“Csepel vezetésének távoznia kell!”

Valóságos lakásmaffiát működtetett az MSZP Csepelen – állítja a Fidesz

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei nyilatkozatban közölték: nem érintettjei az MSZP-s lakásmutyiknak – A Fidesz arra kérte a többi ellenzéki pártot is, hogy írassák alá jelöltjeikkel a nyilatkozatot

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója azonnali lemondásra szólítja fel Tóth Mihály polgármestert és Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelöltet.

Miután Tóth Mihály polgármester a törvényes határidőig nem tudta megválaszolni, hogy ki és milyen jogszabály és hatáskör alapján utalt ki több önkormányzati bérlakást az elmúlt öt évben, alapos a gyanúnk arra, hogy a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója valóságos lakásmaffiát működtettek Csepelen – áll Borbély Lénárd és Németh Szilárd országgyűlési képviselők közleményében, melyet az alábbiakban idézünk.

Gyanúnk szerint Csepel MSZP-s vezetése hatáskörét túllépve, titokban és törvénytelenül olyan önkormányzati lakásokat utalt ki „piaci” vagy szociális bérleti jogviszonyba, melyeket több esetben előbb sok millió forint közpénzből felújítottak, majd jóval a piaci ár alatt kiárusítottak. A lakások kiutalását a gyanúnk szerint Tóth Mihály polgármester nevében, a lakások felújítását és áron aluli értékesítését Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának engedélyével végezték el. A Fidesz-KDNP frakció által megismert esetek 2006-2010 között történtek, akkor, amikor Szenteczky János egyedül volt a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. Alapos a gyanúja annak, hogy a lakáskiutalások eleve nem a lakások bérlésére irányultak, hanem azok áron aluli megszerzésére.

Az MSZP azzal vádol és takarózik, hogy a Fidesz egyik képviselője is kapott tőlük „mutyilakást”. Gyanúnk szerint egy Fidesz-tag családtagja 2008-ban vett meg egy számára 2005-ben kiutalt „piaci alapú” bérlakást. Ezt a tagunkat éppen azért nem indítottuk a 2006-os önkormányzati választáson, mert azt sejtettük, hogy bizalmas információkat juttat el az MSZP-hez. Most bebizonyosodni látszik, hogy az MSZP-nek tett szolgálataiért, a Fidesz tudta nélkül juthatott bérlakáshoz. Amennyiben ez igaz, őt – a büntetőjogi következmények mellett – természetesen a Fideszből is kizárjuk. Tóth Mihály polgármestertől és Szenteczky János Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatótól ugyanakkor elvárjuk, hogy az illető nevét közöljék, mert csak ők tudják igazolni a gyanúnkat!

Nincs tudomásunk ugyanakkor egyetlen olyan jelenlegi Fidesz-KDNP-s képviselőről vagy képviselő-jelöltről sem, aki érintett lenne az MSZP-s lakásmaffiában. Mivel felmerült az adathamisítások alapos gyanúja is, frakciónk minden egyes jelöltjétől elvárjuk, hogy írjanak alá egy, a lakásmaffia-ügyben való érintetlenségükről szóló jognyilatkozatot.

Amennyiben az MSZP-s lakásmaffia valóban közpénzből, a csepeli embereket megkárosítva vásárolt magának más pártokból is informátorokat, az nem csak a csepeli Fidesz tagságát érintheti. Ezért minden csepeli képviselő-jelöltet indító pártnak javasoljuk, hogy írassák alá jelöltjeikkel a nyilatkozatot!

Budapest, 2010. augusztus 30.

Borbély Lénárd
frakcióvezető, országgyűlési képviselő

Németh Szilárd
országgyűlési képviselő

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei által aláírt nyilatkozat szövege

Közös nyilatkozat

Én, a csepeli önkormányzat polgármester-jelöltje/képviselő-jelöltje minden politikai, erkölcsi és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem vagyok érintett a csepeli MSZP lakásmutyi-botrányában.

Sem én, sem családtagom nem kötött a csepeli önkormányzat vezetőivel olyan lakásbérleti jogviszonyt, amely kikerülte a törvényes utat, az önkormányzat által kiírt lakáspályázatot vagy a testület általi bérlőkijelölést. Így nem is újíthattak fel közpénzből ilyen lakást, és nem is vehettem meg azt sem én, sem más hozzátartozóm mélyen a piaci ár alatt.

Munkámat kizárólag a csepeliek érdekében, tisztességgel végeztem és kívánom végezni. Semmilyen körülmények között nem játszottam össze a szocialista városvezetéssel egyéni haszonszerzés céljából. Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók – tartja a régi magyar közmondás. Éppen ezért vallom, hogy nincs helye a csepeli önkormányzatban olyan embernek, aki törvénytelen vagy erkölcstelen módon jut vagy jutott közpénzhez.

Felszólítom a csepeli jegyzőt, hogy a beleegyezésemmel és a kifejezett kérésemre hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentumot, amely esetleg a fenti nyilatkozatommal ellentétes!

Budapest, 2010. augusztus 29.

A témához kapcsolódó cikkek:

“Szenteczkynek mindenről tudnia kellett”

A börtön réme lebeg a csepeli MSZP felett

Németh Szilárd az Echo Tv Napi aktuális című műsorában

Botrány Csepelen: “piaci alapon” ment a mutyi?

Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?

A csepeli rendőrkapitány lakásmutyija nem egyedüli eset volt?

Folytatódik a mutyivilág Csepelen?

Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása

Kettős gyilkosság és lakásmutyi: titkos találkán egyeztettek?

Botrány: így jutott lakáshoz a csepeli rendőrkapitány!

A volt csepeli rendőrkapitány a gyilkos patrónusa volt

106 hozzászólás ““Csepel vezetésének távoznia kell!”” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    És a csepel.info állítólagos “MSZP-s informátorát” vajon mivel fizeti meg a Fidesz? Vagy majd a választások után kapja meg a jussát közpénzből?

  2. csepeli szerint:

    Borbély és Németh urak miért viselnek nemzetiszínű karkötőt?

  3. Manitu szerint:

    Csepeli, ha nem volt felhatalmazás azoknak a lakásoknak a kiadásáról, mentek a börtönbe!

  4. CsepeliNo1 szerint:

    Csepeli.
    És neked mit ígért be Szenteczky?????

    Lakást, munkahelyet?????

    Hiszen Ő ezeket szokta felajánlani. . .

  5. csepeli szerint:

    Nemzeti színű szilikon karkötő, 690 Ft. Kapható a Turul boltban: http://turulbolt.hu/
    Ugyanitt árpádsávos karkötő 1350 Ft, nemzeti színű rovásírásos karkötő 990 Ft, és Nagy-Magyarországos, turulos, csodaszarvasos, stb. termékek széles választékban kaphatók.

  6. ... szerint:

    tán csepeli felett ég a ház…izé a piaci-szociális bérlakás?

    nagyon el fog tűnni a szoci maffia ősztől a csepel.info-ról, hacsak nem kötik be a cellájukba az internetet.

  7. csepeli szerint:

    Gondolom, Borbély és Németh urak autóján is Nagy-Magyarország matrica van.

  8. Hugi szerint:

    Csepeli, agyhalott lettél? Nem óv meg a börtöntõl!

  9. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Olvasd el a téged jellemző alábbi diagnózist, és ha van egy csepp eszed, akkor utána látni fogod, hogy teljesen feleslegesen erőlködsz, mert hiteltelen minden szavad!

    Tudományosan megállapított diagnózis a “csepeli” álnéven fórumozó véglényről és mszp-s elvtársairól:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  10. ... szerint:

    csepeli, akartam neked cccp-s karkötőt rendelni neten, de sehol sem találtam.
    gondoltam küldetek egyet a csevakba és egyet az önkoriba, valamelyik címen biztos eljut hozzád. mondjuk úgysem hordhattad volna sokáig, a sitten elvennék az erősebb elvtársaid.

  11. csepeli szerint:

    Szerintem Ábelék tévednek akkor, amikor azt gondolják, hogy 15 napon belül válaszolni kellene az Ábel által az aug. 12-i ülésen feltett kérdésre.

    Ugyanis az önkormányzat SZMSZ-ének 28. § (2) szerint “A kérdezés joga a képviselőket a napirend tárgyalásának befejezését követően – az egyéb napirendi pontok között – illeti meg.”

