Csepeliek segítségét kérik

Fidesz-KDNP frakció, Csepel.info

Szenteczky János névre szóló fenyegető levelének egy példánya – a Fidesz további leveleket vár

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója megdöbbenve értesült arról, hogy több olyan család is fenyegetőző levelet kapott, akik az elmúlt években törvényesen vásárolták meg kerületünkben önkormányzati bérlakásukat.

A levelet Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt nevében, az ő aláírásával, névre szólóan dobták a postaládákba. A megvásárolt önkormányzati lakások vevőinek nevét és további személyes adataikat az önkormányzati tulajdonú CSEVAK Zrt. (a törvény szerint!) titkosan kell kezelje. Gyanúnk szerint a címzettek kiválasztásában mégis felhasználták ezeket a CSEVAK Zrt. és a csepeli önkormányzat által kezelt személyes adatokat.

Ezt sokkal súlyosabb cselekménynek tartjuk, mint a tette miatt egyébként lemondását felajánló XVI. kerületi Veress Györgyiét, akinek pénzügyi tanácsadó cége kereste meg életbiztosítási ajánlattal azokat, akiknek nem sokkal korábban a helyi szociális bizottság alacsony bérleti díjú szociális bérlakást ítélt meg.

Mint arról sokan értesülhettek a sajtóból, tavasszal rendőrségi feljelentést tettünk Császár Mihály korábbi rendőrkapitány törvénytelen lakáshoz juttatása miatt. A lakásvásárlási ügyben még folyik a nyomozás. Ezt a feljelentésünket egészítettük ki a közelmúltban újabb négy olyan esettel, melyeknél a gyanúnk szerint szintén nem volt törvényes a lakások kiutalása.

Ezeket a szociális bérlakásokat vélhetően kifejezetten azért újították fel közpénzből majd adhatták ki ismerősöknek, barátoknak, hogy néhány hónappal később a bérlők kezdeményezhessék az ingatlanok mélyen piaci ár alatti megvásárlását. Tehát csak és kizárólag törvénytelenül kiadott lakásokról van szó, melyeket jellemzően 2006-2010 között utalt ki Szenteczky János közreműködésével Tóth Mihály csepeli polgármester vagy utaltak ki ismeretlen személyek. A kiutalók személyét több esetben azért nem ismerjük, mert ezek a dokumentumok eltűntek a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. irattárából, ami viszont újabb bűncselekményeket valószínűsít.

Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatója, a csepeli MSZP polgármester-jelöltje előbb a helyi Csepel újságban, fizetett hirdetésben tett több hazug és fenyegetőző állítást az általunk elindított rendőrségi ügyekről. Tette ezt úgy, hogy a lakásokat tisztességes módon megvásárló csepelieket párhuzamba hozta a tisztességtelenül lakáshoz jutó „barátaival”. Utóbb ezt a hazug és fenyegetőző levelét ismételte meg immáron névre szóló, személyes üzenetben vélhetően az önkormányzattól az elmúlt években lakást vásárolók felé.

A Fidesz-KDNP frakció nevében arra kérjük a csepelieket, hogy akik kaptak ilyen fenyegető levelet Szenteczky Jánostól, a csepeli MSZP polgármester-jelöltjétől, jelezzék azt frakciónk felé.

Amennyiben a gyanúnk igazolást nyer, és bizonyíthatóvá válik, hogy Szenteczky János, az általa hosszú éviekig vezetett CSEVAK Zrt. birtokában lévő lakásvásárlásból származó személyes adatokat használta fel az MSZP csepeli választási kampányában, úgy haladéktalanul büntetőfeljelentést teszünk.

Borbély Lénárd
frakcióvezető
Fidesz-KDNP

Borbély Lénárd Fidesz-KDNP frakcióvezető telefonszáma: 0630-465-9228
E-mail: borbely.lenard.laszlo@fidesz.hu

Ábel Attila Fidesz-MPSZ elnök telefonszáma: 0630-619-5471
E-mail: abel.attila@gmail.com

60 hozzászólás “Csepeliek segítségét kérik” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    “A megvásárolt önkormányzati lakások vevőinek nevét és további személyes adataikat az önkormányzati tulajdonú CSEVAK Zrt. (a törvény szerint!) titkosan kell kezelje. ”

    Nem igaz, az 5 millió Ft fölötti értékű eladások esetében nemhogy nem kell titkosan kezelnie, de közzé kell tennie a honlapján, és közzé is tette.

  2. csepeli szerint:

    Amúgy meg a levél nem fenyegető. Szövegértés elégtelen, apuskáim!

  3. csepeli szerint:

    Ábel Attila email címe: csepel.info@gmail.com 😀

  4. admin szerint:

    Kedves Csepeli!

    Mint azt te is tudod, a Csevak honlapján található 5 millió Ft fölötti értékű eladások csak alig néhány lakást jelent, míg itt több száz levél került kiküldésre.

    Mint ismert, te voltál a legnagyobb szószólója annak is, hogy nem szociális bérlakást adtak Császár Mihálynak és a többieknek.

    Kérjük, hogy ne vezesd megint félre az olvasókat!

  5. csepeli szerint:

    admin:

    1. Te honnét tudod, hogy hány levél került kiküldésre? Szerintem nem is adtak el több száz lakást 2003 óta.

    2. Igazam is volt, hiszen piaci volt a bérlet – még ha egy tévedés folytán először szociálisként adminisztrálták is.

    3. Bagoly mondja verébnek! A csepel.info folyamatosan félrevezeti az olvasókat.

  6. Lexon szerint:

    Ez a levél miért fenyegető? Sem a hangneme, sem a leírtak nem utalnak semmiyen fenyegetésre. Ez így pusztán hangulatkeltés…

  7. csepeli szerint:

    Na akkor ide is, nehogy elsikkadjon: Szenteczky válasza Némethnek:

    “Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    A mai napon „megkaptam” hű fegyverhordozójától azt a levelet, amelyben a vita lefolytatásának feltételként kérdéseket tesznek fel nekem! Nos, a válaszaim az alábbiak – sorrendben:

    1. Ki és milyen hatáskörben, milyen jogszabály vagy rendelet, mely bekezdése alapján adta ki a csepeli lakásmutyi-botrányban “piaci alapú” bérleti jogviszonyként leírt szociális bérlakásokat 2006 és 2010 között?

