Vérlázító mutyi Csepelen: pláza lesz a patinás sportpályából? (Frissítve)

Stop.hu

Csepel SC

Mit lát legközelebb a Google Earth Csepelen?

Eltitkolt hangfelvételek, harmadára zsugorodó sportpálya, állítólagos politikai és gazdasági összefonódás – megpecsételődött a majdnem százéves Csepel SC sportpályájának sorsa, helyén bevásárlóközpont és lakópark épül.

Márciusra készülhet el a nagy múltú Csepel SC Béke téri sportpályájára vonatkozó kerületi szabályozási terv, amely alapján – az önkormányzat korábbi ülésén bemutatott tervek szerint – a terület kétharmadán lakópark és bevásárlóközpont épülhetne.

A XXI. kerületi Fidesz a terület elkótyavetyélésével vádolja az önkormányzat vezetését, mondván, politikai és gazdasági összefonódások állnak a háttérben. Németh Szilárd frakcióvezető a STOPnak azt mondta, “vérlázító mutyizást” gyanítanak a háttérben, szerintük évek óta a versenysport kiszorítása és a saját magánvagyon felhalmozása zajlik. Politikai és üzletközi összefonódásról van tehát szó, amelynek célja a közpénzek és a köztulajdon gátlástalan és gusztustalan magánosítása.

A Fidesz szerint a sporttelepet működtető alapítványba 1994-ben bekerült szocialista politikusok korábban átjátszották az alapítói jogokat egy Belize-szigetei offshore cégnek, majd folyamatosan csökkentették a sporttelepnek adott önkormányzati támogatást, hogy a 6 milliárd forint értékű ingatlant minél könnyebben juthasson a magánbefektető kezére.

Az önkormányzat titkosan kezeli azokat a hangfelvételeket, amelyek szerint – a képviselő-testület januári ülésén – már fel is osztották a sporttelep területét; annak kétharmadán lakópark és bevásárlóközpont épülhetne, egyharmadán pedig továbbra is volna lehetőség sportolásra. Annak ellenére, hogy Zárai László, a Csepel SC Alapítvány elnöke és Zanati Béla volt szocialista frakcióvezető, jelenleg az önkormányzat sportbizottságának vezetője – korábban ezt határozottan cáfolta és sületlenségnek nevezte, Tóth Mihály MSZP-s polgármester pedig rémhírterjesztéssel és felkészületlenséggel vádolta a helyi Fideszt, hangsúlyozva, hogy a sporttelepen mindig is sportlétesítmény fog állni.

Németh Szilárd a STOPnak azt is kiemelte, hogy minden törvényes eszközzel meg fogják védeni a sportegyesületet.

Borka-Szász Tamás, az MSZP frakciójának vezetője hangsúlyozta, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a Csepel SC jövőjét jelentő kerületi szabályozási tervről semmilyen végleges döntés nem született még, a sporttelep felszámolásával és eladásával kapcsolatban kiszivárgott információk pedig tévesek.

A Csepel SC kapcsán szerinte szó sem lehet bármiféle vagyon kijátszásáról, mert a sporttelep nem az önkormányzat, hanem egy alapítvány tulajdona, melynek kuratóriumát egy ügyészség felügyeli, hogy a bevételekből származó pénzt kizárólag sportcélokra használják fel. A közelmúltban zajlott is egy ügyészségi vizsgálat, ahol az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatban semmiféle visszásságot nem találtak.

A frakcióvezető elmondta a STOPnak, hogy az utóbbi években jelentősen leromlott a sporttelep állapota, az önkormányzat pedig hiába támogatta minden évben tízmilliós összegekkel, a pénz csak arra volt elég, hogy a sporttelep elvegetáljon – a karbantartásokra és felújításokra azonban semmi sem jutott. A sporttelep felújítására tehát milliárdok kellenének, de az önkormányzati pénz elfogyott. Ezért döntött úgy az alapítvány kuratóriuma, hogy részben külső befektetőket bevonva, azok tőkéjéből újítsák fel a sporttelepet, illetve biztosítsák annak hosszú távú működését.

Ezért cserébe – tette hozzá Borka-Szász Tamás – érthető, hogy a befektetők a terület egy részére igényt tartanak, hogy ott nem sportjellegű objektumokból és tevékenységekből szerezzenek bevételt, amit viszont – szigorú jogi felügyelet mellett – a sporttelep felújítására és karbantartására kell fordítaniuk. Azonban a korábbi számadatok itt sem pontosak, a frakcióvezető szerint ugyanis a sporttelep egyharmadán épülne esetleg bevásárlóközpont és lakópark, kétharmadán pedig továbbra is sportolni lehetne. Borka-Szász szerint tehát ez lehet az ára annak, hogy a Csepel SC jövőjét, felújítását és karbantartását biztosítani tudják hosszú távon, ami nem is olyan egyedi eset, ugyanez történt ugyanis a Fradi-pályával, de Győrben vagy Tiszaújvárosban is.