    Ábel Attilának az ülést levezető elnök pedig a napirend tárgyalásához kapcsolódóan adott szót, tehát a napirend tárgyalása nem volt még befejezve, amikor Ábel – visszaélve a felszólalási lehetőséggel – hosszasan előadta a mondókáját. Ezzel Ábel Attila megsértette az SZMSZ-t. Jogi álláspontom szerint ezért a mondókája nem is minősül kérdésnek, és értelemszerűen nem is vonatkozik rá a 15 napos válaszadási határidő. Ráadásul valójában nem is tett fel kérdést, hanem jogi aggályokat fogalmazott meg, majd azt mondta: kérem a polgármester urat, hogy válaszoljon ezekre a jogi aggályokra. Ez ugye nem kérdés. Aztán meg olyanokat mondott, hogy bizonyos dokumentumokat kér a képviselő-testületnek átadni, ugyebár ez sem kérdés. Miután elmondta hosszasan a mondókáját, Tóth Mihály figyelmeztette őt, hogy a napirendhez kért hozzászólást, és ekkor, utólag minősítette Ábel a saját felszólalását úgy, hogy ez napirend előtti felszólalás volt. De még ekkor sem jelezte, hogy a felszólalását kérdésnek szánta.

    Ábel Attila akkor járt volna el jogszerűen, ha a napirend tárgyalásának befejezése után kér szót, a felszólalása elején jelzi, hogy kérdést kíván feltenni, majd felteszi a kérdést. De mivel nem jogszerűen járt el, a 15 napos határidő sem áll. Ezt egyébként érezhette Ábel is, amikor egy héttel később levelet írt Tóth Mihálynak, felhíva a figyelmét a kérdésre. Nyilván érezte, hogy a hozzászólása nem volt egyértelműen kérdésnek tekinthető, és nem volt biztos benne, hogy Tóth Mihály vette a lapot, hogy ő tulajdonképpen egy kérdést kapott.

    Szóval ezt elügyetlenkedte Ábel, és most alaptalanul hivatkozik a Fidesz a 15 napos határidőre.

    Még mielőtt valaki arra következtetne, hogy ott voltam az ülésen: nem, nem voltam ott, a Csepp TV honlapján megtekinthető felvételt néztem meg, bárki megnézheti.

  12. Öreg halász szerint:

    “A képviselő a képviselő-testület ülésén a polgármestertől (alpolgármestertől), a jegyzőtől, a bizottság elnökétől önkormányzati ügyekben felvilágosítást kérhet, amelyre a kérdezett az ülésen – vagy legkésőbb 15 napon belül írásban – érdemi választ köteles adni. E jog csak a képviselőt illeti meg. A felvilágosítás-kérés csak a képviselő-testület ülésén terjeszthető elő, tárgya kifejezetten önkormányzati ügy lehet. A képviselő a felvilágosítás-kérést csak és kizárólag a törvényben nevesített személyekhez intézheti, és ezt a kört az SZMSZ sem bővítheti. A törvény lehetővé teszi, hogy a kérdezett a választ szóban azonnal, vagy írásban adja meg, de 15 napon belül. A válasznak minden esetben érdeminek kell lennie.”

    http://www.vizsgazz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=856&Itemid=220

    Csepeli, már megint nem mondasz igazat. Egyébként mi akadályozta Tóth Mihályt, hogy egy ennyire egyszerű kérdésre válaszoljon?

  13. Öreg halász szerint:

    Ha egy polgármester nem képes válaszolni egy nevetségesen egyszerű kérdésre, már akkor is alkalmatlan. Ha nem válaszol a törvényben előírt módon, már törvénysértést követ el. De itt bűncselekményt követtek el, ha nem volt jogosultságuk a lakáskiutalásokhoz. Bűncselekményt, ami ráadásul szervezett keretek között zajlott!

  14. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Feleslegesen erőlködsz és hazudozol, mert teljesen hiteltelen vagy.

    Az alábbi diagnózis tökéletesen mutatja be az erkölcsi állapotodat:

    “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit “csepeli” szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha az MSZP érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  15. csepeli szerint:

    Kedves “ ?! ”!

    Feleslegesen erőlködsz és hazudozol, mert teljesen hiteltelen vagy.

    Az alábbi diagnózis tökéletesen mutatja be az erkölcsi állapotodat:

    “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit “ ?! ” szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha a Fidesz érdeke vagy a fideszes elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  16. anticsóka szerint:

    Naná, hogy a csótány “csepeli” ugrott most is először a témára. Ennek az ürgének a bőre alá nyomtak egy chip-et, ami jelzi számára a csepel.info legújabb blogbejegyzéseit.
    Bár nem irigylem, de baromi sok ideje lehet, hogy napi min. 12-15 hsz.-t kiböffent.

  17. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!
    A 12:12-kor “keletkezett” bejegyzésedet “?”-tól másoltad, csak a neveket írtad át. Neked már csak ennyire futja? Végül is valahol megértelek, be vagy szarva október 3.-tól és ettől annyira fusztrált vagy, hogy már saját véleményt sem tudsz megfogalmazni.

  18. Hugi szerint:

    Hiába, a Csevaknál van arra is pénz, hogy az ilyen csepeli-félék fórumozgathassanak.

    A maffiának börtönben a helye. Miska egy jóstehetség.

  19. csepeli szerint:

    Németh Szilárdnak egyébként sportolnia kéne. Hízásnak indult, nem néz ki egészségesen. Hozzávéve az állandó hőbörgést, stresszes életmódot, komoly esélye van szívinfarktusra öt éven belül, pláne ha polgármester lesz.

  20. Lora :) szerint:

    Jaj jaj jaj….már megint ember az ember ellen fordul, miközben egy téma van, amiben a hozzászólásokra kiváncsiak, nem arra, hogy miként ugrik össze három-négy beíró.

    Idegtépő hónapok várnak a csepeli fideszesekre, hogy október 3-a után először Csepel demokratikus életében végre megszűnjön az MSZP-hatalom.

    A lényeg az, kedves csepeliek, hogy az általatok fizetett adóból, felújítottak rengeteg olyan lakást, amit azután sz@rért-hugyért eladtak berkeken belül. Nem is kell tovább menni, már ez, hogy a pénzetekből így szórakoznak, magyarán semmibe veszik az általatok megtermelt pénzek javát, még mélyebbre megyek; a csepeli MSZP nem az itt élő csepeli emberekért dolgozik, nem becsüli meg munkátokat, nem becsülik a kerület polgárait, hanem undorító módon kisstílűen megaláznak ezekkel a valós tényekkel, sőt, még (ahogy már megszoktuk tőlük) még ők állnak neki feljebb.
    Ezzel a ténnyel kell szembenézni – és aki kicsit is elkötelezett Csepel felé, az nem a másik embertársával áll le vitázni, ki mit mond, hanem ki kell végre mondani –
    nemcsak hogy ELÉG volt, hanem igenis súlyos bűntetéseket (börtönnek örülnék a legjobban) kell kiszabni, és a csepelieket igenis pontról pontra tájékoztatni a történtekről –

    Drukkolok a Fidesz képviselőinek, hogy derítsék ki az igazságot, és alkossanak olyan hatályos rendeleteket, amelyben ilyen és ehhez hasonló dolgok többé nem fordulhatnak elő!

  21. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Ne görcsölj itt a hozzászólásaim átírásos visszafordításával!
    A tények így is úgy is engem igazolnak.

    Arra tegnap feltett kérdésemre válaszolj inkább Te tetű, hogy hol francba találom meg a Csepeli MSZP által 2006 őszén 2007. évi megnyitással megígért és a kerület lakosságával sok ezer forintért készíttetett szórólapokon megszavaztatott fedett uszodát, mert ebben a hűvös időben fórumozás helyett ott szeretném tölteni a szabadságomat!

  22. ... szerint:

    csepeli, ne aggódj Szilárd miatt, bírni fogja. Nektek pedig nemsokára éveken keresztül lesz módotok rendszeres sportolásra.

  23. Jeniszej szerint:

    Már megint a Szenteczky János így meg – úgy meg. ))) 😀 (((

  24. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    “Borbély és Németh urak miért viselnek nemzetiszínű karkötőt?”

    Téged csak azért zavar, hogy magyar emberek a saját hazájukban nemzetiszínű karkötőt hordanak, mert te egy magyartalan és idegenlelkű nemzetáruló vagy!
    Nem sűl le arról a mocskos pofádról a bőr? Van képed még ezek után is magyarul beszélni, magyar állampolgárnak nevezni magadat és Magyarországon élni?
    Inkább arról írjál, hogy az MSZP-s elvtársaid miért énekelték az Internacionálét?
    És ha valakinek az autóján Nagy-Magyarország matrica van? Ha zavar, akkor költözz Romániába (nem Erdélybe, hanem Romániába), ott biztos barátokra lelsz Ceausescu hívei között!

    Láttad már a Becstelen Brigantik című fimet? Tudod, a filmben Brad Pitt egy olyan amerikai hadnagyot alakított, aki ha nem ölte meg az elfogott nácikat, akkor úgy engedte őket szabadon, hogy a késével egy horogkeresztet vésett a homlokukba, hogy bármerre járnak mindenki tudja, hogy az SS-ben szolgáltak!
    Neked, egy sarló-kalapácsot kéne a homlokodba vésni, hogy bármerre mész, mindenki tudja, hogy ilyen egy rohadék alak vagy!