    Én, a CSEVAK Zrt. vezetőjeként, az Önök által is –vélelmezem- jól (?!?) ismert vonatkozó helyi rendeletek és magasabb szintű jogszabályok alapján adtam bérbe a lakásokat!

    2. Hogyan lehetséges, hogy a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként, több esetben az okiratok aláírójaként, az azokat ellenőrző jogászokkal körülvéve sem vette észre senki, hogy az adott ingatlanokat sorozatosan szociális bérlakásként adták ki, pedig ezt csak szociális bérlakás pályázaton lehetett volna?

    Nem lehetséges, mert észre is vették. Éppen ezért lettek módosítva a szerződések – hónapokkal az állítólagos „lakásmutyi kirobbanása előtt”.

    3. Hogyan lehetséges, hogy utólag sem vette észre senki, hogy a később piaci típusú bérlakásokká átminősített szociális bérlakások kiadása nem felel meg a törvényben és a rendeletekben a piaci típusú bérlakásokra előírtaknak sem?

    Lásd 1. pont!

    4. Erkölcsösnek tartja-e, hogy emiatt olyan, valóban rászoruló csepeli családok nem jutottak szociális bérlakáshoz, akik hosszú évek, sőt évtizedek óta várnak a segítségre?

    A valóban rászoruló csepeli családok nem emiatt, hanem azért nem jutottak, nem jutnak ma sem szociális bérlakáshoz, mert a képviselő-testületben a fidesz frakció évek óta leszavaz minden, a beruházásokhoz, felújításokhoz szükséges előterjesztéseket, és még ezen túl a fideszes vezetésű lakásügyi bizottság nem hajlandó napirendre tűzni a szociális lakáspályázat kiírását! Nos, ezt igenis erkölcstelennek tartom!

    5. Hogyan lehetséges, hogy nyomtalanul eltűntek az általa vezetett Csepeli Vagyonkezelő Zrt. irattárából az érintett lakások kiutalásának dokumentumai? és 6. Hol vannak ezek a dokumentumok, ki tehette el és visszateszi-e őket?

    Minden vonatkozó és kért dokumentum rendelkezésre áll, sőt átadásra is került. De a kérdések bennem is kérdést ébresztenek: ha valaki kér és megkap egy adathalmazt, vajon mi alapján jelenti ki, hogy az bizony hiányos…?!

    Ami a felkészítő-programunkkal kapcsolatos kérdést illeti.

    Természetesen abból a pénzből fizettük, amiből a pártszervezet kampányának egészét finanszírozzuk – és ehhez a CSEVAK-nak semmi köze. Persze ezt a kérdést az éppen ma zajló felügyelő bizottsági ülésen is feltehették volna, csak akkor úgy kapnak kategorikus és egyértelműen elutasító választ, hogy azt nehezen lehetne a sanda gyanú ébresztésére használni…

    Tisztelt Jelölt Úr!

    Ön –közvetítőjén keresztül– 72 órát adott nekem a válaszra – bízom benne, hogy alig néhány órával a kérdések feltevése után az Ön által támasztott „erkölcsi feltételeket” teljesültnek tekinti és végre valóban vitázhatunk arról, ami elvárható a polgármester-jelöltektől! Vitázhatunk a programjainkról, az elképzeléseinkről! Vitázhatunk Csepelről, a csepeliekről! Mert csak Csepel, csak a csepeliek számítanak!

    Budapest, 2010. szeptember 13.

    Szenteczky János

    Csepel polgármester-jelöltje”

  8. csepeli szerint:

    “Ezt sokkal súlyosabb cselekménynek tartjuk, mint a tette miatt egyébként lemondását felajánló XVI. kerületi Veress Györgyiét, akinek pénzügyi tanácsadó cége kereste meg életbiztosítási ajánlattal azokat, akiknek nem sokkal korábban a helyi szociális bizottság alacsony bérleti díjú szociális bérlakást ítélt meg.”

    Miért tartjátok sokkal súlyosabb cselekménynek?

    Elmondanám, Veress Györgyié a súlyosabb, mivel az anyagi haszonszerzés érdekében történt. A jelen esetben pedig nem erről van szó. Éppen ezért, még ha történt is illetéktelen felhasználás, az nem esik a BTK hatálya alá. Ugyanis annak feltétele, hogy anyagi haszonszerzés érdekében vagy jelentős érdeksérelmet okozva történjen a dolog – egyikről sincs jelen esetben szó.

    De különben kurva unalmas már, hogy a Fidesz éjjel-nappal azzal foglalkozik, hol tud fogást találni az MSZP-n. Negatív kampány 100%, pozitív kampány 0%. A saját programotokról beszéljetek, fiúk! Ja hogy az nincs? Az más.

  9. spam szerint:

    Szenteczky újabb gyanús ügye. Ez hányadik is…????????????

  10. " ?! " szerint:

    Elképesztő az a nagyképűség, ahogy Szenteczky János “Csepel polgármester-jelöltjeként írta alá a “csepeli” által 10:58-kor feltett levelet, miközben Szenteczky csak a Csepeli MSZP polgármester-jelöltje.

    Magával a levél tartalmával kapcsolatban annyit jegyzek meg, hogy Szenteczky ebben a levélben is hazudozik.

    A Csepp tv-ben két héttel ezelőtt leadott riportban Vida István által feltett kérdésre válaszolva elismerte azt a tényt, hogy Császár Mihály bérleti szerződésének az aláírásakor hibás tartalmú szerződést írt alá.

    Ezt a hibát a riportban azzal az átlátszó hazugsággal próbálta megmagyarázni, hogy a szerződést közjegyző készítette és a közjegyzőnél történt aláíráskor nem volt idő a szerződés tartalmának az ellenőrzésére.

    A tv riportban előadott hazugságát azonban Szenteczky csak azokkal tudja elhitetni, aki nem tudják, hogy a közjegyző az általa készített szerződéseket, a hibák elkerülése érdekében, előzetes véleményezés céljából kérésre interneten minden esetben megküldi az aláíró feleknek.

