A lámpákért égtek a gyertyák – szó sincs életveszélyről!

Sportvezetők

Hiába lakatolták le a stadion bejáratát „ismeretlenek”, több száz gyerek és felnőtt sportoló, szurkoló, sportszerető csepeli indult el tegnap a sportpályákról a rögtönzött színpad felé, amikor este hét óra után néhány perccel sötétségbe borult a Csepel SC sportkomplexuma. Ha valóra válik a Csepel SC Alapítvány vezetésének terve, a sötétség tartós marad: le akarják ugyanis bontani a világítás tartóoszlopait. A sportolók, szurkolók szerint a lámpatestek bontása a létesítmények lassú lerohasztásáról és a rendkívül értékes ingatlanok „más célú” felhasználásáról szól.

 

Lakat alatt

Lakat alatt – fotó: Ernő

Lelakatolt kapukat találtak tegnap a csepeli sportbarátok, amikor a Csepel SC stadionjába szerettek volna bemenni a napokkal ezelőtt bejelentett gyertyás futballmeccsre. A spontán módon meghirdetett rendezvényre érkező több száz csepeli azonban hamar megoldotta a problémát. A gyerekek elözönlötték a stadion melletti pályákat, a sportvezetők pedig a központi csarnok mellett állítottak fel rögtönzött színpadot. Este hét óra után nem sokkal aztán lekapcsolták a sportkomplexum világítását, nem maradt más, csak a gyertyák, a szurkolók, és a remény: talán sikerül megmenteni a világítást, hogy a csepeli sportéletnek ne csak múltja és jelene, de jövője is lehessen.

A rögtönzött színpadon Hanzély Ákos az öttusázók, Takács Krisztián és März János a focisták képviseletében elmondták: ma a Csepel SC Alapítvány vezetését megszállva tartja egy Belize-szigeti offshor cég. Összefogással megakadályozható a közvagyon magánzsebekbe vándorlása, és a Csepel SC születésének 60. évfordulójára elkészült világítótestek lebontása. A lámpákkal akkor európai színvonalúvá vált a stadion, megmaradásuk most azonban a csepeli sport jövőjét is jelenti. Bár a lámpabontás magyarázatául életveszélyes állapotokról beszélnek, még a bontási tervdokumentáció műszaki leírása is egyértelműen jelzi, hogy nincs életveszélyes állapot. A sportvezetők bírálták a csepeli önkormányzat vezetését, amely süket és néma maradt a lámpák ügyében, megköszönték azonban Németh Szilárd sporttanácsnok segítségét.

A rögtönzött beszédek után a szurkolók átvonultak a bezárt stadion melletti egyik sportpályára, ahol a csepeli labdarúgó gyerekek rövid meccset játszottak – a szurkolóktól körülvett pálya mellett, lámpák helyett gyertyavilágításban.

Csepel.info

001

002

 

003

004

005

006

007

Volt egy kis por is a meccs latt

10 hozzászólás “A lámpákért égtek a gyertyák – szó sincs életveszélyről!” bejegyzésre

  1. Csepeli Galvániszap szerint:

    Lehetnek süketek és némák a csepeli vezetők, hallgathat vagy félretájékoztathat ismét az MSZP-s pártlapként, de közpénzből működő Csepel újság, tegnap annyian voltak kint a pályán, hogy ezt a szégyent nem lehet eltitkolni.

  2. kovács ernő szerint:

    A Csepel újságban szerintem egy sor sem lesz majd, mert úgy tudom, hogy cenzúrrázák a cikkeket! Sajnos be kell látni ez egy párt lap, de a többi ingyenes újság is közel jár ehez! Tegnap kaptam hideget meleget az indexen, mert válaltam a közösséget Szilárdékkal ebben a nemes űgyben! A saját életteremben nem érdekel a poltikai hovatartozás, csak az, hogy ki tesz a lakóhelyünk ügyében!

  3. Én felháborítónak tartom, ami a Csepeli sportpályával történik! Ez hozzátartozik Csepel történelméhez és inkább fejleszteni kéne, mint eladni ! Valaki persze biztos zsíros pénzeket kap ezért a zsebébe, de nem törődnek a sporttal a gyerekekkel! Sok a problémás gyerek, de a sport sokakon segíthetne, de ha megfosztják őket ettől, akkor mi lesz! Én hajdana csepelben kosaraztam és a mai napig büszke vagyok erre. Most a lányom focizik ugyanitt és ő büszke arra, hogy a Csepelben sportol, de meddig örülhet ennek!!!!
    Szégyen, hogy idejutottunk és az illétekesek, mint az Önkormányzat a füle botját sem mozdítja az ügy érdekében! Remélem feleszmélnek és MEGMENTIK A CSEPEL PÁLYÁT !!!!!!!!!!! HAJRÁ CSEPEL!!!

