Zárai: a Fradi mintáját követnék Csepelen is

Stop.hu, MTI, Csepel.info

Csepel SC sajtótájékoztató 2007 júliusában

Zárai László (jobb szélen) 2007. július elején még hazugságnak
nevezte a sporttelep kiárusítását

Az FTC ingatlanainak értékesítéséhez hasonló módon oldaná meg a XXI. kerületi Béke téri sportlétesítmény helyzetét az üzemeltető Csepel SC Alapítvány – derül ki a szervezet hétfői közleményéből. A probléma Zárai legújabb sajtóközleményében az, hogy az általuk eddig bemutatott tervek – már amennyit azokból nyilvánosságra mertek hozni – távolról sem hasonlítanak az FTC esetéhez.

A Zárai László vezette alapítvány már 2007. novemberében megkezdte a 96 éve sporttelepként működő terület hasznosítási programjának kidolgozását az Ecorys Magyarország Kft. segítségével – fogalmaz az alapítvány tegnapi sajtónyilatkozata.

“Elsődleges cél, hogy a terület megújulása eredményeként az Alapítvány az eredeti céljait tartani tudja, azaz a kerület és a terület hagyományait ötvözve az országos jelentőségű sportterületen a sportcélú hasznosítás élvezzen elsőbbséget. A bevont tőkével a sportolás körülményei, feltételei Csepelen és ezen belül a Béke téri létesítményben a jelenleginél magasabb szintre emelkedhetnek” – áll a közleményben, amely hangsúlyozza, hogy a terv kidolgozásánál valamennyi érdekcsoportot igényeit figyelembe veszik.

A sajtóanyag szerint a fejlesztési programhoz szükséges pénzügyi feltételeket már sikerült is előteremteni, így megépülhet többek között a régóta tervezett fedett uszoda is a kerületben.

Az ingatlanhasznosítás ezen formájához ugyanakkor meg kell teremteni a jogi feltételeket, ehhez pedig szükség van egy új kerületi építési szabályozási tervre. Ezt a Fővárosi Közgyűlés egyetértésével hagyhatja jóvá a helyi önkormányzat. A közgyűléshez a véleményezési dokumentációt a XXI. kerületnek kell felterjesztenie, ez ügyben az egyeztetések már megkezdődtek az alapítvány és a város között – áll a közleményben.

A kerületben az ellenzéki politikusok, illetve a helyi sportvezetők hónapok óta élesen támadják az alapítvány munkáját, és többször adtak hangot azon véleményüknek, hogy a területet különböző cégeknek akarja kijátszani a Csepel SC az MSZP vezetésű önkormányzattal közösen, s a Béke tér telepet nem sportcélra használják majd a jövőben. Erre utal, hogy az FTC mintájával ellentétesen itt nem a stadion felújítása, hanem éppen ellenkezőleg, annak bontása szerepel a tervekben, és a jelenleg sportra használt terület mindössze 1/3-a maradna továbbra is a sportolóké. A jelenlegi sporttelep 2/3-án az eddig bemutatott tervek szerint lakópark, bevásárlóközpont, kollégium, fecskeház vagy öregek otthona, „felnőtt kalandpark” épülne, a sportvezetés állítása szerint ennek bevételeiből finanszíroznák a későbbiekben a sportcélú tevékenységet.

Előzmények:

Megmentik a Csepel SC-t? – Helyi népszavazást kezdeményezett a Fidesz (február 18.)

Újabb fejlemény: hamarosan lebontják a Csepel SC világítóoszlopait (február 15.)

Vérlázító mutyi Csepelen: pláza lesz a patinás sportpályából? (Február 15.)

Ezzel sem büszkélkedtek: jelzálogjog és vételi jog bejegyzés került a Csepel SC sporttelepére (február 14.)

Eltűnhet a lassan százéves csepeli sportélet (2008. február 12.)

Botrány: aljas játékba kezdtek a Csepel SC privatizátorai (2008. február 7.)

Titokban tartják a csepeli MSZP „őszödi beszédét” (2008. február 5.)

Hamarosan megoldódik a Csepel SC és a csepeli sportélet sorsa (2008. február 1.)

Még korábban:

Kilátástalanná vált a csepeli sport jövője? (2007. szeptember 16.)