    Szenteczkyt minősíti, ha nem kérte a szerződés előzetes megküldését, és az is ha interneten megkapta, de mégsem vette észre sem Ő, sem a jogászai a szerződés hibáit.

    A levél többi részének az elemzése nélkül is megállapítható, hogy Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt egy notórius hazudozó.

  11. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “!

    Mivel te magad is notórius hazudozó vagy, ezért teljesen irreleváns, hogy te kit nevezel notórius hazudozónak.

  12. anticsóka szerint:

    Az irományon lévő aláírást érdemes lenne megmutatni egy grafológusnak.
    Pillanatok alatt elkészítené a személyiség- és jellemrajzot.

  13. csepeli szerint:

    anticsóka: Persze, meg asztrológusnak is meg kéne mutatni a születési dátumát. Menj már a picsába a baromságaiddal.

  14. LB szerint:

    “1. Ki és milyen hatáskörben, milyen jogszabály vagy rendelet, mely bekezdése alapján adta ki a csepeli lakásmutyi-botrányban “piaci alapú” bérleti jogviszonyként leírt szociális bérlakásokat 2006 és 2010 között?

    Én, a CSEVAK Zrt. vezetőjeként, az Önök által is –vélelmezem- jól (?!?) ismert vonatkozó helyi rendeletek és magasabb szintű jogszabályok alapján adtam bérbe a lakásokat!”

    Én nem ismerem – nem munkaköri kötelességem – az ide vonatkozó helyi rendeleteket és magasabb szintű jogszabályokat. Miért nem lehet pontosan megadni, mely rendelet mely pontja alapján történt a kiutalás?!

    Azaz Szentecky János továbbra sem tudja/akarja megmondani, mi volt a lakáskiutalások törvényes alapja!

  15. " ?! " szerint:

    Megjegyzés “csepeli” 11:44-kor feltett hozzászólásához:

    A Csepp tv-ben két héttel ezelőtt leadott riportban maga Szentezcky János mondta, hogy a kb. 10.000 bérlakásból kb. 8.500 bérlakást eladtak, és jelenleg már csak kb. 1.500 bérlakás van önkormányzati tulajdonban.

    Tehát “csepeli” ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy “Szerintem nem is adtak el több száz lakást 2003 óta.”

  16. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések az itt fórumozó MSZP-s agitátor trágár tróger „csepeli”-hez:

    1.) Melyik családtagod érintett a Németh Szilárd feljelentésében szereplő egyik felújított önkormányzati bérlakás áron aluli megvásárlásával kapcsolatban?

    2.) Igaz-e, az a hír, hogy azért vagy ilyen harcos híve Szenteczkynek, mert neked is lehetővé tette egy előzetesen felújított szociális bérlakás áron aluli megvásárlását?

    3.) Igaz-e az hír, hogy büntethetőséget kizáró “diliflepni”-vel rendelkezel, és ezért veszed a bátorságot a Fidesz politikusainak a rágalmazásához és más itt fórumozó személyek sértegetéséhez?

  17. csepeli szerint:

    ” ?! “: Annak a 8500-nak a túlnyomó részét már nagyon régen eladták. Azoknak az adatait rég kidobták, minthogy mint tudod, normál esetben 5 évig őrzik meg az iratokat.

    A most kiküldött levelekhez a címeket pedig nyilván nem a papír alapú irattárból túrták elő, számítógépes nyilvántartás pedig még csak pár éve van. Az utóbbi pár évben pedig kurva kevés lakást adtak el, tavaly pl. 34-et.

    Így nem tartom valószínűnek, hogy több száz ilyen levél ment volna ki.

  18. agyatlan és lelketlen szerint:

    Hajrá Szenteczky! Hajrá Csepel FC! Csak így tovább!

  19. csepeli szerint:

    Ábel Attilához kérdés:

    Igaz-e a Szenteczky János levelében olvasható állítás, miszerint:

    “a fideszes vezetésű lakásügyi bizottság nem hajlandó napirendre tűzni a szociális lakáspályázat kiírását!”

    ?

  20. demokrata szerint:

    A folyamatosan hazudozó csepeli Fidesz, hogy megdöbben, ha válasz érkezik a hazugságaikra.
    Egy pozitív mondat nem esett még ki a szátokon a kampányban.

  21. " ?! " szerint:

    Megjegyzés “csepeli” 11:57-kor feltett hozzászólásához:

    A lemondását felajánló XVI. kerületi Veress Györgyi és Szenteczky János csepeli mszp-s polgármester-jelölt között annyi a különbség, hogy Veress Györgyiben és XVI. kerületi mszp-s szervezet tagjaiban még pislákol a tisztesség szikrája, ezzel szemben Szenteczky és az általa vezetett gátlástalan csapat tagjai – közöttük az itt fórumozó “csepeli” – nem ismerik a tisztességnek a fogalmát sem.

    Ha a csepeli mszp-s csapatban még pislákolna a tisztesség leghalványabb szikrája, akkor Szenteczky Jánost visszaléptetnék a polgármester-jelöltségtől.
    Ezzel az eljárással tudnának valamennyit megőrizni a nagyon elkopott hitelességükből.

  22. CsepeliNo1 szerint:

    demokrata
    Mondok Én pozitívat!

    16 év alatt elkezdték megépíteni a gerincutat.

    Kapott a rendőrkapitány 3millióért lakást.

    16 év alatt kb. 16 km csatornázott út szakasz készült el királyerdőben.

    Látod, van itt pozitívum…

    :-))))))

  23. " ?! " szerint:

    Intelem az MSZP-s agitátorok (különösen “csepeli”, és “demokrata”) részére:

    Arcátlanul hazudozó gazemberek!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), Tátrai Miklós, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  24. Béla szerint:

    Demokrata, én nagyon is olvastam pozitívat a Fidesz programjában. Valahogy így hangzott:

    “A FELELŐSÖKET EL FOGJUK SZÁMOLTATNI!”

    Nekem ez elég pozitív. És nem vagyok ezzel egyedül.

  25. Tömb-bizalmi szerint:

    Nos.. csepeli-ha véletlenül itt vagy.
    Kérem írd meg az elérési útját annak a (nyilvános) dokumentumnak az elérhetőségét, amely tartalmazza(hatja) a címzetteket? Mert azt írod ez nyílvános. Akkor ha Ábel Attila a neten ezt megtalálja-használhatja is. Vagy besétál a Csevakba és odaadják?

