Sarokba szorul az MSZP? – Tóth Mihály polgármester nem nyilatkozik

Hírextra

Népszavazást kezdeményez a csepeli Fidesz

Kemény csaták folynak Csepelen. Az önkormányzaton belül nem tudtak megegyezni a felek három, a kerület lakosságát erősen foglalkoztató kérdésben, így a Fidesz népszavazást kezdeményez. A Hírextra megkereste az MSZP és a Fidesz vezető politikusait az ügyben.

Népszavazást kezdeményezett a Fidesz csepeli szervezete három kérdésben. Az első kérdés a Csepel SC Alapítvány Béke téri és Duna-parti ingatlanjáról szól. A Fidesz szeretné elérni, hogy kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről rendelkezzen az önkormányzat. A második, hogy a Ráckevei-Soroksári-Duna-parton, a Gubacsi híd és a Királyerdő utca közötti területen kizárólag közcélú, intézményi és zöldterületi fejlesztést engedélyezzenek – azaz ilyen kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet az önkormányzat úgy, hogy a zöldterületi arány legalább nyolcvan százalékos legyen.

A harmadik kérdéssel célja, hogy a csepeli önkormányzat kezdeményezze a fővárosi önkormányzatnál a Weiss Manfréd Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogának térítésmentes átadását 2009. január 1-től a csepeli önkormányzat részére, a szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás biztosítására.

Felkerestük Tóth Mihályt, Csepel MSZP-s polgármesterét, aki az ügyben egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A Hírextrát így a szocialista frakció vezetője Borka-Szász Tamás tájékoztatta. A politikus elismerte, hogy mindhárom kérdés a Csepeliek szívéhez régóta közelálló intézményekről, területekről szól. Ám azt is aláhúzta, a kérdéseknek olyan pénzügyi következményei lehetnek, melynek előteremtésére az önkormányzat jelenleg nem képes. Ezzel szemben Németh Szilárd, a népszavazás kezdeményezője, a Fidesz csepeli frakciójának vezetője úgy véli, például a kórház esetében nem csak kiadásokról lenne szó. Mint mondta, a 150 ezer embert ellátó kerületben (80 ezer a XXI. kerületben, 70 ezer a Csepelhez tartozó kistérségben) egy megfelelő menedzsmenttel bevételt is hozna a kórház önkormányzatba való visszavétele.

„Nincs más út!”

Németh Szilárd, a Hírextra kérdésére elmondta, azért kellett a népszavazás eszközéhez folyamodni, mert a képviselőtestületen belül képtelenség volt megállapodni. Népszavazást pedig vagy a képviselők negyede kezdeményez a polgármesternél, vagy a kerület lakosságának tíz százaléka kell támogassa az ügyet.

“A kérdésekkel kapcsolatban volt olyan ügy, amit még nem voltak hajlandók napirendre sem venni” – panaszkodik a fideszes politikus. „Amikor kiderült számomra, hogy el akarják lopni a Csepel SC sporttelepét négy rendkívüli ülést kezdeményeztem. Mindegyiket bojkottálták.” – emlékszik vissza a politikus. Hangsúlyozta, nem célja a Fidesznek, hogy zargassa az embereket egy népszavazással, de egész egyszerűen nincs más út.

Borka-Szász Tamás véleménye szerint a sporttelepről szóló kérdés célja – azaz hogy kizárólag sportcélú fejlesztést lehessen a későbbiekben indítani – nem biztos, hogy érdeke Csepelnek. A terület borzasztóan elhanyagolt, fejlesztésére pedig az önkormányzat jelenleg nem képes. A politikus úgy látja, ezt csak magántőkével, esetleg szponzorral lehetne megoldani. Az utóbbira elég kicsi a valószínűség. A magántőke pedig nem fog beszállni akkor, ha nem lát profitra lehetőséget. Németh Szilárd lapunknak határozottan cáfolta, hogy a magántőkét szeretnék kiszorítani a sporttelepről. Céljuk, hogy a közel száz éves Csepel SC-ben, mely a világ tíz legeredményesebb klubjainak egyike(!) ne szűnjön meg a sport. „Az nem sport, hogy kalandparkot, meg paintball-pályát terveznek oda, esetleg lakóparkot és bevásárlóközpontot építenek” – fakadt ki a politikus.