  4. Bubus szerint:

    Ezt nem lehet elhallgatni. Akár a buszon utazok, akár ismerőseimmel találkozok, a harmadik mondat “hallottad, hogy lebontják…”

    Ennyire hülye a csepeli MSZP? Megint azt mondják majd, hogy a “csendes többség” támogatja a bontást? A Kis-Duna partnál állítólag erre hivatkoztak, amikor vagy négyezer tiltakozó aláírást gyűjtöttek a civilek.

    Legalább száz éve köztudott, hogy a sport nemcsak a fizikai egészség fenntartására van jó hatással. Most, amikor szerte az országban azért küzdenek, hogy minél több gyerek sportoljon – akár éjszaka is – és így előzzék meg a drogokhoz nyúlást, csavargást, itt lebontják a lámpákat.

    Az eszem megáll.

  5. Gabca szerint:

    Úgy tűnik, hogy az uszoda olyan mint a pestis. Ahová megígérik, ott összeomlik minden, jönnek az ingatlan-spekulációk és úgy nőnek ki a lakóparkok a fődbül, mint eső után a gombák.

    Próbáljunk meg komolyak maradni egy percre, még ha kínunkban nevetnénk vagy vonyítanánk is.

    Először a strandra ígérték meg az uszodát. Mi történt? Először a strand felét árusították ki potom pénzért, most meg a maradékot adják el. Nemhogy uszoda nem épült fel a nagy 2006-os MSZP-s kampány után, ahol úgy feszítettek az országgyűlési képviselők, mint büszke gladiátorok, de az őrület határára kerültek az ott lakók. Állítólag 40 milliónál kezdődnek az oda álmodott luxuslakások.

    Most a Csepel SC területére “álmodták” az uszodát. Mi történik? A szocik eleve úgy elhagyták az SC vezetését,, mint azok a piciny állatok a süllyedő hajót. Pedig nem kis emberek feszítettek ott is. Az uszodaálom arról szól, hogy eleve sportra van kitalálva az a terület. Közben meg nem szavazzák meg, hogy sportcélokra maradjon meg az SC területe, és elkezdik lebontani a stadion lámpáit. Elköltenek több száz milliót uszodára, de világítás nem lesz a stadionban. Még csak nem is azért, mert életveszélyessé vált, hanem mert minek?

    ÉBRESZTŐ, BÜDÖS VAN!!!!

  6. Márta szerint:

    Igen ÉBRESZTŐ ,MERT BÜDÖS VAN !!!!!!!!
    MIKOR MENNEK EL AZ ÚRAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    NEM LESZ CSEPEL,MERT ELADTÁK?
    NEM IS ITT LAKNAK !!!!
    TESSÉK HAZA MENNI? A KERÜLETÜKBE!
    ÉBREDJ CSEPEL !HAJRÁ CSEPEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. galvániszap szerint:

    Tudtommal a Csepel SC 60 milliót kért a lámpák felújítására. Erre mondta Orosz úr hogy nem hagyják magukat zsarolni. Azután jött a bontási kérelem…. Álítólag Siófokra viszik a lámpákat, ott még jók lesznek.

  8. miska72 szerint:

    gazemberek vezetik a kerületet!

  9. […] A lámpákért égtek a gyertyák – szó sincs életveszélyről! […]

  10. […] 2007. október 18-án több száz gyerek és felnőtt sportoló, szurkoló, sportszerető csepeli tiltakozott gyertyafényben az ellen, hogy tudomásukra jutott: a Csepel SC Alapítvány le akarja bontatni a nagy múltú sporttelep lámpaoszlopait. A tiltakozást egyben értetlenség is kísérte, hiszen kiderült, hogy a lámpaoszlopok – ellentétben a bontás indoklásával – nincsenek életveszélyes állapotban, karbantartásuk mindössze egy újrafestést igényelne. A tiltakozás és Németh Szilárd sporttanácsnok közbelépése – ha rövid időre is – meghozta eredményét, és a lámpaoszlopok bontása lekerült a napirendről. […]

Itt lehet hozzászólni !