    De ami nagyon fontos üzenet ebben a levélben; “több száz család bérel jelenleg is (piaci vagy szociális lakbérért) lakást……….”

    Egyrészt összemossa azokat akik “jogszerűen” bérelnek – szociális alapon
    Aki a Széchenyi házban piaci alapon
    És vannak akik – a Képviselő-testület engedélye nélkül (szociálisból-piacivá) átminősített lakást bérelnek-valószínűleg vásárlási célból.
    Tehát a kör bezárult.
    A FELELŐSÖKET EL KELL SZÁMOLTATNI.

  26. Tömb-bizalmi szerint:

    Figyeljetek már,állítsátok le valahogy a piacivá átminősített, de még el nem adott lakások értékesítését. Nem marad szociális lakás.
    Nézi ezt valaki?

  27. Herbert szerint:

    – Vajon hány olyan budapesti kerület van, ahol az önkormányzati bérlő akkkor veszi meg a lakását amikor csak akarja?
    – Abszolút helyénvaló, hogy egy vagyonkezelő helyett a bérlők gazdálkodnak a lakásállománnyal?
    -Ha úgy döntene mindegyik, hogy egyszerre megvásárolja bérleményét, akkor nem lesz többet bérlakása a kerületnek?
    -Miféle ingatlangazdálkodás a lakásállomány teljes felszámolására törekvés?

  28. Béla szerint:

    arctalan 🙂
    Szilárdnak, több europlakátot kéne kiraknia 🙂

  29. loastman szerint:

    Elolvastam a bescannelt levelet. Semmi fenyegetőt nem találtam benne, csak a tipikus politikai sárdobálást. Primitív mind a két fél, így az MSZ(M)P és a FIDESZ is.
    Tudom, hogy a közhivatalokban azért vannak a vezető váltások, mert most jön a FIDESZ mutyi 4 éve… Egyik párt sem különb, mindegyiknek a húsosfazék a lényeg…

  30. nagyapó szerint:

    Bunkó csepeli megint össze-vissza hazudozik. Szerinte a levél nem fenyegető. Hát mi a fene a következő „Az MSZP polgármesterjelöltjeként kötelezettséget vállalok arra, hogy nem fogom engedni ezeknek a családoknak semminemű zaklatását!”
    Miért, ki fenyegeti őket? Az a polgári ellenzék, amelyik nem ismeri a bérlők adatait, vagy az a CSEVAK, amelyik tárolja, és adott esetben előveszi, a senkire nem tartozó adatokat, hogy propagandacélból felhasználja?
    A polgármesterjelölt inkább beszámolhatna a XXIII. Kerületben történt szoci-mutyiról!
    Apropó loastman! Nem kell a polgári oldalt összemosni a szocikkal. Ezt a baloldal teszi előszeretettel. Keller et. kétéves „munkával” egyetlen feljelentést sem tudott produkálni, ellentétben a jelenlegi helyzettel, amikor úja kell nyitni a börtönöket.
    Ezért!
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. Miska72 szerint:

    Szenteczky Janikám agytekervénye em képes felfogni, hogy NEM a rászoruló családokkal van a baj, hanem azokkal akik NEM RÁSZORULÓK, és SZOCIÁLIS ALAPON BÉRELTEK Önkormányzati bérlakást, majd egy éven belül meg is vásárolták! Császár és a többiek.

  32. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 18 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Hazudozás helyett a fenti elmaradások pótlásával foglalkozzatok!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 18 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 18 naptári nap (a 13 munkanap)!

  33. Próbálommegérteni szerint:

    Kedves Szenteczky Úr!

    Faljon csak tovább a bűnöző barátok vendéglőjében s maradjon csendben, mert az mszp-nek már itt sem hisznek…pont úgy ahogyan a világon sehol sem!!

    báj báj Szása

  34. Miska72 szerint:

    Mondjuk én nem is vagyok rászorulva szociális bérlakásra, és nem is leszek! CSAK ANNYIT VÁLLALOK, AMIT TELJESÍTENI TUDOK! Ezért nem nősülök! Ezért nem vállalok gyereket! Tudom mire vagyok képes!

    És így belőlem még bár mi lehet! 🙂 🙂 🙂
    Ezert úgyelek, hogy mindíg legyen lalam Tic tac! 🙂 🙂 🙂

  35. LB szerint:

    Úgy gondolom, nem véletlenül keverik megint gizikét a gőzekével! 🙁

    A jelenleg hatályos önkormányzati rendelet szerint csak az 1995 ELŐTT az önkormányzat tulajdonába került lakásokat vásárolhatják meg a bérlői, de csak azokat, amelyek nem szerepelnek a tilalmi listán! Továbbá, ha valamelyik lakás bérlőkijelölés alapján lett kiutalva, akkor a jog tulajdonosa MEGTAGADHATJA a hozzájárulását a lakás eladásához!

    Tudtommal a kérdéses lakásokat nem pályáztatták meg, nem …… , így a hatályos önkormányzati rendelet alapján csak egyetlen jogcímen, BÉRLŐKIJELÖLÉS alapján lehettek kiutalva. Ekkor pedig a jog tulajdonosa (Tóth Mihély?, Szenteczky? vagy valamelyik alpolgármester?) jogszerűen megtagadhatta volna a hozzájárulását a lakások értékesítéséhez.

    Én jóhiszemű vagyok, és elhiszem, hogy volt jogalapja a lakások kiutalásának, de jó lenne tudni, melyik önkormányzati rendelet tartalmazza ezt.
    Másrészről azt is szeretném tudni, hogy a bérlőkijelőlési jog tulajdomosa miért nem tagadta meg a hozzájárulását, amikor a bérlők jelezték vételi szándékukat.
    Végül azt is mondja már meg valaki, hogy miért nem a tilalmi listán levő lakások közül ajánlottak egyet CSM-nek?

  36. csepeli szerint:

    LB: “A jelenleg hatályos önkormányzati rendelet szerint csak az 1995 ELŐTT az önkormányzat tulajdonába került lakásokat vásárolhatják meg a bérlői”

    Na és akkor mi van? A lakások túlnyomó része ilyen.