„Ha nem értenek hozzá, húzzanak el!”

A fideszes politikus szerint az önkormányzat nem engedheti meg, hogy a sportpályát ellopják és magántulajdonba kerüljön. Elmondta, a Csepel SC Alapítvány felvett a pályára 8 millió euró jelzáloghitelt a CIB banktól. A politikus úgy látja, ezzel a banknak lesz átjátszva a terület. „Úgy fog működni, hogy az Alapítvány majd nem fogja tudni visszafizetni a kölcsönt, a bank meg megkapja a területet.” Németh Szilárd szerint, ha az Alapítvány vezetősége nem tudja megfelelően végezni a munkáját, akkor „húzzon el” és engedjenek oda olyanokat, akik tudják üzemeltetni a Csepel SC-t. Ennek az alapítványnak – mely a sportért jött létre – egyetlen sportoló, vagy edző tagja sincs, csak az „elvtársak és az üzlettársak” ülnek bent – mondta.

Kis-Duna-parti önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatban a lakosság és a civil szervezetek hevesen tiltakoztak. A csepeli képviselőtestület mégis úgy döntött, hogy az ott található hat ingatlant értékesíti. A helyi lakosság és a civilszervezetek szeretnék elérni, hogy a terület maradjon zöldövezet, és ne kerüljön beépítésre. Borka-Szász Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, elfogadják majd a népszavazás eredményét.

Az MSZP csepeli szervezetének vezető politikusa hangsúlyozta, az MSZP frakció nem fog rákényszeríteni semmit a szavazókra. Azaz nem szeretnének sem az igen sem a nem mellett kampányolni. Ezzel szemben megpróbálnak majd minden információt megadni ahhoz, hogy a kerület lakosai felelős döntést hozhassanak mindhárom kérdésben. Úgy véli, a kérdésekre csak úgy születhet átgondolt válasz, ha a válaszadók tisztában vannak döntésük következményeivel.

Ha a népszavazás sikeres és az igenek győznek, az MSZP többségű csepeli önkormányzat sarokba szorulhat, és ez év végére akár meg is születhetnek az általuk egyelőre nem igazán támogatható önkormányzati döntések.

Forrás: Hírextra

38 hozzászólás “Sarokba szorul az MSZP? – Tóth Mihály polgármester nem nyilatkozik” bejegyzésre

  1. leslie szerint:

    Az önkormányzat vezetői hallgatnak. Pedig lenne mit mondaniuk. Igaz-e a jelzálog hitel ténye, vagy hamis, galád vádaskodás!
    Hogyan kerültek be az alapítványba jelenlegi képviselői? Lenne miről mesélni!

  2. sztojanov szerint:

    miért nem takarodnak már el ezek a mocskok???

    NAPALM

  3. feri szerint:

    Borka nem értem miről beszél:

    “A politikus úgy látja, ezt csak magántőkével, esetleg szponzorral lehetne megoldani. Az utóbbira elég kicsi a valószínűség. A magántőke pedig nem fog beszállni akkor, ha nem lát profitra lehetőséget.”

    Volt pár hónapja egy hír, hogy beszállna egy cég az alapítványba pénzzel. Ők ezt nem akarták. Az interneten olvasható volt.

    Ja, és milyen kedves az MSZP-től, hogy majd elfogadja a népszavazás döntését.

