Ötven csepeli kommunista segítette a kékcédulás választási csalást

Hatvanöt éve zajlott a kékcédulás választási csalás, ami több szempontból is fordulópontot jelentett a nemzet történetében

„A választás esti zárórájával megkezdődött a szavazatok összeszámlálása… Farkasnál ekkor már Rákosi és a legfőbb pártvezetés. Rajk is itt volt. Kellemetlennek tartottuk a kékcédula-botrányt, de lekicsinyeltük ennek lehetséges politikai következményeit. Minden csoda három napig tart! Túljutottunk rajta! – mondta Rákosi mosolygó cinizmussal… Most a Politikai Bizottság tanácstermében a belügyből Rajknak közvetlen vonalon folyamatosan jelentették a választási eredményeket…

Mámoros örömmel fogadtuk a végleges jelentést. A Kommunista Párt 22,3 százalékkal az ország legerősebb országgyűlési pártjává emelkedett. Messze megelőztük mind a Kisgazdapártot, mind pedig a Szociáldemokrata Pártot” – Vas Zoltánnak, a Gazdasági Főtanács főtitkárának, a bolsevik trojka tagjának sorait idéztük, amelyeket Akkori önmagunkról című visszaemlékezésében hagyott az utókorra. Ezzel a választással lezárult egy szakasz a magyar történelemben, az 1944 decemberében elindult demokráciakísérletet a kommunisták felszámolták.

A Magyar Kommunista Párt (MKP) nem bízott semmit a véletlenre, előre meghatározott forgatókönyv szerint dolgoztak. 1947. február 10-én Párizsban aláírták a magyar békeszerződést, amelynek értelmében rövid időn belül helyre kellett állnia az ország szuverenitásának.

Az idő sürgetésében

A dátumot Sztálin határozta meg, s úgy döntött legyen 1947. szeptember 15-e a szerződés ratifikálásának időpontja. Az előrehozott választást – amelyen biztosították a Baloldali Blokk abszolút többségét – ez előtt a dátum előtt kellett lebonyolítani. A Baloldali Blokkal együttműködő köztársasági elnök, Tildy Zoltán 1947. július 25-én feloszlatta a Nemzetgyűlést és szeptember 16-ra összehívta az új országgyűlést. Rajk László (MKP) belügyminiszter pedig augusztus 31-re kiírta az országgyűlési választásokat.

Az idő tehát sürgetett.

Rákosi Mátyás június 12-én Moszkvába sürgönyözött: „Úgy gondoljuk, körülbelül félmillió fasisztát és reakcióst ki tudunk zárni a választásokból. Meglehetős ellenőrzést is gyakorolhatunk a többi párt jelöléseire… Megvan a lehetősége annak, hogy ezúttal döntő demokratikus többséget hozunk létre, lényegesen megnövekedett kommunista befolyással…”

1947 júliusának végén a forgatókönyv első részeként Rajk belügyminiszter vezetésével a választójogi törvényt módosították. Kizárták a voksolásból azokat, akiket „reakciósnak” tituláltak: az internáltakat, a B listásokat, azokat a front elől Nyugatra menekült ezreket, akik 1945. október 31-e előtt nem tértek vissza. Továbbá a „népellenesek”, „hazaárulók”, „háborús bűnösök”, „fasiszták”, a háború előtti jobboldali szervezetek tagjai sem választhattak. Azt, hogy a fenti kategóriákba ki tartozott, persze az MKP döntötte el. A népnyelv a törvényt csak „lex Sulyoknak” hívta, mert a változások következtében többek közt az ellenzék egyik vezére Sulyok Dezső is elvesztette választhatóságát. (Pártja, a Magyar Szabadság Párt emiatt oszlatta fel magát.) A törvénymódosítás tíz százalékkal csökkentette a választásra jogosultak számát. A bolsevikoknak azonban ez sem volt elég, a kizárólagos hatalom megszerzéséért biztosra akartak menni.

A választói névjegyzékből a Rajk irányítása alatt álló belügyminisztérium a polgári pártok és a szociáldemokraták támogatóit kihagyta. A belügy az általuk „reakciósnak” tartott polgároknak nem kézbesítette az úgynevezett összeíró íveket, vagy ha igen, akkor teljesíthetetlen feltételekhez kötötték a választójogosultság megadását. A törvénytelenül így kizártak száma egy augusztus 20-án összegzett államvédelmi jelentés szerint 466 953 fő volt.