  25. Jobb Csepelért szerint:

    Azt hiszem eddig eléggé visszafogottan és kulturáltan válaszoltam a beböfögéseidre, de mostantól kezdve én is a hozzád hasonló stílusban fogod reagálni neked. Nem akartam a te szintedre lesüllyedni, de az aki azért ugatja le a másik embert, mert a saját hazájában felmeri vállalni a magyarságát, az tőlem ne várjon el semmi tiszteletet!

  26. Jeniszej szerint:

    Az emberen bizony meglátszik, hogy ha jól mennek a dolgok körülötte.
    Az arcbőre kisimul, tekintete élénké válik.
    Cselekedetei a magabiztossá válnak.
    Nem úgy a szociknak.
    A karikáktól már alig látnak, ami a szemük köré gurult, került.
    🙂

  27. csepeli szerint:

    A Németh Szilárd egészségéért aggódó Fidesz-szavazók felelősséggel nem szavazhatnak Németh Szilárdra mint polgármester-jelöltre. A pacák már országgyűlési képviselő! Mindenki tudja, hogy nem lehet a gyertyát mindkét végéről égetni, mert a szervezet ezt előbb-utóbb megbosszulja. Látszik, hogy Németh Szilárdnak már most sincs ideje egészséges életmódot élni, rendszeresen mozogni, sportolni. Túlsúlya van, püffedt az arca. Ha polgármester lesz, még kevésbé lesz ideje sportolni, jó pár évvel rövidülhet meg az élete. Most 46 éves Németh Szilárd, a férfiaknál ez veszélyeztetett életkor!

    Ezért is sokkal inkább alkalmas polgármesternek Szenteczky János, aki tíz évvel fiatalabb Németh Szilárdnál, és sokkal egészségesebb már ránézésre is. És mivel nem országgyúlési képviselő, teljes egészében a polgármesteri munkának szentelheti magát, az egészsége megőrzése mellett is.

    Aki Fidesz-szavazó, annak is érdemes megfontolnia, akarja-e tovább rombolni Németh Szilárd egészségét azzal, hogy polgármesternek választja. Szerintem éppen Németh Szilárd érdekében inkább szavazzanak másra. Épp elég munka Némethnek az országgyűlési képviselőség. Az egészsége fogja bánni, ha még többet bevállal.

  28. grün szerint:

    “Csepeli!
    A 12:12-kor “keletkezett” bejegyzésedet “?”-tól másoltad, csak a neveket írtad át. Neked már csak ennyire futja?”
    Nem szégyelled Magad csepeli, már a kopizótól kopizol?
    Mintha meglopnád a tolvajt!
    Nem vagy fideszes, hogy ne ismerd a szégyent, az emberi méltóságot, és ne legyen arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.
    Elynye, bejnye!

  29. csepeli szerint:

    Jobb Csepelért: Magyarországon vagyunk, itt nem bátorság felvállalni a magyarságot, hanem pózolás. Pláne ilyen gagyi karkötővel – attól lesz valaki magyar, hogy nemzetiszínű szilikon karkötőt visel? Hagyjál már.

  30. mocsárlakó szerint:

    Ne hagyjátok, hogy ez a gyökér csepeli félrevigye a topikot!

    Csepeli: nyomj fel magadnak egy vörös színű kúpot, és kussolj!!!

  31. Királyerdei szerint:

    Itt vannak az “éhes proletárok”:

    http://www.youtube.com/watch?v=Gn-UTwaY_Tc

    Pfujjj…. 🙂 🙂

  32. Lora :) szerint:

    Na, elmagyarázom akkor miért viselnek nemzeti színű karkötőt.
    Mert a 8 év alatt, amíg az mszp és szdsz lerabolta Hazánkat, tönkrevágta nemzeti identitásunkat, egy percet sem lehettünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk, elfelejtettük a régi szlogent:

    “PIROS-FEHÉR-ZÖLD EZ A MAGYAR FÖLD”

    Ezt a tudatot akarja visszaadni a Fidesz, és nemcsak Németh Szilárd és Borbély Lénárd hordja a karkötőt kedves csepeliek, hanem azok is, akik ki akarják nyitni a begyökösödött emberek szemét. Egyből negatívba megy át mindenki, aki bármilyen magyar szimbólumot lát a másikon, és még nem fogta fel, nincs idő mocskolódni, aki nem bírja a tempót, vagy nem tesz semmit a közért, az lemorzsolódik, de az ne is kérjen magának javat/jussot, ha a Fidesz és a Magyar Polgárok közös erővel egy új Magyarországot építenek fel – ja és a Fidesz NEM fogja senkinek azt mondani, hogy

    El lehet innen menni, kérem szépen, itt lehet bennünket hagyni (by: Gyurcsány papa)

    A cél, hogy összekovácsolódjunk, hogy a magyarság-tudatunk erősebb legyen a rombolásnál, és ne a hazugságokra épüljön a jövőbe való látás.

    Nem úgy veszem ki a sorokból, hogy itt bárki is több időt eltöltött volna külföldön, és külföld jelen értelemben nem összehasonlítás, csak egy irány.
    Annyira szégyenteljes dolog, ami ebben az országban van; korrupció, pénz, hatalomhoz való ragaszkodás……és hol van az EMBER? Hol van az ÁLLAMPOLGÁR?

    Na pontosan ez az, amire irányt mutat a Fidesz – feszültségek, megoldatlan ügyek mindig lesznek, de ha mindenki egy keveset hozzátesz a közösbe, egy óriási nagy lehetőségű országot tudnánk alkotni, ahol tényleg OTTHON lehetünk.

    Írogatják itt a sajtóban, hogy na akkor most eddig mit csinált az Orbán-kormány, meg ezt meg azt ígértek….. vezetnek benneteket, akiknek még nem nyílt ki a szeme.
    Amit 8 évig ez az ocsmány bűnbanda (MSZP-SZDSZ) művelt azt nem lehet emberek 2-3 hét alatt rendbe tenni, ez olyan mint a fogyókúra – amit 8 évig magadra szedtél, nem tudod 2-3 hét alatt leadni…..értős?

    És ne a kormánytól, meg a képviselőktől várjuk a segítséget, ők csak irányt mutatnak, amit követendőnek illik tartani, mert a bizalmat megadtuk (elsöprő 2/3-os többséggel)
    Kezdeti fázisban vannak ők is (Fidesz) és ha már most feladjátok, és gerjesztitek a feszültséget, ti magatok fogtok legelőször kiesni a forgatókönyvből.
    Jó ha 3-4 év múlva fogunk először olyat tapasztalni, hogy “na ez már döfi” “ez frankó”

    Annyi olyan dolog van, ami talán még őelőttük is ismeretlen, hogy ne gondoljátok, hogy egy csettintésre megoldódik minden –
    Csak egy példa és be is fejezem;
    képzeljétek el, hogy van 260 képviselő a Fideszben, és van kb 1200 megoldatlan ügy. Ebben van minden – egészségügy-gazdaság-oktatás….stb ha még ezeket is elemeire bontanám, mindnyájan dobnánk egy hátast, és inkább csöndben figyelnénk őket, mi terhet vesznek a vállukra, hogy mindezeket a gubancokat valahogy meglazítsák, és egy-két dolgot talán ki is tudjanak oldani
    Mindegyiket első helyre lehetne tenni, hogyne….de nélkületek ez nem fog menni.

    Mennél többet hátráltatjuk őket, és verjük az asztalt, hogy na mikor lesz változás…(???)
    Hát az első lépést megtettétek, rendszert váltottunk, szépen apránként jön a többi változás is, meg kell tanulni türelemmel élni, önmagatokkal szurtok ki, hogy idegeskedtek, az nem old meg semmit, ámde ha beállunk a sorba, és segítünk egymásnak, könnyebben jöhet minden változás!

    GONDOLKODJATOK EL RAJTA!
    Én a lehetőségeimhez képest mindent megteszek azért, hogy egy igazán jól lakható Magyarország épüljön; minden téren!

    SZERETLEK MAGYARORSZÁG!

  33. Herbert szerint:

    csepeli! Most én is soroljam fel, hogy a csepeli szocialisták között a közelmultban, ill. jelenleg hány pufók, esetleg dagadt külsejű személy tevékenykedett?
    Az ő egészségükért miért nem aggódsz?
    Persze, nekik a tavaszi választási bukfenc, a várható öszi megsemmisítő vereség és a hatalomból való tartós kikerülés ( pláne a börtöntől való félelem) kész fogyókúra!

  34. Manitu szerint:

    Nem veszitek észre, hogy Csepeli csak el akarja terelni a témát, azt, hogy Tóth és Szenteczky azért nem tudnak válaszolni egy rém egyszerű kérdésre, mert azzal beismernék, hogy bűncselekményt követtek el?

  35. Királyerdei szerint:

    Brávó Lora,nagyon szép volt.

  36. admin szerint:

    Egy korábbi hozzászólást töröltünk, mivel más nevével éltek vissza benne.

  37. lb szerint:

    csepelit ezért fizetik!