  4. jani szerint:

    Érdekes a váltás, most már majd elfogadják a csepeliek döntését az MSZP-s urak !
    Talán akkor is el kellett volna fogadni amikor pl. a Kis-Dunapart ügyébn átnyujtották nekik a több mint 6ooo tiltakozó aláírást.
    Senki nem felelős azért, hogy még egy forintot sem kértek amikor átjátszották a Csepel SC . ingatlanjait az alapitványnak. Érdemes lenne utánanézni kik is vannak az alapítvány vezetőségében. !! Nagy durranás lett volna ha az önkormányzat akarta volna felépíteni az uszodát mert akkor meg kellett volna venni hozzá a területet az alapítványtól !!
    Ez bizony sokak szemében kimeriti a hütlen kezelés fogalmát. !!
    Jobb helyeken ezért komoly felelőségre vonás lenne az ilyen ügy vége.,de itt nálunk a holló nem vájja ki a holló szemét. Én elnézem , te elnézed aztán majd mindenki jól jár !! A csepeliek meg nagy ívben levannak …… !!!!!!
    Észre kellene már térni, és tudomásul kellene venni a CSEPELIEK VAGYONA NEM MSZP.-S VAGYON !!!!!!!
    A csepelieknek joguk van beleszólni ha veszni látják Csepel értékeit !!
    Ha másképp, és szépszóval nem megy ,szavazással is tudtukra kell adni ezt. !!! De lesz majd egy másik szavazás is , ahol olyanokat kell megválasztani ügyeink képviseletére, akik valóban a csepeliek érdekeit akarják képviselni. !!! Az MSZP-s frakcióvezető majd megad minden információt nekünk !!! “Aranyos mondat “csak az a kérdés , hogy eddig ezt miért nem tette meg ???? Takargatni való ügyek miatt !!!!????

  5. Klári szerint:

    Jóvátehetetlen kár minden sportpálya beépítése, elkótyavetyélése. A rövid távú érdekek helyett az önkormányzatnak kutya kötelessége hosszabb távon nézni a dolgot, és végre tenni valamit ezért a szemetes, ápolatlan, lepusztult városrészért. Mindenhonnan üvölt a szegénység, a szemét. Budapest legszégyenteljesebb városrésze, pedig a SZIGET önmagában is egy remek lehetőség!

    Ha lenne valaki, aki a köz érdekében hajlandó lenne a köz javára ügyködni…

  6. Bubus szerint:

    Tóth azt a Demszky-stílust műveli, hogy “negatív ügyekben” nem szólal meg. Így hát aztán maradnak a száz éves öregasszonyok, akiket felköszönthet, meg a sportlók, akiknek (reméljük) gratulálhat. Viszont ez az ő szempontjából akkor is gáz, hiszen nem utazó nagykövet, hanem polgármester. Vagy mifene.

  7. Che-Pel szerint:

    Csak egy aprócska kiigazítás! A Csepel SC nem önkormányzati tulajdon és sosem volt az. A rendszerváltáskor az államtól a Csepel Művek tulajdonába került (vissza), amikor az megszűnt, az utódok hozták létre az Alapítványt, amelybe bekerült az önkormányzat képviselője is. Azóta már kézen-közön tovább játszották teljesen másoknak az egész Alapítványt.
    Mindettől függetlenül, az ö.k. szerepe az ügyben, hogy ÚGY MÓDOSÍTSA a helyi szabályozási tervet, hogy oda már más is építhető legyen sportcélú létesítményeken kívül. Biztosak lehetünk benne, hogy az ö.k. és polgármesteri hivatal prominensei igen komoly csúszópénzeket kapnak majd ezért a módosításért a leendő beruházótól.
    Igen dicséretes Németh (Nagyon) Szilárd tevékenysége, de érdemes lenne azt is megvizsgálni, hogy milyen indittatások állhatnak az ő háttéreben. M.o-n MINDEN POLITIKUS KORRUPT, miért pont ő lenne kivétel. Nem lehet, hogy csak azért nyüzsög, mert amúgy meg lemaradna a zsíros falatokról?
    Mindegy! Ami engem illet, mindenképp elmegyek szavazni, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG sport célra lehessen használni a területet a jövőben is!

  8. feri szerint:

    Kedves Che-Pel!