A kommunisták azonban még a választójogi törvény módosítása és a félmilliónyi kizárás után sem voltak nyugodtak. Farkas Mihály ekkor zseniális ötlettel rukkolt elő. Nyomtassanak rengeteg névjegyzékkivonatot (kék cédulát) s ezzel a párt lelkes katonái az ország több pontján sorozatosan szavazzanak. Így is történt. Az MKP központban lázas munka kezdődött. Kidolgozták a részletes akciótervet: 12 260 szavazónak 4727 szavazókörzetben 208 693 hamis szavazatot kellett leadnia. A hamis kék cédulákat állami pénzen Vas Zoltán a Gazdasági Főtanács keretéből utalta ki, s azokat Rajk utasítására állami nyomdában nyomtatták.

Az MKP vezetése úgy döntött, a csalásba a Baloldali Blokk másik nagy pártját, a szocdemeket is be kell vonni, hogy együttesen osztozzanak a politikai felelősségben. A szociáldemokratáknál Marosán György irányította az akciót. Megszületett a megállapodás: a két párt egyaránt hatvan-hatvan ezer hamis szavazat leadását irányozta elő. Amikor azonban a szocdemek előtt világosság vált, hogy a kommunisták az állami nyomdában nem hatvanezer, hanem ennek közel tízszeresét, félmillió kék cédulát nyomtatnak, visszatáncoltak.

1947. augusztus 31-én, vasárnap zajlott a kékcédulás választás. Az MKP mindent alaposan előkészített. „Ötven jó csepeli elvtársat kérünk 31-ére Zemplénbe. Ittlétük a párt választási győzelmét biztosítja. Szombaton este 11-12 között érjenek Sátoraljaújhelyre. 100% bolsikat kérek. Kb. 20 helyen fognak szavazni. Vasárnap este visszajöhetnek. A kocsik minden dísz nélkül legyenek és csendesek…”

A lelkes pártkatonákat, legtöbbször bányászokat és nagyüzemi munkásokat tehát az előző napon mozgósították. A hajnali órákban teherautókon „vándorszavazók” lepték el az utakat és adták le szavazataikat nem a lakóhely szerinti illetékes szavazókörzetekben.
A csalásokat sok helyen észlelték, de csak leállítani tudták bizonyos körzetekben.

A kiskunmajsai 5. szavazókör jegyzőkönyvében a következő állt: „A bizottság megállapította, hogy tömegesen érkeznek idegenek névjegyzéki kivonattal szavazásra, kik közül többeket igazolásra szólított fel. A rendőrségen megállapítást nyert, a szavazás beismerése és a nála lévő hamis névjegyzéki kivonat alapján, hogy Kiskunmajsán, már a negyedik helyen akart leszavazni. Ők is ugyanazzal az autóval érkeztek, melyik az idegeneket hozta szavazásra.”

A százalékszámítás turpisságai

Jelentések ezrei futottak be a fővárosba. Egy csepeli jegyzőkönyv ezt rögzítette: „ A szavazók között voltak olyan személyek, akik 8, 20, de volt olyan eset is, hogy 120 esetben szavazott le. Az illető szavazók ezért bort, valamint 100-150 forintot kaptak…”

A választás után a Magyar Függetlenségi Párt (MFP) petíciót nyújtott be a választásokat felügyelő Országos Nemzeti Bizottsághoz (ONB), amelyben kétségbe vonta a választások érvényességét, és új választások kiírását követelte. A kommunisták viszont az MFP-t vádolták meg csalással.

A döntés előtt Rákosi a villájába rendelte Major Ákost, az ONB kommunista elnökét, és azzal fenyegette meg, hogy ha a testület nem az MKP javára dönt, azzal polgárháborúba taszítja az országot. A 13,4 százalékos eredményt elért Magyar Függetlenségi Párt szavazatait novemberben, a petíciós pert követően megsemmisítették, arra hivatkozva, hogy az ajánlószelvényekkel csalást követtek el, és megsemmisítették a párt mandátumait is, megváltoztatva ezzel a parlamenti erőviszonyokat.
A két munkáspárt együttesen 1,858 millió szavazatot, azaz 37,17 százalékot szerzett. Az FKGP-vel szemben létrehozott Baloldali Blokkban szövetségesük, a Nemzeti Parasztpárt 415 ezer szavazatot, vagyis 8,3 százalékot kapott, így a Blokk szavazatainak aránya, a 45,5 százalék még mindig nem volt elég a többséghez. Az FKGP 770 ezer szavazatot, 15,4 százalékot kapott. Mivel korábban együtt kormányzott a Baloldali Blokkba tömörülőkkel, a volt kormánykoalíció 60,9 százalékot szerzett.