    Mi volt a topic eredeti témája?
    “Csepel vezetésének távoznia kell!”

    Ezzel szemben a “csepeli és társai” egyesület mivel és kivel foglalkozik?
    Németh Szilárd és karkötője

    Egy érvük volt, formai kifogást kerestek, miért nem kellett Tóth Mihálynak válaszolnia, ezt röptéből megkontrázták, azóta képtelenek értelmes hozzászólásra.

    Számomra ez azt jelenti, hogy nagyon is a lényegre tapinthattak a “fiúk”!

  38. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Azokkal a szavakkal kezdem, amivel Te a 12:45-ös hozzászólásodat befejezted, hogy “egy rohadék alak vagy”, mert ezek a szavaid tökéletesen rád illenek.

    A fenti állításomat az bizonyítja, hogy az személy aki az MSZP-közeli Progresszív Intézet által készített felmérés alapján Csepelről összeállított alábbi képet vitatja, és azt állítja, hogy indokolatlan a Csepelt 16 éve irányító MSZP-s vezetéssel szembeni elégedetlenkedés, az a személy nem lehet más csak “egy rohadék alak”.

    Az alábbiakban az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérése alapján, valamint néhány egyéb közismert helyi adat figyelembevételével bemutatom a Csepel elmaradottságát reprezentáló tényeket:

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 62.350,- Ft/fő.
    (Csepel egy főre jutó adósságállománya annak ellenére 37-szerese a XIII. kerület adósságállománynak, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek.)

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A felmérés szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás állomány:
    Csepel az ezer főre jutó eredményével nem fért bele a 15. helyezésig felsorolt listába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza.

    – Csepelnek nincs fedett uszodája.

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    A többit nem sorolom, mert a csak egysoros bejegyzéseket értelmezni tudók ismét nem a hozzászólásom tartalmát, hanem a terjedelmét fogják kritizálni, pedig a gerincút, valamint teherforgalmi elkerülő út, és sok egyéb problémát még nem is érintettem.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem közel 5 milliárd (5 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

    Már Önmagában az is elismerést érdemel, hogy ilyen feltételek mellett vállalják Csepel önkormányzati feladatainak az ellátását és a fentiekből eredő feladatokat.

    (Mielőtt még valamelyik gátlástalan mszp-s agitátor azt dobná be, hogy ugyanezekkel a feltételekkel vállalná a Csepeli MSZP is a kerület irányítását, megjegyzem, hogy az mszp-sek leginkább azért vállalnák a folytatást ilyen feltételekkel, mert akkor nem derülhetnének ki a disznóságaik, és nem kerülhetne sor felelősségre vonásra.
    Október 3-án azt kell megakadályoznunk, hogy felelősségre vonást megúszhassák.)

  39. mocsárlakó szerint:

    csepeli egy tróger!

  40. grün szerint:

    Manitu!
    “mert azzal beismernék, hogy bűncselekményt követtek el?”
    Bűncselekményt nem szoktak beismerni! Azt aprólékos nyomozó munkával rá szokták bizonyítani a gyanúsítottra, akiből a tények felsorakoztatása után vádlott lesz!
    Legalábbis, “Ez volt a rend ezer évig….!’
    Most új szelek fújdogálnak?

  41. csepeli szerint:

    ” ?! “: Én nem is írtam 12:45-kor hozzászólást. Vegyél olvasószemüveget!

  42. ... szerint:

    itt mindenki tudja, hogy egy maffia vezeti a kerületet, ahogy Miska már egy jó ideje megmondta. egy valamit nem tudni, hogy számszerűleg mennyit loptak el a közpénzből.
    csepeli mosdathatja őket amennyit akarja, a bűn az bűn marad és ezért felelniük kell.

  43. csepeli szerint:

    ” ?! “: Egyébként szelektíven idézted a Progresszív Intézet adatait. Jóléti ráfordítások tekintetében például Csepel a 8. helyen van a 23 kerület közül, ami meglehetősen jó helyezés.

    Egyébként pedig már felhívtam a figyelmedet arra, hogy nem a jelen állapotot kell nézni, hanem össze kell hasonlítani a korábbi állapotokat a jelenlegivel.

    Magától értetődik egyébként, hogy vannak különbségek. Csepel egy peremkerület, autópálya sem megy át rajta. A földrajzi adottságok pedig nagyon sok mindent meghatároznak. Nyilvánvaló, hogy itt sosem lesz annyi vállalkozás, mint a központi kerületekben, ahol rengeteg cégnek van irodája, és rengeteg kis üzlet van. Egyébként is hülyeség a vállalkozásokat darabszámra nézni, az egy-két fős bt-ket nem lehet összehasonlítani egy több ezer fős vállalattal.

    Nem azt kell nézni, hogy más kerületekhez képest hogy állunk, hanem hogy a rangsorban a pozíciónkat megőriztük-e az elmúlt 16 évben. Ehhez viszont szükség volna a 16 évvel ezelőtti rangsorra, ami viszont nem áll rendelkezésre. Így a felsorolt számokból nem lehet semmilyen következtetést levonni.

  44. csepeli szerint:

    lb: Nem lett az megkontrázva, az, hogy valaki írt egy hasonló témájú hozzászólást, az nem jelent kontrázást – nem cáfolta azt, amit én írtam.

  45. zzz szerint:

    Tóthnak és Szenteczkynek távoznia kell! Vége van.

  46. Manitu szerint:

    A hallatás beismerés. Hetek óta kérdezgeti a Fidesz, hogy ki és milyen alapon adta oda a lakásokat. Csak egy féleszű hagyná válasz nélkül ezt a kérdést, no meg az, aki nem tud válaszolni, mert bűnöző.

  47. csepeli szerint:

    zzz: Dehogy kell! A lemondásra való felszólítás nem komolyan veendő dolog. Szíjjártó négy éven át naponta szólította fel a kormányt lemondásra. Ez már csak egy ellenzéki párt szokásos működése, egyszerű kampányfogás. Lépten-nyomon lemondásra szólítanak fel, nem kell vele törődni, dolgozni kell tovább. Különben is micsoda hülyeség volna egy hónappal a választások előtt lemondani. Baromság.

  48. Gordon szerint:

    Legkésőbb a rendőrségen/ ügyészségen/ bíróságon kiderül majd az igazság.

  49. grün szerint:

    Manitu!
    “A hallatás beismerés”
    A fidesz csak szeretné hallatni, hogy ki a bűnös!
    Ha pedig tudja, akkor tegye meg a megfelelő dísz és futólépéseket, hogy méltó büntetésüket elnyerjék!
    Találgatni mindenki tud, de találni csak kevesen!

  50. Manitu szerint:

    Grün!

    Császár Mihály lakásmutyija óta elég sokan vagyunk kíváncsiak arra, hogy ki és miért vagy milyen alapon csiálta a lakásmutyikat. Itt nem Tóth Misi hálószoba-titkairól van szó, hanem nyilvánosnak számító adatokról és a mi pénzünkről.

    A csepeli önkormányzati vezetésnek kötelessége lett volna válaszolni ezekre az egyszerű kérdésekre. e

    Most is majd előjönnek egy ostoba közleménnyel, hogy a Fidesz bunkó. Úgy tűnik, hogy Ennyi tudnak. Lopni meg hazudni.

  51. Gordon szerint:

    Csepel vezetésének kell válaszolni, ők döntöttek lakásmutyiban.

    Vagy nem tudják az önkori vezetői, hogy az önkorinak hány és milyen lakás van/volt a tulajdonában? Hogy mit mennyiért újítottak fel, milyen címszó alatt adták el, mikor, és kinek?

    Vagy csak nem mernek válaszolni?

  52. " ?! " szerint:

    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    A 12:14-kor küldött hozzászólásod alapján örömmel látom, hogy a javulás jelei kezdenek mutatkozni rajtad, és megkezdted az elhatárolódást a legvéresebb szájú mszp-s agitátortól, “csepeli” barátodtól.
    Ezt már előbb is kezdhetted volna, hiszen ismered a közmondást, hogy “madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni”, de hát a közmondás szerint “jobb későn mint soha”.
    A további javulásod reményében most az egyszer attól is eltekintek, hogy a hozzászólásodban megpróbáltál összemosni “csepeli”-vel.

    Amikor azonban a 13:53-as hozzászólásodban rázendítettél az “Ez volt a rend ezer évig….!’ sort tartalmazó indulótokra, akkor az a közmondás jutott eszembe, hogy “kutyából nem lesz szalonna”.
    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”, ne okoz csalódást! Ne legyél visszaeső …..!

  53. lb szerint:

    csepeli!

    Dehogy nem, és te ezt nagyon jól tudod.
    Te az SZMSZ-ből idéztél, a kontrázó az önkormányzati törvényből.
    Mivel a törvény a magasabb szintű jogszabály – az SZMSZ nem mondhat ellent az abban foglaltaknak -, így Tóth Mihály polgármeter köteles lett volna 15 napon belül válaszolni a hozzá intézett kérdésekre. Miután ezt nem tette meg, így – szerény véleményem szerint – törvénysértést követett el.