    A bérlőkijelölést teljesen félreérted. Ez azt jelenti, amikor egy harmadik félnek van joga kijelölni a bérlőt, pl. rendőrségnek, egészségügyi intézménynek, mittomén. Nem az önkormányzatnak! Az önkormányzat a tulajdonos, neki a rendelet szabja meg, hogyan jelöli ki a bérlőket.

  37. LB szerint:

    Ja! Meg polgármesternek, Csevak vezérigazgatónak, és így tovább!

    Egyébként meg laikusként úgy gondolom, hogy bérlőkijelölési joggal az rendelkezik, akit a hatályos önkormányzati rendelet ezzel felhatalmaz.

  38. csepeli szerint:

    ” ?! ” figyelmébe ajánlom a Bajnai-kormány tevékenységével kapcsolatos alábbi, értékelő megállapításokat:

    “A Kormány a folyamatosan változó nemzetközi pénzügyi és reálgazdasági környezethez alkalmazkodva többször módosította a 2009. évi
    költségvetésre vonatkozó javaslatait. A 2008. december 15-én elfogadott költségvetés, illetve az azt tükröző 2008. évi Konvergencia program alapját képező makrogazdasági pálya az Európai Bizottság és az IMF aktuális előrejelzéseit figyelembe véve készült. A világgazdaságot akkor jellemző folyamatok alapján a magyar gazdaság 1% körüli visszaesése volt valószínűsíthető.

    A Kormány az adott helyzetben a válság esetlegesen súlyosabb következményeinek elhárítása érdekében – még a költségvetés jóváhagyása előtt – a gazdaság és a pénzügyi rendszer stabilitását szolgáló jelentős lépéseket tett, többek között létrejött az EU-val, az IMF-fel és a Világbankkal való megállapodás egy 20 milliárd eurós pénzügyi csomagról. Ugyanakkor a súlyos recessziót enyhítő, de az államháztartási hiány növekedésével járó gazdaságélénkítő intézkedésekre – ellentétben az EU-tagállamok többségével – a Kormánynak az előző években kialakult, rossz egyensúlyi pozíciók mellett már nem volt lehetősége. Az emiatt beszűkült mozgástérben a hiány újbóli, a bizalom helyreállítása szempontjából megengedhetetlen növekedését csak az államháztartás kiadásainak erőteljes mérséklésével lehetett elérni.

    2009 legfontosabb reálgazdasági folyamatai az így kialakított költségvetésben
    jelzettekhez képest eltérően, azoknál kedvezőtlenebbül alakultak. Ennek alapvető oka az
    volt, hogy a globális gazdasági válság mélyebbnek bizonyult a 2008. év végén
    előreláthatónál. A nemzetközi válság különösen sérülékennyé tette a magas külső és belső adóssággal rendelkező országokat. Az államháztartás finanszírozása, a forint árfolyamának stabilizálása, illetve a pénzügyi rendszer működése csak a nemzetközi szervezetek hiteleivel volt biztosítható. A hitelcsomag kivédhetővé tette a legsúlyosabb csapásokat, de a megemelkedő finanszírozási költségek és a forint drasztikus leértékelődése, az általános bizalmatlanság tovább súlyosbította az üzleti feltételeket, így a gazdaság egészének működését. A Kormány a lefelé módosított nemzetközi előrejelzéseket és a romló hazai kilátásokat figyelembe véve a várható gazdasági visszaesés mértékére vonatkozó prognózisát két lépésben módosította (a Konvergencia programban jelzett 1%-ról februárban 3-3,5%-ra, majd májusban 6,7%-ra).

    A további növekedési áldozat elkerülése érdekében azonban a hiánycél az eredeti 2,6%-
    ról – a nemzetközi szervezetekkel megegyezve – előbb a GDP 2,9%-ára, majd májusban
    3,9%-ára növekedett. Ezzel egyidejűleg a Kormány e hiánycél megvalósításához is
    további, kiadásszűkítő lépésekről volt kénytelen dönteni, amelyek részben egyszeri
    jelleggel lejjebb mozdították a kiadások szintjét, részben közép-távon az állami kiadások
    tartós, strukturális jellegű átalakítását eredményezik.

    A bruttó hazai össztermék 2009 egészében 6,3%-kal csökkent. Ennek alapvető oka az volt, hogy a válság hatására a külső kereslet jelentősen szűkült, a kényszerű fiskális kiigazító intézkedések, a romló munkaerő-piaci környezet, valamint a banki hitelaktivitás jelentős zsugorodása okán pedig a belföldi felhasználás is súlyos visszaesést szenvedett el. A negyedéves teljesítmények tekintetében az év első felében a recesszió fokozatos mélyülése után stagnálás, majd a negyedik negyedévben lassú javulás volt megfigyelhető. Az év egészét tekintve a növekedés visszaesése némileg kisebb mértékű lett a 2009. májusában kialakított előrejelzésnél.

    A belföldi keresleten belül a háztartások fogyasztási kiadásának mérséklődése egész évben erőteljes maradt (-7,6%). E mögött elsősorban a reáljövedelmek zsugorodása és a fogyasztási célú hitelek erőteljes visszaszorulása állt. A fogyasztás-csökkenés elsősorban az iparcikkeket, azon belül is különösen az autóvásárlásokat érintette. A természetbeni társadalmi juttatások mértéke 3%-ot meghaladó mértékben esett vissza, ugyanakkor a közösségi fogyasztás kis mértékben bővült, ami a fiskális takarékossági intézkedéseket némileg ellensúlyozó, az „Út a munkához” program pozitív hatására vezethető vissza.

    A 2008 végén kezdődő külső és belső keresletgyengülés, valamint a hitelaktivitás
    mérséklődése a beruházási hajlandóságot is csökkentette a vállalati, kormányzati és lakossági szektorban egyaránt. Így 2009-ben a bruttó állóeszköz-felhalmozás 6,5%-kal esett vissza. Ez a csökkenés ugyanakkor a recesszió időszakában a régiós versenytársakhoz képest nem tekinthető drasztikusnak. Ez egyrészt a diverzifikáltabb gazdasági szerkezettel és a korábbi évekre jellemző alacsony beruházási szinttel hozható összefüggésbe. Másrészt a kormányzat válságkezelő intézkedései is hozzájárultak a beruházások relatíve mérsékeltebb csökkenéséhez. Az EU források hatékony felhasználásának következtében ugyanis a költségvetési szektor a lakossági és vállalati szférához képest sokkal kisebb mértékben járult hozzá a bruttó állóeszköz-felhalmozás csökkenéséhez.

