Népszavazást kezdeményez a csepeli Fidesz

Csepel.info

 

Népszavazást kezdeményez a csepeli Fidesz

A Fidesz helyi népszavazást kezdeményez a Csepel SC sporttelepeinek, a Kis-Duna-part önkormányzati ingatlanjainak jövőjéről és a csepeli kórház visszaszerzéséről – értesült a Csepel.info. Az erről szóló kérdéseket és aláíróíveket Németh Szilárd Fidesz-KDNP frakcióvezető adta át a kerület jegyzőjének az önkormányzat mai ülésén.

A helyi népszavazást önkormányzati rendelet szabályozza. E szerint a jegyzőnek tizenöt napja van annak eldöntésére, hogy amennyiben a kérdések és az ívek megfelelnek a jogi és formai szabályoknak, hitelesítse azokat. Ezután a helyi Fidesznek harminc napja van arra, hogy a választópolgárok tíz százalékának, mintegy 6400 csepelinek támogató aláírását megszerezze.

A benyújtott népszavazási kérdések a következők:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a Csepel SC Alapítvány Béke téri (HRSZ 201861/2) és Duna-parti (HRSZ 209956 és HRSZ 209951/4) ingatlanain kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet?

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a Ráckevei-Soroksári-Duna-parton, a Gubacsi híd és a Királyerdő utca közötti területen kizárólag közcélú, intézményi és zöldterületi fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet, úgy, hogy a zöld területi arány legalább 80%-os legyen?

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete kezdeményezze a Fővárosi Önkormányzatnál – szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és belgyógyászati fekvőbeteg- ellátás biztosítására – a csepeli Weiss Manfréd Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogának térítésmentes átadását 2009. január 1-jétől Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata részére?

Csepel.info

33 hozzászólás “Népszavazást kezdeményez a csepeli Fidesz” bejegyzésre

  1. hamu szerint:

    Éljen! Ez egy okos lépés! Hátha ez megáljt parancsol az “Uraknak”!

  2. Fest Ékes szerint:

    Miröl beszélsz Barátom, ezek nem Urak hanem ELVTÁRSAK.

  3. Bubus szerint:

    Fel kell ébreszteni a csepelieket, hogy nem törvényszerű az, ha szép lassan minden elvész, ami érték volt.

  4. Olivér szerint:

    A csepeli fidesz honlapján (www.csepel.fidesz.hu) is olvastam az előbb a hírt!

    Végre!!! Remélem legörbül a szájuk a szociknak! Főleg, ha sikeres lesz…

  5. menyus szerint:

    Kedves FestÉkes!
    Sajnálatros módon Te is beleesel abba a hibába, amibe a magyar jobboldal általában: ezek az apparátcsikok NEM ELVTÁRSAK!!
    Nincsenek elveik, és közük sincs a baloldalhoz és a liberalizmushoz!
    A magyar szoclibnek nevezett politikusi réteg NEM BALOLDALI és NEM LIBERÁLIS – ők a GLOBÁLIS NAGYTŐKE érzéketlen képviselői!!
    Az mszp és az szdsz elitjét megvették kilóra, így azt csinálják, amit a globális profitérdek diktál.
    Nem elvtársak tehát, mert elvtelenek, és NEM URAK mert nem zavarja őket az erkölcs sem.
    Egyébként szánalmas dolog, hogy ezeket a kérdéseket népszavazás útján kellene kikényszeríteni az elvileg lokális közérdeket képviselő önkormányzatunkból!
    Üdv Menyhért Péter

  6. Hócipő szerint:

    Ez egy jó húzás volt! Nem is értem, hogy egy területet alapból miért nem lehetett úgy kijelölne, hogy ide csak lakóövezet épüljön, amoda meg csak ipari övezet. Ami pl a volt gyárterület mellett zajlik, az borzasztó!

  7. leslie szerint:

    Attól félek, hogy már késő. Nem tudhatjuk, a háttérben ( persze az emberek véleménye nélkül kialakított döntések révén) mi történt, ami már visszafordíthatatlan!

  8. Kati szerint:

    Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, bár ezt már korábban is meglehetet volna tenni. Mindenesetre van rá remény,hogy ezt a rabló bandát
    valamelyest fékezni tudjuk.