    Egyébként megértem, hogy nem tud vagy nem akar válaszolni, mert bármit is mond, azon nyomban a fejére fogják olvasni és fel fogják használni!
    Azt mondja a mondás, a hallgatás beleegyezés. Szerintem itt és most annak a beismerése, hogy nem tudják igazolni, hogy a lakások bérbeadása majd eladása törvényes keretek között történt!

  54. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te cuki-pofa!
    A 12:45-ös hozzászólást valóban nem írtad, hanem neked írták, de ez a lényegen nem változtat, mert az onnan idézett szavak tökéletesen illenek rád.

    A 14:05-kor küldött reklamációdat elutasítom, mert Csepel fejlettségi színvonalához semmi köze nincs a jóléti kiadásoknak. A jóléti kiadások nagyobb részét kitevő költségek zömét éppen az elmaradottság miatt kell kifizetni.

    Azt a szövegedet is elutasítom, hogy “nem a jelen állapotot kell nézni, hanem össze kell hasonlítani a korábbi állapotokat a jelenlegivel”, mert éppen az a baj, hogy a jelenlegi állapot sok tekintetben megegyezik a 16 évvel korábbi állapotokkal.
    Azaz: a választási ígéretek teljesítésének az elmulasztása miatt a kerület nem fejlődött olyan ütemben, ahogy fejlődni kellett volna. (Pl.: Az északi területért kapott pénzből.)

  55. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 33 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 33 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 33 naptári nap (a 24 munkanap)!

  56. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    Németh Szilárd külsejét megszólod, de Avarkeszi Dezsőről, Deme Gáborról, Schmuk Andorról és Kiss Péterről nem beszélsz. Ők talán atléta alkatúak? A beszédhibás Hiller Istvánt meg fel se hozzam példának. És még ő volt kulturális miniszter?? Szégyen!

  57. Gigi szerint:

    Már pedzegették páran, hogy mellőzni kellene a személyeskedést, ehhez csatlakozom.

    A Fidesz-közlemény egyébként most korrektül közelít a kérdéshez: aláírásokkal igazol, aláírásokat javasol másoktól is. Szerintem akinek nincs takargatnivalója, az megteszi ezt a személyes nyilatkozatot.

    Igaz, akinek nincs takargatnivalója, az már jóval előbb válaszolhatott is volna a kérdésekre – formailag megkérdőjelezhető kérdésfeltevés ide vagy oda. Ilyen esetekben félre kellene tenni a politikai büszkeséget, mert csak a nyilvánosság előtti vállalás (cáfolat vagy megerősítés) az egyedüli tisztességes hozzáállás.

  58. Jobb Csepelért szerint:

    Egyébként üzenem a felhasználónevemet jogtalanul használó illetőnek, hogy ez a fajta viselkedés csak enyhén szólva gyerekes és aljas. Remélem, hogy az illető magára ismer a leírtakból és csökkent értelmi szintje ellenére megérti amiről írtam.
    Sajnos a közelmúltban itt a fórumon igencsak elmérgesedett a helyzet, hála grün és csepeli (talán szándékos) provokáló beírásainak.
    Az(ok), aki(k) más ismert fórumozók nevén ír(ogat)nak, csak egy cél vezérli ő(ke)t, hogy lejárassa/lejárassák a kerületi Fideszt.
    Mivel csepeli már nem tud mással érvelni, így elkezdte ócsárolni Borbély Lénárd és Németh Szilárd nemzetiszínű karkötőjét, utóbbi politikust pedig már a külseje miatt is. Ez enyhén szólva is szánalmas…

  59. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Ma Magyarországon új helyzet állt elő, most nem fenyegetik külső ellenségek. Ez egyedülálló lehetőséget nyújt az ősöktől épített ház megerősítésére. Ennek a vállalkozásnak a sikeréhez azonban az szükséges, hogy a benne lakók féken tudják tartani az egyéni jólétük önző és gátlástalan keresését, valamint az ellenségeskedés kísértését, amely újra meg újra egymás elleni küzdelemre uszítja az állampolgárokat…

    Az intő szavak: Magyarország felszabadult a külső elnyomatástól; eljött az óra, amikor meg kell szabadulnia a lelki rabszolgaság különféle formáinak belső kötelékeitől is.
    A béke neve igazságosság, szolidaritás és szeretet. A nemzet csak akkor remélhet jobb jövőt, ha polgárai képesek közös erőfeszítéssel felelősséget vállalni a közjóért.”

  60. Miska72 szerint:

    Moóta mondom nektek, hogy ez egy Önkormányzati MAFIA!
    Na én mondtam, hogy igazat monndok!
    És erre nekem is vannak bizonyítékaim!
    És az Önkormányzatnál nem állunk meg!
    Benne vannak nyakik a felsőbb szervek is!
    😉

    Ha van az emeszpének bőr a pofáján, csak akkor indul el az Önkormányzati választásokon!

  61. Miska72 szerint:

    “Miután Tóth Mihály polgármester a törvényes határidőig nem tudta megválaszolni,”

    Na azen meg sem lepődök!
    Az én beadványomat se tudta törvényes határidőig megválaszolni!
    6 hónap! szsz HAT HÓNAP alatt válaszolt a beadványomra!
    Akkor is hülyeséget! Hazudtak össze vissza!

    🙂 🙂 🙂 🙂

  62. Ditte szerint:

    Végre megint lesz törvényességi felügyelete az önkormányzatoknak, a Közigazgatási Hivatalok visszakapták a jogkörüket. A “kiskirályságok” ideje lejárt!

  63. Miska72 szerint:

    “Mivel felmerült az adathamisítások alapos gyanúja is,”

    Ez nálam meg is történt!
    Úgy hívják OKIRATHAMISÍTÁS!

  64. Dadus szerint:

    Lora:)!
    Egyetértek veled,köszönöm hogy ilyen szépen fogalmaztál!

  65. obama szerint:

    Csepeli!

    Azért Mesterházi sem egy “átszakadt” alkat, az utóbbi időben ugyan csak felszedett pár kilót, kb. Szilárddal van egy súlycsoportban!!!
    Ja! Leszedhetnétek már a Hollandi út – Szt. István út kereszteződésében lévő oszlopról Mesterházi választási plakátját!!! Tudtommal már bírságolnia kellett volna miatta a Jegyzőnek!!!

  66. csepeli szerint:

    Jobb Csepelért: Félreértettél! Én nem Németh Szilárd külsejét szóltam meg. Csupán az egészségéért aggódom. De látom, ti nem aggódtok. Pedig volna rá ok!

  67. CsepeliNo1 szerint:

    Ne bántsátok már csepelit!
    Ő ezért kapja a fizetését a Csevakból.
    Más honlap frissítésért.
    Harmadik másért . . .

    csepeli, írod:
    Szerintem Ábelék tévednek akkor, amikor azt gondolják, hogy 15 napon belül válaszolni kellene az Ábel által az aug. 12-i ülésen feltett kérdésre.
    – Németh Szilárdék már a sajtóval, mindennel próbálkoztak, hogy valamilyen info-hoz jussanak az üggyel-ügyekkel kapcsolatban.
    Itt TI IDIÓTÁK, ilyen meg olyan paragrafusra hivatkoztatok a polgármester jelölt úrral együtt, de hiába ! ! ! ! !
    Úgy látom igaza lett azoknak az MSZPseknek, akik a Szenteczky és bandája miatt léptek ki a pártból, és hogy ehhez a sok SZARHOZ Ők nem adják a nevüket ! ! ! ! ! !
    MINDEN ELISMERÉSEM AZ ÖVÉK ! ! ! ! !
    GRATULÁLOK NEKIK, és SOK SIKERT kívánok nekik ! ! ! ! !
    Nekik legalább az erkölcsük, becsületük megmaradt ! ! ! ! ! !
    Ti nektek meg lesz majd időtök elgondolkoznotok amiket okoztatok azon a 3m2-en, ahol majd lesztek. Lesz rá időtök ! ! ! ! ! !
    🙂

  68. csepeli szerint:

    lb:

    Az SZMSZ nem mond ellent a törvénynek. De meghatározza a pontos kereteit a kérdésfeltevés szabályainak. Az, hogy napirend előtt motyogok valamit, aztán egy héttel később ráfogom, hogy az egy kérdés volt, nem szabályos eljárás.

  69. csepeli szerint:

    ” ?! ” ezt írja:

    “Azt a szövegedet is elutasítom, hogy “nem a jelen állapotot kell nézni, hanem össze kell hasonlítani a korábbi állapotokat a jelenlegivel”, mert éppen az a baj, hogy a jelenlegi állapot sok tekintetben megegyezik a 16 évvel korábbi állapotokkal.”