Utódpártjaival együtt az FKGP ugyanakkor összesen 52 százalékot kapott, azaz a csalások és az a választásokat megelőző erőteljes baloldali kampány ellenére is alig veszített valamit 57 százalékos, 1945-ös eredményéből.
A Baloldali Blokkot többletmandátumokhoz juttatta az a választási törvénymódosításban lefektetett szabály, miszerint ha a koalíció megszerzi a szavazatok 60 százalékát, akkor a listás helyek 75 százalékát oszthatják fel egymás közt. A hatvanszázalékos határt éppen csak sikerült meghaladni a kékcédulás szavazatok segítségével.

A Baloldali Blokk a többletmandátumokkal együtt is csak 49,3 százalékhoz jutott az Országgyűlésben, így a kisgazdák nélkül továbbra sem volt többségük. A hatalmi viszonyokat azonban ekkor már nem a választási eredmények döntötték el. A Magyar Függetlenségi Párt negyvenkilenc mandátumának megsemmisítése után a Baloldali Blokk pártjai már abszolút többséget szereztek.
A kékcédulás választás több szempontból is fordulópontot jelentett a nemzet történetében.

A félmillió kifelejtett szavazó, a kétszázezer hamis szavazat, a hatszáz-hetvenezer megsemmisített voks külön-külön és együttesen is rendkívüli mértékben sértette a választás tisztaságát. A csalássorozat politikai és morális hatásai felmérhetetlen kárt okoztak a magyar politikai életben.

A törvényességbe, az igazságba, a demokráciába vetett hit illúzióját torpedózták meg. A kiszolgáltatottság, reményvesztettség, megalázottság, kishitűség mérgező magvait szórták a társadalomra.

Velünk élnek

Évtizedekkel korábban, 1918 őszén, az 1947-es választási csaláshoz hasonlóan és ugyanolyan örömmel, bár kissé szorongva várták a Károlyi Mihály-féle hatalomátvétel utcán zajló, előre megírt forgatókönyvének beteljesülését az Astoria Szálló egyik lefüggönyözött hotelszobájában. Károlyi gróf beteg szájpadlásával néha „elvakkanthatta” magát az ablaknyílás rejtekében: „Rajta fiúk, menjetek, lázítsatok! Tiszát, legfőbb riválisomat, pedig ne kíméljétek, azt öljétek meg!” Ekkor katonai puccsal vették át a hatalmat. Alig öt hónappal később már gyerekjáték volt azt átjátszani Kun Béláéknak… 1945 után – a szovjet szuronyok árnyékában kissé finomítani kellett a taktikán. Fegyveres összetűzés szóba sem jöhetett, bevetették hát a „népi demokrácia” fegyvereit.
Majd jött 1956.

Aztán 1990, amikor azt hitte a magyarság, hogy mindez már a múlt. Tévedtünk. 1994 májusában – Hornék hatalomba visszamanőverezésekor – a legmodernebb számítógépes technikát alkalmazták. Ezt a belgrádi szocialista testvérek korábban már sikerrel használták, csak importálni kellett. A csalást itt nem a szavazóhelyiségekben követték el, a „szakértő kormány szakértői” a központi számítógépes terminálon futtatták le a korábban beprogramozott „választási eredményeket”. 2006 áprilisában visszatértek a korábbi – kékcéduláshoz hasonló sémához, tömegesen szállították a választókat például Hollókőn és Bercelen, de modern technikát is használták a hatalom megtartása érdekében.

2006 őszén ismét az utcán próbálkoztak egy – 1956 forró őszéhez hasonló – forradalom kirobbantásán, amelynek során idegen zsoldosokat bevetve akarták évtizedekre bebetonozni hatalmukat. Nem sikerült.

A magyar nép józansága, bölcsessége kisiklatta aljas terveiket. Talán 2014-re is megvan már a forgatókönyvük. Sose feledjük a bolsevikok és technikáik is velünk élnek.