    Már vártam, mikor indul be itt is az alattomos és hazug suttogó propaganda. Ha a fidesz is “pénzt remélne” ettől az “üzlettől”, amire utalsz, illetve NSZ, akkor nem kezdeményezett volna olyan népszavazást, ami a terület nem sportcélú felhasználását tiltaná, tehát az lenne az érdeke, hogy valóban át legyen játszva befektetőknek a Béke téri stadion. Ebben az esetben pedig olyan ellenzék kéne legyen, aki nem szól semmit, csak megszavazza, vagy talán azt sem kéne, megvannak hozzá elegen a szocialisták. Egyszerűen csak nem csinálna ügyet belőle.

    DE a helyzet az, és ezt neked is látnod kéne, szerintem te is tisztában vagy vele, csak direkt ferdítesz, hogy a fideszesek azt kezdeményezték, hogy csak sportcélú legyen az alapítvány területe, illetve területei.

    Kis Duna part: a helyzet ugyan az. Ha lóvé esne le mindenkinek, párttól függetlenül, akkor szintén nem lenne az ellenzék érdeke az, hogy ne lehessen beépíteni. Gondoljunk csak abba bele, hogy mennyi csúszópénz lehet ebben. Ha beépítik. Ha sikeres lesz a népszavazás, nem építik be.

    Tehát ezt a szöveget, hogy ugyan olyan korrupt, hagyjuk. De amit írtál, abból az kilátszik, hogy te szerinted is korrupt a jelenlegi szocialista önkormányzati vezetés. Meglehet… mi az hogy, nagyon is meglehet…

  9. Che-Pel szerint:

    Kedves feri!

    Nem tudom, feltűnt-e, de ÉN is amellett vagyok, amiért N(N)Sz most hadba szállt? DE, nem ártana végig olvasni, amit írtam. Azt tételeztem fel, hogy azért mozdulnak így be, mert ha nem szólnak semmit, akkor biztos, hogy nem kapnak a szoci játékból semmit… Dögöljön meg a másik tehene is? Nem ismerős mondás? Ettól függetlenül, most dögöljön meg… 🙂
    Megint csak javaslom végig olvasni az írásom, mert félreértés ne essék, azt írtam, hogy MINDEN POLITIKUS KORRUPT és ebbe a maszoposok és szadeszesek is vastagon beletartoznak (ahogy a fityeszesek is). Ugyanez vonatkozik a Kis-Dunapartra is. Szó szerint!
    Úgyhogy – szerintem – a népszavazás ügyében egy oldalon állunk, csak én már nem nagyon ülök fel egyetlen jelenlegi párt egyetlen jelenlegi politkusának. (Amúgy meg, nem ártana beszélni egy-két volt csepeli fideszes politikussal is, hogy milyen ember N(N)Sz egyáltalán, mielőtt nekiállunk isteníteni… igen-igen meglepődnél)
    Tóthmiskaoroszferi párost ismerve: addig, amíg hatalmon maradnak itt nem fog változni semmi! Csepelen vastagon a kommunista tanácsrendszer működik, így mindennaposak a hatáskörelvonások a vezetők részéről. Magyarán, kézi irányítás + személyi kultusz + korrupció! Minden és mindenki a kezükben van! Ebben teljesen egyetértünk!

  10. csollány szerint:

    Az a hír járja, hogy az Önkormányzat azért próbál meg mindent pénzzé tenni, mert a hiánya sokkal nagyobb, mint amit elismer.

  11. Öreg halász szerint:

    Tisztelt Hölgyek és Urak!

    Én nem feltételezem senkiről, hogy ha MSZP-s városvezető vagy politikus az illető, akkor lop, csal, hazudik. Annyit tudok, hogy a Fidesz kormány ideje alatt nagyon sokat javult a korrupciós helyzet, a magyar gazdaság helyzete, az életszínvonal, és volt elképzelésük arról, hogy mit akarnak. Ezért (is) vagyok Fidesz-szavazó.