    A folyó fizetési mérleg 2009-ben több mint egy évtizede először ért el pozitív szaldót,
    a GDP arányában a 2008. évi -7,1%-ról +0,2%-ra javult. A folyó egyenleg javulása legnagyobb mértékben a belföldi felhasználás csökkenő importigénye miatt az áruk és szolgáltatások külkereskedelmi egyenlegében elért jelentős aktívumból adódik. Emellett azonban hozzájárultak a javuláshoz a 2008. évinél alacsonyabb jövedelemkiáramlás és az EU transzferek miatt bővülő viszonzatlan átutalások is.

    Összességében a külső egyensúly 2008-hoz képest igen jelentősen, 7,9 milliárd
    euróval javult, így a külső finanszírozási képesség a GDP 1,6%-át tette ki. Megszűnt
    az ikerdeficittel jellemezhető állapot.”

  39. CsepeliNo1 szerint:

    csepeli.
    Megkérhetnélek arra, hogy amikor ezt írod: “A jelenleg hatályos önkormányzati rendelet szerint” másold be oda a hatályos önkormányzati rendeletet?????

    Különben azt fogom ezekre írni, hogy: NINCSEN ILYEN RENDELET!!!!!

    HISZEN A CSÁSZÁR ügynél is ezt nyomtad ezerrel, és akkora bukta lett belőle, mint ide Lacháza.

  40. " ?! " szerint:

    Ajánlott olvasmány “csepeli”, “Lexon”, “demokrata” és a többi itt fórumozó MSZP-s agitátor részére!

    Arcátlanul hazudozó gazemberek!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), Tátrai Miklós, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek, és tanuljatok meg kicsinek lenni!)

  41. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,
    a Csepp TV-ben nem riportot, hanem interjút készítettek SZJ-vel.

  42. Gigi szerint:

    Lexon, egyetértek:
    a lakásvásárlóknak küldött levélben nincs fenyegetés.
    (Aki mégis belelát ilyesmit, kérem, világosítson fel róla!)

    Ettől teljesen függetlenül az adatkezelés minimum gyanús.

    Ugyanakkor azt is sokszor jeleztem már: ha a sortűz jogos, és van miből ügyet csinálni, abból tegyétek, ne továbbgondolásokból, mert az árnyékra vetődéstől könnyen hiteltelenné válhattok, és akkor azt is elmeszelik, amiben egyébként igazatok volt…

  43. csepeli szerint:

    CsepeliNo1: Nem én írtam azt, hanem LB, egyébként a 32/2003 helyi rendeletről beszélünk. Csak hogy ne érezd magad kirekesztve a társalgásból 😀

  44. " ?! " szerint:

    Válasz “csepeli” kedden 23:28-kor feltett hozzászólására:

    Először is kifejezem a maximális egyetértésemet “nagyapó” kedden 19:33-kor feltett hozzászólásának az első mondatában leírtakkal, miszerint
    “Bunkó csepeli megint össze-vissza hazudozik.”

    “csepeli” kedden 23:28-kor feltett hozzászólására pedig az alábbiakat válaszolom:

    Bunkó vagy “csepeli”, mert a saját hazugságaid alapját sem vagy képes felfogni, amikor a Bajnai kormány 2009. évi eredményeire hivatkozva hazudozol.

    Vagy hülye vagy hozzá, vagy szándékosan hagyod figyelmen kívül, hogy a Bajnai kormány a 2008. december 15-én elfogadott költségvetésben 245,- Ft átlagos euró- árfolyammal számolt, amellyel szemben a 2009-es évben kereken 280,-Ft-os átlagos euró-árfolyam valósult meg.
    Ez a durva eltérés kedvezően befolyásolta az export bevételek Ft-ban számolt alakulását, és papíron lényegesen csökkentette a recessziót, de ugyanakkor drasztikusan növelte az államadósságot, amely a 2009-es évben a tervezetthez képest 1.200 milliárd Ft-tal több lett a költségvetésben előirányzottnál.

    A fenti tény az általad feltett írásban, a nemzetközi pénzvilág számára az alábbi szövegbe van szépen becsomagolva:
    “A hitelcsomag kivédhetővé tette a legsúlyosabb csapásokat, de a megemelkedő finanszírozási költségek és a forint drasztikus leértékelődése tovább súlyosbította a gazdaság egészének működését.”

    Az idézett szöveghez csak annyi jegyzek meg, hogy a “hitelcsomag” 2009-ben valóban segítette a Bajnai-kormány működését, de ennek az a szépséghibája, hogy a hitelcsomagban lévő pénz visszafizetése az Orbán-kormányra maradt örökségül, és tovább súlyosbítja az Orbán-kormány által irányított magyar gazdaság működését.

    A fentiek miatt máskor jobban gondold meg, hogy milyen hazugsággal hozakodsz elő!

  45. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “!

    Tájékoztatlak, hogy az általam kedden 23:28-kor feltett szöveg a Matolcsy György által készített, költségvetési zárszámadásra vonatkozó törvényjavaslatból származik. Amit tehát ott olvasol, és hazugságként írsz le, az Matolcsy György szövege és értékelése a Bajnai-kormány tevékenységéről.

  46. " ?! " szerint:

    Kedves “Gigi”!

    A 10:08-kor feltett hozzászólásodban kifogásoltad, hogy a Csepp tv-ben leadott interjút riportnak neveztem, ezért alább ismét közlöm a korábbi két hozzászólásomat a kifogásod figyelembevételével javítva.

    #
    2010. szeptember 14., kedd 11:59-kor feltett hozzászólásom javított változata:

    Elképesztő az a nagyképűség, ahogy Szenteczky János “Csepel polgármester-jelöltjeként írta alá a “csepeli” által 10:58-kor feltett levelet, miközben Szenteczky csak a Csepeli MSZP polgármester-jelöltje.