    Honnan tudjuk, hogy a jelen állapot sok tekintetben megegyezik a korábbival, ha nem hasonlítjuk össze a jelen állapotot a korábbival? Látod, mekkora baromságot írtál? Eszed az nincs, csak nyomod az ostoba szöveget.

  70. Jobb Csepelért szerint:

    Hát persze csepeli… Te vagy az, aki állandóan negatív kritikával illeted meg Németh Szilárdot és még ócsárolod is… Majd ezek után biztos te vagy aki az egészségéért aggódik… Szerinted ezt ki hiszi el neked?

  71. Királyerdei szerint:

    Lenin és a Párt! 🙂

  72. ... szerint:

    ha nem lennének nyakig benne a lakásmutyiban a szocik, már rég óbégatnának. de most gáz van, csak a mindig hű csepelit tudták ideküldeni, hogy mentse őket az állandó félrebeszélésével. csak hát lássuk be, csepeli itt most semmit sem ér a hisztijével. anélkül sem, de ez most mindegy. kaptár.

  73. csepeli szerint:

    Tölgyessy: minden hatalom Orbánnál lesz

    Orbán Viktor nem a jobboldalhoz, hanem a személyesen hozzá hű embereket jutalmazza, népszerűségének egyik oka, hogy a tudományos igazságokkal, és a nyugati gyakorlatokkal szemben is a feltörekvő középrétegek világlátására alapozza büntető- és szociálpolitikáját – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában Tölgyessy Péter.

    FN.hu 2010. augusztus 30. 08:30

    Orbán Viktor módszeresen elfoglalja az állami vállalatok, intézmények vezetését, hamarosan irányítása alá veszi a közszolgálati sajtót, és reményei szerint kiépíti a maradék ellenzéki média regulálásának eszköztárát – mondta Tölgyessy Péter a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

    A kormány az elődje által hátrahagyott csontvázakra hivatkozó mozgástér-bővítési kísérlete látványosan kudarcot vallott, ám azóta is újabb és újabb ötletekkel reméli növelni a költségvetés lehetséges hiányát, azaz a magyar állam által felvehető új hitelek nagyságát.

    Tölgyessy szerint ha nem jön a világgazdasági válság második hulláma, akkor sem várható hazánkban a következő években három-négy százaléknál nagyobb növekedés, ám ennyi aligha elégséges a minden téren lényegi változást ígérő új rendszer legitimációjához.

    A közvélemény-kutatások szerint a választók többsége a kormány tevékenységét mégis jónak minősíti. Ebben része lehet annak, hogy az új kormány a feltörekvő középrétegek világlátására alapozza büntető- és szociálpolitikáját, még ha azok szembe is mennek a tudományos igazságokkal, illetve a nyugaton követett gyakorlatokkal.

    Orbán Viktor tudatosan jutalmazza a táborába átállókat, döntéseiben nem a jobboldal egészéhez való lojalitás, a fideszes múlt a meghatározó, inkább a személyéhez való hűség. Nem karakteres, táborának vonzását gyarapító egyéniségeket keres, hanem akaratának hajlékony végrehajtóit.

    A miniszterelnök már jó ideje a magyarok összetett politikai kultúrájának keletibb felére alapoz: az intézmények alkotmányos rendje és a piaci verseny helyett a tényleges igazságosságot ígérő erős vezető akaratát kínálja.

    Az önkormányzati választások után már csaknem minden hatalom Orbán Viktornál lesz, ám ezzel csak teljessé válik felelőssége rendszere tényleges eredményességéért – vélte Tölgyessy.

  74. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te cuki-Pofa! Te gircses-görcsös bunkócska, Te drága!

    Azt javaslom neked, Te az összes fideszest és fidesz-szimpatizánst folyamatosan a legcsekélyebb erkölcsi-alap nélkül becsmérlő-, sértegető- és rágalmazó eszetlen féreg, hogy nagyon óvakodj attól, hogy ennyi pofátlankodás után a kezembe kerülj, mert akkor még azt is átkozni fogod, hogy anyád a világra hozott.

    A fenti barátságos intelem után, a sötét agyad megvilágítása érdekében, alább ismét elküldöm neked azt a tükröt, amelybe ha belenézel, akkor látni fogod, hogy milyen eltaposni való undorító féreg vagy.

    Diagnózis a “csepeli” álnéven fórumozó véglényről, és az itt fórumozó elvtársairól:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  75. " ?! " szerint:

    Ajánlott olvasmány “csepeli”nek.

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 33 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 33 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 33 naptári nap (a 24 munkanap)!

  76. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Annak érdekében, hogy lássad, hogy milyen erkölcsi alapról bírálod Orbán Viktort és a kormányát, az alábbiakban küldöm részedre az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásának a legmeghatóbb részletét.

    Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől:

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Látod kedves “csepeli”, bejött Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    De ha csak rátok omlott volna, akkor azt mondanánk, hogy ott egye meg őket a fene a romok alatt, de Gyurcsányék trükkjeinek és elkúrásainak a következményei az egész országra omlottak rá, és most a romeltakarítást az általad a fenti erkölcsi alapról bírált és rágalmazott Orbán Viktornak és a kormányának kell elvégezni.

    Ha pislákolna bennetek a becsületnek legalább a szikrája, akkor a jelenlegi helyzetben nem piszkoskodnátok és kötekednétek, hanem kétszeres erővel vennétek részt a Gyurcsány és Bajnai kormányok által felhalmozott adósságállomány miatt még igen sok évig tartó romeltakarításban.

  77. csepeli szerint:

    Ha megkapirgálnánk egy kicsit a Fidesz ígéreteit, látnánk, hogy enyhén szólva ők sem tartottak be mindent. Vegyük pl. Orbán Viktor ígéretét, miszerint a választások után azonnali, drasztikus adócsökkentés lesz. Hát nem lett.

    De vegyük csak elő a Fidesz 1998-as választási programját, és nézzük meg, mi valósult meg abból 2002-re! Itt egy kis gyűjtés:

    Ígéret: 7%-os gazdasági növekedés és 4,5%-os infláció lesz. Valóság: 4%-os növekedés és 9%-os infláció.

    Ígéret: Adócsökkentés, 50%-os tb-járulék csökkentés. Valóság: nőtt az adószint, és a tb-járulék csak 20%-kal csökkent.

    Ígéret: 600 km új autópályát fognak átadni. Valóság: egy métert sem adtak át.

    Ígéret: 4-es metró továbbépítése. Valóság: leállították az építkezést, mivel a terveikkel ellentétben nem a fideszes jelölt nyerte a főpolgármester-választást.

    Ígéret: A családi pótlék értékmegőrző módon növekedni fog. Valóság: Egy fillérrel sem növekedett, ily módon 30%-kal vesztett az értékéből.

    Ígéret: csökkennek a központi adók, hogy ezáltal növekedhessen a helyi adók részaránya. Valóság: A helyi adók részaránya 20%-ról 5%-ra csökkent.

    Ígéret: Olcsóbb gyógyszer az időseknek és a gyermekeknek. Valóság: drágultak a gyógyszerek, az idősek és gyermekek nem kaptak kedvezményt.

    Ígéret: 400%-os béremelés a kórházi ápolóknak, reálbér emelése a pedagógusoknak, veszélyességi pótlék a tűzoltóknak. Valóság: egyik sem teljesült.

    Ígéret: Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt hoznak létre a vidéki fiatalok továbbtanulása érdekében. Valóság: nem hozták létre.

    Ígéret: Adókedvezmények a művészeknek és a tudósoknak. Valóság: nem kaptak semmiféle adókedvezményt.

    Lehetne még hosszan sorolni, de ennyi talán elég is lesz. Kíváncsi vagyok, kedves “?!”, hogy vajon ezeket az ígéreteket számon kérted-e a Fidesztől 2002-ben, és kampányoltál-e a Fidesz ellen a 2002-es választások előtt arra hivatkozva, hogy hazudtak, nem tartották be az ígéreteiket.

  78. csepeli szerint:

    Kedves “ ?! ”, Te cuki-Pofa! Te gircses-görcsös bunkócska, Te drága!

    Azt javaslom neked, Te a legcsekélyebb erkölcsi-alap nélkül becsmérlő-, sértegető- és rágalmazó eszetlen féreg, hogy nagyon óvakodj attól, hogy ennyi pofátlankodás után a kezembe kerülj, mert akkor még azt is átkozni fogod, hogy anyád a világra hozott.

    A fenti barátságos intelem után, a sötét agyad megvilágítása érdekében, alább ismét elküldöm neked azt a tükröt, amelybe ha belenézel, akkor látni fogod, hogy milyen eltaposni való undorító féreg vagy.

    Diagnózis a “ ?! ” álnéven fórumozó véglényről, és az itt fórumozó elvtársairól:

    “A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.

    A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A fideszes eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy a fideszes elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  79. csepeli szerint:

    Kedves “ ?! ”, Te cuki-Pofa! Te gircses-görcsös bunkócska, Te drága!