  9. jani szerint:

    Megnyugodtam egy kicsit ! Végre már mások is észre vették, hogy az MSZP.-nek semmi köze a baloldalisághoz. Ők csak szeretnének azok lenni ! A tetteik minősitik őket ! Azok pedidig akik nyitott szemmel járnak, megtapasztalhatták milyen emberek a pénz büvéletében élő, a tőkéseket maradéktalanul kiszolgálók.
    A baloldali elveket, eszméket – ha jól ismerem a rendszerváltás eseményeit – a mostani MSZP-sek meghagyták másoknak, természetesen már akkor sem felejtették el, a lényeg a pénzen van. Nagyon gyorsan felismerték, hogy most lehet a zavarosban halászni.
    Meg kell nézni a sok rendszerváltás kezdeti időszakban meggazdagodó, most meg az észt osztó “okosokákat”. Halásztak és halásznak ma is rendesen. Remélem egyszer ennek is vége lesz mert, egyre többen látják , hogy merről is fúj a szél !! Hát az MSZP-s szél az nem balról fúj , az biztos !

  10. Papi szerint:

    Kedves Kati!
    A kórházzal kapcsolatban volt kezdeményezés de a baj az volt, hogy az emberek közömbössek voltak (úgyse történik semmi). Remélem, hogy most nem ez történik és az emberek igenis aláírják az íveket.
    Leslie higgye el nem késő és ha összefogunk PÁRT ÁLLÁSTÓL FÜGGETLENÜL mint CSEPELIEK akkor sikerülni fogg. Ehhez minden Csepeli lakosra szükség van a kórház nem nézi milyik oldalon állunk a stadionban meg nem pártot ünneplünk hanem a csapatot, vagy a kis Duna mellett a madár dalt és a jó levegőt élvezzük és ez a lényeg. Legalább is szerintem.

  11. jani szerint:

    T. Papi !
    Teljes mértékben egyetértek ! Az lenne az igazi , ha valóban össze tudnának fogni a csepeliek saját érdekükben ! Úgy tapasztalom már van ebben a kérdésben is pozitiv változás. Kezdenek ébredezni a csepeliek.!!!
    Egy megjegyzés: ha valóban összegyűlik a választás kiírásához szükséges több mint 6ooo aláirás, az csak a kezdete az egész ügynek!!!
    Választáskor el is kell menni szavazni !!!!!
    Erre már most fel kell hívni a figyelmet !!!
    Az egésznek csak így lesz értelme !!!

  12. Egyesület szerint:

    Tisztelt Mindenki!

    Június 14-én, az Iskolai Vakáció kezdetén mi nem kirándulni megyünk, főleg nem hajóval! Mi inkább egy családi (fél) napot rendezünk, az ifjúsági tábor mellett, a strandtól visszafelé, a Hollandi cukrászdával majdnem szemben! Mi már 8-tól ott leszünk, ti gyertek 9-re, mi is 2 -ig maradunk, maradj Te is!Hozz mindenkit magaddal, mert mindenkinek találhatsz nekivaló programot! Gyerek, felnőtt, nagyszülő!
    Nyárindító családi (fél)nap!!!!!
    Szeretettel várnak a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület tagjai

    A civilek mozgalmával kapcsolatos képek http://news.webshots.com/slideshow/562582031xHJgya itt találhatók!

  13. pirinyo66 szerint:

    Én csak egyszer voltam a csepeli moziba de elég is volt. itt nem a hellyel van baj hanem ez emberekkel akik látogatják. Elmegy a kölyök a moziba viselkedni azt nem tanult meg, a rendes mozilátogató aki a filmért ment a moziba elmenekül a másikba ahol nem hagyják az ilyeneket randalirozni a vetités alatt.

  14. Papi szerint:

    T Jani!
    Nosza rajta Terjeszd Te is a környezetetben, hogy miért indul az aláírás gyűjtés és miért kell elmenni majd szavazni. Szerintem ez minden csepelinek fontos mér Kovács Ernőnek is.
    Papi.

  15. jani szerint:

    T. Papi !
    Ha valaki rajta van a témán akkor én biztosan rajta vagyok. Ott segítek ebben, ahol tudok ! Ott emelek szót az ügyekért ahol tudok !
    Úgy érzem mint “ős” csepelinek ez a kötelességem. Csepeliek érdekében bárkivel hajlandó vagyok együttműdni. A közös kiállásra és összefogásra van szükség , ha el akarunk érni valamit. Szabadon idézve a költőt “nem elég akarni, tenni, tenni kell” !!!!