Forrás: Magyar Hírlap

53 hozzászólás “Ötven csepeli kommunista segítette a kékcédulás választási csalást” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ez igen. 120-szor szavazott a komcsi, de még így se nyertek választást.

    Helyesen írtam a dunaújvárosi szoci mutyis cikknél:
    “az mszp elődje sosem volt demokrata és egyetlen szabad választást sem tudott megnyerni (amit elcsalt, azt is elbukta).”

  2. Dr. grün szerint:

    “A belügy az általuk „reakciósnak” tartott polgároknak nem kézbesítette az úgynevezett összeíró íveket, vagy ha igen, akkor teljesíthetetlen feltételekhez kötötték a választójogosultság megadását. A törvénytelenül így kizártak száma egy augusztus 20-án összegzett államvédelmi jelentés szerint 466 953 fő volt.”

    Hatalmas fejlődés történt azóta a politikában!
    Most a kizártak száma kb. 4 000 000-ra lesz tehető, de Ők legalább önként vállalják a szavazástól távolmaradást! ))) 🙂 (((

  3. ebihal szerint:

    Kíváncsi leszek, mit fog írni ez a jó ember, ha a Fidesz 2014-ben buktázik?!

  4. Gordon szerint:

    Senki sincs kizárva. Regisztál és mehet szavazni. Viszont nem lesz értelme a Nyírségben lejárt szavatosságú kolbásszal kampányolni a választások előtt 1 nappal.

    Tényleg bajban lehet a zMSZP. 🙂

  5. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Tőle jobban már csak a fityusz fosik! ))) 🙂 (((

  6. hajós szerint:

    Na ugye, most a Fidesz csinálja ugyanezt, ha kicsit más módszerekkel is. Kubatov-lista, lejtős pályát eredményező választási törvény, gondosan igazított választókerületek, előzetes regisztráció.

  7. Gustavo Thoeni szerint:

    Bekerültünk a nemzetközi hírekbe – Obama is megszólalt
    A nemzetközi sajtó kiemelten foglalkozik azzal a pénteki eseménnyel, miszerint Örményország megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal az azeri “baltás gyilkos” kiadása miatt. Barack Obama amerikai elnök közleményt adott ki ennek kapcsán, amelyben mélységes aggodalmát fejezte ki, hogy Azerbajdzsán elnöke kegyelemben részesítette a Magyarország által pénteken kiadott, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Safarovot. Magyarország ezzel egy feszültségekkel teli térség problémáinak kellős közepébe csöppent bele.
    Obama magyarázatot kér a magyar kormánytól

    A Fehér Ház péntek éjszaka kiadott hivatalos közleménye emlékeztet arra, hogy az azeri Safarov beismerte a 2004-ben Budapesten, Gurgen Margaryan örmény katona meggyilkolását.

    A közlemény szerint az amerikai kormány jelezte az azerbajdzsáni hatóságok felé, hogy csalódottak az életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt gyilkos szabadon engedése miatt. Ez az intézkedés ellentétes azokkal az erőfeszítésekkel, amelyek a régiós feszültségek csökkentését és a megbékélést segítenék elő – fogalmaz a Fehér Ház oldalán megjelent közleményben Tommy Vietor, az USA nemzeti biztonsági tanácsának szóvivője. Emellett az Egyesült Államok magyarázatot vár Magyarországtól Safarov Azerbajdzsánba történő elengedése kapcsán.
    Mit írnak rólunk külföldön ezek után?

    Az azeri baltás gyilkos (aki 2004-ben Budapesten meggyilkolta az örmény Gurgen Margaryan katonát) kiadatásával számos külföldi lap foglalkozik. A Washington Post összefoglalja a pénteken történt eseményeket, idézi az örmény igazságügyi minisztérium megállapításait, valamint azt, hogy a magyar tárcát nem sikerült elérni. A BBC tudósításában részletesen bemutatja a pénteken kialakult helyzetet és megjegyzi, hogy a magyar és azeri oldalról hivatalos reakció még nem érkezett.