A Csepeli Munkáspárt sajtóközleménye (2007. szeptember 18.)

A Munkáspárt csepeli elnökének felszólalása a KT-ülésen (2007. szeptember 28.)

Elbontják a stadion lámpáit? (2007. október 10.)

Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? (2007. október 17.)

A lámpákért égtek a gyertyák – szó sincs életveszélyről! (2007. október 19.)

Ötödjére is nem a Csepel SC-re (2007. október 24.)

Jönnek, mennek, méricskélnek (2007. november 27.)

Csepel SC: Zárai és Zanati enyhén szólva nem mondtak igazat (2007. december 5.)

15 hozzászólás “Zárai: a Fradi mintáját követnék Csepelen is” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Több emberrel beszéltem a demonstrációról, és abban maradtunk, hogy később lesz megtartva /meglesz tartva!!!!/!

  2. Csepeli Galvániszap szerint:

    Úgy hallom körvonalazódik a dolog, és ha sikerül az összefogás, akkor reméljük nem lehet majd lesöpörni a csepeliek véleményét.

  3. Politikamentesen szerint:

    A Fradi minta nem fog menni, mivel itt nincs parlagon lévő un. tartalék terület, itt szinte minden négyzetmétert sport céljára alakítottak ki. A jelen elrendezés, beépítettség esetén is van lehetőség kávézó, étterem, relikviákat árusító boltok, múzeum és egyéb üzletek működtetésére, hisz a sportcsarnok épületében jól működő étterem, biliárd szalon, a sportszállóban kávézó, a fitness épületében szintén van kévézó- söröző- bár, üzlet, a bejáratnál lévő portaépületben számítógépalkaltrész kereskedés stb. Át kellene gondolni, hogy a meglévő üzleti lehetőségeket miként lehetne fejleszteni, olyanoknak bérbe adni, akik a fejlesztést vállanák, a bérleti díjaikat pedig visza kellene forgatni a sporttelepre. Biztos vagyok abban, hogy jelenleg fillérekért bérlik a területeiket, mert nem látszik a bevétel a sporttelep üzemeltetési számláján. Meg kellen találni azokat a befektetőket, akik ezen részek fejlesztését, üzemeltetését vállalnák, ha igaz amit az önkormányzat állít, akkor vannak is ilyen befektetői körök. Az még megfontolandó lehetne, hogy az Erdőalja út kerítésvonalában, aholjelenleg eléggé elhanyagolt a terület, (a volt kézilabdapálya helye) újabb üzleteket alakíthatnának ki vállalkozók, nem elvonva területet a jelenleg is sportcélra kialakított részből. Meg lehetne találni azt a kompromisszumos megoldást, amelyben a sport érdeke egyáltalán nem sérülne és a vállalkozók is teret kapnának.

  4. Öreg halász szerint:

    Tisztelt Hölgyek és Urak!

    Ez, ami itt van, nem hasonlít az FTC-mintára. Se közel, se távol nem olyan. Ráadásul úgy tudom, hogy az FTC esetében a szurkolók mindvégig tudtak arról, hogy mi történik a klubjukkal, míg itt csak azt lehet tudni, amit a Fidesz nyilvánosságra hoz, mert valahogy a tudomásukra jut, vagy kinyomozzák. A Csepel SC és az önkormányzat ugyanúgy hallgat, mint ahogy a galvániszap-történet közel öt éve alatt, vagy a kórházbezárásnál.

    Ez a csepeli sportolók, sportszeretők megalázása.

    Csak felhívom mindenki figyelmét, hogy még nem hallottam olyan beruházási vagy fejlesztési hitel-felvételt, hogy ne kérte volna a bank a terveket. Azaz nemcsak sematikus, máról holnapra megváltoztatható térképvázlatoknak, de kész terveknek is lenniük kell a Csepel SC átépítéséről, az uszoda építéséről stb. Egyébként nekem az a rossz érzésem, hogy az uszodát a stadion helyére tervezték, és az eddigi térképeket látva azt sem látom, hogy egyáltalán maradna-e futballpálya az SC területén.

    Egy bizonyos: Zárai úrnak az eddigiek és a Csepel SC helyzete miatt sürgősen le kellene mondania.