    Azt javaslom neked, Te a legcsekélyebb erkölcsi-alap nélkül becsmérlő-, sértegető- és rágalmazó eszetlen féreg, hogy nagyon óvakodj attól, hogy ennyi pofátlankodás után a kezembe kerülj, mert akkor még azt is átkozni fogod, hogy anyád a világra hozott.

    A fenti barátságos intelem után, a sötét agyad megvilágítása érdekében, alább ismét elküldöm neked azt a tükröt, amelybe ha belenézel, akkor látni fogod, hogy milyen eltaposni való undorító féreg vagy.

    Diagnózis a “ ?! ” álnéven fórumozó véglényről, és az itt fórumozó elvtársairól:

    “A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára.

    A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A fideszes eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy a fideszes elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  80. csepeli szerint:

    A svájci frank árfolyama 2010. augusztus 30-án 22 óra 30 perckor elérte a 220 Ft-tot. Soha nem volt még ennyi.

  81. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Ma Magyarországon új helyzet állt elő, most nem fenyegetik külső ellenségek. Ez egyedülálló lehetőséget nyújt az ősöktől épített ház megerősítésére. Ennek a vállalkozásnak a sikeréhez azonban az szükséges, hogy a benne lakók féken tudják tartani az egyéni jólétük önző és gátlástalan keresését, valamint az ellenségeskedés kísértését, amely újra meg újra egymás elleni küzdelemre uszítja az állampolgárokat…

    Az intő szavak: Magyarország felszabadult a külső elnyomatástól; eljött az óra, amikor meg kell szabadulnia a lelki rabszolgaság különféle formáinak belső kötelékeitől is.
    A béke neve igazságosság, szolidaritás és szeretet. A nemzet csak akkor remélhet jobb jövőt, ha polgárai képesek közös erőfeszítéssel felelősséget vállalni a közjóért.”

  82. codec szerint:

    Tedd hozzá csepeli, hogy ennek semmi köze sincs napjaink gazdasági folyamataihoz.
    Spekulációs nyomáspróba van a forinton, ami annak köszönhető, hogy az ország jelenlegi vezetői szabadulni szeretnének a Valutaalap karjaiból.
    A helyzetet azoknak köszönhetjük, akik tudatosan lökték oda az országot a Valutaalap karjaiba áldásos gazdaságpolitikájukkal.
    Arról a korszakról nem várom hogy említést tégy, hisz nyilván te és AJtósin pallérozott elvtársaid a haszonélvezői voltatok az ország gazdasági gödörbe lökésének.
    Most van félteni valótok ( míg az átlagember csőd szélére került, ti megtollasodtatok) , ezért hazudoztok össze– vissza országos és helyi dolgokról.

  83. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. CSEPELIEK!
    Valaki mondta a tegnapi napon, hogy olvasott a Csepel Infón egy Tanár Izraeli kalandjáról, amelyhez valami videó anyag is volt mellékelve. Kérem aki tudna segítségemre lenni, hogy hol érhető el ez az anyag, tegye fel a pontos megtalálhatóságot!

    Köszönöm előre is a segítséget!

  84. Hugi szerint:

    Elképesztõ, hogy Tóth és Szenteczky megengedhetik maguknak, hogy nem válaszolnak se kérdése, se dokumentum-kérésre, se közleményre. Ilyet csak Bûnözõk szoktak megengedni Maguknak. Vajon Deme kitõl tanult?

  85. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. admin Te minden bizonnyal tudnál segíteni!

    Valaki mondta a tegnapi napon, hogy olvasott a Csepel Infón egy Tanár Izraeli kalandjáról, amelyhez valami videó anyag is volt mellékelve. Kérem aki tudna segítségemre lenni, hogy hol érhető el ez az anyag, tegye fel a pontos megtalálhatóságot!

    Köszönöm előre is a segítséget!

  86. admin szerint:

    Nem tudjuk miről van szó. Tegnap Kovács Ernő offolásait ritkítottuk meg, és egy másik fórumozónk nevével visszaélő fórumozó hozzászólását töröltük.

  87. " ?! " szerint:

    “csepeli”! Te vadszamár!

    Mit akartál mondani a tegnap 01:05-kor küldött hozzászólásoddal, amelyben arról írtál, hogy: “A svájci frank árfolyama 2010. augusztus 30-án 22 óra 30 perckor elérte a 220 Ft-tot. Soha nem volt még ennyi.”

    Olvasd el a banki befektetési szakemberek alábbi véleményeit, és utána fejtsd ki, hogy mi az anyád kínját akartál elmondani a “Csepel vezetésének távoznia kell” című cikknél ezzel a hozzászólásoddal?

    Azt miért nem írtad Te tetű, hogy együtt mozog a svájci frank euró és forint árfolyama, továbbá arról, hogy a banki szakemberek szerint a forint most annyira erős, hogy a lebegtetési sáv szélén áll?

    Olvasd el banki befektetési szakemberek alábbi véleményét és utána pampogjál!

    “Az utóbbi időben történelmi csúcsra emelkedett a svájci frank árfolyama az euróval és a forinttal szemben.

    Az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója szerint az alpesi devizát alapvetően három tényező erősíti mostanában.
    A svájci jegybank felhagyott a fizetőeszközt gyengítő piaci intervenciókkal, így az eladói oldal gyengült.
    Vevők ezzel szemben szép számmal akadnak: a kelet-európai bankok a devizahitelek törlesztése miatt kénytelenek (és a hitelek esetleges tömeges bedőlése esetén még inkább kénytelenek lesznek) a piacon frankot vásárolni.
    A befektetők pedig azért veszik a svájci pénzt, mert ugyanolyan biztonságos menedékként tekintenek rá, mint az aranyra, de az aranyhoz hasonlóan ebből véges mennyiség áll rendelkezésre, és jelen pillanatban rendkívül nagy népszerűségnek örvend.

    Nem tudjuk, pontosan mi is okozza a fizetőeszköz erősödését” – mondja Duronelly Péter , a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója.
    Jelenleg óriási menynyiségű tőke folyik be Svájcba, ám kérdéses, hogy mindez pusztán spekulációs pénz vagy pedig valamiféle nagyobb allokáció, illetve hiteltörlesztés eredménye.
    Enyhülés számukra csak akkor következhet be, ha a forint erősödni kezd az euróval szemben, de erre kicsi az esély, mert a forint most annyira erős, hogy a lebegtetési sáv szélén áll.”

  88. Démosz szerint:

    Ez legalább nyilvánosságra került.
    Még mindig nem tudjuk ,kinél van a szerver!

  89. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “:

    Le vagy maradva egy-két brosúrával! Tegnap délután óta erőteljesen gyengül a forint az euróval szemben. Mikor e sorokat írom, már 287 forint az euró. A svájci frank pedig reggel a 222 Ft-tot is átlépte, jelen pillanatban 221,75 Ft.

  90. lb szerint:

    csepeli!

    Szerinted OV és a Fidesz mozgatja a piacokat és a EUR/CHF árfolyamot?
    Ne legyél már ennyire beképzelt! 🙂

    Miért ilyen brutálisan erős a svájci frank?

    Újra a kockázatkerülés és a hangulatromlás uralja a nemzetközi piacokat, ami többek között a biztonságos menedéknek tekintett devizák (frank, dollár, japán jen) erősödésében és az euró gyengülésében csapódik le. Ennek hatására új történelmi csúcsára erősödött a svájci frank az euróval szemben, eközben az amerikai dollár is
    egyre izmosabb.

    A kedd reggeli órákban az 1.2920-as szint alatt is megfordultak az EUR/CHF jegyzések, ami újabb történelmi csúcsnak felel meg az alpesi deviza esetében (legutóbb múlt szerdán állított fel rekordot a frank). A svájci frank a hét eleje óta már 1.7%-ot gyarapodott a közös európai fizetőeszköz ellenében.

    A helvét deviza három hét alatt 7%-ot meghaladó szárnyalást produkált az euróval szemben, ugyanis augusztus elején még 1.39 svájci frankot ért egy euró.

    A kockázatkerülés újra felértékelődési nyomást váltott ki a svájci frank piacán – fejtette ki a Bloomberg hírügynökségnek Marcus Hettinger, a Credit Suisse zürichi stratégája, aki szerint az alpesi deviza felértékelődését a biztonságos menedék szerepe mellett az erős svájci gazdaság is táplálja. Az ezen a héten megjelenő svájci GDP-növekedési adat valószínűleg kedvező képet fog festeni az alpesi gazdaságról – tette hozzá a szakértő. A Bloomberg hírügynökség legutóbbi konszenzusa azt jelzi előre, hogy a második negyedévben gyorsulhatott a gazdasági növekedés Svájcban, 2.6%-os lehetett a növekedés az április-júniusi időszakban.