    A Reuters hírügynökség is beszámolt arról, hogy Örményország felfüggeszti diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal.
    Az azeri-örmény feszült viszony mellett a hírügynökség arról is beszámol cikkében, hogy közben a magyar kormány szorosabbra akarja fűzni gazdasági kapcsolatait Azerbajdzsánnal a keleti nyitás politikájának jegyében. Megemlíti, hogy a magyar állam azeri olajmilliárdokra pályázik adósságának finanszírozásához.
    Emlékezetes, Orbán Viktor két hónappal ezelőtt járt Azerbajdzsánban. A magyar kormányfő akkor Bakuban azt hangsúlyozta, hogy a jelenleginél szorosabb együttműködést kell kialakítania a Kaszpi-tenger térségével az Európai Uniónak ahhoz, hogy minél biztonságosabb legyen a közösség energiaellátása. Az egynapos azerbajdzsáni látogatáson részt vett Orbán Viktor a nap folyamán találkozott Ilham Aliyev köztársasági elnökkel, Artur Rasizade miniszterelnökkel és a kaukázusi ország állami olajipari vállalatának vezérigazgató-helyettesével is. A magyar miniszterelnök ezt megelőzően 2010-ben járt Azerbajdzsánban. Akkor részt vett az azeri-grúz-román-magyar energiaügyi együttműködésről rendezett bakui csúcstalálkozón, amelyen az érintett országok vezetői megállapodást írtak alá az Azerbajdzsán-Grúzia-Románia gázszállító rendszer (AGRI) megvalósítását célzó projektről.

    Barátságtalan lépés az örmények szerint

    Örményország külügyminisztériuma barátságtalan lépésnek nevezi, hogy Magyarországról Azerbajdzsánba szállították a baltás gyilkost. A közlemény emlékeztet arra, hogy az örmény hatóságok többször tájékoztatták a magyar kormányt arról, hogy Azerbajdzsánban állami szinten – államfői szinten is – dicsőítik Ramil Safarov bűncselekményét. A tárca tájékoztatása szerint a magyar kormány korábban ígéretet tett arra, hogy nem adja ki az azeri gyilkost.

    Hogyan reagált eddig Magyarország?

    A magyar kormány (a közigazgatási és igazságügyi minisztérium) részéről eddig egyetlen sajtóközlemény jelent meg, még péntek délben, amely arról szólt, hogy Ramil Sahib Safarov Azerbajdzsán folytatja büntetésének végrehajtását.

    “Az azerbajdzsáni igazságügyi minisztérium tájékoztatása szerint a Magyarországon meghozott büntető ítélet alapjául szolgáló cselekmény az azerbajdzsáni büntető törvénykönyv szerint is bűncselekmény, amely életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető” – írta akkor a KIM, amely azt a tájékoztatást kapta az azeri kormánytól, hogy Ramil Sahib Safarov ítéletét nem alakítják át, hanem az ítélet végrehajtását közvetlenül folytatják a magyar ítélet alapján.

    Közben azonban kiderült, hogy az azeri elítéltet hazájában elnöki kegyelemben részesítették.

    A diplomáciai botrány kirobbanása óta egyelőre csak Szapáry György washingtoni magyar nagykövet szólalt meg. Az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy péntek délután mintegy féltucatnyi örmény tüntető tiltakozott két órán át az amerikai fővárosban működő magyar diplomáciai képviselet előtt. Az Amerika Örmény Nemzeti Bizottsága (ANCA) pénteken a szervezet weboldalán keresztül arra szólította fel támogatóit, hogy mind a washingtoni magyar nagykövetnél, mind Obama elnöknél tiltakozzanak az ellen, hogy “az igazságszolgáltatást nevetség tárgyává tették”.

    Szóval nem kell elterelni a figyelmet erről a blamázsról narancsosok.
    Ez felér egy újabb leminősítéssel!

  8. Dr. grün szerint:

    Mi lenne, ha felfegyvereznénk a Hapci átkelőhajót és a Duna, Fekete tenger, Volga-Don csatorna Kaszpi tenger útvonalon a magyar TEK-es tengerészgyalogos egységek meglepetésszerűen a tenger felől, némi azeri segítséggel kiosztanának néhány sallert és kokit!
    Két-három milliárd dollár hadisarcot kirónánk, majd bekebelezve az országot jelentős piacot szerezhetnénk a magyar kecsketúrónak!
    Ha ők nyernek akkor is mi nyerünk, mert csak nem hagynak megfagyni tízmillió behódolt póógárt! ))) 🙂 (((

  9. Gordon szerint:

    Nem hiszem, hogy lenne értelme egy ilyen hadműveletnek.