Forrás: Stop.hu

Jelzálog alá kerül a csepeli sporttelep

Független Hírügynökség, Híradó.hu

A Csepel SC és a csepeli önkormányzat le akarja bontani a stadiont, a focipályák helyére pedig lakóparkot, szállodát vagy bevásárlóközpontot akarnak építeni?

Széljegy került a Csepel SC sporttelepére. A földhivatali bejegyzésben egy bank kéri a jelzálogjog és a vételi jog bejegyzését a sporttelepre. Németh Szilárd a szocialista vezetésű csepeli önkormányzat fideszes képviselője a Független Hírügynökségnek azt mondta, a tulajdonos Csepel SC Alapítvány kíván milliárdos hitelt felvenni, hogy be tudjon szállni a sporttelep helyére készülő lakópark építésébe. Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Zárai László közölte, valóban szándékoznak felvenni 2 milliárd forint hitelt, de abból egy magyar befektető bevonásával uszodát és sportcsarnokot akarnak építeni a területen.

Németh Szilárd úgy véli: a Csepel SC és a csepeli önkormányzat le akarja bontani a stadiont, a focipályák helyére pedig lakóparkot, szállodát vagy bevásárlóközpontot akarnak építeni. Ezért helyi népszavazást kezdeményezett, amelyről az önkormányzat jövő csütörtöki ülésén dönt.

Tóth Mihály, Csepel szocialista polgármester a terület beépítésével kapcsolatban azt mondta, az önkormányzat rendezési tervet készít, ami egyelőre előkészítési szakaszban van. Ez egy több hónapos folyamat, amelynek végén a testület dönti el, hogy elfogadja-e – mondta a polgármester.

Zárai László, a Csepel SC Alapítvány kuratóriumi elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a sporttelepen található 15 ezres stadion és a sportcsarnokok állapota olyan, hogy nem érdemes felújítani azokat. A 10 hektáros terület sorsáról 3 hónapja társadalmi párbeszédet kezdtek, sportolók, civil szervezetek bevonásával. Arról egyeztetnek, hogy mi legyen a telepen, ami kiszolgálja a sportigényeket. Ami biztosnak látszik – és az önkormányzat is szorgalmazza – egy uszoda építése. A beruházásnak 2009 karácsonyáig kellene felépülnie, a munkálatok körülbelül 1,5 évig tartanak. Emiatt döntött úgy az Alapítvány, hogy még időben megteszi a finanszírozáshoz szükséges lépéseket: ezért kértek 8 millió euró, azaz körülbelül 2 milliárd forint hitelt az egyik kereskedelmi banktól. A hitelügylet része a jelzálog és vételi jog bejegyzése – tette hozzá a kuratórium elnöke.

A felvetésre, miszerint a csepeli önkormányzat és az Alapítvány csak a jelenlegi terület 1/3-át kívánja továbbra is sportcélokra fenntartani, a fennmaradó részre pedig lakópark, bevásárlóközpont, szálloda épülne, Zárai László közölte, természetesen elvileg nem kizárt, hogy a 10 hektár egy részét hasznosítsák, de az Alapítvány abból indul ki, hogy a területet nem osztják fel. Olyan házat pedig valószínűleg senki sem akarna venni, amelynek földterülete közös tulajdonban van egy sportteleppel – tette hozzá.

Az elnök közölte, ha a befektetővel közösen induló projektben a 2 milliárd forintból futja, az uszodán kívül egy sportcsarnokot is építenének. A többi létesítményről még zajlanak az egyeztetések, de igény van egy 5 ezer fős új stadionra is – fogalmazott Zárai László. Bármilyen beruházáshoz azonban kell egy rendezési terv, amit az önkormányzat elfogad és amelyet a főváros is jóváhagy – mondta.

Forrás: Híradó.hu

11 hozzászólás “Vérlázító mutyi Csepelen: pláza lesz a patinás sportpályából? (Frissítve)” bejegyzésre

  1. Csaba szerint:

    Ez a Borka össze vissza beszél, nézze már meg ő is azokat a képeket, amik a felosztásról fel vannak téve. Vagy azelőtt, hogy ilyen bődületes nagy hülyeségeket beszél, gondolkozik vajon? Majd jön ide egy befektető, épít egy plázát meg még ki tudja mit, és annak a hozamát csak is a sporttelepre költheti, ahonnan gyakorlatilag kiszorították a vezető sportágakat?