  16. Papi szerint:

    Kedves Barátaim!
    Hát akkor tegyünk csepelért közösen junius végén lessz rá alkalom!

  17. Hamu szerint:

    Az eladók frakciója kacag, azt hiszik nem lehet megcsinálni! Hervasszuk le a mosolyt az ajkukról!
    Ne kicsit, nagyon!HHajrá Csepel! Hajrá Magyarok!

  18. Bubus szerint:

    Most először lesznek a csepeliek olyan helyzetben, hogy nagyon fontos kérdésekben maguk dönthessenek. Senki nem mondhatja, hogy ezek nem húsba vágó kérdések, és a kerület jelentős részét fel is háborította, hogy véleményük ellenére születtek döntések.

    Most majd eldől, hogy lehet-e a kerület lakóit semmibe venni vagy sem.

    MERJÜNK CSEPELIEK LENNI!

  19. berta szerint:

    a sürgősségi osztályra is szükség lenne! Néhány hónapja szivinfarktus gyanu miatt vittem a szomszédomat kocsival Csepel legdélibb pontjáról a Dél-pesti kórházig, 35 percig tartott az út. Rengetegen voltak, egy óra volt a várakozás idő a bejutásra soronkivüliséggel. Szerencse, hogy végül is nem volt infarktus!

  20. berta szerint:

    mellesleg a kerületben élő nagyszámú nyugdijasokat érinti leginkább a sürgősségi osztály hiánya, amely miatt biztosan a népszavazási kezdeményezés mellé állnának…..

  21. Papi szerint:

    Kedves Berta!
    Való igaz a kérdésben nem szerepel a sürgősségi osztály, de szerintem az is lessz ha sikerül a népszavazás Csepelen. Egyébként ami a kórház kritériumban szerepel az benne van a feltett kérdésben. Papi!

  22. guriga szerint:

    T.jani ,az ellen hogy lehet tenni,hogy az egész Királyerdőt beépítik (a kis telkekről beszélek )100-150 négyszögöl, 3-4-5- lakásból álló társasházakkal,ezekre nem vonatkozik a beépítési %? Szégyen ami itt Csepelen folyik.Nem hiszem el hogy ez szabályos.Hol lehet panaszt tenni?Csepelen nem ugyanis lerázzák az embert,azzal az indokkal,hogy itt minden szabályos,nem értem.

  23. jani szerint:

    Az önkormányzatnak is van felettes hatósága, ott is lehet kivizsgálást kérni. Megtámadható a kiadott épitési engedély is, ha nem a szabályoknaknak megfelelően jártak el !
    a szomszédoknak is van beleegyezzési joga bizonyos esetekben ezt ki kell kérni !
    Vannak magassági, beépithetőségi előírások stb. ezeknek érdemes utána nézni. Netten is lehet segítséget tanácsot kérni. Jogsegélyszolgálat is van / ingyenes is /. Sajtó TV. is igénybe vehető.
    Csak nem a kerületi mszp-s jogszolgátlathoz kell fordulni !!
    A főépitésznek és az engedélyt kiadóknak ,választ kell adni minden kérdésre, mert végül is mi tartjuk el őket adozó
    állampolgárok.
    Van közmeghallgatás ahol nagy nyilvánosság előtt lehet felvetni a problémát Egyet nem szabad: feladni a jogainkért folytatott harcot. ! Nehéz út de sokan bebizonyították már , hogy érdemes harcolni a hatlommal szemben, bármilyen jogsértő ügyben.
    A legtfontosabb: össze kell fogni és közösen együtt kell harcolni jogainkért !!!

  24. guruga szerint:

    T.jani mellékelem a válaszát a főépítész úrnak,ez persze egy sablon szöveg.Szerintem korrupt az egész építési osztály.

    Tisztelt Uram,

    Az Ön által feszegetett kérdéskörben a főépítész által kezelt Csepeli Városépítési Szabályzat szigorítása van folyamatban, melyről egy héten belül többet megtudhat a http://www.csepel.hu honlapon a Testületi anyagok menüpontban, a májusi előterjesztések között.