  10. Tóth Kati szerint:

    Nagyon nagy baj,hogy a bolsevikok még mindig itt élnek közöttünk és sem ők,sem a technikájuk nem változott semmit.De az sokkal nagyobb baj,hogy emberek százezrei még mindig bedőlnek nekik!Na ez az igazi sötétség,amit nem tudom hogyan lehetne megváltoztatni.

  11. Tóth Kati szerint:

    Ez a grün melyik bezárt elmegyógyintézetből szabadult?Szólni kellene a mentőknek,hogy vigyék el kényszerzubbonyban,mert még kárt tesz magában.

  12. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Senkinek nem tűnne fel ennyi ökörség mellett!
    Az is járható út a lenullázódásukhoz, hogy nekik adjuk Orbánt és Matolcsyt!
    De az már kegyetlenség lenne! Még akkor is, ha négy részletben kérnénk vissza őket! ))) 🙂 (((

  13. Manitu szerint:

    Nincs annál viccesebb, hogy miután a komcsik csalnak, azt állítják, hogy másik is ezt akarja. Az MDP-MSZMP-MSZP alapeleme a lopás, gyilkolás, és a csalás. Nem véletlen, hogy vállalták is a jogutódlást.

  14. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    “Nincs annál viccesebb, hogy miután a fityuszék csalnak, azt állítják, hogy másik is ezt akarja. Az MDP-MSZMP-MSZP alapeleme a lopás, gyilkolás, és a csalás. Nem véletlen, hogy nem vállalják a jogutódlást.”
    Dosztojevszkijt hadd idézzem Neked, (remélem tudod ki az) kicsit átigazítva:
    ” Mindannyian Rákosi köpönyegéből bújtunk ki!” ))) 🙂 (((

  15. szigetország szerint:

    idióta grün!

    Lehet, hogy te Rákosi köpönyegéből (vagy akármilyéből) bújtál elő, de engem az édesanyám szült meg.

    Hiába no, nem vagyunk egyformák!

  16. Mr. Absolút Dexter szerint:

    Hülye vagy Zöldike!

  17. Tóth Mária szerint:

    az itt írogató bolsik a múlt rendszerben szocializálódtak, ahol éjjel-nappal hazudtak minden téren, és azóta sem tudnak gondolkodni, még mindig a hazugságokban hisznek, és ez így is marad,mivel ők már nem húszon-évesek! Kár a szó értük!

  18. felix szerint:

    Tóth Mária egy szót sem ejt többé Orbánért.
    Kár mert már csak egy pár baltás gyilkost kell elárverezni a tőzsdén és megmenti a költségvetést.

  19. zed szerint:

    Szinte hihetetlen, hogy Orbánék már odáig süllyedtek, hogy némi kenőpénzért cserébe képesek voltak gyakorlatilag felmenteni egy gyilkost. Ezzel hazánk formálisan az örmény népirtók oldalára állt, és magyar népnek kell viselnie a hatalmas szégyent a korrupt kormánya miatt…

  20. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    Hadd ne kelljen megint bekopiznom azt a pár prominenst akivel ugyanabból a pártból erednek fityuszék és MSZP-ék! ))) 🙂 (((

  21. szigetország szerint:

    grün!

    Hát ez az! Te csak néhány nevet tudsz beírni, de arról hallgatsz, hogy az MSZP-ben mennyi MSZMP-s van. Erről kéne beszélni!

  22. Nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün! Irodalomtanár nem vagyok, csak műszaki ember, így tudom, hogy “Dosztojevszkijt hadd idézzem Neked, (remélem tudod ki az) kicsit átigazítva:
    ” Mindannyian Rákosi köpönyegéből bújtunk ki!”
    helyett idézhetné Puskint, Tolsztojt, Gorkijt, de szerintem a köpeny Gogolhoz köthető.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  23. Vitéz Nagybányai szerint:

    Korrekt húzás volt az azeri hazaengedése, azért remélem, hogy egy elvakult örmény nem áll bosszút egy magyaron.
    A Kossuth rádióban a 13 órakor elhangzott hírek olyan homályosan beszélt a történtekről, hogy azt hittem, hogy 1970 ben járunk. Az örmény tiltakozást meg sem említették.
    Ismét jó magyarnak lenni.
    Lassan szükség lesz a Szabad Európa Rádióra.