    Ettől függetlenül azt sem gondolom, hogy a Fideszben mindenki makulátlan: ahol húsosfazék van, ott legyek is vannak. Az meg mindegy, hogy a legyek milyen színűek. Aki színtől függően már szereti őket, azzal valami nincs rendben. De az sincs rendben, ha valaki mindenkit légynek lát, és a szakácsot is agyoncsapja (lásd 2002).

    Amit a három kérdésben látok, hogy Csepel legyen a csepelieké. Ne hagyjuk széthordani, beépíteni, megszüntetni közös kincseinket, értékeinket!

    Innentől tök értelmetlenné válik, hogy ki milyen pártra szavaz egyébként. Így hát már csak abban kell együttműködni, egyesületek, sportegyesületek, pártok, civilek, hogy sikerüljön a népszavazás. Ebben a kérdésben én azt sem bánom, ha pl. egy munkáspártival kerülök egy platformra, mert nem számít. Ha ebben a kérdésben ők is Csepelért küzdenek (mint ahogy egyébként tapasztaltam), akkor nem számít semmi más.

    Egyébként Németh Szilárd, amióta ismerem a munkáját, valóban Csepelért dolgozik, és ezt nagyra becsülöm. Lehet persze szidni, a szocik szidják is mint a bokrot, de ez számomra megint csak azt jelenti, hogy “nincs bevéve a buliba”. Ha meg ebből indulunk ki (mármint, hogy “van buli”), akkor a szociknak nyilvánvalóan sokkal egyszerűbb lett volna belevenni őt is, mint elviselni pl. a népszavazást, amiből ők jól nem tudnak kijönni, akármi is történik majd. Én tehát nyugodt vagyok.

  12. feri szerint:

    Che-Pel,

    a népszavazás kérdésében persze, hogy egy oldalon állunk, ha te is támogatod. Hogy NSZ milyen ember, az nem érdekel. Az embert szerintem egyébként a tettei minősítik, és ő elég sok mindenben a csepeliekért dolgozik. Lásd népszavazás. Ő kezdeményezte. Ez minősíti.

    De itt van még egy-két ügy : kórház 2003-ban, galvániszap több éven keresztül (aminek következtében elvitték innen a mérget!!!), Duna-part beépítése, csepeli stadion viágító oszlopai elbontásának megakadályozása… hirtelen ezek jutottak eszembe.

    Maradjunk annyiban szerintem, hogy minél többen írják alá a népszavazás kezdeményezését, aztán menjenek el szavazni, hogy világos döntés születhessen!

  13. Ice szerint:

    Azért szorul-e valaki,hogy a királyerdei gyermekrendelést felszámolták?
    Azt is jó lenne tudni,hogy aki nem engedélyezte az Eötvös József általános iskolában azt, hogy 3 osztály induljon, járt-e abban az “osztályteremben” ahol a kis elsősöknek kell majd szoronganiuk szeptembertől?! A kis szoba ugyanis tele van padokkal,amelyek közt nem lehet elmenni,a négy sarok tele,és még akarnak oda berakni(nemtudom hova )még padot a 31 fős létszám miatt.Az csak hab a tortán,hogy az a legmelegebb termecske.Ha az első sorban,valamelyik rosszul lenne, simán lehányná a fél osztályt mire onnan kikecmereg…Az állatoknak jobbak a körülményei.Kár,hogy az ő gyereke nem oda fog járni tanévkezdéskor,lehet,hogy akkor másképpen rendelkezett volna!!!

  14. Levente szerint:

    Che-Pel:

    “Amúgy meg, nem ártana beszélni egy-két volt csepeli fideszes politikussal is…” Tudnál írni egy-két konkrét nevet, hogy kikre gondoltál?

  15. jani szerint:

    Messzemenően egyetértek avval, hogy itt nem számít a pártállás a hovatartozás. Csak egy a lényeg: Csepel érdekében kell összefogni.! Adott esetben nem csak ebben a népszavazásra feltett három kérdésben , hanem minden Csepel javát szolgáló ügyben. Az összefogásban lehet a csepeliek ereje !!!