    Sajnos a mai telekbeépítési (befektetői, vásárlói) igény sok esetben az egyes telkeken a bontások után, többlakásos épületek építésére irányul, melyekbe általában csepeli lakosok költöznek. Mivel a beépíthetőségi paraméterekkel, erre a helyi szabályozás nem kellően volt felkészítve, így annak szigorítása szükséges.

    Tájékoztatom, hogy a Királyerdőben kiadott építési engedélyek és használatbavételi engedélyek jogszerűek, azokról a szomszédok értesültek és általában nem éltek a fellebbezési jogukkal. Amennyiben valamely ingatlanon szabálytalanságot vél felfedezni, kérem jelezze felém az irat átnézése és helyszíni szemle megtartása céljából.

    Amennyiben hatósági intézkedést kér, úgy azt csak papíralapon jelezheti felénk, mert az építéshatósági területen jelenleg még nincsen elektronikus ügyintézés.

    Kérem válaszom elfogadását és a válasz átfutási ideje miatti megértését!

    Cserteg Imre sk.
    Városépítési irodavezető

  25. jani szerint:

    Hát valóban sablon szöveg. De ki a jó istennek kellett vona megcsinálnia ha nem a főépitésznek és stábjának a Csepeli Városépítési Szabályzatot. Ennek már rég el kellet volna készülnie mert a főépítész úr látta előre a csepeli építési tendenciát. Talán ott lett mindjárt az elején elszúrva, hogy nem volt fellebezés !!. Meg kell nézni mit csinálnak eltérően az engedélyezettől,mert menetközben is eltérnek az engedélyezett építéstől ! . útólagos engedélyt kérnek rá. Résen kell lenni az ott lakóknak és azonnal lépn kell, mert már több esetben előfordult az is , hogy villámgyorsan elintézik a módósitást. ! Például a kétemeletesből négyemeletes lesz mert nem tiltja az építési szabályzat !!Egyébként szerintem folytatni kellene ezt az ügyet a környéken lakóknak , mert amig nincs szabályzat addig szabad a gazda. Elvégre a a főépitész és stábjának feladata a szabályzat mielőbbi kidolgozása, ha tetszik hanem. Akkor viszont csinálják meg ne magyarázkodjanak. !!!

  26. guriga szerint:

    T.jani.
    Szerintem soha az életben nem lesz rend ebben az országban,ha meg valaki ki meri mondani az igazat rögtön megszívatják.
    Nagyon szomorú vagyok.

  27. jani szerint:

    T. Guriga !
    Megértelek ! Én is átestem azon már, hogy”belelöktek a gödörbe,” de dafke is felálltam !!
    Sikerült kimásznom a “gödörből” és most az lebeg mindig a szemem előtt, hogy ha bármit is szóváteszek azt azért teszem mert el akarok számolni önmaggammal. Én mindig azt mondom – ha kérdezik: miért csinálod ? én legalább megpróbáltam tenni valamit. Erre biztatok másokat is mindig !
    Máshol már irtam -szabdon egy költő után” nem elég akarni, tenni , tenni kell”.
    A költök- írók mindig szépen megfogalmazták a dolgokat !
    Azt hiszem nekünk egy lehetőségünk van mint írta Madách:
    “EMBER KÜZDJ ÉS BIZVA BIZZÁL”!!!!

  28. guriga szerint:

    Köszi.De ez már nekem sok.
    Sodródom az mocskos árral.

    Üdv guriga

  29. guriga szerint:

    Köszi.De ez már nekem sok.
    Sodródom a mocskos árral.

    Üdv guriga

  30. jani szerint:

    T. Guriga !
    Tudom, hogy nehéz ! Ne add fel! Ne sodrodj az árral !!
    Próbáld meg magadban lerendezni a dolgokat!
    Hidd el könnyebb lesz !!!!
    Fogunk mi még a kristálytiszta vizben “lubickolni” !!!

    Üdv. jani

  31. guriga szerint:

    T.jani
    Isten adja.Ezt szívből mondom.

    Üdv guriga

  32. jani szerint:

    T. Guriga
    Fogjunk össze, hogy tiszta legyen az “viz”, és ha ezt teszzük az is lesz !!!!

Itt lehet hozzászólni !