadász lesz.
    🙂

  99. zed szerint:

    Remélem Szenteczky levadássza Némethtet! 😉

  100. bavaria szerint:

    Hát az látszik hogy aki érti amit írtam azt nem érdekli ,akit meg érdekel az meg nem érti
    Ez van” !?!”

    Egyébként meg érdekes és igen kínos lenne azzal az autóval vadászni menni terepre ,” !?!” már aki ért hozzá persze.

    Eddig egyébként úgy tudtam hogy az egy gyalogtúra alapjában véve.

    Az hogy hosszú folyamat e ? hát egyeseknek biztosan , mert ez értelmi képesség kérdése is.

  101. bavaria szerint:

    Nehány szót a vadászatokról.

    Az köztudott hogy ez mindíg is úri sport volt .

    Az is hogy az átkosban az elvtársaknak fenntartott állami vadásztársaságok biztosították a bőséges terítékre valót.

    Azt kevesbben tudják hogy ezen társaságok értékesítése még az antal a horn és az orbán éra alatt megtörtént.
    Utánna lehet nézni bármelyiknek . Nem! elvtársak vették meg a vadászati jogokat.
    Zömmel külfödi kézben vannak. Illetve bankáraink, mágnásaink birtokolják..
    Ugyanis ez ráfizetéses sport ,finanszírozni is kell tudni.
    Ezért eljárni vadászni ,vagy és ezt birtokolni , üzemeltetni nem ugyanaz.
    Ezt illene azért tudni.

  102. Királyerdei szerint:

    >Egyébként meg érdekes és igen kínos lenne azzal az autóval vadászni menni terepre ,” !?!” már aki ért hozzá persze.

    Eddig egyébként úgy tudtam hogy az egy gyalogtúra alapjában véve.<

    Rosszul tudtad.
    A kovácslegény Czinege elvtársad a kormánygéppel repült Mongóliába,és ott "vadászott"
    helikopterről.

  103. Jeniszej szerint:

    “értelmi képesség kérdése is.” a vadászat. – Na ez itt a bökkenő. Csevakosnak…. 🙂

  104. Jeniszej szerint:

    zed !
    Ezek egymásra vadásznak.
    Igaz nem a vadért, hanem lóvéért.

  105. bavaria szerint:

    Hát mostmár majdnem biztos hogy királyerdei munkásőr volt .

  106. Királyerdei szerint:

    Neked fizetnek azért,hogy hülye legyél?

  107. bavaria szerint:

    ez a bármiről van szó kommonistázunk tipikus jobbra vetemült munkásőr tempó

Itt lehet hozzászólni !