  16. PaPe szerint:

    Magyraul,Röviden és $zépszóval a csepelieknek a tökük is tele wahn a MSZP-vel 😀 amugy Éhn 13 bnőm aki itt wahn mellettem ő 16 éwes.. és nyugodtan komolyan is wehetitek ezt :))) nah cjuppah^^

  17. PaPe szerint:

    Hjam éjs még wmih.. ESZMÉLETLENÜL GYÜLÖLJÜK AZ MSZP-t 🙂
    Hjam és $zeretkezz,ne háboruzz :D:D

  18. törppapa szerint:

    Nincs olyan, hogy becsületes MSZP-s SZADESZOS képviselő. Becsületes ember nem türheti el ezt a fosztogatást, amit ai Orosz-Podolák-Tóth- Kál bagázs csinál.

    Zavarjuk el őket a francba és vegyük vissza tőlük azt ami nem volt sohasem az övék.

    A károkért felelni fognak!

  19. Bajtársaim!!!!!
    igaza van PaPénak!!!!
    nekem is elegem van az MSZP-ből!!!!!
    nem tudom kik ezek a bátor kommentálók,de nagyon is igazuk van!!!!
    szabadra adják az érzéseiket, követik az őket körül vevő árt!!!
    kövessük őket mert ők az ujjabb nemzedék (generációk) na most én is ugyan ezt teszem: TAKARODJON A KURVA MSZP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    látjátok bajtársaim,szabadra adom ÉN is az érzéseimet!!!!
    máris megnyugodott a lelkem, hogy kiadhattam a szívemben lakozó régi érzéseket!!!!!!!!!!!!
    szerintem Önök is belátják azt,hogy a benzin árak már nem kifizethetőek!!!
    nekem is volt egy Mercedes Benz-em de el kellett adnom multhéten a kibaszott benzin miatt!!!!!!!!!!!
    amúgy örömmel elmondom,hogy 34 éves fotómodell vagyok, alkalmakként behívnak fotózásokra is, de még ez se elég a TÚLÉLÉSHEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ha egyet értenek velem, kérem írjanak e-mail-en vagy amit mindenkitől kérek,hogy írjanak ide egy levelet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Köszönettel,Györk Gertrúd.

  20. PaPe szerint:

    Egyet értek veled törppapaaa 😉 hjam és megadod a számod? :$ am. hány éves vagy?:D és hogy nézel kih?:D cjuppah :);)

  21. matyi szerint:

    Népszavazást! és mindenkinek elkel menni! szavazni!
    toth meg ferike és a bajtársai huzanak már ellllll!
    ferike -már mint nagy szinész késziti elö a szív infartusát ! toth mekeg a többi még bologat ( röhej 1 testületi ülés) :):):):)
    Bajtársak ! huzatok haza vagy máshova a P……….ba

  22. Kovács Ernő szerint:

    http://index.hu/tudomany/kfbp080618/ Gertrúd, nem mindenki a Fidesz seggét nyalja!Én szeretném a legjobban, ha megmenekülne a Csepel SC! Kiváncsi leszek, ha majd Szilárd lesz a pogármester, akkor is kifog állni 1000-el klubért? Mindenesetre még állnak a világítótestek, és ez Szilárdnak is köszönhető! Én bízom benne, nem szeretnék csalódni majd!

  23. Roni szerint:

    Nekem van szerencsém régóta ismerni Szilárdot. Együtt jártunk főiskolára és akkor még szó sem volt arról, hogy politikus lesz. Mégis mindannyian tudtuk, hogy lesz belőle valaki. Már akkor is szóvá tett mindent ami szúrta a szemét és természetesen egyúttal a mi érdekeinket is képviselte. Ja és mindez teljesen természetes volt számára. Szerintem mindenki kedvelte, bármelyikünkkel megtalálta a közös hangnemet és ő volt akit még érdekelt is a mondanivalód.
    Azóta sok idő eltelt, ha véletlenül összefutunk én nem a politikust látom benne hanem a régi évfolyamtársamat, még most is közvetlenül tudunk egymással társalogni. Amikor a munkahelyemnek (nem nekem) vitája támadt az önkormányzat bizonyos ágazatával, teljes mellszélességgel állt mellénk, de sajnos egyenlőre még (bár nekünk volt igazunk) ők vannak hatalmon nem győzhettünk. Remélem nem lesz mindig így!
    Apropó! Miért ilyen szegény a kerület kasszája, úgy tudom szép summát kapott az önkormányzat az északi területek eladásából. Hol van a pénz?