    A romló befektetői hangulatban nemcsak a svájci frank, hanem a dollár és a japán jen is erősödik. A japán fizetőeszköz a ma reggeli kereskedésben ismét 15 éves csúcsa felé közelít a dollárral szemben. A kereskedők tesztelik a japán kormány tűréshatárát, vagyis azt, hogy mikor lép fel a devizapiacon a jen gyengítése céljából azok után, hogy a jegybank korábbi lépése elégtelennek bizonyult.

    http://portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=137845&is=1

  91. csepeli szerint:

    lb: Olvass figyelmesebben! Az euró 287,15 Ft jelen pillanatban.

  92. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”! Te vadszamár!

    Ma 10:38-kor, hogy “Le vagy maradva egy-két brosúrával! Tegnap délután óta erőteljesen gyengül a forint az euróval szemben. Mikor e sorokat írom, már 287 forint az euró. A svájci frank pedig reggel a 222 Ft-tot is átlépte, jelen pillanatban 221,75 Ft.”

    Ha most a drágalátos elvtársaid lennének kormányon, akik a gazdasági növekedés és főleg az export növekedés érdekében “ócsítani” akarták a forintot, akkor Te pofátlanul a jelenlegi dumádnak éppen az ellenkezőjét fújnád, és megmagyaráznád, hogy miért jó a forint alacsony árfolyama Magyarországnak.

    A fentieket Te azért csinálod, mert tökéletesen olyan vagy, mint amilyennek Téged az alábbi diagnózis bemutat.

    Diagnózis “csepeli” erkölcsi állapotáról:

    “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit “csepeli” szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt az MSZP érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  93. csepeli szerint:

    ” ?! “: Gratulálok ehhez a gondolatmenethez! Azért vagyok alacsony erkölcsi állapotban, mert te úgy gondolod, hogy egy másik helyzetben mást mondanék. Ez a hét vicce 😀

  94. csepeli szerint:

    ” ?! “, te meg azért vagy alacsony erkölcsi állapotban, mert amikor az 1. Orbán-kormány nem tartotta be az ígéreteit, akkor te a 2002-es választások előtt meg se mukkantál, és nem pakoltad tele visszaszámlálásokkal az internetes fórumokat. Ezért hát tökéletesen rádillik Szolzsenyicin definíciója a tudod, miről – majd te bemásolod.

  95. csepeli szerint:

    És tovább erősödik a svájci frank! Most 222,34.

  96. lb szerint:

    csepeli!

    Csak ismételni tudom tegnapi hozzászólásomat:

    “Mi volt a topic eredeti témája?
    ‘Csepel vezetésének távoznia kell!’

    Ezzel szemben a “csepeli és társai” egyesület mivel és kivel foglalkozik?
    Németh Szilárd és karkötője

    Egy érvük volt, formai kifogást kerestek, miért nem kellett Tóth Mihálynak válaszolnia, ezt röptéből megkontrázták, azóta képtelenek értelmes hozzászólásra.

    Számomra ez azt jelenti, hogy nagyon is a lényegre tapinthattak a “fiúk”!”

    Egy eltérés van, ma nem NSZ karkötője az elterelő hadművelet tárgya, hanem a Forint/CHF árfolyam alakulása.
    Ez kétség kívül izgalmasabb és többeket érintő, mint a karkötő, de nem több hangulatkeltésnél.

    Így ismételten megkérlek, légy szíves mondd meg, TM és SZJ milyen felhatalmazás alapján utalta ki CSM számára a bérlakást, majd hagyta jóvá az eladását?!
    Tavasz óta már többször megkérdeztem, de addig nem tudtál/akartál érdemi választ adni!

  97. csepeli szerint:

    lb: Már mondtam, hogy nem tudom. Miért tőlem kérdezed? Baszogass valaki mást ezzel.

  98. " ?! " szerint:

    Ajánlott olvasmány “csepeli” nevű utánozó majomnak! (Ezt másolgasd “csepeli”!)

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 32 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 32 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 32 naptári nap (a 23 munkanap)!

  99. Miska72 szerint:

    Obama a szent István uron még Podolák elvtársat és Averkeszi elvtársat is megtalálod!
    Bírságolni? A kutya saját farkába nem harap.

  100. udvarhelyi andrás szerint:

    Kedves Levelezők! Valami baj van a politkai kultúránkkal! Vagyis a kultúránkkal! Nem baj, ha vitatkoztok, de ne sértegessétek egymást. Tényekkel és ne sértegetésekkel győzzétek meg egymást. Sértegetésekkel nem lehet.
    A leendő győztesnek nagylelkűeknek kell lenniük és a várható hatalom birtokában megtanulni a meggyőzéssel élni.
    A vesztesek, a leeneő vesztesek pedig jobb ha hallgatnak. Volt nyolc évük, hogy bizonyítsanak, de ez nem sikerült. Elsősorban azért, mert a kontraszelekció miatt – néhány kivételtől eltekintve – a tehetségtelenek kerültek a vezetői posztokra, minden szinten. A tehetségteleség, ha hatalomvággyal párosul nagyobb bűn, vagy legalábbis olyan, mint a síbolás, a lopás. Most a leendő veszteseknek, vagyis a szociknak, önvizsgálatot kellene tartani és nem hangoskodni, vitázni, mert bármit mondanak, hiteltelen. Le kell cserélni az egész emeszpés vezetést, először a parlamentben, aztán az alsóbb szinteken és csak azok maradjanek a pártban, akik nem saját karrierjük miatt léptek be. Az az érzésem, nagyon kevesen maradnának.
    Viszont most a Fidesznek is vigyáznia kell, hogy ne engedje a karrieristákat a hangodkdókat eluralkodni, a kiabáló ember mindig gyanús.
    Ami pedig a csepeli ügyeket illeti. Ha nem is beszélhetünk maffiáról, annyi bizonyos, hogy a tehetségtelenség és középszerűség gyakran párosullustasággal, elvtelenséggel, az uram bátyám protekciós kapcsolatokkal. De ez Magyarországon évszázados betegség. Meggyógyítása nem lesz könnyű.
    Most a kölcsönös vádaskodások után, végre azon kellene elgondolkodni, hogyan lehetne élhetőbbé tenni a kerületet. Legyen ez a fő téma. Ebben versenyezzenek az urak, és ne a sértegetésekben. Minden levelezőt üdvözlök és felhívom a figyelmet, hogy az írás felelősség. Üdvözlettel: Udvarhelyi András

  101. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Ettől a regnáló hatalomtól, mit lehet várni? Egész eddigi életük, a kiválasztottságról, a hataloméhségről szól. Az “ŐSKÖVÜLETEK” utódjai pedig semmivel sem kölönbbek. legfeljebb csak annyiban mások, hogy apjuknak meg kívánják mutatni, ők még többet lopnak, csalnak. Igaz, most, már nem lövetnek, mint apjuk elvbarátai 1956.október 25-én, de a hatalom gyakorlásról nehezen mondanak le.
    Ezek a kicsi STORIK egyébként csak apró légypiszoknyi halmazatát mutatják , mi mindent ártottak még. Szerintem az igazi csontvázak akkor ömlenek ki, ha elveszítik a választást.
    Egyébként,-szerintem- gőzerővel tüntetik el a nyomokat. legalább is, mindent megtesznek, anyomok eltüntetése érdekében!

    vagavi

  102. Csucsu szerint:

    HOSSZÚ ÉVTIZEDEK ÓTA GYAKORÓLJÁK A HATALMAT. eLLENZÉKÜK LEGFELJEBB LÁTSZATELLENZÉK , VAGY hAZAFIAS nÉPFRONT C. ALAKULAT LEHETETT.Ha buktak, akkor az illetékes PB. más beosztásba tette őket, azaz, felfelé buktak. Most ök miért lennének mások?

    Csucsu

  103. Jeniszej szerint:

    udvarhelyi andrás:
    Szerinted hazug, tolvaj, “tehetségtelen, síbolókkal” milyen vitát lehet folytatni?
    Egyáltalán szabad velük vitázni?
    Azt mondja a Fater, hogy nem!
    Igazad van, és ebben egyetértünk, miszerint
    “most a leendő veszteseknek, vagyis a szociknak, önvizsgálatot kellene tartani és nem hangoskodni, vitázni, mert bármit mondanak, hiteltelen.
    Végre azon kellene elgondolkodni, hogyan lehetne élhetőbbé tenni a kerületet.”
    A szocik nélkül, mert a börtöncsapattal 😀 úgy általában dőreség volna együtt dolgozni. Legyen ez a fő téma.

  104. Magyar szerint:

    Csepeli! Kis köcsög! Nézd meg az elmúlt 8 évet. Ami az volt az vagy te is a komcsikkal együtt!!! Egy SEMMI!!!!!!!!

  105. Horváth László szerint:

    A szoci.önk.vezetök segiteni allig,de sok éves munkáságuk alatt háromszor akartak kidobni alakásomból. Családtagjaim,bejelentését megtagadták, stb… KÖSZÖNÖM egy rokkantnyugdijas !!!

Itt lehet hozzászólni !