    Magával a levél tartalmával kapcsolatban annyit jegyzek meg, hogy Szenteczky ebben a levélben is hazudozik.

    A Csepp tv-ben két héttel ezelőtt leadott “interjúban” Vida István által feltett kérdésre válaszolva elismerte azt a tényt, hogy Császár Mihály bérleti szerződésének az aláírásakor hibás tartalmú szerződést írt alá.

    Ezt a hibát a Interjúban” azzal az átlátszó hazugsággal próbálta megmagyarázni, hogy a szerződést közjegyző készítette és a közjegyzőnél történt aláíráskor nem volt idő a szerződés tartalmának az ellenőrzésére.

    A tv “interjúban” előadott hazugságát azonban Szenteczky csak azokkal tudja elhitetni, aki nem tudják, hogy a közjegyző az általa készített szerződéseket, a hibák elkerülése érdekében, előzetes véleményezés céljából kérésre interneten minden esetben megküldi az aláíró feleknek.

    Szenteczkyt minősíti, ha nem kérte a szerződés előzetes megküldését, és az is ha interneten megkapta, de mégsem vette észre sem Ő, sem a jogászai a szerződés hibáit.

    A levél többi részének az elemzése nélkül is megállapítható, hogy Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt egy notórius hazudozó.

    #
    2010. szeptember 14., kedd 12:10-kor feltett hozzászólásom javított változata:

    Megjegyzés “csepeli” 11:44-kor feltett hozzászólásához:

    A Csepp tv-ben két héttel ezelőtt leadott “interjúban” maga Szentezcky János mondta, hogy a közel 10.000 bérlakásból kb. 8.500 bérlakást eladtak, és jelenleg már csak kb. 1.500 bérlakás van önkormányzati tulajdonban.

    Tehát “csepeli” ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy “Szerintem nem is adtak el több száz lakást 2003 óta.”
    #
    Remélem kedves “Gigi”, hogy ezzel a szóhasználattal már nincs kifogásod a fent leírtakkal kapcsolatban.

  47. TI szerint:

    Csepeli és többiek! Van még 18 napotok a vinnyogásra, utána már csak a beszélő!

  48. Gigi szerint:

    Köszi, ” ?! “, így pontos a véleményformálásod! 😉

  49. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    ha már így szóba elegyedtünk, segítenél nekem, hogy a lakásvásárlóknak küldött, fent idézett levélben hol is van fenyegetés? Te elég alaposan elemzel mindent, úgyhogy talán észrevettél/kiolvastál olyasmit is, ami az én figyelmemet elkerülte.

  50. Miska72 szerint:

    Már lehet, hogy az elvtársaknak szociális alapon felújították a börtöncellákat. 🙂 🙂 🙂
    18 nap múlva átadás!
    🙂 🙂 🙂

  51. Királyerdei szerint:

    “Sitt Urak,sitt!” 🙂

  52. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 17 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Hazudozás helyett a fenti elmaradások pótlásával foglalkozzatok!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 17 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 17 naptári nap (a 12 munkanap)!

  53. csepeli szerint:

    ¡(dɐuɐʞunɯ 21 ɐ) dɐu ıɹáʇdɐu 71 ɐ ʞıןǝʇןǝ uɐsɹoʎƃ ʇɹǝɯ ‘ʇɐʞoʇɐƃɐɯ ʞǝʇéɾpǝʞdısɔ

  54. csepeli szerint:

    :sálálmázsazssiv

    !kes-pzsm ilepesc

    :teketieterégí isátzsaláv ibbála tlalláv arsulkic a erre nab-6002 a ketéstísejlet ygoh ,arra lóbsulkic sopan 164.1 za lőbbe nav kotopan 71 kasc rám

    .lüpé zsérsoráv jú nézsér ikazsé lepesc (.1
    (.tekeznépzök a kotátlorazap erésétettízsék kóicpecnok isétzseljef ódnomtnelle kansámyge kasc .ros tlürek men arságávapak nelteyge gipan iam a nebékedré esétípé zsérsoráv jú za)

    .tatucnireg ilepesc a küjtízsékle gi-0102 (.2
    .avtídnile kettel némíc esétípégem a kenélef ősle túcnireg a kasc si kotaláknum tedzekle tnékságofynápmak nabtlúmlezök sé ,túcnireg a le tlüzsék mes nabzssoh retém nelteyge gipan iam a ed ,ketétrégígem ttőle sátzsaláv ygén a dnim ató 4991 tésétípégem túcnireg a)
    (.knutahtímázs nab-0302 .bk ,nebmezs levődirátah se-0102 trégígem a ,erésétípégem a kenélef kidosám túcnireg a ,nétese kotogásynokétah ólnosah zehigidde za

    .tatu őlürekle imlagrofrehet őtísetnemrehet totnopzöksoráv a küjtípégem (.3
    (.ketettötlökle to-tf óillim 007 tnim bböt arléc a erre lőbéletéveb telüret ikazsé za ygoh ,erénelle kanna ,gem ketettetípé men tatu retém nelteyge ed ,le kotattotuj gisézevret irözsbböt ttetetzegév lőbznépzök a kasc si nabtaloscpak lezze)

    .tésédőzetzserek setnizsték tnopómosc nivroc a küjtípégem (.4
    (.eb ttödőzejef mes esézevret a kenne gipan iam a ed ,ketétrégígem roksátzsaláv nednim si tze ató 4991 tnékezsér túcnireg a)

    .adozsu ttedef a nételüret dnarts ilepesc a kilíyngem sé lüzsékle neb-7002 (.5
    (.esétísejlet terégí za leperezs mes ttözök ketievret a rám gelnelej ed ,tznép ómosc yge ketenetlökle lőbznépzök erkevretynámlunat tlürekis si nabtaloscpak lezze)

    .tatu idnalloh a kujtíbbazssohgem (.6
    (.naylomok kotátlodnog mes rokeletétgem terégí za tsétísejlet a trem ,ketéttetísejlet mes teterégí za tze)