  24. Papi szerint:

    T! Che-Pel!
    Úgy csendesen meg jegyzem, hogy volt egy Keller nevű ficko akinek az volt a feladata, hogy bebizonyítsa mien szemét mocskos korrupt banda a FIDESZ. Tett is több ezer feljelentést. Szeríntett hány feljelentés élt meg? Abban egyet értünk, hogy meg kell menteni Csepelt. A probléma ottvan, hogy az írásod második felében csak vagdalkoztál és ezt MSZP-SZDSZ banda stílusa. Természetesen igaz ahol a húsosfazék van ott légy is van, de míg a FIDESZ-nél azzonnal kirugják a legyet az MSZP – nél nem (Lásd Zusclag) remélem jól írtam a nevet).
    Kavács Ernő valóban nem kell a FIDESZ “segét nyalni” de talán jobban oda kéne figyelni, hogy mit mond és mit tessz az MSZP-SZDSZ banda.

  25. jani szerint:

    Vannak új hangok is már a kerületben csak figyelni kell!
    Sokan kezdenek ébredezni Csepelen, és már látják kik és hol sütik kenyeret !
    Szerencsére egyre többen látják azt is, kinek jut belőle nagy karéllyal- akár több karéllyal is – és kik azok akik még a leeső morzsát sem seperheik össze.

  26. miska72 szerint:

    Csepeli szocialista ÖNKORMÁNYZATI MAFFIA! Gazemberek vezetik a kerületet!

  27. miska72 szerint:

    Tóth Mihály hallgat mint szar a gazban!

  28. miska72 szerint:

    Ha NEv vagytok alkalmasak a kerület vezetésére fel kell álni az asztaltól és át kell adni a helyet ásnak! TAKARODJATOK MOCSKOS GAZEMBEREK!

  29. miska72 szerint:

    Fel kell jelenteni az egész Csepeli Önkormányzati MAFFIA bandát! MSZP megcsinálták!

  30. miska72 szerint:

    Kedves feri
    Kedves Che-Pel

    A kis dunapartot NEM a fidesz kezdte MEGVÉDENI, hanem egy CIVILSZERVEZET! Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú egyesület. NEM TARTOZUNK EGYIK PÁRTHOZ SEM! PÁRTFÜGGETLENEK VAGYUNK! tÖBB MINT 6.000 ALÁÍRÁST GYÜLYTÖTTÜNK ÖSSZE ÉS ADTUNK ÁT A POLGÁÁRMESTERI HIVATALNAK!

  31. hamu szerint:

    Kedves Borka Szász Úr! Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy miért ilyen intenzív a reagálás ezen a lapon, ennél a témánál!
    Kérem, Ön egy fiatal ember! Reményeim szerint, a gyermeke is sportolni szeretne, a Dunaparton talán végig sétált már a kedvesével és ezt gyermekének is kívánja, valamint remélem soha nem kell használnia, de a kórház a közelben biztonságot jelent!
    Kérem gondolja végig és szavazzon a népszavazás kérdéseire igennel a Csepeliek érdekében, hogy majd a szavazás végén a szemükbe nézhessen!
    Talán Önben és a frakciója néhány tagjában maradt még tisztesség, maradt még gondolat! Ne hagyja megtéveszteni magát! Felhasználják Önt olyan játszmához, melynek levét Ők már nem isszák!
    Tegyen azért, hogy Csepel maradhasson a Csepelieké!
    Nem minden a pénz! Az Önkormányzatnak nem csak a befektetőkkel vannak kötelességei, hanem elsősorban az emberekkel!
    Kérem olvassa el esküje szövegét!
    3 igen a szavazáson, aláírás(ok) hogy lehessen! Csak ennyit tegyen!