  24. Vitéz Nagybányai szerint:

    Kár, hogy nem tudunk több gyilkost eladni, nem lenne szükség az IMF-re.

  25. Nagyapó szerint:

    Megint a szoci hápogás a zazeri ügyében. Egy életfogytigos havi 1,5 millióba kerül. Egytől megszabadultunk, számolják ki, hány lélegeztetőgépet lehet ezért venni (ismerős?).
    Ellenben egyetlen ellenzéki párt, a komcsi MSZP, nem emelte fel szavát, a Mikó iskola ügyében.
    El lehet gondolkodni a hazaárulás témájáról!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  26. bélabá szerint:

    Egy mélynövésű nagyvezír és egy kancsaljobbkéz is van eladó olcsóért, ha a kettőt együtt viszik egy nagyapó+manitu+gordon üleptisztogató készülék is jár ajándékba, többet fogunk spórolni mint nyavalyás 1,5 milla.
    😀

  27. nagyapó szerint:

    bélabá! Egy nagy orrú Pinokkió, néhány korrupt komcsi elegendő, és nem kell készülék, sőt, hazaáruló bélabá nyelve is elegendő!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  28. felix szerint:

    Az a bíró aki elítélte valószínűleg nem volt olyan jó matekból mint te nagyapó.
    A hülyéje nem számolta ki, hogy havonta mennyibe kerül nekünk.
    Amennyiben felmenti, ki sem kell adni.
    Vagy a bíró volt hülye, vagy te vagy az?
    A kérdés áll naiv, ne ugorj be.

  29. bélabá szerint:

    nagyapó v. Nagyapó?!
    ikrek?
    🙂

  30. Dr. grün szerint:

    bélabá!
    Méghozzá egypetéjűek!
    Csak az egyik komcsi volt, de a másik is! ))) 🙂 (((

  31. Vitéz Nagybányai szerint:

    Nagyapó!

    Valamelyik közeli rokonodat megölnék akkor őt sem kellene elitélni mert sokba kerül az őrzése.
    Most már biztos vagyok benne, hogy egy orbitálisan elvakult barom lehetsz, te hülye indokokkal véded a védhetetlent.

  32. felix szerint:

    Az egyik név, a másik rokoni fok.
    Egypetéjűek nem lehetnek, mert a hülyeség ezen fokához egy pete kevés.

  33. Dr. grün szerint:

    félix!
    Miért ne lehetnének?!
    Semmi nem bizonyítja jobban, mint a fele-fele eszük! Kettőjüknek jutott egyre való!
    A természet nem pocsékolós!
    Murphy törvénye: A világ értelmi volumene állandó, csak a népesség növekszik! ))) 🙂 (((

  34. Lakó1214 szerint:

    “Hárommilliárd euróért veheti meg bárki Magyarországot az e-bay-en. A nemzetközi aukciós portálra hazánk az azeri baltás gyilkos, Ramil Sahib Safarov szabadon engedése miatt került fel. Az árverés leírása szerint “ha van néhány milliárd euród, bármit megtehetsz ebben az uniós országban.”

    http://www.pecsistop.hu/kulfold/gyalazat-a-vilaghalon-aruljak-magyarorszagot-az-azeri-gyilkos-miatt/1078817/

    Az ebay-es oldalt valószínű a slepp már töröltette?!

    Fasza ez az ország.

  35. Lakó1214 szerint:

    “A Magyar Közlönyben augusztus 23-án megjelent módosítás kedvező lett bicikliseknek, mert az alsóbbrendű utakon mostantól nincs semmilyen számszerűsített határa az alkoholfogyasztásnak. Egyedül az általános kitétel maradt: a biciklisnek “a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban” kell lenni. A szabályozásban ezt azzal oldották meg, hogy a nem főúton közlekedő kerékpárosokat kivonták “a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol” feltétel alól. A főútvonalakon pedig maradt a zéró tolerancia, tehát egy csöpp szeszt sem ihatnak a biciklisek.”

    Ezt az országot?!