    .travduaylápzsub irét ermi tnezs a küzzeylehtá (.7
    (.ketetdzek mes ázzoh zohsátísólavgem imedré za ed ,tznépzök ómosc yge ketettötlökle si trékeynémelévkazs ózoktanov erre tnékasálozagi kédnázs isétísejlet a)

    .tásánov ebtelüretleb soráh-lepesc küjtízsékőle (.8
    (.ketétzeynémedzek men ahos nasolatavih nebvé 61 tlúmle za tásánov ebtelüretleb telüret a ,ketettettízsék tevret isázoylábazs sé tevret isézedner tlánzsah men lef ahos 6 ygav 5 lassátídrofár tf rezezázs bböt lőbznépzök ,evtlek tátazstál gésynekévet sazál a nebzökim ed ,ketétrégígem roksátzsaláv nednim si tze ató 4991)

    .tásázánrotasc sejlet telürek a küzzejefeb gi-0102 (.9
    (.ketetdzek mes ázzoh gém gidde zehésétísejlet terégí za ygoh ,ebézse ttotuj rokasádatá isuilúj .0102 ótítzsitzívynnezs itnopzök a kasc kenretsemráglop yláhim htót ed ,ketétrégí aritut ttőle sátzsaláv so-6002 a tze)

    .le kujtál lattalokrub drálizs táctu iynnemalav mendjam (.01
    .nav túdlöf mk 06 .bk nelepesc gelnelej erénelle terégí za)
    (.adlép scnis nekesélüpelet ikédiv őzeynrök a erneyli

    .lüpé tnopzök ólrásáveb notú návtsi tnezs a ,nebődreylárik a (.11
    (?gem tlüpé men erénelle terégí za trem ,tréza men kasc nálat .totnopzök ólrásáveb a tze inlálatgem tehel men gipan iam a ,tleperezs si nabmargorp ózamlatrat tieterégí isátzsaláv seylémezs a kenretsemráglop yláhim htót ze ygoh ,erénelle kanna)

    !mes lőrésétísejlet a kenketieterégí isátzsaláv se-2002 trégí mes gem rám nab-6002 ed ,ttetísejlet men ibbála za le ketezzekdelef en ,ttellem keterégí isátzsaláv so-6002 itnef a

    .kujtídrof erésétzseljef soráh sé ulafó ,peletgallisc ,ődreylárik tekeletéveb ózamrázs lóbásádale telüret ikazsé za (.1
    (?kannav gem galótíllá keletéveb a keze ah ,kotástídrof erésétzseljef soráh sé ulafó ,peletgallisc ,ődreylárik tletéveb a ygoh ,nabba teketenneb gem ttozoyládaka im)

    .küjtívőb lavásázohertél srőrődner ilepesc ték térezsdner ittozíbgem itezrök lepesc (.2
    (.knuttahlatzsapat mes tokédnázs óluynári ersétísejlet gipan iam a ed ,erésétísejlet terégí za erketesézekledner tllá vé 8 )

    .tésétzseljef sé tésétísűrezsrok záhrók dérfnam zsiew ilepesc a küzzeynémedzek (.3
    (.tláv éviegeteb ttotatláglozsik sé sotanávíkmen a kaniazáhrók ketelürek sám gássokal ilepesc a sé ,kotáttotíkala éynnémzétni ővkefle tazáhrók a nebmezs letterégí za lezze)

    .tieletétlef őtehréle sátuj ólav zohsákal ősle za astísotzib mallá za ygoh ,tza ábbávot ,togoj ólav zohsátahkal a ik ajdnom ynévröt ygoh ,küzzeynémedzek (.4
    (.si őszed izsekrava .rd sé ygröyg kálodop ,őlesivpék isélűyggázsro ilepesc ték őgrödnüs tnékiasákscisc kökönleretzsinim s-pzsm za anlov ettehtíges tésézeynémedzek úynári ze tazynámroknö za gidep ,tnétröt men sézeynémedzek eléfimmes erénelle terégí za)

    :sézygejgem
    .matloros mes lef takoza tréze ,ketniketle lőtéséréknomázs a kenésétísejlet ketieterégí isátzsaláv so-6002 sé se-2002 ttetísejlet nebzsér kasc sé ,ttetísejlet men bbórpa neletkétnelej a

    !kes-pzsm ilepesc
    !kotazzoklalgof lavásáltóp kosádaramle itnef a tteyleh sázoduzah
    .ketitehreyngem si tsátzsaláv a gém rokka ,gof inlürekis adosc a ze ah sé ,takotosádaramel sevé kos tloroslef bbetnef a kotájtahzoheb gém nabpan 71 ővélartáh a ,avzoglod si négévtéh rokka ,kotygav keseygü noygan ah

    (.eryleh gelem sám ygav) !ebsevel a ketnem rokka ,inzoheb lürekis men tnozsiv ah

    !(panaknum 21 a) pan irátpan 71 a kiletle nasroyg trem ,takotagam ketéjdekpisc

  55. Jobb Csepelért szerint:

    Neked ilyenkor elmentek otthonról?
    Gondolom nem volt gyerekszobád és ezt most próbálod pótolni.

  56. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!
    Menj el orvoshoz, mert neked nagyon súlyos elmegondjaid vannak.

  57. csepeli szerint:

    :ʇɹéןǝdǝsɔ qqoɾ

    ˙ʞɐuuɐʌ pıɐɾpuoƃǝɯןǝ soʎןús uoʎƃɐu pǝʞǝu ʇɹǝɯ ‘zoɥsoʌɹo ןǝ ɾuǝɯ

  58. Gigi szerint:

    Ez dedó, csepeli…

    Kedves ” ?! “,

    megismétlem a Hozzád intézett kérdésemet: segítenél nekem, hogy a lakásvásárlóknak küldött, fent idézett levélben hol is van fenyegetés? Te elég alaposan elemzel mindent, úgyhogy talán észrevettél/kiolvastál olyasmit is, ami az én figyelmemet elkerülte. Előre is köszönöm!

  59. Gigi szerint:

    Időközben megvilágosodtam: a Fidesz azt kéri ki magának, hogy SZJ a levelében velük fenyegeti meg a címzetteket… Ez remek csűrcsavar, gratula! Két kézzel! De biztos, hogy célravezető?…

Itt lehet hozzászólni !