  32. Chita szerint:

    3 igen, ismét!

    ÉszakCsepeli eperföldünk eladásából 9 milliárd forint bevételhez jutott az ömkormányzat. Kevés volt a kasszahiány kielégítésére…
    Mint tudjuk, Csepel a “leggazdagabb” kerület 🙂

    3 igen!
    Éljen Csepel!

  33. Lora :) szerint:

    És ezen nevet Budapest, pedig tényleg így van; Csepel a leggazdagabb kerület az össz 23-ból!! Hacsak a természeti erőforrásokból indulunk ki, vagy a terület elhelyezkedéséből. Bárhonnan nézzük, teljesen önállóak tudnánk lenni, Budapest minden erejével azon lenne, hogyan hódoljon be Csepelnek, ha a vezetés nem a mában, hanem 15-20 évre előre tervezni és gondolkodni tudna.

    Sajnos a kerület polgárainak a véleménye nem számít az MSZP-SZDSZ vezette Csepelnek, de fehér ember nem felejt!

    Ismeritek Lúdas Matyit, ugye?

  34. jani szerint:

    T. Miska 72 !
    Ugye nem baj azért ha párt- elkötelezettek is aláírták azt az aláírás gyüjtő lapot ? És gondolom az sem okoz gondot, hogy továbbra is támogatunk minden jó csepeli kezdeményezést és olyan dolgot ami valóban Csepel érdekeit szolgálja. A kezdeményezést egyébként nem vitatta el senki, ha jól olvastam az elöző beírásokat!
    Egyébként az összefogáson van a lényeg ,mint ahogyan azt sokan már leírták itt a fórumon !!!

  35. infósferi szerint:

    Megnéztem, mit ír a csepelen. hu /MSZP lap / a Csepel SC kapcsán kiírandó népszavazásról. Egyet értek a cikk írójával, a kerület lakosainak véleményére támaszkodva kell a végső döntést meghozni. Már csak azt kéne tudni, amit a Szilárd írt a vételi jogról, igaz-e? Ha rágalom, csendben tűrik?

  36. Burián Mária szerint:

    Úgy érzem ,mint csepeli lakos, itt nincs fejlődés, nincs pozitív változás.
    Már rég fel kellett volna épülnie egy kultúrális központnak tartalmas programokkal működtetve minden korosztály számára.
    Tehát egyetértek azokkal akik a meglévő értékeket nem hagyják kótya-vetyére. Ami a vezetőket illeti valóban csökött ,bigott szocik,akik még mindig nem tanultak meg fogalmazni, helyesen magyarul beszélni és demokratikusan gondolkodni. A koalíciós társuk örök érdeke a hatalom , a pénz és a pénz és a (főleg ) – munka nélkül- a pénz! Keselyűk!!!!!
    Ne hagyjuk CSEPELT kiárusítani

  37. kerics szerint:

    Kedves Roni és Chita! A http://www.csepelen.hu – n olvashattok egy hevenyészett listát arról, hogy mire költött a csepeli önkormányzat az elmúlt két és fél évben. Felújításokat elemez a Fidesz, valami ilyesmi a címe. Az is benne van, hogy Fideszes képviselő a pénzügyi bizottság elnöke. Miért nem kérdezitek meg, minden fillérről tud.
    Kedves Burián Mária! A Csepel újság tele van kulturális programokkal. Három műv.ház, Helytörténeti Gyűjtemény, Galéria működik Csepelen. Várják az érdeklődőket és az ötleteket. Címek a http://www.csepel.hu honlapon.

  38. miska72 szerint:

    Tisztelt jani

    Jólbeszélsz ÖSSZEFOGÁST! IGEN MSZPsek is aláírták az ívet. Csak tájékoztatlak, NEM vagyok fideszes! Pártfüggetlen vagyok.

Itt lehet hozzászólni !