  36. nagyapó szerint:

    Eeetásak! Írtam! “egyetlen ellenzéki párt, a komcsi MSZP, nem emelte fel szavát, a Mikó iskola ügyében. El lehet gondolkodni a hazaárulás témájáról!”
    A hallgatás, beleegyezés. A komcsikat a magyarság ügye nem érdekli, ahogy a Felvidék magyarjainak ügye sem érdekli őket.
    A DK is szólt, de az mszps eetásak hallgatnak, mint fűben a sír.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  37. felix szerint:

    A kérdés csak az, hogy a jelenlegi birtokos maffia eladja e.

  38. nagyapó szerint:

    felix! Zavarban vagyok. Nem tudok dönteni. Ekkora hülyeséget, csak egy marha írhat, vagy ekkora marhaságot csak egy hülye írhat.
    Időnként tudnia kellene, mi a téma?!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  39. felix szerint:

    Nagyapó!
    Zavarodottságod számomra nem újdonság.
    Minden magyarázás felesleges.

  40. Vitéz Nagybányai szerint:

    A téma a favágó barátod volt, de most eladtátok államkötvényvásárlás reményében, én nem szivesen lennék a barátod.

  41. felix szerint:

    Ne segíts neki!!!!!

  42. Lakó1214 szerint:

    Mekkora lenne, ha egy cent államkötvényt nem vennének?!
    Az is lehet a vége, hogy “akciós” lesz télire a földgáz?

  43. nagyapó szerint:

    felix, Vitéz Nagybányai! Fiatal koromban két bolond volt Csepelen. Kutyás Marci és bolond Jóska. Most örömmel látom, tökéletes az utódlás!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  44. felix szerint:

    Amennyiben te vagy az utód.
    Gondolom ők sem tudták megfejteni, hogy melyik válasz melyik témához tartozik.
    Valószínűleg valószínűleg ők sem tudták, hogy mennyire ………

  45. Jeniszej szerint:

    ))))))))) 😀 ((((((((( 🙂 )))))))))))) 😀 ((((((((((((((

  46. Etikus szerint:

    Micsoda neveket éltetünk, éltetnek a társadalommal “nemes cselekedeteik ürügyén?”

  47. Dr. grün szerint:

    Elmeosztályon kérdi a gyagyász.
    Mit ír Öreg Pöcs?!
    Hozzászólást a Csepel.infóra!
    Miről szól?!
    Hülye Maga doki, még csak írom, nem olvasom! ))) 🙂 (((

  48. zsonyo szerint:

    :-)))))))

  49. Katka szerint:

    nagyapó: Van elég bajuk a Magyarországon élő magyaroknak a saját gondjaikkal, kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy örökké a határon túli magyarokkal foglalkozzanak. Ezt megteszi helyettük a fidesz horda, ahelyett, hogy az itthoniakkal foglalkoznának. Egyébként itthon hiába emelték fel hangjukat, tüntettek egyes iskolák bezárása, vagy az egyháznak való átadása ellen, akkor is az történt, amit Orbánék akartak. Lexarták, hogy ha valaki nem akarta a már egyházivá vált iskolába járatni a gyerekét, akkor sok-sok kilométerre lévőbe kellett mennie. Ráerőszakolni a családokra az egyházi népbutítást, akkor engedelmes barmokká válik a magyar nép. Ma már nem orbáni eszme “papok térdre” mind mondá Orbán vajda.

  50. Vitéz Nagybányai szerint:

    Meg kellene kérdezni az örményeket, hogy mennyiért vennék meg a mostani kormányt, szerintem ott most jó lenne az árfolyamuk.
    Az előzőt meg eladni a kannibáloknak, ráadásnak meg te is mehetnél Nagyapó.

    Bolond Jóskát meg ne emlegesd mert ő beteg volt te meg egyszerűen egy elvakult seggnyaló vagy.
    Te beálltál mellé amikor a piacon vagy a buszon heil hitlerezett, mert én gyerekkoromban inkább féltem tőle.

  51. szigetország szerint:

    Tényleg, mi lett Bolond Jóskával? Emlékszem rá, gyakran feltűnt Csepel utcáin. Egyébként a légybnek sem ártott.

  52. Jeniszej szerint:

    Arisztid és Tasziló gyönyörködik 46 augusztusában az új Forintban.
    – Olvastam a Szabad Népben, hogy “Rákosi Mátyás a Forint apja.”
    Tasziló tűnődve nézi:
    – Úgy látszik, a mama volt szép…

Itt lehet hozzászólni !