  5. jani szerint:

    Azt hiszem sokan avval értenek egyet, Zárai jobb ,ha elhúz az Alapitványból. Nagyon keveri lapokat. de nem a csepeliek javára. Felelős az ÖK.-t is mert átjátszották a teljes Csepel SC -t sportpályástól, kajak-kenus telepet !!!!
    Azt a bizonyos jelképes egy forintot sem kérték el érte.!!!!

  6. Politikamentesen szerint:

    Most, hogy volt időm tanulmányozni a terület tulajdonlapját, felmerült bennem, hogy meg kellene nézetni, mely területet foglalja magában a 201861/2 rész, erre jegyezték be a 2 milliárdot, s meg kellene tudni, hogy pontosan melyik a fennmaradó 201861/1 rész. Továbbá egyértelmű, hogy csak 2000 február 18.-án került a Csepel SC Alapítvány tulajdonába az ingatlan, de meg kellene nézni, hogy a tulajdoni lap szerint ki volt az előző tulajdonos. Sok mindenre választ adhat, bizonyítható lenne az önkormányzat hazúgsága. Akinek módjában áll ezeket az információkat megszerezni, tegye és adja közre!

  7. admin szerint:

    Mostantól nem érdemes nézni a szavazás állását, ugyanis egyvalaki egymás után 27-szer szavazott a “nem” válaszra. Sajnáljuk, hogy így is lehet…

  8. balszélső szerint:

    Idézek a Csepel. hu hétfői híreiből: ” A fejlesztéshez szükséges pénzügyi feltételeket sikerült megteremteni az Alapítvány kuratóriumának aktív közreműködésével.” Vagyis köszönjük meg, hogy hitelhez jutottak, jelzálog bejegyzése mellett!

  9. Csepeli Lakos szerint:

    Figyelmetekbe ajánlom, hogy az Önkormányzat által közzé tett tervek között megtalálható az a terv, mely szerint a Gubacsi hídtól utat építenének a Papírgyár alatt a Hollandi útra rácsatlakoztatva, így keresztűl vágva, eltüntetve a Papírgyári Sporttelepet is. Fogynak a sporttelepeink. Nesze neked egészséges életmód, egészséges ifjúság.

  10. atata szerint:

    Csepelen, nem csak a sport, de a köz területek is fogynak, mégha azok budapesti védett területnek számítanak is lásd Tamariska domb. Itt az a dívat, hogy a közterület (KÖZTULAJDON!) szabadon adható vehető. A jó helyen lévő elvtársurak , úgy gondolják- ha valamit még nem nyúltak le a közösből, akkor meglopták családjaikat – ők családszeretők, s mint ilyenek tiszteletre méltóak.
    Kicsit más (csak) Csepel új parkolási koncepciót készít, na miért? – mert a közterületi parkolást fizetőssé kívánják tenni. Csak a gond egyenlőre az , hogy kivel szedessék be a pénzt. Megint csak a köz területéből (vagyonából) kivánnak kihasítani egy kis (magán)jövedelem beszedési lehetőséget. De arra ne gondoljatok, hogy P+R parkolok fognak készülni hiszen az nem jött be , ezért oda pláza épült. Majd építenek parkolóházakat amit jó pénzért lehet üzemeltetni, persze magánválalkozásban. Szerintem megvannak a tuti tulajok.
    Ceterum censio primo: a Csepel SC-t meg kell menteni!
    Ceterum censio secundo: igennel kell szavazni március 9-én.

  11. […] Zárai: a Fradi mintáját követnék Csepelen is  (fenruár 19.) […]

  12. miska72 szerint:

    Aki 27 X szavazott a nem válaszra az biztos hogy valami Önormányzati GAZEMBER volt! Csek az szavaz NEMMEL akinek haszna van belőle! No comment!

  13. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet!

  14. […] László alapítványi elnök szerint ez a fejlesztési hitel egy, az FTC-mintájára történő sportfejlesztést takar, többek között egy új uszoda építésére kerülne felhasználásra. A konkrét terveket […]

  15. […] Ismét nekivág Zárai László a Csepel SC felparcellázásának, hogy végre lakóparkok és plázák is épülhessenek a helyén – olvashatják ki a sorok közül a sportközpontról szárnya kelt legújabb hírek alapján azok, akik megtapasztalták már Zárai László és a csepeli MSZP-s városvezetők “igazmondásait“. […]

Itt lehet hozzászólni !