    Szólhatna valaki ennek a jóembernek, hogy ne hazudozzon itt össze-vissza. Lehet, hogy a főnöke ezt adta ki neki, hogy mindenki a ferire hasonlítson, de jó lenne, ha minket nem néznének hülyének. Lehet, hogy mi csak “átlagos csepeliek” vagyunk, de nem HÜLYÉK!!!!!

  2. Levente szerint:

    De mi van akkor, ha nem hoz annyi bevételt, vagy esetleg veszteséges lesz a nem sportcélú beruházás?
    A pláza is szánalmasan üres, nem egy újépítésű lakóépületben állnak üresen lakások.
    A terület körül elég nagy forgalom van, benzinkút a sakon, csatorna szag az Erdőalja úton, ki az a barom, aki ott venne lakást? És gondolom nem is lenne olcsó, mert el kell belőle tartani a pálya maradékát is.

  3. Bubus szerint:

    Levente, szerintem hirtelen megoldódna ott minden probléma, épülhetnének a luxuslakások, közvetlen bejárattal az új uszoda felé – amely persze szóban a “csepelieknek” épülne. A focit eltemetnénk, aztán kiderülne, hogy foci nélkül nincs sportélet, a “kalandpark” meg nem volt jó ötlet, és jöhet az újabb lakópark vagy pláza.

    Ahol mutyiszag van, ott, nem dörgölik az orrodra az igazságot. Szerintem simán vannak már tervek is, csak nem hozták nyilvámosságra. Az is egyértelmű, hogy nem fecskeházak vagy öregek otthona fog épülni, mert a szociális szolgáltatások nem hoznak profitot. Ez csak hülyítés.

  4. Nagyapó szerint:

    A csepeli sportteleppel is a szokásos szocialista játék folyik. Először megvonják a pénzt, ezáltal leromlik az építmények állapota, ezután arra hivatkozva, hogy nem érdemes felújítani (Zelei), jöhet a bontás, eladás (sok pénz a zsebekbe, az MSZP-be). Ez a módszer sok helyen, pl.a Terézvárosban, az Andrássy úton már jól bevált.
    Centerum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. lolka szerint:

    Sajnos lelkiszemeim elött látom a szép kis lakóparkot uszodával plázával
    teniszpájákkal .
    A kerités persze marad kapukkal nagy kopasz biztontonsági őrőkkel
    A béketéri gyerekek a betonos dühöngöben rugják abőrt…-ha alárma
    nem zavarja a lakópark lakójinak nyugalmát.-remélem ez csak rémálom
    J Ó L E N N E F E L É B R E D N I !

  6. Politikamentesen szerint:

    Szerintem kamu az uszoda igérete a Béke térre, mert most olvastam a szerződések között, hogy 2008.január 25.-én tanulmányt kértek a Mediconsult Egészségügyi Tanácsadó Szolgáltató Kft.-től 7 millió 798 ezer forint ellenében április 30.-i határidővel, “élményfűrdő, fedett uszoda, 3 szálloda építése a Kis-Duna mentén” címmel. Ha viszont mégis a Béke térre tervezik az uszodát, akkor valakinek kiutalnak több mint 7 milliót aljas módon a pénzünkből.

  7. jani szerint:

    Az infókból látszik hogy úgy keverik azt a bizonyos sz..t, hogy nehogy kiigazodjon az átlag csepeli.Zavarossá teszik az egész ügyet ! Az is igaz ,hogy a zavarosban könnyebb halászni ! Úgy látszik sokan akarják megint kifogni az “arany halat”. A háló ki van vetve az SC.-re !!!

  8. lolka szerint:

    2007 öszén a CSEPP TV-ben lakossági forumon amikor
    csikó iskolárol is szó volt
    Orosz úr füligérő szájjal tájékoztatta alakosokat arról,hogy
    megoldodott a csepeli strand kérdés, mert ott is volt egykis gond,
    hogy mekkora legyen amedence meg,hogy melyik részre épüljön
    na alényeg az afüligérő vigyor ami közölte megoldodott amedence
    kérdés, Völgy útca -Erdőalja útca sarkán kerül kialakitásra a
    csepeliek uszodája.

  9. karesz szerint:

    A felvett hitelből el lehet kezdeni a lakópark építést, az első értékesítések bevételeiből folytatni lehet, és így a végén kockázati tőke nélkül elkészül az egész. Ezután már csak a köszönet van hátra.

  10. miska72 szerint:

    A Google Eart fogja őket megbuktatni, ezzel bizonyítom az okirat hamisítást! Olyan dokumentumot vettek át amin épület van feltüntetve ott ahol a műhold felvételen nincs semmi! A rendőrséget is félre vezették a csepeli GAZEMBEREK! A rendőrség engem jelentett fel!

  11. miska72 szerint:

    Hogy lesz-e Plaza az még nem biztos! Ne igyanak előre a medve bőrére!

Itt lehet hozzászólni !